Samtycke som kommer av propaganda är väl inte ”informerat samtycke”, eller hur?

4
1801
Antony Blinken. Screenshot 210311

Denna artikel Samtycke som kommer av propaganda räknas inte som informerat samtycke av Caitline Johnstone har vänligen översatts av Rolf Nilsson. Som framgår är Caitline Johnstone i Melbourne optimistisk – av någon anledning.


Samtycke som kommer av propaganda räknas inte som informerat samtycke

Ett nytt Twitter-inlägg av utrikesminister Tony Blinken lyder som följer:

”Vi kommer aldrig att tveka att använda våld när amerikanska liv och vitala intressen står på spel, men vi kommer bara att göra det när målen är klara och uppnåbara, i överensstämmelse med våra värderingar och lagar och med det amerikanska folkets informerade samtycke – tillsammans med diplomati .”

Liksom i stort sett allt som någonsin har sagts av Blinken, och faktiskt av varje annan amerikansk utrikesminister, är detta en lögn.

, såvida du inte räknar liv för amerikansk trupp och legosoldater i främmande länder, där de överhuvud taget inte har något att göra. Den amerikanska militären används För det första har amerikansk militär aldrig i modern tid använts för att skydda ”amerikanska liv”aldrig för att försvara amerikanska liv mot en invaderande fiendestyrka; det händer helt enkelt inte i vår nuvarande världsordning. Den används endast och allenast för att skydda agendan för unipolär planetarisk dominans, vilket skulle kunna vara de ”vitala intressen” som Blinken indirekt hänvisar till ovan.

För det andra har Blinkens påstående att Biden-administrationen aldrig kommer att använda militärmakt utan ”det amerikanska folkets informerade samtycke” redan uppenbarligen blivit överspelat av Bidens flygattacker mot Syrien förra månaden. Det amerikanska folket gav aldrig sitt samtycke till dessa flyganfall, informerade eller oinformerade. En nation som USA invaderat (Syrien) bombades på grund av att trupper attackeras i en andra nation som USA invaderat (Irak) på grund av det helt obevisade påståendet att ett tredje land, mot vilket USA för närvarande driver ekonomisk krigföring (Iran), stödde dessa attacker. Inte vid något tillfälle tillfrågades folket om sitt samtycke till detta, och vid inget tillfälle gjordes något försök att se till att de informerades om situationen innan det hände.

För det tredje används USA: s militära styrka aldrig någonsin med det amerikanska folkets informerade samtycke. Bokstavligen aldrig. Samtycke för amerikanska krig framkallas alltid med hjälp av lögner och massmedial propaganda, hundra procent av tiden, utan undantag. Ju större militäroperation, desto mer allvarligt bedrägeri, vilket används för att framkalla samtycke till det. Även i relativt ”fredliga” tider när USA bara släpper dussintals bomber och missiler varje dag på utländsk mark, utsätts amerikanerna för en oavbruten flodvåg av förvrängda och helt falska berättelser om deras militär och de nationer som den riktar sig mot, för att förstöra.

Samtycke som har framkallats artificiellt av propaganda, är inte informerat samtycke, lika lite som sex med någon som har fått doser av rohypnol är med samtycke. USA:s imperialism förlitar sig inte på informerat samtycke, utan på disinformerat samtycke; samtycke som tillverkas genom desinformation. Informerat samtycke spelar ingen roll alls i användningen av USA:s militära styrka eller i någon annan viktig aspekt av USA:s eller dess allierades uppträdande.

Varje aspekt av den USA-centraliserade maktalliansen stöds av en obeveklig störtvåg av mass-psyops. Imperialism, kapitalism, valpolitik; samtycke till alla dess viktiga pelare tillverkas ständigt av de plutokratiska nyhetsmedierna, av TV, av filmer. Alla de mest inflytelserika producenterna för modern mainstream-tanke och kultur påverkas starkt av en plutokratisk klass, vars intresse är att hålla makten borta från folket.

Detta är det enda som hindrar oss från att flytta in i ett nytt nytt paradigm där vi samarbetar med varandra för en hälsosam värld baserad på sanning och skönhet, istället för att konkurrera med varandra om vem som kan skapa de mest lönsamma bitarna av framtida deponi. Inga hårda hinder finns på plats som hindrar oss; våra burar finns bara mellan våra öron. Det är bara för att mäktiga människor manipulerar våra sinnen till sin fördel, som vi inte redan har använt kraften i vårt antal för att skapa en hälsosam, harmonisk och trevlig jord.

<blockquote class=”twitter-tweet”><p lang=”en” dir=”ltr”>Tyranny By Propaganda Is Tyranny By Force<br><br>&quot;Chaining people&#39;s bodies looks tyrannical while chaining their minds does not, but as far as the powerful are concerned they accomplish the same goal.&quot;<a href=”https://t.co/TeLLTbV25m”>https://t.co/TeLLTbV25m</a></p>&mdash; Caitlin Johnstone ⏳ (@caitoz) <a href=”https://twitter.com/caitoz/status/1361519346749636611?ref_src=twsrc%5Etfw”>February 16, 2021</a></blockquote> <script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

Det är viktigt att vara medveten om att vårt samtycke har tillverkats för den här röran, för det betyder att vi aldrig gav dem vårt informerade samtycke, vilket innebär att inga befintliga maktstrukturer har någon legitimitet alls. De har makt eftersom de stal vår makt från oss, och det är vårt privilegium att ta tillbaka den. Vi behöver inte gå igenom de politiska system som de har riggat till sin fördel, eller det ideologiska spektrum av acceptabel debatt, som de har begränsat den vanliga diskursen till. Vi kan bara ta det.

Detta kommer bara att hända efter att vi i tillräckligt antal har befriat oss från deras mass-skaliga psykologiska manipulationer, vilket bara kommer att hända efter att vi har prioriterat att försvaga allmänhetens förtroende för deras propagandaoperationer och väckt upp allmänheten till sanningen. När ett tillräckligt antal människor har väckts från sin propaganda-inducerade sömn, kan vi återta vår värld från de sociopatiska manipulatorerna, utan att skjuta ett enda skott, bara genom att stå upp till vårt verkliga antal och röra våra jätte-muskler.

Jag tror uppriktigt att detta kommer att hända och att det kommer att ske ganska snart. Då kommer vi att dra bort deras våldtäkts-fingrar från våra sinnen och skapa något riktigt fantastiskt tillsammans.

Föregående artikelCoronavirus är den perfekta chocken för katastrof-kapitalismen
Nästa artikelSveriges nedrustningspolitik – mer tondöv än tongivande
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

4 KOMMENTARER

 1. Den propaganda-inducerade ”sömn”, som vi kan vi återta från de sociopatiska manipulatorerna, beskrivs nog bättre med masshysteri, för de som tror på de fula mediernas narrativ sover ju inte i egentlig mening. De är fullt fungerande vakna samhällsmedborgare, men med en förljugen bild av verkligheten.

  Kognitiv bekräftelsefördom gör det alltid svårt att ta in fakta som motsäger den bild som man har gjort till sin egen. Tar man in den avvikande bilden så hotar alltid en obehaglig kognitiv dissonans, något som egot inte gillar, vilket därför kan skapa extrema motreaktioner, t.o.m. kan göra att man ställer sig i extremt löjliga motpositioner.

  De flesta har någon lögn som de vaktar med näbbar och klor, ofta en media-inducerad sådan, oftast skapad av medias ägare i ekonomiskt syfte. Meditation leder till öppenhet, skepticism och acceptans inför att man kan ha blivit lurad.

  Se speciellt upp när de använder en mängd olika former av lögn när de introducerar något repetitivt! Då ligger det allra oftast en hund begraven.

 2. Den artikeln kan man hålla med.
  Men alla ni välmenande socialister kan bidra genom att även sälla er till den skara som vill avslöja att en del av lögnerna även riktades mot dom ni ser som politiska motståndare, Battista och Somosa på Kuba respektive Nicaragua.
  Tom nu aktuella webbsidor som kritiserar Castro säger att Jo Battisia var diktator men Castros förtryck var mycket hårdare.
  Men detta att Batista var diktator är märkligt för där rådde en liberal pressfrihet enligt folk med insyn men för att hålla sig väl med Castroanhängare upprepade en del skribenter senare lögnaktiga attacker så Batistas diktatoriska egenskaper kanske inte är mer trovärdigt än motsvarande påståenden om Assad.
  En källa är Aldo Baroni ”La danza de las horas” -Excelsior Jn 12 1960
  ”We independent journalists who visited Cuba during the first five years of Batistas 2nd government could never find reasons for criticising a Batista tyranny, simply because both the first and 2nd governments of the ex-sergeant were distinguished by a sense of democracy and liberty unsurpassed in any other Latin american country”
  Man bör inse att Usa uppenbarligen inte har i första hand ideologiska mål utan tycks ha målet att förhindra framväxt av nationellt lojal kapitalistisk konkurrens. Kanske figurerar även ett hemligt mål genom en deal över östvästklyftan. Allen Dulles undanhöll informationer från Batistas underrättelsetjänst om Castros kommunistiska bakgrund.

  Brzezinski skrev från 1970 uppskattande om marxismen och han var ju Carters rådgivare.
  Usa vill tydligen inte ha goda exempel som manar till efterföljd.
  Såna som Chomsky tillämpar det resonemanget endast när exemplen är socialistiska som i Chile men det tycks gälla likaväl när exemplen är liberaler som Somosa.
  Fackföreningarna hos både Batista och Somosa hade utbyggda rättigheter som Usa tyckte gick för långt och yttrandefriheten hos Batista och Somosa gav fritt spelrum för en oerhört hatisk opposition och Usas medier var då liksom nu intensivt inblandade i att vigla upp oppositionen och Usa understödde rebellerna med vapen och förhindrade sändningar till både Batista och Somosa.
  Dags att vända även på dom stenarna gott folk!!

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here