Solidaritet med Syrien!

2
1200

Hur ska man behandla IS-anhängare i Syrien?

Det går dåligt för terroristerna i Syrien. I åtta år har de fått stöd från USA, EU, Saudiarabien och andra stater i sina försök att störta Syriens regering.
Syrien är ett suveränt land med fungerande rättsväsende, domstolar, åklagarmyndighet och advokatkår.
Personer som begår brott utanför sitt hemland ska normalt straffas i det land där brottet begås. Straffmyndiga svenska medborgare som återvänder efter att ha deltagit på terroristernas sida i Syrien kan rannsakas och dömas i Sverige för mord, mordförsök, rån, stöld, misshandel, våldtäkt mm och för medhjälp till dessa brott. Föreningen Syriensolidaritet ser det som en självklarhet att svenska myndigheter ska samarbeta fullt ut med syriska myndigheter om detta.

ISIS i farten

ISIS dödar

Upphäv sanktionerna mot Syrien!

EU:s och USA:s sanktioner mot Syrien orsakar stor skada. De ha fått till följd att det råder brist på allt: läkemedel, medicinsk utrustning, mat, bränsle, vattenpumpar, reservdelar. Barn dör av sanktionerna, som strider mot folkrätten. Flermiljonstaden Aleppos vattenverk förstördes av rebellerna – och sanktionerna hindrar inköp av reservdelar.
(http://www.syriensolidaritet.se/facebook) (Maj 2019)

Detta är ett flygblad från föreningen Syriensolidaritet som utdelas på olika ställen vid 1 maj – manifestationer i Stockholm.

Föregående artikel1 maj – Arbetarrörelsens högtidsdag
Nästa artikelHur ser Jan Myrdal på rasism och fascism?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

2 KOMMENTARER

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here