Till: Till Riksdagens alla partier Inga amerikanska trupper och vapen på svensk mark! Upprop på Skiftet mot DCA.

2
952

På samma sätt som svenska folket utan debatt blev överkörda när det gällde att ansöka om medlemskap i kärnvapenalliansen Nato, har regeringen nu tagit ytterligare ett steg i att minska Sveriges självbestämmande!

Regeringen har ingått ett avtal med USA, det s.k. DCA-avtalet, vilket ska beslutas i Riksdagen i vår. Detta avtal ger USA tillgång till svenska baser på 17 orter i vårt land där amerikansk militär och vapenlager kommer att stationeras. Vilka vapen kan vi inte kontrollera och i avtalet finns inte ens ett skriftligt förbud mot kärnvapen. Även flyg och fartyg ska få röra sig fritt över svenskt territorium och får inte kontrolleras av svenska myndigheter utan USA:s samtycke! Amerikanska militärer och deras anhöriga kommer att lyda under amerikanska lagar och inte under våra svenska.

Amerikanska styrkor får också, om DE bedömer läget ”exceptionellt” vidta även militära åtgärder som DE anser viktiga.

Osäkerheten i närområdet och världen ökar med amerikanska baser och vapenlager i Sverige och vi riskerar att bli ett kärnvapenmål.

Varför är det viktigt?

Vi i Sverige får inte överlämna vårt självbestämmande som nation!
Våra egna demokratiska fri- och rättigheter måste skyddas och förstärkas!
Säg NEJ till DCA-avtalet! Var med och underteckna detta upprop!

https://www.mittskifte.org/petitions/inga-amerikanska-trupper-och-vapen-pa-svensk-mark 

Kampanjen startades av Lisbeth Henricsson och Jonas Karlsson.

Föregående artikelVi anklagar för folkmord PRESIDENT JOE BIDEN, USA
Nästa artikelBrev till riksdagsledamöterna om DCA, Defense Cooperation Agreement, 10 december. ”Mänskliga rättigheters dag”
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

2 KOMMENTARER

  1. Hej! Jag har skrivit under och vill tillägga att när det gäller att bromsa den svenska invandringspolitiken är det viktigaste motivet att behålla Sverige svenskt, det motivet borde ju gälla amerikanarna också!

  2. Har begreppet landsförräderi någonsin fått en klarare innebörd! Vad skall vi med grundlagar till om amerikanska lagar skall gälla för amerikanska medborgare på svensk mark? Sådana fantastiska trollkonster med vårt land, vår politik av våra politiker. Och stackars Vänsterparti. Försöker rädda ansiktet med förslag om färre baser. Det kommer inte att lyckas. Varken med färre baser eller partiets anseende.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here