Palestinamanifestation 27 januari kl 13. Odenplan, Stockholm. Kom!

1
1205

Den 27 januari är den internationella minnesdagen för förintelsen där den hyllar minnet av förintelsens offer och bekräftar sitt orubbliga engagemang för att motverka antisemitism, rasism och andra former av intolerans som kan leda till gruppriktat våld. Datumet markerar årsdagen av befrielsen av det nazistiska koncentrations- och förintelselägret Auschwitz-Birkenau av sovjetiska trupper den 27 januari 1945.

Vi kräver därför tillsammans med den judiska gruppen (JIPF) i Stockholm en vapenvila. Att be om ett stopp för detta folkmord och förhindra upprepning av historien.

Föregående artikelAuschwitz- minnesdag – och andra förintelser utan minnesdag!
Nästa artikelEn årsdag – 27 januari – som västvärlden helst vill glömma
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

1 KOMMENTAR

  1. För att noggrannare sätta sig in i hur ICJ nu hanterar Sydafrikas anmälan av Israel, bör man kanske ta del av analyser som hittills gjorts. Den mest grundläggande och framåtriktade gjordes kanske igår av Alexander Marcouris. Han påpekade att domstolen UPPMANAT Israel att se till att inga handlingar som kan klassas som folkmord begås, och att domstolen UPPMANAT Israel att se till att befolkningen i Gaza får tillgång till sjukvård, mat, vatten och så vidare. Joe Lauria på ConsortiumNews är mer tveksam till om uttalandet var det som ”borde” komma. Palestinska organisationer och stödgrupper var överlag besvikna. De förväntade sig att domstolen skulle KRÄVA eldupphör. Men som Alexander påpekade, är frågan ännu inte färdigbehandlad i ICJ, och då kan den slutgiltiga domen ännu inte meddelas. Alexander M. påpekade att nu måste Israel ”de facto” kraftigt dra ner på krigshandlingarna, annars går det ju inte att LYDA UPPMANINGEN att inte begå handlingar, som kan klassas som folkmord. Inte heller går det att LYDA UPPMANINGEN att möjliggöra införsel av förnödenheter. Alexander M. påpekade också att Sydafrika är medlem i BRICS, liksom Ryssland, Kina m.fl. och att diskussioner dem emellan vad gäller det som nu sker i ICJ är självklar. Det pågår alltså en viktig koordinering av handlingarna bland länder i det Globala Syd. Handlingar som med nödvändighet senare kommer att föras över till FN.
    Ja lyssna själva på A.M:s genomgång! Den är en bra lektion i internationell juridik. Det är också en bra lektion i hur våra ledare i Väst numer uppträder som korkade tonåringar!
    https://theduran.com/icj-rules-against-israel-shock-decision-west-stunned-us-crisis-texas-defies-biden-prospect-of-us-funds-for-ukraine-fade/

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here