Besök på påstådda ”omskolnings”- eller ”koncentrationsläger” i Xinjiang

2
1285

Denna rapport från ”Tankarnas trädgård” publicerades i början av maj.

Det handlar om ett samtal med en överlevare från ett kinesiskt “koncentrationsläger”
Daniell Dumbrill berättar om sitt samtal med en uigur som suttit i vad kineserna kallar omskolningscenter, och resonerar om hur man kan och bör se på hur Kina hanterat terrorismen i landet. Det är en otroligt komplex fråga, menar Dumbrill. Kina har gjort flera fel och misstag. Men man har också fått bukt med den terrorism som var betydligt värre än den Europa fått erfara.

Tursunay Ziyawudun
, som Dumbrill nämner, är en kvinna som efter att ha kommit ut från ett “koncentrationläger” för uiguriska kvinnor lyckades fly till USA och där berättat om tortyr och våldäkter hon utsattes för. Men har ändrat berättelsen flera gånger. Första gången hon uttalade sig sa hon att hon inte utsatts för våld.

ETIM – East Turkistan Islamic Movement – är den uiguriska jihadiströrelse som tagit på sig en stor del av terroristdåden.

Föregående artikelUrsäkta Ukraina, USA prioriterar annat.
Nästa artikelSveriges och Natos skuld till slavhandeln i Libyen – värsta rasismen idag?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

2 KOMMENTARER

 1. Daniel Dumbrill har ofta vettiga synpunkter. Den här videon måste dock vara hans absoluta bottennapp. Det är en 42 minuter och 32 sekunder lång monolog över hans personliga tankar. Väckarklocka, kyrkstöt och en balja kaffe rekommenderas. Denna video rekommenderas istället, gjord av en erfaren amerikansk reporter på plats som intervjuar flera som gått igenom utbildningen.
  https://www.youtube.com/watch?v=U3YBomwuB10
  Först, begreppet ”omskolningsläger” existerar inte, utom i USA propagandan.
  Att Kina gjorde misstag är sant, men frågan är inte alls komplex, utan väldigt enkel. Kina gjorde som Sverige, man bestraffade dom som begick våldsdåd, efter att dom dödat, och man uppmanade radikaliserade extrema predikanter att inte provocera. Det hade ingen effekt.
  Upprinnelsen var att USA ville åstadkomma ett ”regimbyte” i Xinjiang till en USA lojal marionett, som USA redan skapat. Den kallas WUC, World Uigur Congress, helt öppet finansierad av CIA och NED med miljoner USD.
  USA startade radikaliserings och rekryteringsprogram i Xinjiang, fattiga, outbildade och arbetslösa radikaliserades och en del skickades till Syrien för terrorist utbildning i det USA ockuperade området. Syftet var att skapa upplopp och kaos i Xinjiang efter känd USA modell.
  Kina startade två program för avradikalisering, metoderna är desamma som Sverige använder. Omkring 3,445 personer examinerades från programmen som nu är avslutade.
  Här skall påpekas att USA propagandan flitigt använder medvetna felöversättningar. Sådan avradikalisering faller under begreppet ”utbildning” Kina och genomfördes i institutioner med låg säkerhet. Som ungdomsvårdsskolor i Sverige.
  De farligaste terroristerna, antal okänt, men det ryktas om mellan 2,000 till 3,000, internerades i speciella institutioner med samma syfte och hög säkerhet. Dessa var byggda för ändamålet, och även dessa faller i Kina under begreppet ”utbildning”, men inte så i västerlandet där dom kallas fängelser, och här i propagandan ”koncentrationsläger”. En ligger nära Korla.
  Dessutom startades ett enormt program för yrkesutbildning. Kapaciteten omkring 1.2 miljoner per år. Deltagarna får lära sig språk som mandarin och engelska och ett yrke av eget val. Sedan får dom praktik, vilket ger referenser och erfarenhet, och allt öppnar för att kunna ta jobb över hela Kina, vilket tidigare var omöjligt. För att få jobb krävs språkkunskaper, referenser och erfarenhet. Det var tidigare 150% arbetssökande jämfört med jobb i Xinjiang. Det är dessa praktikjobb USA försöker kalla ”tvångsarbete”.
  Allt detta har varit mycket framgångsrik, till USA enorma förtret. USAs program att ta kontroll över Xinjiang med en marionettregim har alltså stoppats, och USA är vansinnig och rasande. Därför driver man så intensivt propagandan om bland annat ”folkmord”, ”koncentrationsläger” med förfalskade läckta dokument och betalda vittnen. Allt har avslöjats som lögn, men det mörkar svenska media, tillika de svenska propagandakanaler som arbetar under USAs program. BBC lögnen har vi avslöjar här.
  http://mychinaway.blog.se/hur-skall-vi-stoppa-nazistiska-propagandametoder-pa-svenska-media/
  Nazisterna kunde inte ha gjort det bättre.
  https://www.youtube.com/watch?v=Wb-MNi8E-TA
  https://www.youtube.com/watch?v=4omEaTJyyCM
  https://www.youtube.com/watch?v=O2kgZQLAdXQ

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here