Presidentkandidaten Robert Kennedy Junior – Vad anser han?

6
1975

https://steigan.no/2023/04/fiaskoen-til-usas-krigerske-hegemoni/?utm_source=substack&utm_medium=email

Robert Kennedy Junior är son till Robert F. Kennedy och brorson till president John F. Kennedy. Han har nu bestämt sig för att ställa upp som oberoende kandidat i det kommande presidentvalet i USA. Återger nedan hans uppfattning om några frågor. Vem tror att en person med sådana åsikter har en chans att bli president i USA?

I. I en kommentar till de nya avtalen mellan Folkrepubliken Kina och kungariket Saudiarabien skriver Robert F. Kennedy Jr. att detta är en symbol för det ”dystra misslyckandet” av den krigförande neokonservativa strategin för att upprätthålla USA:s globala hegemoni.

Kollapsen av USA:s inflytande över Saudiarabien och kungarikets nya allianser med Kina och Iran är smärtsamma symboler för Neocons strategi att upprätthålla USA:s globala hegemoni med aggressiva projektioner av militär makt.

Kina har ersatt det amerikanska imperiet genom att skickligt projicera ekonomisk makt istället.

Under det senaste decenniet har vårt land spenderat biljoner med att bomba vägar, hamnar, broar och flygplatser. Kina spenderade samma sak för att bygga samma i många utvecklingsländer.

II. Ukrainakriget är den slutliga kollapsen av neokonernas kortlivade ”amerikanska århundradet”. De neokonservativa projekten i Irak och Ukraina har kostat 8,1 biljoner dollar, urholkat vår medelklass, gjort ett hån mot amerikansk militärmakt och moralisk auktoritet, tvingat Kina och Ryssland in i en oövervinnerlig allians, förstört dollarn som global valuta, kostat miljontals liv och inte gjort något för att främja demokrati eller vinna vänskap eller inflytande.

III. Kennedy har varit väldigt tydlig med sin uppfattning om Julian Assange och yttrandefrihet:

 

IV. I torsdags talade Robert F Kennedy Jr med Fox News Tucker Carlson. Han beskrev de extrema orättvisorna i USA – miljontals förlorar sina matkuponger samtidigt som staten löser ut vacklande banker.

30 miljoner amerikaner har fått sina matkuponger nedskurna med 90 procent, förklarade Kennedy.
50 miljoner har förlorat sin Medicare och står utan sjukvårdsförsäkring. 57 procent av amerikanerna har inte 1 000 dollar sparade om de skulle hamna i ett akut läge. Var fjärde amerikan går hungrig, hävdade Kennedy.

V. Han talade också om kriget i Ukraina, om de 113 miljarder dollar som går dit, och lögnen om ett ständigt segrande Kiev, när 300 000 av Ukrainas söner fått sätta livet till.

Samtidigt markerade han amerikanernas starka stöd för Ukraina och var stolt för sin egen son som deltagit med specialstyrkor i strider vid Charkov.

VI. Covid-policy. Robert Kennedy Jr. har publicerat en bok med skarp kritik av den vanliga Covid-politiken i USA och runtom i världen och so särskilt kritiserar USA:s ”Covid-tsar” Anthony Fauci. https://www.unz.com/article/introduction-to-the-real-anthony-fauci/

Ett utdrag ur Kennedys presentation av boken:

”Jag skrev den här boken för att hjälpa amerikaner – och medborgare över hela världen – att förstå de historiska grunderna för den förbryllande kataklysm som inleddes 2020. Under detta enda annus horribilis kollapsade den liberala demokratin effektivt över hela världen. Just de statliga hälsoreglerare, eminenser inom sociala medier och medieföretag som idealistiska befolkningar förlitade sig på som förkämpar för frihet, hälsa, demokrati, medborgerliga rättigheter och evidensbaserad offentlig politik tycktes kollektivt svänga in i ett angrepp mot yttrandefriheten och de personliga friheterna i samma takt.

Plötsligt verkade dessa betrodda institutioner agera i samförstånd för att skapa rädsla, främja lydnad, motverka kritiskt tänkande och driva sju miljarder människor att marschera till en enda melodi, vilket kulminerade i massinsatser på folkhälsoområdet med en ny, dåligt testad och felaktigt licensierad teknik som var så riskabel att tillverkarna vägrade att producera den om inte varje regering på jorden skyddade dem från ansvar.

Överallt i västvärlden fick chockade medborgare uppleva alla de välanvända taktikerna för en ökande totalitarism – masspropaganda och censur, orkestrerat främjande av terror, manipulation av vetenskap, undertryckande av debatt, förtal av oliktänkande och användning av våld för att förhindra protester. De som gjorde motstånd mot dessa oönskade, experimentella medicinska ingrepp utan ansvar möttes av orkestrerad gaslighting, marginalisering.

Amerikanska liv och försörjningsmöjligheter krossades av en förbryllande mängd drakoniska diktat som infördes utan lagstiftningsmässigt godkännande eller rättslig prövning, riskbedömning eller vetenskapliga referenser. Så kallade krisorder stängde våra företag, skolor och kyrkor, gjorde oöverträffade intrång i privatlivet och störde våra mest värdefulla sociala och familjeförhållanden. Medborgare över hela världen beordrades att stanna hemma.

I centrum av all denna förödelse stod en dominerande person med sin säkra hand på rodret. Som det pålitliga offentliga ansiktet för den amerikanska regeringens svar på COVID fastställde dr Anthony Fauci denna farliga kurs och sålde den amerikanska allmänheten en ny destination för vår demokrati.

Min 40-åriga karriär som miljö- och folkhälsoförespråkare gav mig en unik förståelse för de korrumperande mekanismerna för ”regulatory capture”, den process genom vilken tillsynsmyndigheten blir beroende av den industri som den är tänkt att reglera. Jag tillbringade fyra decennier med att stämma den amerikanska miljöskyddsbyrån (EPA) och andra miljömyndigheter för att avslöja och åtgärda det korrupta godisförhållande som så ofta gjorde att tillsynsmyndigheterna låg i säng med de förorenande industrier som de reglerade. Av de hundratals stämningar jag lämnade in var kanske en fjärdedel mot tillsynsmyndigheter som gjorde olagliga eftergifter till Big Oil, King Coal och de kemiska och jordbruksrelaterade förorenare som hade fångat deras lojalitet. Jag trodde att jag visste allt om att få kontroll över regleringar och att jag hade rustat mig med en lämplig sköld av cynism.

Men jag hade fel. Från det ögonblick då jag motvilligt gav mig in i vaccindebatten 2005 insåg jag med förvåning att det genomgripande nätet av djupa ekonomiska förvecklingar mellan läkemedelsbolagen och de statliga hälsovårdsmyndigheterna hade satt regulatory capture på steroider. CDC (Center of Disease Control) äger till exempel 57 vaccinpatent.
och spenderar 4,9 dollar av sin årliga budget på 12 miljarder dollar (från och med 2019) på att köpa och distribuera vacciner.  NIH (National Institute of Health) äger hundratals vaccinpatent och tjänar ofta på försäljningen av de produkter som det förmodas reglera. Högt uppsatta tjänstemän, däribland doktor Fauci, får årligen arvoden på upp till 150 000 dollar i royaltybetalningar på produkter som de hjälper till att utveckla och sedan lotsa genom godkännandeprocessen

Föregående artikelPå USA:s nationaldag den 4 juli protesterar vi mot USA:s krigsförbrytelser och folkrättsbrott.
Nästa artikel4 juli – USA:s nationaldag. Kom till mötet på Medborgarplatsen kl 16!
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

6 KOMMENTARER

 1. Pratministrar är ordet vi söker!

  Såg inte för länge sedan en stor pall med böcker: paret Obamas femtielfte memoarbok, tjock som en elefantfot. Vilka läser dem? Hur mycket hamnar i makulaturen som returpapper? Hur många nordiska granar gick åt till det där helt onödiga boksläppet?

  Vad lämnade Kennedy och Obamas efter sig förutom långa tal och slagord? Inget bestående. John Kennedy dog måhända snygg i offentligheten, men hans tvivelaktiga politiska arv och rykte räddades endast av hans onda, bråda död.

  Annars är jag i så fall som John Kennedy: ” Ich bin ein gräddbakelse”!

 2. Sanningen är den att utan Amerikas ”humanitära” hjälp till Ukraina kriget skulle aldrig kunna uppstå.

 3. Håller med där om att hans farbror är lika överskattad som Obama. Många gånger är det också dom egna partierna och dess medlemmar som höjer dessa till toppen,som om dom vore bästa männen. Problemet med det har varit att vi europeiska vasallerna och renodlade åsnorna förstärker detta grovt. Våra ledare beundrar och knäböjer inför dessa. Sedan har vi propaganda medierna som totalt tappat bort ALLA skruvarna. Men varför spenderar man ALLA dessa biljoner på militären år efter år efter år i decennier nu? Har det behövts detta genom HELA 2000talet? Man spenderar OTROLIGA pengar på militären så det saknar motstycke. Det är HELT otroliga siffror ÅRLIGEN. Och MYCKET mer än ALLA övriga Nato klantskallarna TILLSAMMANS. Ja ni hörde rätt, MYCKET mer än ALLA Nato klantskallarna TILLSAMMANS. År efter år HELA 2000talet. Ingen av lögn-medierna granskar krigsindustrin, där det finns MASSOR att hämta. Nu vet jag inte exakta siffrorna, då det var från förra året. Men Usa har befolkning på lite drygt 300miljoner. Mellan 300-320miljoner där emellan. Och 5del av befolkningen lever i direkt fattigdom. Det betyder 60miljoner amerikaner fattigdom. Landet är åt skogen polariserat, även politiskt. Det är två samma eviga 2 partier, och polarisering utan motstycke i landet. Både Senaten och klanthuset. Samma med befolkningen också som EJ har val, än att rösta på antingen den ena eller andra av dessa krigiska korrupta partierna, då INGET annat alternativ funnits för dom. Det ENDA dessa korrupta politiker och båda partierna har gemensamt, är militära krigsindustrin OCH inget annat. ALLA bortkastade biljoner ÅRLIGEN. Oavsett vem som styr. HELA2000talet har sett ut och varit så. HELT bortkastade pengar ÅRLIGEN. Man har gamla krigets gamla relik Nato som man flitit använder som redskap för sina vidriga krigsbrott genom åren. Vi europeiska vasallerna har INGET emot att jämt fylla på deras kassa, år efter år. Och även direkt hjälpa dom att plundra och förstöra hela länder. Vare sej det är Libyen, Syrien, Irak, Venezuela, Afghanistan, Ukraina, ja men listan är ju meter långt. Världens största plundrare och massmördare. Nu är vi Sverige också på ingång till denna korrupta kriminella nätverket Nato. Tycker och jämt tyckt att det är synd och HELT dåligt med dessa upprustningar. Nu ska vi själva också kasta bort miljarder kr årligen, på egna försvaret. FYFAN vad korkat. Dessa pengar som behövs överallt i välfärden, och som skulle göra mirakel på så många välfärdens områden, ska istället till papperskorgen. HELT onödan och så jävligt korkat. Det lilla hopp man hade kvar på detta landet har HELT försvunnit till papperskorgen. Tycker HELT klart att våra ansvariga politiker och den korkade regeringen,borde ställas inför rätta för högförräderi GENAST. Sälja ut landet som man gjort. Genomfört ett av historiens vidrigaste kupp mot befolkningen,genom att gå till korrupta kriminella Nato. Och leka, kasta bort så stora summor av våra pengar HELT i sjön, när dom akut behövs på så många olika välfärdstjänster, inom hela landet. Detta är högförräderi och lögn-medierna bara ångar på utan MINSTA lilla moraliska kompass kvar heller

 4. Kina har inte ersatt det amerikanska imperiet men Kina demolerar det sten för sten.

  ”300 000 av Ukrainas söner fått sätta livet till.” En rapport från israeliska Mossad som kommenterats i turkiska media hävdar att Ukraina har förlorat närmare en miljon personer i striderna, men då räknar man in även de som permanent satts ut stridbart skick genom att ha invalidiserats. Intuitivt tycks det stämma.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here