Trump: Vem är största hotet mot fred i världen idag? Gissa (fel) – eller lyssna!

63
2368

Stefan Lindgren informerar ”Igår gjorde ex-president Trump en deklaration som måste kallas historisk. Han pekar ut det egna landet, USA, som det största hotet mot världsfreden idag. Han kräver stopp för alla krigshandlingar i Ukraina och omvärdera Nato. Om du inte har lyssnat på Trump förr, gör det nu. Är han en dåre, är han en helig dåre! Med kännedom om USA:s historia, kan man bara hoppas att han har kompetenta livvakter.” https://www.nyhetsbanken.se/2023/03/trump-usa-storsta-hotet-idag.html

Föregående artikelNy protest i USA: Pengar till människors behov – inte till krigsmaskinen
Nästa artikelEfter Silicon Valley, är det nu dags för en kollaps för Credit Suisse och ännu en förlust för pensionsfonden?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

63 KOMMENTARER

 1. Cirkeln är sluten: en tidvis klarsynt men inkompetent pseudopolitiker är idag den mest sanningssägande företrädare landet Amerika kan ha, där landet decennium efter decennium bara visat upp en genomgående politisk-militär inkompetens.

  Att bara de mest förledda troende och närmast sörjande ännu håller fast vid Washingtons falska dogmer är ett av det nya århundradets verkliga filosofiska tankemysterier; ty det amerikanska systemet har aldrig kunnat gå på vattnet.

  Hur i all världen kan Europa i vår tid följa en sådan knasig och fullständigt inkompetent Washington-sekt? Det är bara obegripligt.

  I trumpismen blir det obegripliga just begripligt. Han har insett det verkliga ekonomiska moraset i den amerikanska internationella militärfrälsande modellen, som bara skapar kaos och elände där den sätter ned sin fot.

  • @Johan de Naucler 17 mars, 2023 At 17:48
   Det är inte Europa som följer en sådan knasig och fullständigt inkompetent Washington-sekt? Glöm inte att Europa fortfarande är ockuperat av USA, som har stora trupper i beredskap för att kuva Europa vid behov. Sedan har USA satt Europa i ett beroende av USA handel, teknologi och energi, bland annat genom att USA sprängde Nordstream.

   Samma gäller andra länder som Filippinerna, Sydkorea eller Japan. Europa hotas till underlydnad av USA. Frågan är hur det kan brytas och med vilka metoder. USAs makt måste krossas, och det är mer angeläget i dag än det någonsin var att en gång krossa Nazityskland.

   Glöm inte att USA inte har några allierade, USA har tagit gisslan. Tyskland är ett exempel.

   Däremot ser vi en stark trend att allt fler länder av egen vilja börjar följa Kina. Dom väljer själva, inte under militära hot eller hotelser om sanktioner, som från USA.

   • Amerikansk militärexpert nämnde två möjliga scenarier för eliminering av Ukrainas president när han vägrar att lämna landet.
    Om Ukrainas president Volodymyr Zelensky inte lämnar landet i tid kommer han inte att kunna undvika sin fysiska likvidation.
    Detta berättade en amerikansk militärexpert, en pensionerad underrättelseofficer från den amerikanska marinkåren Scott Ritter i sin egen blogg. Som den amerikanske analytikern noterade förlorar nu Zelenskijregimen i konflikten med Ryssland.
    Om Zelenskij själv bestämmer sig för att stanna i Ukraina kommer hans öde att vara beseglat. Ritter tror att Ukrainas president kan dö till följd av en rysk missilattack.
    Det andra alternativet, som experten inte heller utesluter, är den fysiska elimineringen av Zelensky av en officer (eller officerare) från de ukrainska väpnade styrkorna.
    Militären kanske vill eliminera mannen som ledde den ukrainska armén till nederlag. Ritter tror att den enda chansen för Zelensky att rädda sitt liv är att lämna Ukrainas territorium med sin familj.
    I det här fallet har presidenten möjlighet att leva i fred i ett annat land, men han måste fortfarande bevisa att ukrainska styrkor inte var inblandade i krigsförbrytelser under konflikten.
    Nu låter sådana scenarier inte särskilt rimliga. Men i framtiden kan situationen verkligen förändras, och mycket kommer att bero på beteendet hos de politiska eliterna i USA och Västeuropa.
    Som historien visar överlåter de amerikanska myndigheterna, utan ett samvete, åt ödets nåd de ledare för regimer som de inte längre behöver. I vissa fall kan dessa ledare elimineras av den amerikanska underrättelsetjänsten själva: det är intressant att Ritter inte övervägde detta alternativ, vilket nästan är mer troligt än Zelenskys död som ett resultat av en missilattack eller ett militärt myteri av UAF officerare.
    https://topwar.ru/213068-amerikanskij-voennyj-jekspert-nazval-dva-verojatnyh-scenarija-ustranenija-prezidenta-ukrainy-pri-ego-otkaze-pokinut-stranu.html?yrwinfo=1679133779279172-13795466909835172341-vla1-2565-vla-l7-balancer-8080-BAL-3781

    • Rysslands president Vladimir Putin anlände till Sevastopol på nioårsdagen av återföreningen av Krim med Ryssland.

     Dessförinnan, vid ett möte om den socioekonomiska utvecklingen av Krim och Sevastopol, försäkrade Putin att landets myndigheter skulle göra allt för att stoppa alla hot mot Krim.

     Krim blev en rysk region 2014 efter folkomröstningar som hölls på halvön, där 96,77 % av väljarna på Krim och 95,6 % i Sevastopol röstade för att ansluta sig till Ryssland.

     Ukraina fortsätter att betrakta Krim som sitt tillfälligt ockuperade territorium, många västländer stöder de ukrainska myndigheternas ståndpunkt.
     https://www.gazeta.ru/social/news/2023/03/18/19999597.shtml

     • Återföreningen av Krim med Ryssland handlar inte om territorium, det handlar om rättvisa. och väcker stor glädje bland det ryska folket.
      Det finns många rimliga argument som kan framföras. Basen för Svarta havets flotta, vinframställning, hav, ”rekreationsresurs”. Folkomröstning.
      Du kan ge många känslomässiga argument. Romarriket. Prins Vladimir. Dop. Krig. Sevastopol. Skönhet.
      Men Ryssland har territorier – det är känt hur många. Och full av skönhet. Och vin är perfekt gjort i Krasnodar-territoriet. Och hav. Och så vidare.
      Detta är inte huvudsaken. Huvudsaken är att återkomsten av Krim är återupprättandet av rättvisa. Och det finns inget viktigare för en rysk person än rättvisa.

     • Håller med dig där Ivan.
      Efter vad jag nu sett på Youtube har halvön Krim en rysk historia långt bak i tiden.
      Krim är inte Ukraina, det är en senare konstruktion då Ukraina tillhörde Sovjetunionens Ryssland.

      Krim är Ryssland och för Ryssland en omistlig del.
      Krims största betydelse är den strategiska.
      Dess klena förbindning med det Ukrainska fastlandet gör halvön mycket svår att invadera landvägen.
      Den fördelen har Ryssland utnyttjat långt bak i tiden med diverse krig.
      Krim ger Ryssland tillgång till Svarta Havet och ryska flottans kommunikation ut till Medelhavet.

      Bra om Turkiet lämnar NATO och ansluter till Rysslands och Kinas planerade säkerhetspakt.
      Det skulle ge Ryssland fri lejd vid Bosporen och kontroll över NATO:s flytstridskrafter.

      Krim har också en rysk befolkning sedan långt tillbaka i tiden.
      Därför blev folkomröstningen som den blev och inte alls någon fejk som Västvärlden påstår.

      Så visst, Krim tillbaka till Ryssland är rättvisa.
      Liksom Ukrainas östra delar samt Svarta Havskusten.

      Jag har börjat lyssna till ryska manliga sångare nu.
      Många duktiga där.
      Johan här menar Ryssland skulle vara något slags U-land.
      Men det gäller i varje fall inte kulturen.
      Där kan Västvärlden inte ens mäta sig med sin genomkommersialisering.

      Låten nedan, av Арсен Петросов, hördes från varenda restaurang, bar och badstrand längs Svarta Havskusten sommaren 2010.
      Lyssna och njut.
      Varför har den liberala Demokratin berövat oss den här kulturens pärlor från Orienten?

      Арсен Петросов – Кайфуем Official Audio

      https://www.youtube.com/watch?v=En-3ZMz0R9w

   • ”Glöm inte att Europa fortfarande är ockuperat av USA, som har stora trupper i beredskap för att kuva Europa vid behov.” Så I din värld är Tyskland ockuperat? Snabbt du måste informera Tyskarna om detta. Europa är inte ockuperat, ockupation har en definition och vi är inte ens nära den. De Amerikanska soldaterna är inbjudna. Ett flertal länder i Europa vill ha Amerikanska soldater där.
    Och du fick en Nazityskland där också.

    • Faktiskt inte helt inbjudna på frivillig basis.

     USA har konstant velat, sedan 1945, ha massiv militär närvaro i de tre stora besegrade axelmakterna: Västtyskland, Italien och Japan.

     Att tro att dessa länder, om de skulle få någon ny regerings- eller majoritetskonstellation, som vill stänga ned de amerikanska baserna, är ärligt talat rena dumheterna att tro. Washington skulle aldrig gå med på det.

     Hos bl.a. Noam Chomsky beskrevs i en av hans böcker att amerikanska underrättelsetjänster planterat in skadlig kod i flera japanska industrier och kärnkraftverk för att sätta dessa ur spel om Japan skulle börja hävda självständighet. Jag vet inte specifikt om det är korrekt, men Chomsky skulle knappast sätta sin ära och heder på spel med en sådan lögn.

     Att amerikanska maktstrukturer frivilligt skulle gå med på att lämna Europa och Europeiska unionen om vi ville ta över den militära och säkerhetspolitiken själv, är helt otänkbart från amerikansk sida.

     I det komplicerade sammanhanget är Europa militärpolitiskt ockuperat av Washington sedan 1945, hur man än vrider och vänder på saken.

     Det är sannerligen dags för de anglo-amerikanska ockupationsstyrkorna från 1945 och åka hem och låta 800 miljoner européer ta hand och ansvara för sin utrikespolitik och säkerhetspolitik liksom diplomati på egen hand. Europa KAN bli fritt och självständigt!

     • Hej Johan

      Det stämmer att USA har velat och vill ha trupp i de länderna. Men det vill dom länderna också.
      Ett flertal faktorer spelar in men låt mig ge dig dom två vanligaste.

      1. Länder som Tyskland och Japan har sparat tusentals miljarder under åren på att ha Amerikansk trupp på sin mark. Låt oss ta Japan som exempel, hade dom inte haft Amerikanska soldater där hade dom varit tvungna att bygga upp en egen förmåga vilket kostar miljarder och åter miljarder. Visst dom har en viss militär förmåga nu men om Amerikanarna skulle lämna skulle dom tvingas att utveckla den flera gånger för att för att avskräcka en potentiell motpart och med tanke på dess geografi och historia kan du nog tänka dig vem den eventuella motparten skulle vara.

      2. Balancing är ett välkänt begrepp inom området. Låt oss ta Tyskland och Frankrike, så länge det finns Amerikanska soldater i båda dessa länder är en konflikt omöjlig. Om dom togs bort skulle säkert inget hända i år eller nästa eller ens om fem år. Men till slut kommer vi till en situation där ta Frankrike som exempel utvecklar en ny stridsvagn. Tyskland ser detta och måste då dra slutsatsen att den där kan komma att användas emot oss, inte i dag inte i morgon men vem vet vad som händer om 20 år. Nu måste Tyskland också utveckla en stridsvagn, och det ser Polen och så fortsätter det.
      Så det är ganska förenklat men du förstår nog poängen. Glöm inte bort också att militär förmåga är dyrt riktigt jättedyrt faktiskt du får mycket fler röster genom att satsa på vård skola omsorg än en ny missil som kommer vara klar om 10 år och kosta 100 miljarder.

      Det här med Chomsky har jag ärligt talat aldrig hört men det låter ju befängt. Hur skulle det ha gått till rent praktiskt? Och ett sådant hot är ju meningslöst om det inte är känt, så Japanska regeringen måste ju känna till det. Varför då inte läcka det med bevis och du skulle ha en helt ny värld, då skulle det ju bevisas en gång för alla att USA är just så onda många här tror.
      Men återkom gärna med källhänvisning har som sagt aldrig hört talas om detta.
      Ha en bra dag på dig.

 2. Måste säga att det var högst imponerande tal av Trump. Visst har man hört MASSOR av han genom åren då han var president speciellt då. Många gånger EJ bästa talen om man säger så. Men det varit flera gånger ändå som han sagt och velat bra saker,även om dessa ALDRIG självklart fick ske av övriga clownerna och hökarna han omgav sej med. Men när det gäller denna kris har Trump faktiskt hållt flera tal,där han är HELT emot Usa vidriga proxy kriget. Men detta talet var ändå det som var mest imponerande måste jag säga rakt igenom. Det var riktig känsla bakom orden OCH riktigt bra sagt, sanningen! Undrar om nån av klantskallarna hemma rapporterar detta

 3. ICC i Haag har gjort bort sig än en gång! Nu har man efterlyst Putin??!! Nu skiter ju både USA och Ryssland i ICC men borde inte denna ”dumstol” i så fall börjat i rätt ända med Clintons, Bush, Obama, Biden först? Man undrar ju vad som rör sig i huvudet på dessa clowner? Vem f-n skulle våga gripa Putin utom någon typ av självmordssekt vilket EU tyvärr utvecklats till.

  • Just därför är ICC känt som International Clown Company. Den som utfärdade ”arresteringsordern” är n vis Karim A.A. Khan. Det är samme Khan som förhalade Palestinas sak hos ICC. Bara det säger allt. Karim A.A. Khan är från Khan(atet) – engelska filialen. Han skyddar apartheid israels kriminella regim och typer som Voldemort Kokainsky eller internationelle terroristen Biden och hans hantlangaretrio Nully, Sully och Blinki

   Vad bör Ryssland göra? Det som Ryssland är bra på – fortsätta 👋🏾👋🏾👋🏾 lögnimperiet.
   Mötet mellan Rysslands President Vladimir Vladimirovich Putin och Kinas Xi Ping kommer garanterat att innebära mängden fragda från lögnimperiet ökar markant.

   Lögnimperiet förlorade en drönare, Bakhmut är befriat (nästan helt), Ryssland+Kina=💞💞💞 blir orubblig och bankirmaffians korthus håller på att sönderfalla. De exceptionella skit som styr väst är utom sig. Vi kommer inte att lida brist på sämre clown show efter allt sämre clown show efter ännu sämre clown show regisserad Nully, Sully och Blinki med kretin duon von de Lögnen och Borrell som stand ins

  • Komiskt att ”Benny” ICC nu är en ”dumstol”.
   I tidigare kommentarer har ”Benny” med emfas framfört åsikten att andra världsledare skall åtalas inför ICC. Undrar varför denna omsvängning av kappan?

 4. Tja. Trump vill egentligen samma sak som Biden (mfl.) men har en annan retorik och kanske också en annan strategi.

  • Det är så vänsteråsikten vill ha det om Donald Trump.
   Samma skit.
   Kanske för att försöka göra det omöjliga möjligt?
   Man får nog tro ganska hårt om man ska se det som en realitet.

   Tyvärr kan jag inte hålla med.
   Jag förstod redan tidigt att Donald Trump skiljde ut sig.
   Plötsligt kom någon som talade i patriotiska och nationella termer.
   På ett inåtvänt sätt som gick emot hela USA:s utrikespolitik sedan Andra Världskriget.
   Det här var någonting nytt och revolutionerande och måste då stoppas för att inte äventyra USA:s alla intressen.
   Märkligt nog verkar de flest i Västvärlden hålla med om den saken.
   Även vänsterfolket som vanligtvis inte gör annat än pläderar för ”ett annat” USA.
   Vänstern fick chansen att sluta upp men ville inte ha den.

   Det är inte alltför avlägset att påstå det hjälpte till att starta kriget i Ukraina.
   Jag uppfattade Donald Trump hade en vänlig inställning till Vladimir Poutin och Ryssland.
   Jag har därför svårt att tro skulle stå bakom den enorma krigssatsning nu Joe Biden och Demokraterna gjort i Ukraina.

   Finns där någon ideologi med anspråk på världsherravälde som inte använder våld?

   Liberal Demokrati är som Stora Stygga Vargen som kommer på besök utklädd till mormor.

   • @arbetarklass 18 mars, 2023 At 18:22
    Trump’s inställning till Ryssland skall nog inte beskrivas som ”vänlig” utan pragmatiskt. Dessa enorma rustningar som USA oligarkerna beordrar är verkligen inte gratis, och som vi sett är det mest bortkastade pengar. Dom ger inget eller mycket dåligt resultat. Afghanistan, Hong Kong, Tibet, Xinjiang, Kazakstan, Myanmar, Libyen, Venezuela, Honduras, hela mellan och Sydamerika för att inte nämna Afrika.

 5. Donald Trump inkompetent pseudopolitiker?

  Men han har ju i alla fall varit USA:s president.
  En period i vart fall.
  Jag tror det var för att folket där ville det.
  Sedan blev han inte omvald.
  Jag tror det var för att kapitalisterna inte ville det.

  Jag har övergivit tron på demokrati därför jag inser de med makt och pengar kan styra demokratin vart de vill.
  Demokratin ger helt enkelt de möjligheterna.

  Kapitalister har inte samma möjligheter i en autokrati eller i en diktatur.
  Där är istället kapitalet politiskt sekundärt.

  Jag tror inte Donald Trump är liberal trots den företagare han är.
  Jag är heller inte liberal samt heller ingen anti-företagare.
  Det senare därför jag inser värdet i produktionen.
  Saknas effektiv produktion blir landet ifråga ”halvt” även hur bra allt annat är.
  Planekonomiska inslag krävs dock för strategisk produktion.
  För där kan vi nu se Väst Europas tillkortakommanden då ukronazisterna skjuter upp tio gånger mer ammunition än vad Väst Europa kan producera.
  Hindret är att order måste läggas till en privat industri som endast kan erbjuda offerter.

  Som jag betraktar är Donald Trump en Vladimir Poutin fast i USA.
  Det är egentligen inte så stor skillnad mellan dem.

  Den närheten gör att Donald Trump är lika hatad och avskydd bland Västvärldens kapitalägare som Vladimir Poutin.
  Men inte bara av kapitalägarna. Utan även av dess liberala avhäng både till höger och vänster.

  Konservativa vänstermänniskor tror jag inte finns.
  Eller möjligen endast ett fåtal.
  Antingen är man liberal eller konservativ.
  De flesta i Västvärlden i är liberala.
  Men inte just jag.
  Socialister måste ha stöd av en frihetlig ideologi.
  I varje fall i kampen och inledningsskedet.
  Om deras förändringsprogram ska få något verkligt värde.
  När de sedan fått möjligheten kastar de liberalismen i soptunnan och blir genast auktoritära.

  Så, Johan de Naucler, jag förstår dig om du inte gillar Donald Trump, Vladimir Poutin, Viktor Orban eller någon av de andra världens konservativa politiska ledare.

  Men jag gillar dem, och deras reflexion till i första hand folket, istället för till de fåtal kapitalister som i första hand hanterar produktion och ekonomi.
  I konservativ ideologi finns inga direkta hinder till statlig makt och ägande.
  Det är i liberalismen de här hindren sätts upp.
  Ultraliberalismen har ingen stat alls lika lite som kommunismen.

  • Nej bäste kollega arbetarklass, – jag har inget vare sig ogillande eller avsky eller ”hat” (jag hatar för övrigt ingen människa) upp mot just hatets nivå mot högerkonservativa och högernationalistiska politiker som Trump, Orban, Erdoğan eller Duda i Polen. De är (ofta) helt demokratiskt valda i öppna flerpartival, och jag respekterar dem som företrädare i de länder och de poster de erhållit i val.

   Jag tycker däremot att de ofta har fel ståndpunkter och inte sällan är både okunniga och ganska mögligt inskränkta av gamla naftalinosande ideal som för länge sedan hamnat på vindens skräpkammare i mer mogna och utvecklade moderna västliga demokratier.

   Med konservatism kan man inte särskilt UTVECKLA ett land, på sin höjd administrera.

   Till saken hör att Trump for med så mycket osanningar, dumheter och fördomar under sin presidentur att han därmed mycket allvarligt sänkte den politiska ambitionsnivån och därför kallar jag denne hyperkapitalistiske affärsman (som i många år stödde demokratiska partiet i Amerika) som kom in från Wall street och Manhattan direkt till politiken i Vita huset för just ”pseudopolitiker”, d.v.s. en ganska halvdan politiker, med andra ord.

   Det är nämligen Trumps egna ord: han svarade en gång i en politisk utfrågning strax efter han tillsatts som amerikansk statschef: ”Ja, inte vet jag, jag är inte politiker, det borde väl NI veta som varit så länge i politiken”.

   • Hej Johan,

    ”Med konservatism kan man inte särskilt UTVECKLA ett land, på sin höjd administrera.”

    Där finns en del unga ryssar som kan hålla med dig.
    Men hur bra tycker du den här utvecklings- och förändringsivern har varit för vårt land Sverige?
    Tryggheten, vart tog den vägen?

    En konservativ hållning brukar vara,
    – Vi vill förändra, men i måttlig takt.
    Konservatism är således ingen revolutionär ideologi.

    Unga människor har den egenskapen att de vill så mycket, helst samtidigt och på samma gång.
    Allt efter livets gång brukar den energin släppa för att sluta med mat på bordet och tak över huvudet.
    Gamla soldater vill ingen krigsmakt ha.
    Utom i det Stora Fosterländska Kriget, för där skulle alla med.
    Men det var då det. I dag verkar det mer komplicerat.
    Men så är det också ett proxykrig.
    Ryssar vill egentligen inte slåss mot sina landsmän.
    Men har de svikit och gått med Väst så finns nog viss uppslutning kring Poutin och Ryssland ändå.
    Ryssarna vet vad de har och det tycker jag är bra.
    Förändringar och utveckling tror jag de vill välja själva och inte genom direktiv som Sverige måste följa från EU.

 6. Ja, det är onekligen en märklig tid! Samtidigt vet vi ju alla vilken mobbare och narcissist Trump är, och när han trumpetar ut sitt ”fredsbudskap” är det i grund och botten bara för att han inte klarar att förlora. Han försöker därför ta vilket budskap som helst som ser ut att gå på tvärs med Biden. Eftersom de amerikanska väljarna börjar tröttna rejält på att skicka mer vapen och pengar till det svarta hålet i Ukraina, får budskapet onekligen viss resonans. Men väldigt många är också rejält trötta på Trump, och vill inte ha clownen tillbaks i Vita huset ytterligare fyra år. Den enda sanna fredsaposteln i kommande primärval är Tulsi Gabbard, men hon kandiderar som oberoende eftersom hon hoppat av demokraterna. Det brukar inte ge några röster i valen, så som deras valsystem fungerar.

  Men Biden är både för gaggig och för mycket krigshök för att han ska få förnyat förtroende, så risken är att USA:s f d FN-ambassadör Nikki Haley seglar upp som republikanernas kandidat, och hon har förmodligen förmågan att dölja sina vargtänder tillräckligt mycket för att nå ända fram. Hon är en kvinna i sina bästa år och dessutom snygg. Förmodligen slipper hon också axla Bidens krig, eftersom Ryssland malt ner Ukrainas armé innan hon tillträder.

  • USA är en värre partidiktatur än Sverige och makteliten har avsiktligt sett till att det förblivit så. De vill inte ha riktig demokrati utan kör på med sin låtsasdemokrati så länge det går att indoktrinera folket. Det är svårare för nya partier att sticka upp i USA än i Sverige t o m. I många andra länder kan nästan nystartade partier snabbt få inflytande eftersom man inte har så höga spärrar.

   • Demokrati ett ord att tyda fritt.
    Länder som Cuba, Kina och Venezuela har sitt
    Och Löfven vill inte benämna Saudiarabien som Diktatur
    Därför inte helt enkelt i allmänhet att veta hur,
    och få svar på frågan med enkla medel lätt,
    så att den för alla blir helt och riktigt rätt.
    Vad är då en demokrati, som vi kan enas kring,
    så det skapas för alla en gemensam harmonisk ring?

    • När statsminister Göran Persson för många år sedan fick frågan i en intervju om ”USA var imperialistiskt” så svarade han ”ja” på den frågan.

     Det finns säkert någon mer lämpad än jag själv att hitta när och var denna fråga ställdes till statsminister Persson.

     • Johan de Naucler frågar och jag svarar:
      Vilka partier skall då valsamverka?

      – Vilken är min nästa? – Jag säger den första bästa!

      Och Hur? – skall femtio-sextio småpartier på låt säga 0,5-1,5% få ihop en regering?

      – När okunnigheten till slut skadar människorna och de förlorar hoppet till den korrumperade och korkade makteliten, som medvetet eller omedvetet har skadat dem (inkl. V) var skall de då vända sig? I valen bestämmer inte storleken på partier, men folkets samlade röster vilka som skall styra. Rent teoretiskt skulle 100% kunna rösta för 12 intelligenta och hederliga oberoende individer som tillsammans tar över Sverige om folket faktiskt röstar för det. Resten av Riksdagens stolar kan rent teoretiskt gapa tomma. Osannolikt, men alltså fullt möjligt, rent teoretiskt. Mer sannolikt och fullt möjligt är, i min mening, att små och nya partier/fraktioner för fred och oberoende valsamverkar brett och första valet blir en riktig skräll och landar på 10% tillsammans och valet därefter har gjort sig av med lejonparten av de monopolkapitalistiska charlatanerna som sitter där nu i S+MP+SD+borgerligheten. V kommer då kanske vakna ur sin slummer av en jubelfis och får ev. utgöra ”de nya moderaterna” som fortfarande är för kapitalismen men tjatar lite symboliskt om ”inga vinster i välfärden”?

      Prövas konceptet någonstans i världen?

      – Jag har hört talas om National Rainbow Coalition av Jesse Jackson i USA, så jag är inte först med konceptet. Det var jag och en annan man i partiet Aktiv Demokrati som först diskuterade saken när vårt parti inte tog fart ordentligt och vi kom på att det främst berodde på 4%-spärren som skapade kortsiktig taktikröstning, t.ex. kommunister som röstar på V. Vi hade dessutom vetskapen om KD+C som gick till val genom ”Centern” för att få in KD.

      – Jag har ofta repeterat detta koncept och det ingår i mitt användarnamn, så du har allt hör talas om det! 😉

    • @Olof 18 mars, 2023 At 09:03
     Tolkningen är inte fri. Demokrati är folkmakt. När folket har makt att påverka beslutsfattarnas beslut, eller kan avlägsna beslutsfattarna, då råder demokrati. Ordet demokrati är en sammanfogning av grekiskans δῆμος demos, folket och κράτος kratos, kraft eller styre. Betydelsen ”folkstyre”. I svenskan finns ordet belagt sedan 1596. I Sverige saknar folket möjlighet att styra besluten eller att avlägsna beslutsfattarna. Därför har Sverige inte demokrati.

     • Demokratin hade aldrig varit folkmakt! I den antika världen hade slavägarna makten och styrde folket som hade plikten att bara delta i diskussioner på agoran men inte i valen.
      Slavägarnas ”demokrati” passade USA utmärkt – deras 4 av 5 founding fathers var slavägare…

     • Och Martin G.! Vilka partier skall då valsamverka? Och Hur? – skall femtio-sextio småpartier på låt säga 0,5-1,5% få ihop en regering? Det låter skakigt? Prövas konceptet någonstans i världen? (Jag har aldrig hört talas om just detta koncept: det kanske rentav är kanonintressant!!). Vänligast/ J.

  • Trump narcissist?

   Ja, jo… det går att hålla med om.
   Men jag tror det är hans sätt att vara utmanaren.
   Vi måste här försöka förstå att i USA röstar man inte på partier som hos oss.
   Istället röstar man på personer som i första han företräder sig själva och i andra hand partiet de representerar.
   Därför måste presidentkandidaten framhäva sig själv för att kunna bli vald.

   USA är i grunden ett individbaserat land men har också indelats i grupper.
   De afrika-ättade, abortmotståndare, gayrörelser och allt vad som nu kommit till i frihetens namn.

   Donald Trump är i mångt och mycket arbetarnas president i USA och de som på något sätt blivit utanför den välmående medelklass som är Donald Trumps värsta fiende och som även kan räknas till USA:s ”vänster”.
   En företrädesvis liberal vänster.

   Ja, Donald Trump är verkligen narcissist i sin politiska framtoning.
   Men vill man komma till presidentposten i USA så är det den stenhårda konkurrensen som gäller.

   Nu vet jag inte vem Tulsi Gabbard är men jag är tveksam till hon skulle klara den ”tävlingen”.
   När det gäller USA i synnerhet är inte det rejset direkt gjort för fredens blygsamma apostlar.
   Det är en tuff match och kandidaten till presidentposten måste också ha stora resurser bakom sig. Makt och pengar gäller.

   Men folket i USA får i alla fall välja sin regeringschef.
   Det får faktiskt inte vi göra.
   Här är det istället politikerna som gör det valet.
   Den här gången valde politikerna Ulf Kristersson.
   Förra gången valde politikerna Magdalena Andersson.
   Ingen av dem är ”min” statsminister.
   Men jag har ju heller inte fått vara med om att välja.

   • Låt mig bekanta dig lite med Tulsi Gabbard som du inte känner.
    Hon var väldigt populär hos demokraterna innan hon åkte till Syrien därefter blev hon totalt ut mobbad av dem. I denna video intervjuar hon några studenter, den ena studenten som ännu inte börjat läsa på universitetet, säger att Syrien var en underbar plats att leva i innan kriget och berättar hur människor från olika nationaliteter vistades på gatorna, de var från USA, Kina m.fl länder olika men med samma själ säger hon.
    Två av studenterna läser arkitektur, som de extrema islamisterna som stred mot Assad, hade lagt ett dödsstraff på att man inte fick läsa.
    Väldigt fin intervju av Tulsi, respektfull och låter personer tala utan att lägga ord i deras munnar.

    https://www.youtube.com/watch?v=d06ExRd6INU

    Tulsi Gabbard blir intervjuad av Jake Tapper på CNN, om USA:s regimändringskrig. Hon blev även mottagen av Trump, för att tala om detta, vilket även ledde till att Trump gav order om att alla amerikanska trupper skulle ut ur Syrien. Bolton flög till Israel och gav en kontraorder till de amerikanska trupperna, då Israel blev väldigt nervösa, då de vill ha kvar amerikanska trupperna i Syrien.

    https://www.youtube.com/watch?v=_qdf2WH4g9k&feature=emb_logo

    • Tack, där fick du in mycket intressant på få rader.
     Jag läste intresserat och hoppas allt stämmer.
     Jag tar det så i varje fall.

     Konservatism kan ha en baksida om traditionen på något sätt är extrem.
     Samt med tiden blivit fruktansvärt otidsenlig.
     Till Sverige kommer en del politiska flyktingar från Iran.
     Oftast unga människor och kvinnor.
     De är oppositionella till det egna landets regering.
     Jag förstår dem i ett personligt perspektiv men inte i det patriotiska perspektivet därför de gör landet instabilt och mottagligt för kapitalismens imperialistiska krafter.
     Många (manliga)ryssar flyr nu landet med rädslan att bli mobiliserade.
     Enligt intervjufilmer ses det med blandade känslor från resten av folket.
     Några unga kvinnor flyr också.
     Bara för de inte trivs eller mår dåligt.
     Det känns vare sig ryskt eller patriotiskt.
     Tycker heller inte de har någon anledning att fly.
     För de blir ju inte inkallade ändå.
     Världen har blivit mer urban och kommunikativ men olika kulturer gör att folket ändå håller sig på plats.
     Tänk om världens olika kulturer, traditioner och religioner marginaliseras i liberal men även socialistisk anda, vad händer då?

     • 14.03.2023..
      Ryssland kommer att vinna specialoperationen i Ukraina om samhället visar konsolidering och lugn mot fienden, sa president Vladimir Putin under ett besök på Ulan-Ude Aviation Plant den 14 mars, sa TV-kanalen Rossiya 24 .

      Ryssland förbättrar inte sin geopolitiska position i Ukraina. Istället kämpar Ryssland ”för den ryska statens överlevnad, för landets och våra barns framtida utveckling”. ”För att föra fred och stabilitet närmare, måste vi naturligtvis visa konsolideringen och lugnet i vårt samhälle.
      När fienden ser att vårt samhälle är starkt, internt förstärkt, konsoliderat, då kommer vi utan tvekan att komma att nå det vi strävar efter – både framgång och seger”, sa Putin.

      Enligt honom började många av de nuvarande problemen efter Sovjetunionens kollaps, när de försökte sätta press på Ryssland för att ”destabilisera den interna politiska situationen.” ”Horder av internationella terrorister” nya skickade till syftet att uppnå detta mål.
      Efteråt beslutade västvärlden att börja rehabilitera nazismen i Rysslands grannstater, bland annat i Ukraina.
      Ändå hade Ryssland länge försökt bygga partnerskap med både västländer och Ukraina. Men efter 2014, när västvärlden bidrog till kuppen i Ukraina, förändrades läget dramatiskt. Det var då de började utrota dem som förespråkade utvecklingen av normala relationer med Ryssland.
      Enligt Putin tvingades Ryssland inleda den särskilda operationen för att skydda befolkningen. Västländer hoppades kunna bryta Ryssland snabbt, men de hade fel, sade han och tillade att Ryssland lyckats höja sin ekonomiska suveränitet sedan 2022.
      https://english.pravda.ru/news/russia/156052-putin_ukraine_operation/

     • Som tur för Ryssland är det fler som frivilligt anmäler sig för att de är just patrioter till Ryska federationen. Som dessa från Dagestan som är i Donbass nu.

      Episkt tal från den Dagestanska predikanten Shamil Zurpukanov i melitopol under ett humanitärt uppdrag ledd av assistenten till republikens chef för Dagestan Magomed Gadzhimagomedov:

      – Vi hade ett val att bli vasallen, västerlandets slavar, eller att skriva ner vår egen historia! Och genom den nådige Guds vilja skriver vi här vår historia idag!

      – Vi är på de godas väg, på rättfärdighetens väg. Och ni mina bröder, de som är med oss ​​idag är efter vår Guds vilja – vapnen i rättvisans händer.
      – Vårt folk är redo. Och vi är stolta över detta.

      https://t.me/UkraineHumanRightsAbuses/22248

      Det är betydligt fler i Ukraina som försöker undkomma mobilisering, och de som tvångsinkallas skjuts om de försöker fly.
      De som vill ge sig, för att de förstår att de förlorar på slagfältet blir också skjutna

      Clare Daly är rasande och skriker till EU-parlamentet att de är sjuka krigsgeneraler och hon bli sjuk av att höra deras krigshysteri.
      Washington Post skriver att rekryter flyr från sina positioner i massor och mass desertering sker.
      Hon vill stoppa vapensändningarna till Ukraina som bara förlänger kriget.

      När parlamentsledamöterna skanderar ”Ära åt Ukraina” brinner Ukraina genom en generation av män, som aldrig kommer att ersättas.
      Hur svårt, hur obehagligt det än kan vara, behövs dialog och förhandlingar akut för att stoppa de outhärdliga förlusterna av liv.
      De som har Telegram kan lyssna på henne på länken nedan.

      https://t.me/UkraineHumanRightsAbuses/22245

 7. Ingen blir president i uza utan godkännande av den styrande 1 %. Valen är en stor show. Som nån sa ” huvudet styr både höger/vänster arm.
  Samma gäller eu, se bara vilka nickedockor som representerar länderna.

  • Det är därför jag tror på Nikki Haley! Hon är den styrande elitens kandidat, när demokraternas förtroende rasat till ett minimum. Det är iofs inte omöjligt att även De Santis ger sig in i striden, men i bataljen mellan De Santis och Trump tror jag Nikki Haley mycket väl kan bli den som seglar upp som vinnare på republikanernas konvent. Men det är mer än ett år tills dess, så vad vet man…

 8. Den negativa bilden av Trump har MSM spritt under många år. Att han inte är den person som propagandan spridit avslöjas nu allt mer.

 9. Fler än MSM som sprider negativa bilder om Donald Trump.
  ”Trumpism” är samma beskyllande ord som ”Putinism”
  Vänstermänniskor tar samma retoriska begrepp som liberaler.
  De anklagar någon för ”diktatur” trots de själva har en sådan ideologisk strävan om man i vänstern betonar deras ”klasskamp”.

  Jag undrar vad det är för mening att vänstermänniskor sprider de här negativa bilderna om Donald Trump och Vladimir Putin.
  I själva verket går de ju genast med MSM och gör sig solidariska med kapitalet.

  Kapitalisterna blir glada och får sin värste fiende till bästa vän.
  ”Nu kan äntligen globaliseringen genomföras, världen demokratiseras under vår ledning och de länder som fortfarande står som hinder ska erövras samt deras tillgångar ska realiseras till vår fördel.”

  Det är ganska lätt att uppfatta vänsterpolitiken på det sättet när vänstern demoniserar de som håller emot kapitalet att genomföra sin erövring av världen.

  Vet egentligen vänstern idag vem eller vilka de solidariserar sig med?
  Eller är det tillfälliga känsloyttringar som tar överhanden i deras beteende?

  Det har blivit för mycket aktivism och för lite analys från vänsterns sida.
  Utökad medial press gör att människor lockas med på det ena och det andra utan att ordentligt reflektera.
  Det är typisk urban mentalitet.
  Befinna sig bland det mondäna.
  Vara med ”innefolket”.
  Hemma hos borgaren.

  • Stora män som tar upp mycket plats och får mycket makt får i allmänhet sin egen (liten?) ”ism”: maoism, gaullism, franc(o)ism(eller falangism) liksom trumpism och putinism; för att klargöra den begreppsvärld som uppstår just kring dem, deras beteende, ordval, vokabulär och agerande – deras unika situation ger dem en egen ism. Om jag benämner själv trumpism eller putinism är det inte (för min del) nedsättande eller föraktande utan för att vi idag inte har bättre benämning på den subjektiva begreppsvärld och mix av diverse ”konservativt” och nationalistiskt tankegods uppblandat med medvetna och omedvetna lögner och ofta grundlösa påståenden som omger såväl Trump som Putin. Däremot måste jag absolut medge att Putin (men däremot inte Trump) likaså åtminstone haft en unik och kraftfull förmåga att finna intressanta aspekter, vinklar, iakttagelser och slutsatser som åtminstone fått mig att (tidvis?) anse att måhända Putin inte så sällan läser en och annan djup, anständig bok.

   Därmed har jag väl svarat på min gode kollega Arbetarklass fråga om konservatism. Vi vet egentligen inte vad det är konkret. Vänstertrafik? Motbok på Systemet? Morgonbön? Alla vänsterhänta måste lära sig skriva med höger hand? Dödsstraff? Salt sill fem eller sex dagar i veckan?

   Alla samhällen förändras hela tiden. Förr var det väl höjden av oordning och sönderfall när ”någon finsk invandrare” slogs med knytnävarna eller medtog en kniv en lördagkväll, och värre kunde det väl inte bli! Varje epok har sina olycksbarn och konservativismen hade ingen bot för dem heller.

   Måhända Gösta Bohman fick behålla rätten till eget utedass på skärgårdsön, jag vet inte. Självvald konservatism må vara bra, men man kan inte påtvinga det på hela sin befolkning som talibanerna i Afghanistan.

   • Afghanistans sak är vår.
    Ukrainas sak är vår.
    Etc. och många fler.
    Det är det som är demokrati och en imperialism på kapitalistisk grund som Europén och Västvärlden vill göra enhetlig över hela världen.

    Jag ställer inte upp på det.
    För vart finns friheten för dem som inte kan eller vill vara med?
    Ska dem betvingas?

    Ryssland och Kina är länder med medel att stå emot och säga ifrån.
    Dem är jag stolt över och upplever det är där jag känner mig hemma.

    Allt handlar om rättvisa.
    Något som som Västvärldens demokratier är väldigt dåliga på.
    Om den inte gynnar dem på något sätt.

   • Det är lite kung över ”Stora män som tar upp mycket plats och får mycket makt”

    Det finns hur många som helst av dem i historien.
    I modern tid går det snabbt att lägga till Churchill, Adolf Hitler och Joseph Stalin.

    Demokratins röra förhindrar att sådana ledare föds genom att de oftast snabbt blir utbytta genom demokratins eliters inflytande.
    Något som Donald Trump råkade ut för.
    Kreml har dessbättre makt och kraft att hålla dessa eliter på mattan.
    Således sitter Vladimir Poutin säkert.

    Demokratin är svag och beroende av varandra.
    I verkligheten, som den blivit, ligger demokratins makt i kapitalet.
    Märkligt nog stödjer vänstern demokratin ändå.

    Kungdömen, autokratier, auktoritära samt totalitära länder blir mer solitära.
    Genom att de får möjligheten till en större inre solidaritet.

    På något sätt tycker jag det känns som Guds mening.
    Allt annat är människors påhitt och konstruktioner.

    Jag vet inte, men du kanske kallar det utveckling?

    Det skulle vara möjligt om alla gör lika samtidigt men så är det ju inte.
    Krig, konkurrens och elände blir därför följden.

   • Genom Wagnergruppen och Prigrozin kan man se att demokratin även smugit sig in i Ryssland. Dock inte någon globalistisk sådan.
    Kapitalets makt har ökat men inte så mycket att det förmår utmana makten.
    För mig förhoppningsvis ett stödhjul istället men det får framtiden utvisa.
    Wagnergruppen har gjort stor nytta för Rysslands Specialoperation.
    Jag hoppas den ryska solidariteten förmår hålla ihop konstellationen.

    • Fast tar du ut pengarna och bankkontona ur den putinistiska oligarkin upphör det ryska politiska systemet över en natt, på ett dygn. Det är bara -och endast- pengar som är drivkraften i det ryska politiska systemet av idag. Ingenting annat.

     • Västvärlden har lagt beslag på ryska pengar och tillgångar.
      Inklusive delar av ryska guldreserven som deponerats eller förvarats i Västvärldens banker.

      Det är stöld och övergrepp på äganderätten.

      Men jag tror Ryssland håller sig lugna.
      Det vet de tar tillbaka tillgångarna förr eller senare.

      Bästa är ryssarna tvingas stänga mot Västvärlden och förvara tillgångar inom nationen eller varför inte utökat samarbete med de allierade där vänskapsbanden nu knyts allt hårdare.
      Alla är viktiga men i första hand Kina som själva har ett stort inflytande och ägande i Västvärlden och kan påverka Rysslands situation i en fördelaktigare riktning.

      Kina har förstås egna intressen men jag tror hoppas de inser värdet för den Asiatiska kontinentens oberoende där den kapitalistiske imperialisten sedan längre tid tillbaka letat sig in och våld, lock och pock skaffat sig sina partner samt byggt upp sina bastioner och fästningar.

      USA kuvade Japan med våld och atombomber men med Ryssland och Kina i samarbete tror jag världens största militär är chanslös.

      Det är stora grejer på gång i världen nu.

     • Nej – pengarna är INTE beslagtagna. Deras konton är frusna, de kommer inte åt dessa eftersom de är placerade i västerländska banker. Om det anses att dagens ryska putinoligarker som Rotenberg, Usmanov, Abramovitj, Deripaska och många andra oligarker finansierar ett internationellt brott, som ett angreppskrig utgör mot FN-stadgan, kan den angripna staten självklart erhålla krigsskadestånd. Det är där de frysta tillgångarna kommer in.

      Enligt tidningen Forbes uppskattning år 2021 har t.ex. president Vladimir Putin ungefär 27 miljarder dollar placerade utanför ryskt territorium, han räknas därmed som den näst rikaste ryske medborgaren i världen. Om så är fallet, och denne statschef fälls för krigsbrott, kan dessa tillgångar (om de alls ens hittas helt eller delvis) användas till att betala krigsskadestånd till staten Ukraina. Det är alltså domstolen som omvandlar de frusna pengarna till skadeståndet -vid en doms lagakraftvinnande- då först skiftar pengarna ägare: från dömd brottsling till brottsoffer.

      I slutet på år 2022 uppgav flera media i världen att ungefär 99 miljarder Euro har frusits i västerländska banker för ganska många Putinoligarker, en summa som motsvarar över 1 biljon svenska kronor den ryska oligarkiklassen som numera tjänar Putin, fört ut av ryska arbetarnas vinster ur ryska företag (ty ryska kapitalister litar på västerländska banker, men inte på att förvara pengarna hemma, då smarta ryska affärsmännen liksom Putin själv, insett att det egna Ryssland inte är en pålitlig rättsstat för de stora pengarna). Ryssland av idag är alltså lika kapitalistiskt som Europa och Amerika, med den enda skillnaden att i Ryssland sköts och regleras ekonomin helt av personer, i väst av lagar och domstolar. Det är därför Ryssland sedan 1991 haft ett så enormt utflöde av sitt eget lands ihoparbetade värden; ryktesvis sägs det vara den största utförsel vi haft i världshistorien. Utan detta bistra och negativa ekonomiska fenomen, skulle ryska samhället i dag vara rikare än Saudiarabien, men är tyvärr inte det.

   • 19 mars 2023, 11:44
    En video från mötet mellan Rysslands president Vladimir Putin och invånarna i Mariupol dök upp , rapporterar RIA Novosti .
    Lokala invånare berättade för Putin att de redan bodde i nya lägenheter. Sedan gick han för att hälsa på en av de boende.
    Tidigare rapporterade Rysslands vice premiärminister Marat Khusnullin till Rysslands president Vladimir Putin att studenter vid Azov State Technical University i Mariupol kommer att börja studera den 1 september.
    Enligt Khusnullin, redan den 1 september 2023, kommer cirka 3 tusen människor att kunna gå för att studera i en av byggnaderna vid Azovuniversitetet, vars yta är 82 tusen kvadratmeter.
    Khusnullin sa att den första etappen av FMBA-sjukhuset i Mariupol, som byggs på uppdrag av den ryska statschefen, kommer att lanseras i slutet av detta år.
    Dessutom berättade den ryska federationens vice premiärminister till den ryske presidenten att byggandet av vägen mellan Mariupol och Donetsk redan har slutförts.
    https://www.gazeta.ru/politics/news/2023/03/19/20003197.shtml

    • 18.03.2023 Politik
     Uppdelningen av Ukraina i flera delar är faktiskt en självklarhet. Det är redan omöjligt att undvika en sådan utveckling av händelser.
     https://politpuzzle.ru/?p=6522
     Under de närmaste månaderna kommer den hetaste fasen av den ukrainska krisen, varefter upplösningen följer. Denna period ger inte Kievregimen något gott.
     I sin tidigare form kommer den före detta sovjetrepubliken inte att kunna fortsätta sin existens, den kommer att delas upp i flera delar.

     Västvärlden är väl medveten om vilka territorier som kommer att gå till Ryssland, och vad ”anglosaxarna inför Polen” kommer att få. Dessutom kommer allt inom överskådlig framtid att registreras officiellt på papper.
     Endast två regioner kvarstår i fråga. Nikolaevs och Odessas öde avgörs för närvarande.
     Det vore logiskt att överföra de ursprungligen ryska territorierna under Moskvas jurisdiktion, men västvärlden vill verkligen inte att Ryssland ytterligare stärker sina positioner i Svarta havet.
     Samtidigt förstår de att när Ukraina delas kommer Ryska federationens ledning aldrig att ge upp dessa länder och människorna som bor i dem.

     När det gäller Ukrainas president Volodymyr Zelensky kommer han inte att kunna utöva något inflytande på processen att dela landet. Dessutom kommer han inte längre att vara statschef vid den tiden.

     Västerländska kuratorer använder det för sina egna syften ett tag, och vänder sedan ryggen till och sätter alla hundar på det. ”Zelensky använder illegala ämnen och alla förstår att det i framtiden kommer att bli extremt svårt att göra seriösa affärer med honom. För tillfället finns det människor som helt kontrollerar hans beteende.
     Dessa är representanter för västerländska länder.
     Tidigare har den israeliska experten Yakov Kedmi berättat hur Zelenskij förde slutet på sin regim i Ukraina närmare. Mer detaljer – i materialet ”PolitPuzzle” .

    • Intressant. Det påminner om byggandet av Sovjetunionen som gick i raketfart.
     Det var så USA och Västvärlden bävade.
     Hoppas det blir så den här gången också.

     Det går inte ta miste på beslutsamheten och styrkan i auktoritära regeringar.
     Det kan aldrig en Fri Marknad uppnå.
     Fri Marknad är fylld av olika beroenden som bromsar.
     Men jag sågar inte Fri Marknad.
     Den Fria Marknaden är på sitt sätt oslagbar och kanske även given av Gud?

     Jag tror diverse olika kompromisser har inte visat sig vara helt olyckliga.

     Jag lyssnade till Henrik Jönsson i går kväll.
     Han förfasade sig över de prisregleringar på mat som nu plötsligt blivit aktuella.
     Med de vanliga argumenten att staten ska inte peta i den Fria Marknaden.

     I min ungdom (första gången jag använder det uttrycket!!!) hade Sverige olika prisregleringar. Staten bestämde hur mycket elen skulle kosta.
     Bonde kooperationen bestämde hur mycket mjölken skulle kosta.
     Det fanns bostadslån med statlig fastställd ränta.
     Etc.
     Där var paralleller med Sovjetunionen.

     Jag minns det som en bra tid liksom äldre ryssar minns Sovjetunionen som en bra tid.

     I dag är allt sådant borta och styrs istället av Fri Marknad som blev den nya ledstjärnan på 1980-talet.

     Om nu någon vill ta steget tillbaka till något som kan vara bättre då blir libertarianen Henrik Jönsson rosenrasande precis som hans idéer om Fri Marknad inte visat sig tillförlitliga och på så sätt förlorat förtroendet.

     BÖR MATPRISERNA STYRAS AV POLITIKER?
     https://www.youtube.com/watch?v=tcq_5B4ZCyc

   • Skillnaden mellan Trump och Putin är att Putin är en tänkare som inte är låst vid ideologier utan mer pragmatiskt lagd. Trump han tänker inte efter så mycket innan han agerar och det är väl hans största svaghet. Dock har Trump ett visst rättspatos som helt saknas hos den kriminella Biden vars motto är att ändamålet helgar medlen oavsett hur rättsvidrigt än agerandet är! Vi får väl se om de vågar fängsla Trump för ett i sammanhanget bagatellartat brott jämfört med Bidens hisnande brottslighet? Angående märkliga saker i USA:s ”rötsystem” är väl att Chislane Maxwell sitter bakom lås och bom för koppleri och utnyttjande av minderåriga, samtidigt har ingen av förövarna ens åtalats än mindre häktats för sina brott!

    • Jo, jänkare är ofta råa, ytliga och skrytiga.
     Men det är något där innanför som saknas.
     Så var det förr i alla fall.
     Det syntes också på deras bilar som blev precis likadana.

     I motsats till Poutin är Trump väldigt skrytig.
     Det kanske går hem i USA men absolut inte här.

     För mig personligen är Ryssland mer nära än USA.
     Att vi ska vara nära USA är mer ett tvång.

 10. Man behöver inte ta den fina versionen av ”George Carlin – It’s a Big Club and You Ain’t In It! The American Dream” via Rumble, man kan även titta på symbolismen ”Is Trumpa freemason Tower 666 Temple of Baal” eller söka lite på dem båda och ordet ”pedofile”!

  Låt er inte luras! De som skapar krigen och massmorden och är emot demokratin vill, med all sannolikhet, visa sin överlägsenhet genom att låta det massmedialt lurade folket välja mellan två mycket klandervärda människor, när det finns alldeles utmärkta alternativ som t.o.m. kan skapa en bred regnbågsallians för att undergräva monopolkapitalisternas fascism i USA och i EU.

 11. @Johan de Naucler 20 mars, 2023 At 09:52
  ”Enligt tidningen Forbes uppskattning år 2021 har t.ex. president Vladimir Putin ungefär 27 miljarder dollar placerade utanför ryskt territorium, han räknas därmed som den näst rikaste ryske medborgaren i världen”

  Uppskattning är inte något bevis på att så är fallet. Du fortsätter att sprida lögner om Putin. Du fabulerar precis som Forbes
  Ingen länk till ditt påstående heller.

  Du kan aldrig skriva någon kommentar utan att nämna Putin, ditt favorit hatobjekt.

  ”Putin was not corrupt, at least in the conventional, venal sense. His modest and frankly unfashionable attire bespoke a seeming indifference to personal luxury.While as deputy mayor. He had acquired the use of the summer dacha of the former East German Consulate and even installed a sauna unit there, but when the house burned down in the summer of 1996, his $5,000 life’s savings burned with it. To have accumulated only $5,000 in five years as deputy mayor of Russia’s second-largest city and largest port, when hundreds of less well-placed Russians were enriching themselves on government pickings, implies something other than pecuniary motives behind Putin’s activities (….) In sum, Putin was honest, certainly by Russian standards. He lived simply and worked diligently. Accused by a foe…of having purchased a million dollar villa in France, Putin sued for slander and won his case in court a year later. [Lynch, pp. 33, 35]”

  ”The continuing charges that Putin is corrupt and has surrounded himself with ex-KGBers have as their origin, not surprisingly, leftist and liberal domestic opponents of the Russian president in Russia, as Lynch, Paul Craig Roberts, M. S. King, and others have shown. In fact, most of Putin’s advisors lack serious earlier Communist/KGB involvement. The charges, nevertheless, have been picked up by the Murdoch media and Neocon press. Just as they had lauded Yeltsin, they quickly turned on the nationalist Putin, who quickly became in the Western press a “KGB thug,” “corrupt,” and desirous of “restoring the old Soviet Union.”
  https://russia-insider.com/en/politics/examining-hatred-vladimir-putin-and-russia/ri11916

  Enligt dig, ”putinoligarker”
  ” Boris Berezovsky, who controlled major stakes in several banks and the national media, emerged as one of Yeltsin’s most prominent backers. Along with Berezovsky, Mikhail Khodorkovsky, Vladimir Potanin, Vladimir Bogdanov, Rem Viakhirev, Vagit Alekperov, Alexander Smolensky, Victor Vekselberg, Mikhail Fridman and a few years later Roman Abramovich, were habitually mentioned in the media as Russia’s oligarchs.”
  https://russia-insider.com/en/politics/examining-hatred-vladimir-putin-and-russia/ri11916
  Från https://www.unz.com/article/examining-the-hatred-of-vladimir-putin-and-russia/

   • Stort ansvar att ha ett sådant palats.
    Men härligt.

    Inte för en privatperson man kan alltid drömma 🙂

   • Javisst har Putin ett av världens finaste palats till sitt förfogande, Kreml, men den tillhör den ryska staten. Putin har knappast villor eller egendomar utanför Rysslands gränser och han verkar inte vara mannen som bryr sig så mycket om sådant. Sanningen kanske kommer ut så småningom hur det verkligen ligger till men stalltipset är som vanligt att det mesta som skrivs är fulmedias propagandaskit.

  • Hur vet Du att internationellt framtagna jämförelse siffror över världens makthavares tillgångar är ”lögner”? Det är uppgifter framtagna ur ofta relativt öppna källor. Min uppgift som källa finns där: Tidningen Forbes år 2021. Det är bara att söka upp den och läsa själv! (Jag förstår att det är jobbigt att läsa papperstidningar och böcker som internetkrigare).

   Är precis allt ”negativt” som sägs om t.ex. Trump, Biden, Putin och Xi Jinping alltid ”lögner”? Har t.ex. Trump och Putin precis INGA negativa egenskaper!

   Jag hatar inte alls specifikt någon Putin, denne man har i början av sin karriär främst åren 2000-2004 haft en synnerligen stabiliserande effekt på sitt land, socialt och ekonomiskt.

   Men i mina ögon har han suttit för länge på sin post, och sådana politiker tenderar överallt i världen att bli alltmer ineffektiva, isolerade, subjektiva och kontraproduktiva rent politiskt för sina länders politiska system och utveckling.

 12. 20 mars 2023
  Under den senaste månaden har vi sett en häpnadsväckande geopolitisk utveckling.
  I februari kritiserade Kina offentligt USA:s hegemoni , lanserade ett globalt säkerhetsinitiativ och erbjöd en fredsplan för Ukraina .
  Den 10 mars medlade Kina ett avtal som återupprättade förbindelserna mellan Saudiarabien och Iran.
  Den 15 mars rullade Moskva ut den röda mattan för Syriens president Bashar al-Assad.
  Igår anlände al-Assad och hans fru Asma till Förenade Arabemiraten för samtal med Sheikh Mohammed
  Även i går undertecknade Iran och Irak ett säkerhetssamarbetsavtal som kommer att stoppa CIA-sponsrade kurdiska aktiviteter mot Iran.
  Även i går bjöd kung Salman av Saudiarabien in Irans president till ett besök i Riyadh.

  Under de senaste 30 åren har USA ansett Mellanöstern som sin bakgård. För tjugo år sedan invaderade den illegalt Irak och orsakade 100 000-delar av dödsfall och årtionden av kaos. Nu ändrade Kina med fredliga medel balansen i Mellanöstern inom bara en månad.
  Idag anlände Kinas president Xi till Moskva för tre dagars samtal med Rysslands president Putin. En artikel av president Putin publicerades i People’s Daily medan ryska medier publicerade en undertecknad artikel av president Xi .
  USA är rädd att Kinas fredsinitiativ för Ukraina ska vinna mark. Den har öppet uttalat sig mot vapenvila och fredssamtal. Jag trodde att det var upp till Ukraina att bestämma?

  Det är troligt att Putin offentligt kommer att stödja den kinesiska fredsplanen medan USA är paranoid över att fred verkligen kan hända. Det kan till och med vilja sabotera det Saudi-iranska avtalet .
  Kinas folk är för övrigt det lyckligaste i världen.
  Xi och Putin driver nu den multilaterala globala showen. Biden och de olyckliga ”ensidiga” människorna runt honom lämnas åt sidan.
  https://www.moonofalabama.org/

  • Planen för att lösa konflikten i Ukraina långt ifrån det viktigaste som kommer att diskuteras under mötet mellan Putin och Xi Jinping..

   Kinas president Xi Jinpings besök är planerat till 20-22 mars. Detta kommer att bli den kinesiska ledarens första utlandsresa efter hans omval till denna position, sa Elena Afonina, programledare för Tsargrad, i programmet ”Vi är i kännedom.”

   Vad exakt man kan förvänta sig av deras kommande möte med Rysslands president Vladimir Putin, värd för ”Första ryssen” frågade ordföranden för det rysk-asiatiska affärsrådet (RABC) Maxim Kuznetsov.
   Han betonade att Peking, i synnerhet, planerar att med Moskva diskutera i detalj dess plan för en fredlig lösning av situationen i Ukraina: Ämnet för den ukrainska konflikten kommer naturligtvis att inta en viktig plats på dagordningen för förhandlingarna, men det kommer dock inte att prioriteras, tillade experten.

   Vi har gjort ganska mycket arbete på bilateral nivå. I synnerhet när det gäller gaskontrakt. Det är troligt att en större gasaffär kommer att slutföras på rörledningarna Power of Siberia-2 och Power of Siberia-3.
   Dessutom, förutspådde samtalspartnern från Tsargrad, kommer viktiga dokument inom rysk-kinesisk logistik med största sannolikhet att undertecknas.

   Starten av förhandlingarna mellan Putin och Xi Jinping väntas med spänning i väst, noterade Ellen Mitchell, en kolumnist för den amerikanska upplagan av The Hill. Hon är övertygad om att detta besök av den kinesiske ledaren är en uppriktig utmaning som Peking har kastat till de amerikanska myndigheterna.
   Kina visar öppet att man har för avsikt att utveckla ett partnerskap med Moskva, medan Washington och Bryssel ökar sanktionstrycket mot Ryssland.

   Tidningsobservatören tror att efter samtalet kommer Putin och Xi Jinping officiellt att bekräfta sin allians mot den illegala inblandningen av USA och dess satelliter i Pekings och Moskvas inre angelägenheter.
   https://tsargrad.tv/news/chto-si-czinpin-vezjot-v-rossiju-plan-po-ukraine-ne-samoe-glavnoe_746257

   • 20 mars 2023, 18:17
    Peskov: Kreml respekterar Xi Jinpings rätt att prata med vem som helst, när som helst. Den ryske presidentens talesman Dmitrij Peskov sa att Kreml respekterar president Xi Jinpings rätt att prata med vem han vill.
    Således kommenterade han information om ett eventuellt samtal från USA:s president Joey Biden till den kinesiske ledaren i Moskva på Channel One .

    På tal om huruvida Kreml skulle invända om den kinesiske ledaren bestämmer sig för att ha ett telefonsamtal med den amerikanske ledaren från Moskva, noterade Peskov att Xi Jinping leder en suverän stat, så att han kan prata ”med vem han vill och när han vill.”
    ”Och vi behandlar detta med respekt – precis som de kinesiska kamraterna respekterar vad president [ Ryska federationen Vladimir] Putin gör ”, sade Kremls talesman.
    Tidigare har Vita husets nationella säkerhetsråds strategiska kommunikationskoordinator John Kirby sagt att ett telefonsamtal mellan USA:s president Joe Biden och Kinas president Xi Jinping ännu inte hade planerats. Biden ”vill ha en konversation” med den kinesiske ledaren och vill hålla kommunikationskanaler öppna, sa han.
    För närvarande befinner sig Xi Jinping i Moskva, dit han anlände på ett officiellt besök på inbjudan av Rysslands president Vladimir Putin.
    https://www.gazeta.ru/politics/news/2023/03/20/20014315.shtml

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here