Se filmen från mötena och demonstrationen mot svenskt medlemskap i Nato i Stockolm 7 maj!

16
3023

Här den fina videon med bilder från appellmötet på Medborgarplatsen kl 12 igår, från samlingen med tal på Norra Bantorget kl 15-16 och från demonstrationståget med de många banderollerna genom Stockholm fram till Norrmalmstorg där flera tal hölls.

Videon har gjorts av Vania Ramirez och Aliro Cerda. Aliro höll tal både på Medborgarplatsen, vid samlingen på Norra Bantorget och på Norrmalmstorg. Han har gjort flera av de mest färggranna banderollerna.

Föregående artikelAtt vifta på de ukrainska hundarna
Nästa artikelBefrias barnen i Mariupol?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

16 KOMMENTARER

 1. Skysst video. Med många flummiga skyltar,och låten i bakgrunden Geav Peice a Chance(en variant från Elton John) Synd man bor så långt ifrån,hade velat vara där

 2. Natointräde utgör en krigsförklaring mot en majoritet av svenska folket, när man kuppar in oss, att bli en delstat i USA, och
  tilldelar oss en ytterst riskabel militärstra-tegisk position, som inte vägs upp av Nato, tvärtom.

  Regeringens koranbränning, men Palud-ans framstår som ett hyss jämfört. Hoppas att de svenska anti-Nato-parti-erna används till folkomröstning om detta i september. Det är bara de politiska eliternas karriärer, som vinner på detta i
  Washington och Bryssel, de säljer ut Sverige i vanlig ordning.

 3. MOSKVA, 8 maj – RIA Novosti.
  Chefen för Roscosmos Dimitry Rogozin: berättar inom hur många minuter Ryssland kan förstöra Nato-länder.

  ”I ett kärnvapenkrig kommer Nato-länderna att förstöras av oss på en halvtimme. Men vi får inte tillåta det, eftersom konsekvenserna av ett utbyte av kärnvapenangrepp kommer att påverka vår jords tillstånd”, skrev han.
  ”NATO för krig mot oss. Det har inte deklarerat det, men det förändrar ingenting.
  Nu är det uppenbart för alla. De ukrainska nationella bataljonerna och Ukrainas väpnade styrkor är förbrukningsvaror, kanonmat för Nato, de är bara operatörer utbildad av Nato-instruktörer som trycker på spakarna och knapparna på Natos vapen,” tillade Rogozin.
  Han menar att den särskilda militära operationen nu har gått långt bortom sin ursprungliga innebörd och geografi och kallar den ”ett krig för sanningen och Rysslands rätt att existera som en enda och oberoende stat”.
  Rogozin betonade att det endast är möjligt att besegra en ekonomiskt och militärt mäktigare fiende med konventionella väpnade medel med hela landets fulla solidaritet med armén, såväl som mobiliseringen av statsekonomin och överföringen av det militärindustriella komplexet och relaterade industrisektorer i Ryssland till en militär grund. Och detta måste göras omedelbart och snabbt”, avslutar han.

  Ryssland inledde en militär operation i Ukraina den 24 februari. President Vladimir Putin kallade dess mål ”skyddet av människor som har utsatts för mobbning och folkmord av Kievregimen i åtta år”. För detta, enligt honom, är det planerat att genomföra demilitariseringen och denazifieringen av Ukraina, för att ställa alla krigsförbrytare ansvariga för ”blodiga brott mot civila” i Donbass .
  Enligt det ryska försvarsministeriet slår de väpnade styrkorna endast till mot den militära infrastrukturen och ukrainska trupper, och från och med den 25 mars slutförde de huvuduppgifterna i den första etappen – de minskade Ukrainas stridspotential avsevärt. Huvudmålet i den ryska militäravdelningen kallades Donbass befrielse.https://ria.ru/20220508/nato-1787500047.html

 4. Det finns en betydligt allvarligare sida av detta med NATO. Går Sverige med i aggressions- och krigs- alliansen NATO kommer Sverige att alltmer komma under USAs kontroll. USA har redan stoppat och hämmat Sverige framsteg och utveckling genom att beordra Huawei förbudet, beordrat värdlandsavtalet, och kärnvapenavtalet, och intensivt motarbetat Sveriges framsteg mot modern teknologi, moderna utvecklingar som TikTok och WeChat. Resultatet är att Sverige alltmer allvarligt släpar efter i utvecklingen gentemot moderna nationer i främst öst. Sverige förlorar styrka och position i den internationella konkurrensen, vilket slår direkt mot svensk välfärd och levnadsstandard. Den effekten ser vi tydligt redan nu. Det finns all anledning att stoppa NATO.

 5. ”NATO för krig mot oss. Det har inte deklarerat det, men det förändrar ingenting.
  Nu är det uppenbart för alla. De ukrainska nationella bataljonerna och Ukrainas väpnade styrkor är förbrukningsvaror, kanonmat för Nato, de är bara operatörer utbildad av Nato-instruktörer som trycker på spakarna och knapparna på Natos vapen,” tillade Rogozin.

  Detta sa även Richard Black  f.d. chief of the army criminal law division at Pentagon, i sin föreläsning på Schillerinstitutet. Han är en duktig militär analytiker och var övertygad om att det var Nato som sköt sönder fartyget ”Moskva”. Han påpekade flera gånger att han inte har bevis, men allt pekar på detta. Då det är oerhört svårt att hantera det vapnet som man använde, krävs stor skicklighet, vilket han menar att ukrainarna inte besitter. Förmodligen förstår väl Ryssland också detta.

  Några frivilliga har återvänt till Kanada och de bekräftar också detta. En ”elite sniper” Walli som säger att ukrainarna har för lite vapen och kan inte hantera de som finns på plats.Han säger också att ryssarna är oerhört skickliga på precision när de skjuter, vilket inte ukrainarna är Vi vet ju att azov har skickades till Kanada för att lära sig detta, men tydligen inte tillräckligt länge Om de knappt kan hantera dessa vapen de fått av USA, EU m.fl. länder så kan man tänka sig att de inte klarat av att avfyra det avancerade vapnet som användes mot ”Moskva”

  En annan frivillig berättar samma historia som Walli var med i samma förband. Han beundrar azov för att de tänker slåss intill döden och aldrig ge upp. De försökte trigga dem att stanna och slåss för de skulle tänka på ”Bucha”, och alla döda där. Det har jag hört fler frivilliga säga, att när de vägrade skjuta civila som ställdes upp på rad kvinnor och män, så skulle de tänka på dem i ”Bucha”.

  Då har vi ändå skickliga analytiker som Jaques Baud f.d. nato rådgivare i Ukraina, Scott Ritter f.d. vapeninspektör i Irak och Richard Black f.d. chief of the army criminal law division at Pentagon, som alla säger samma sak att bevisen pekar massivt på ukrainsk militär, en gren av Azov. Samtidigt som de är helt övertygande om att det inte var Ryssland, då det inte finns några indikationer på detta.

  Richard Black har haft flera föreläsningar under några års tid, att man borde lägga ned NATO, det har ingen funktion längre som fredsbevarande styrka .När man nu får höra att Nato utvecklar biologiska vapen i form av dödligt virus i Azovstal, så blir det ännu viktigare att Nato bör avvecklas .En överste som försökte smita ut, har förts till Moskva och skall ställas inför rätta.

  • Kanske skulle du kollla upp dina källor, volka de är och vad de står för. Schillerinstitutet kan vara en bra början. Enklast kan vara att kolla upp vilka som är i exempelvis den svenska styrelsen. Dick Black passar väldigt bra in den gruppen av extremister

   • H2 ska nog själv kolla sina källor innan man kritiserar andras! Men visst har man som H2 bara MSM som källa…

   • En liten pojke 8 år gammal sa till mig en gång, att han tyckte det var fel och orätt att man bedömde vem som sa något i stället för vad den sa eller gjorde. Så en populär och omtyckt pojke i klassen kunde ändra regler och bete sig fel, men eftersom han var den populära så klagade ingen utan accepterade det han gjorde.

    Det kan vara bra att tänka på, för i dessa tider är världen verkligen upp och nervänd, när man måste vända sig till högertidningar för att få reda på mer nyanserade information om kriget i Ukraina. 

    https://www.friatider.se/zelenskyjs-mordpatrull-avrattar-forradare

    Fria Tider ex. har skrivit en artikel om Zelenskys mordpatruller, som andra media inkl. SVT tiger om, de hänvisar i sin artikel till Max Blumenthal som är väldigt mycket åt vänster, med specifika kunskaper om Ukraina som han följt under många år och skrivit många artiklar om på GrayZone. Hans specialkunskap är nynazister i Ukraina.
    Så en tidning som anses extremhöger tar in en artikel med hänvisning till en långt åt vänster journalist Max Blumenthal. Det är bara att gratulera att de gör detta, så några till får reda på sanningar som man håller dolda för oss. Det pågår en censur som jag inte trodde jag skulle behöva uppleva i det som kallas den fria världen. 

    Flera oberoende journalister har fått sina PAYPAL konton nedstängda och PAYPAL innehåller deras pengar. De är helt beroende av ekonomiskt stöd från sina läsare, men saknar nu ett inbetalningskonto. 
    Flera personer som vittnar om att Ukraina är ett odemokratiskt land, där man stänger ned oppositionella tv-stationer, torterar oliktänkande, förbjuder de största oppositionspartierna, de får sina twitterkonton nedstängda, facebook nedstängda så de inte kan nå ut med sin information.

    Eduard Dolinsky, ukrainska judiska kommitten, generaldirektör, har envist ända till februari 2022 , fortsatt att rapportera om nynazistiska dåd i Ukraina, men har slutat fick många dödshot, från Ukrainska nazisterna.
    https://twitter.com/edolinsky/status/1483364496118796294

    Nu kommer man ut med ytterligare en lögnaktig propaganda, nämligen att Azov började rensa ut nazister för 3 år sedan. Nu funderade jag på varför just 3 år. Jo för ca 3 år sedan var det flera videor om nynazister i Ukraina bl.a. BBC hade gjort ett program och även The Guardian hade en stor artikel om ungdomsläger där det var nazistiska ledare som påverkade i den andan
    När Azov nyligen var på träning i Kanada för att lära sig hantera alla dessa vapen, togs ett avskedsfoto, med Natoflaggan, bredvid Azovflaggan, bredvid Hakkorsflaggan, så det om något visar ju på tillhörigheten, dessutom på bilden nedan heilar en av dem på fotografiet..
    https://twitter.com/MaxBlumenthal/status/1496226982828384257

    Ivan Katchanovski, politisk forskare på universitetet i Ottawa Kanadar. lade nyligen ut en artikel från ”Dailymail” och skriver att Brittisk media glorifierar nu öppet högerextrema prickskyttar som tjänstgjorde i högerextrema högra sektorns paramilitära formationer i inbördeskriget i Ukraina i Donbass. Han kan nu också genom gedigen forskning bevisa att det inte var regeringssoldater som sköt mot demonstranter på ”Maidan”, utan prickskyttar på taken, som tillhörde de höger extrema iUkraina.

    https://www.dailymail.co.uk/news/article-10477277/Ukraines-deadliest-female-sniper-10-confirmed-kills-vows-Putin-again.html

    Hon heter Olena Bilozerska, och har skrivit en bok som heter ”Diary of an illegal soldier”.
    Murad Gazdiev, Emmy nominerad RT-journalist skriver på sin twitter:For any who saw The Sun’s hit piece about the ‘hero’ Ukrainian sniper; someone found her livejournal page. In it she claims:
    Blacks are a threat to white nations.
    Gays should not be allowed to eat at the same table as heteros.
    The holocaust is a lie.
    Hitler will be celebrated.
    Så det är denna typ av hjältar som England och USA hyllar nu..
     
    Jaques Baud f.d. rådgivare till NATO och f.d. schweizisk underrättelsetjänst . Hans röst är viktig, eftersom han var i Ukraina i flera år för att utreda varifrån folkrepubliken fick sina handvapen, då man trodde det var ifrån Ryssland. Han kom fram till att det var inte från Ryssland, utan från ukrainsk militär som deserterade från ukrainsk arme och tog med sina vapen. Lögnen om Ryssland spred Polens underrättelsetjänst, vilket alla trodde på i Sverige. Han berättar i intervjun att han fortfarande har kontakter som gör att han vet vad som händer i Ukraina även i dag. Nedan text är från intervjun som Aaron Mate gjorde med honom.

    Baud talar om två olika trigger, det första ett beslut som inrättades av Zelensky i mars 2021, att Ukraina skulle ta tillbaka Krim med våld. vilket resulterade i att Ukraina byggde upp din arme i den södra delen av Ukraina. Han tror att ryssarna då blev medvetna om att en operation var på väg mot Donbass.Sen kom en rejäl trigger då Biden På en presskonferens i februari i år, sa att Ryssland skulle attackera Ukraina. 

    Baud säger att han fortfarande har kontakter för att veta vad som pågår, och han menar hur kunde Biden veta att ryssarna skulle attackera???Detta någonting kunde vara att Ukraina 16 februari ökade beskjutningen 40 ggr mer än vad den tidigare varit mot Donbass, en massiv ökning som var signalen till Putin att deras operation skulle starta.
    Duman i Ryssland var också medvetna om detta och bad Putin reagera på detta.
    60000-80000 trupper omringade Donbass. 

    Jaques Baud säger att Putin förstod att han måste göra någonting. för den ryska opinionen skulle inte förstå varför inte Ryssland gjorde någonting medan Donbass skulle ytterligare attackeras nu än mer kraftigare än tidigare, och tusentals mer människor skulle avlida och bostäder bli sönderbombade. Putin visste också att oavsett vad de gjorde skulle sanktionerna bli desamma. 

    Han beslöt att förgöra de militära strukturerna som var ett hot mot Donbass. När det gäller denazifiering, så menar Baud att det har ingenting att göra med att avsätta nuvarande styre i Ukraina och absolut inte att mörda Zelensky som vissa påstår. Utan att utrota de rötter som sedan år 2014, rekryterar nya nazister och som krigar mot Donbass och som Baud säger är väldigt farliga. Han säger också att striderna i Mariupol är ovanligt brutala beror på att de som är i Azovstal är extremt fanatiska och extremt  farliga personer../ slut på intervjun

    • Det mest fantastiska är att det är alternativmedia typ Fria Tider och Samhällsnytt, som av politiker i Sverige beskrivs som höger och rasister, som skriver sanningen om nazisterna och högerextremisterna i Azov och övriga Ukraina! Man undrar ju verkligen vilka det är som är nazister egentligen eftersom stödet från svenska politiker för nazister i Ukraina måste betecknas som närmast fanatisk? Och det gäller övriga västvärldens politiker också med några få undantag. Ursula von der Ljugen måste betraktas som närmast fascistoid men tyvärr ligger den typen av åsikter djupt rotade i hennes släkt!

    • Tack för intressant information, Vivianne, har du länken till Baud-intervjun ?

     Jag minns ett märkligt Biden-utspel kort efter att det såg ut att bli klart för NordStream 2 att kunna tas ibruk. Han skrockade och sade att det blir inget av och att han kommer att se till det. Och rätt fick han.

     För den som vill begripa krigsläget rekommenderas Andrei Martyanovs videomonologer.

     • Det som USA och England håller på med är så djävulusiskt otäckt. Kriget kunde sluta nu, men de vill inte det. Ryssland är bara i de områden i Ukraina, där de önskar att Ryssland stannar kvar. Där de för första gången på flera år fick fira ”Victory day”, Denna dag som är så viktig för ryssar. Jag har sett videor då lokalbefolkningen ger kramar och blommor till de ryska soldaterna och är livrädda att de skall lämna dem, så de blir slaktade av nazisterna.

      Max Blumenthal Retweeted : A pro-Nazi advertisement appears in Times Square which bemoans the defeat of Hitlerism. There hasn’t been this much open pro-Nazi feeling in the American and British bourgeoisie since the 1930s.

      Intressant att lyssna på intervjun med Baud, för till skillnad från alla andra, så fördömer han inte i intervjun att Ryssland gick in, utan snarare att de var tvungna att göra något.

      US, EU sacrificing Ukraine to ’weaken Russia’: fmr. NATO adviser

      https://www.youtube.com/watch?v=r4zReg7Bhu8

     • Naturligtvis visste Biden om ukrainarnas förestående offensiv och den utlovade slakten av invånarna i östra Ukraina, det var därför som CIA var så säkra på att Ryssland skulle ingripa innan detta skedde. Och Biden visste att vasallstaten Tyskland inte skulle våga göra annat än att stoppa Nordstream 2! Detta kan ju en elev på mellanstadiet räkna ut och förstå men tydligen inte politiker och fulmedia i Sverige! (Visst vet de också detta men politikerna i Sverige är styrda av USA liksom media och då blir resultatet idel lögner och propaganda). Frågan nu är hur fulmedia och politiker ska ljuga sig ur den här soppan? Men som vanligt blir det nog ännu värre lögner och påhitt! Eller så kommer man helt att sluta rapportera från Ukraina om sanningen blir för obekväm, då blir det oftast locket på och dessutom så kommer ”Eurovision Song Contest” alldeles lagom för att flytta folkets fokus till ”viktigare” saker.

   • Har du inte hört? Generalen har börjat sjunga (dessutom på franska – han är från Quebec förstår du) – så hela västs hemliga operation i Mariupol/Azov inklusive biolabben läggs ut i detta nu, som sagt på franska (kulturspråket😜). Världen väntar med spänning eftersom det ryktas också att en viss BHL (falske filosofen, regime change cirkus artist och inbiten sionist Bernard-Henri Levy sägs vara en av råttorna som sitter fast i Azov underjordiska labyrint. Måtte detta vara sant 👻

 6. Det är värt att hitta en timme för att få höra det …

  An interview with Scott Ritter, former Marine and U.N. weapons inspector, about the war in Ukraine and what will happen if Finland and Sweden join Nato.
  The 8th of May 2022
  https://youtu.be/ciUNBIKNxMw

  ”It’s just foolish, it’s suicidal and it makes no sense” by Scott Ritter

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here