Regeringen blandar sig i Syriens inre angelägenheter

1
1557
Försvarsminister Peter Hultqvist tillsammans med de finska och amerikanska försvarsministrarna under det trepartsmöte som hölls i anslutning till mötet i Norra gruppen. Foto: Janne Karjalainen / Finlands Försvarsministerium

Ingress: Utgivarna på utmärkta Alliansfriheten.se har publicerat artikeln ”Regeringen blandar sig i Syriens inre angelägenheter”. Jag återger inledningen och rekommenderar till läsning av hela artikeln. Regeringen tar uppenbarligen parti för angriparen.
10 år sedan USA:s angrepp på Syrien: Sveriges Radio och DN tiger om USA:s mångåriga stöd till terrorister och ockupation av 1/4 av Syrien.

SDF är en kurdisk organisation som samarbetar med och stöds av USA. Har främjat USA:s ockupation av delar av nordöstra Syrien och hjälper USA att stjäla olja från nu fattiga Syrien. USA-stödd kurdisk milis stjäl 140 000 fat olja per dygn i Syrien.

Oljefält i Syrien.

Regeringen blandar sig i Syriens inre angelägenheter

Försvarsminister Peter Hultqvist förde den 19 april ett videosamtal med två representanter för den självutnämnda så kallade Autonoma administrationen för norra och östra Syrien, nämligen befälhavararen för Syriska Demokratiska Styrkorna (SDF) och vice ordföranden för administrationen.

Enligt uppgifter i ANF News avhandlades säkerhet och stabilitet samt humanitära frågor. Samtalet skulle tjäna som startpunkt för ett fördjupat samarbete med den autonoma administrationen inom säkerhetsområdet. Tidningen refererar ett uttalande av Hultqvist rörande IS och flyktingar: ”Att återställa infrastruktur och säkra att befolkningen kan leva ett tryggt och värdigt liv kommer att vara ett betydelsefullt bidrag till att organisationen försvinner.”

Under mötet enades man om behovet av att vidareutveckla bilaterala relationer och befintliga mekanismer för militära, politiska och humanitära frågor.

Med detta öppna och närmast officiella ställningstagande för den autonoma administrationen placerar Hultqvist Sverige rakt in i den internationella konflikten i regionen, där stater som Turkiet, USA, Ryssland och Iran alla agerar med både militära och civila medel

Föregående artikelPutins tal till nationen. Vad sa han egentligen?
Nästa artikelHur partitoppar i brittiska Labour saboterade för att bli av med Corbyn. Som avgick alltför lätt?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

1 KOMMENTAR

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here