Trump ville benåda Assange och Snowden! Men den Djupa Staten stoppade det genom hot

23
2125
President Donald Trump.

Trump ville benåda Assange och Snowden! Men den Djupa Staten stoppade det genom hot

I flera månader hade benådning av Edward Snowden, och även av Assange varit aktuellt för Donald Trump. Men de benådades inte. Varför? Dessa frågor reser juristen och den kände journalisten Glenn Greenwald och ger också svar på det i videon The Semi-Inside Story of Why Trump Refused to Pardon Snowden and Assange

Frågan aktualiserades åter förra veckan då Candace Owens intervjuade Trump vid hans golfbaba Mar-a-Lago och pressade honom om frågan om benådning.

Det var det första gången som Trump blev offentligt konfronterad med sitt beslut om att inte benåda, och Owens utmanade honom på en kompetent sätt med alla skäl för benådning. Bedöm själva, men Trump verkade osäker och okarakteristiskt änsglig då han talade och insisterade på att han var «väldigt nära» att benåda en av dem (Snowden), men antyder till slut att han «skulle verka alltför snäll» om han gjorde det.

Frågan som uppenbarligen kommer up är: för snäll mot vem?

Mot de amerikanska säkerhetstjänsterna – CIA, NSA och FBI – som hade använt fyra år på att göra allt för att sabotera och undergräva Trump och hans presidentskap med deras Russiagate och andra läckor av av falska anklagelser till sina allierade i media?

För trevlig mot de krigshetsande byråkratene i det militärindustriella komplexet nära båda partierna som var allierade med dessa säkerhetstjänster i försöket på att påverka Trumps utenrikspolitiska agenda för America First?

För trevlig mot John Brennan, James Clapper och Susan Rice, säkerhetstjänstschefer från Obama-tiden som är mest ivriga över att se både Assange och Snowden ruttna i fängelset på livstid eftersom de avslöjade Obamas spionförbrytelser och demokraternas korrupsjon i 2016? Trumps förklaring «Jag är för snäll» är inte alla övertygande.

Men det blev ingen benådningen. Varför? Greenwald säger att han ”visste att Trump önskade att kunna benåda Edward Snowden och kanske Julian Assange.” Men, fortsätter Greenwald, Trump «blev rädd för att benåda av skäl jag ska förklara»

Snowdens bok

Greenwald argumenterar sedan för att Trump till slut gav efter för den Djupa Statens press och republikanska senatorers hot om att ställaTrump inör riksrätt under hans sista veckor som president. Greenwald säger:

De republikanske senatorerna som Lindsey Graham och Marco Rubio och Mitch McConnell gjorde det mycket klart för president Trump att om du benådar Assange och Snowden, frisläpper JFK-filer, och andra hemligstämplade dokuemnt som borde ha varit avklassificerade för länge sedan så «vill vi ställa dig inför riksrätt». Det hängde därmed ett Damokles-svärd över hans huvud…

Bild i The Indicter.

Detta är historien om varför den Djupa Staten fick sin vilja igenom sammanfattar Greenwald i sin System Update-episod, «även med en person i Vita Huset som själv vet hur onda och destruktiva och giftiga de er.»

Texten har publicerats i Pål Steigans nättidning

Läs gärna fler Artiklar om Assange

Vidare här Artiklar om yttrandefrihet

Föregående artikelBra uttalande av de fem kärnvapenstaterna i NPT?
Nästa artikelPutin gör upp med historieförfalskning
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

23 KOMMENTARER

 1. Rovdjuret är inte dött: det visar ännu sitt grin hemma som utomlands.

  Alla länder har en ”djupstat” av inte sällan obytbara höga tjänstemän, militärer och säkerhetsstrukturer som tar eller anser sig behöva ta än mer ansvar för landet än de fritt valda cheferna. De är i avgörande politiska, diplomatiska och militära förändringsmoment för en stat ett inrikes politiskt hot.

  I Sverige såg vi inte minst detta med officerarupproret på 1980-talet mot Olof Palme där dessa ärkereaktionärer ställde den för sin del självklara frågan om ”de kunde lita på statsministern”, som i sin tur avgav det öppna samhällets självklara svar att ”frågan gäller om statsministern kan lita på (de underordnade) officerarna”.

  Speciellt farligt blir det när säkerhetspolitiska och militära kårer börjar odla helt egna kontakter och kulturer över gränserna; där svensk säkerhetspolis och militär är mer trogna, förtrogna och lojala med till exempel det nazistiska Berlin eller våldsimperialismens Washington, som idag. Kan vi lita på att FRA och MUST väljer svensk demokratisk lojalitet istället för att propagera för amerikanska invasiva och aggressiva synsätt: svaret är allt annat än självklart: tyvärr.

  Ibland måste en öppen stat helt enkelt slå sönder dessa strukturer och byta ut kårernas huvudpersoner: det såg vi att president Erdoğan gjorde i absolut sista stund vid kuppförsöket 2016 där nu alla Natoutbildade officerare avskedats eller satts i fängelse: en klok politisk åtgärd, som i Turkiets demokratiska fall skulle utförts långt tidigare.

  Där bör även Sverige ha en politik där vi har falska, rent pseudovetenskapliga inrättningar som Krigsvetenskapliga akademin som mest tycks samla allt annat än vetenskapligt redliga personer som i BÄSTA fall springer Washingtons ärenden på ett ärligt och öppet ställningstagande vis. Det var ju i dessa kretsar Gladio- och de pseudofascistiska Stay Behindnätverken byggdes upp: en slags parallell illojal stat för kuppverksamhet i orostider, alltid förtäckt med ”demokratins väl” och annan amerikansk och mossig papegoja-noja för att kunna ställa in reaktionära högerregimer i amerikansk tjänst i Europa, som i militärkuppens Grekland 1967, där Gladios stay behind-nätverk var den ledande kraften.

  Städning och vädring vart decennium av de militära, säkerhetspolitiska och polisiära kretsarna är en demokratisk hygienåtgärd. Vi bör inte vänta för länge då vi i annat fall tvingas ta i med Gustav Vasas yxa mot dessa mörkermän som alltid har glidande ”lojalitet”; de jag brukar kalla för ”sjättekolonnarna”.

 2. Kan jag få påminna er om Hong Kong. De som nu har identifierats som icke-patrioter och spärrats från politisk makt var helt enkelt USA lakejer och grova förrädare. Dom bildade en stat i staten som under täckmantel av ”demokrati” siktade på ett regimbyte i Hong Kong, alltså att USA skulle ta makten.

  För nu tankarna till Sverige. Vilka förrädare sitter idag i riksdagen och på politiskt inflytelserika positioner och driver en stat i staten under USAs kommando i Sverige. Vilka USA lojala lakejer och förrädare sitter som chefredaktörer och journalister inom media och hejdlöst driver USAs propaganda i Sverige. I Sverige har ju USA redan tagit makten, i reella termer. I Sverige är det ju mycket tydligt vem som ger order, Huawei förbudet, kärnvapenförbudet, värdlandsavtalet, och rustningarna och propagandan och aggressionen mot Ryssland och Kina.

  Nästa fråga, hur kan vi avlägsna dom och hålla dom ansvariga för sitt högförräderi. Låt inte lura er som tyskarna gjorde för 100 år sedan. Dom är inte svåra att identifiera för dom uppträder ständigt som ”Kina-experter” på universitet, statliga institution och media.

 3. Och vem tvingade Trump att beordra mordet på general Soleimani ? Skedde det också under hot ? Tvärtom verkade Trump mycket nöjd med sitt groteska brott.

  Det luktar rutten fisk kring denna historia, även om den sannolikt är korrekt beskriven. Trump hade vissa sunda instinkter som han dock inte var beredd att kämpa för när det kom till kritan. Sedan var han på tok för okunnig om internationell politik och trodde att den bedrivs som fastighetsmarknaden i USA.

  Han omgav sig med hopplösa rådgivare som stod för helt motsatta åsikter än han själv påstod att han företrädde. Jag kan inte komma på någon fråga där han skulle ha hållit fast vid sina deklarerade principer. Det konstiga med presidenterna i USA är att de genast efter sitt tillträde börjar planera för sin andra ämbetsperiod och därför inte vill stöta sig med någon på hemmaplan.

  Trumps eftemäle hade blivit ett helt annat om han varit villig att ta strid. Strunt i den andra perioden. Och hur allvarligt var impeachment -hotet egentligen. Trump hade inget att dölja, sakligt var han tadelfri i RussiaGate -frågan. Det var hans motståndare som spred lögner.

  Fast det är klart, att gå mot den djupa staten är farligt, ingen har dristat sig till detta efter Kennedy. Men Trump var dock inte fullt så rutten som demokraterna försöker låta påskina. När Jeffrey Epstein uppträdde olämpligt mot en minderårig tjej hemma hos Trump lär han ha blivit portförbjuden för gott. Däremot fortsatte Bill Clinton och Bill Gates sitt umgänge med Epstein ända till slutet.

  • Omdöme, intellekt, bildning och principer har aldrig varit amerikanska politiska grenar.

   De amerikanska vanföreställningarna lever tyvärr i all välmående förmåga i Sverige.

   Ty som hos författaren Koestler går de svenska makthavarna och ledarskribenterna med paraplyerna uppfällda i Stockholms solsken när det regnar i Washington.

   Det är vare sig vackert eller klädsamt, men väldigt följsamt.

  • Precis som du säger så har Triump ingen kunskap alls om utrikespolitik, utan lyssnar på den allmänna uppfattningen i USA, men speciellt till Mike Pompeo, som lurade i både Triump och hela den amerikanska allmänheten att Soleimani var skyldig till att ha dödat hundratals amerikanska soldater och tusentals kristna. Trump var väldigt nöjd då han nu trodde han räddat amerikanska soldater och kristna från döden, för det hade ju Pompeo sagt. Han som är van att ljuga och skryter om det.

   https://twitter.com/richimedhurst/status/1479412763499896833

   Däremot hade vi sluppit denna spänning som är med USA och Ryssland, då Trump respekterade Putin väldigt mycket. Han var rädd att visa det för öppet, då han blev anklagad för sin positiva attityd mot Ryssland, i detta land där man skall avsky Ryssland, om de inte har en ledare som tillåter USA att skövla Ryssland på dess naturtillgångar. Så den frågan som du inte kan se att han stått fast vid, så har han stått fast vid att inte tala för illa om Putin, när de försökt förmå honom till det.
   Vid frågan är Putin en mördare, svarade Biden Ja, han är en mördare.
   När Trump fick samma fråga, så svarade han: Det finns många mördare tror du att vi är så oskyldiga.
   Han har sagt i många intervjuer att han respekterar Putin och anser honom väldigt smart och intelligent. Han ville dessutom utreda Bidens sons skumma affärer med Ukraina. Där finns det mycket ”skit”, man skulle kunna skriva en hel bok om detta, otroligt korrupt. Under Bidens korta tid har det dykt upp flera krigshökar som nu senast Wicker, de kan ta mer plats. 
   Trump gav order om att trupperna i Syrien skulle bort, de löd inte hans order utan det kom nya order från Bolton. senator Richard Black har sagt att de borde ställts inför rätta de de inte löd högste befälhavare i USA. Det måste varit enormt förödmjukande att Trumps order ignorerades, så han blev nog väldigt rädd att gå emot sina rådgivare. Trots starka påtryckningar från krigsindustrin så startade han i alla fall inga nya krig under dessa fyra år.

 4. Obama ärvde fyra krig när han kom till makten, men det räckte inte för honom utan han startade ytterligare tre krig vid makten. Trots hans krigiska agenda fick han fredspriset
  Trump skulle aldrig drivit denna djävulusiska propaganda mot Ryssland som Biden sysslar med. Denna propaganda som har lett till att hela mediakåren i Sverige nu propagerar för ett NATO-medlemskap. I går hörde jag skulle Biden ha ringt till Finland för att även dra in dem i fientligheterna mot Ryssland. Biden har verkligen satt igång stora mobben mot Ryssland. De skall bli helt inringade av länder som svär trohet till USA.
  Synd att inte fler kunde se igenom Trumps plumphet och tycka det var positivt att han inte ville ut och kriga och dessutom var mycket positiv till Putin. Att detta var bra för freden. Biden har verkligen satt igång stora mobben mot Ryssland. De skall bli helt inringade av länder som svär trohet till USA.

  Håkan Boström ledarskribent i GP har skrivit något tänkvärt, som jag kopierat en del av.
  ”Den norske försvarspolitikern Christian Tybring-Gjedde (FrP) har nu nominerat Trump till Nobels fredspris för andra året i rad. Det kan tyckas som ett skämt. Det skulle rentav kunna vara ett lyckat sådant. Sakligt vore det inte mindre konstigt än att Barack Obama fick priset 2009, mindre än ett år efter att han tillträtt som president. Det priset var dock på fullaste allvar.”

  ”Trump har brutit med 25 år av amerikanska interventionism. För det fanns goda skäl. Amerikanerna var trötta på att offra sina söner. USA:s invasion av Irak 2003 framstår i efterhand som närmast en katastrof. Forskare vid Johns Hopkins-universitetet kom tre år efter invasionen fram till att kriget kostat över en halv miljon människoliv som en följd av grasserande våld och sjukdomar i dess efterföljd”

  ”Den utrikespolitik som fördes under George W. Bush, och i viss mån även av Barack Obamas utrikesminister Hillary Clinton, har internationellt benämnts som ”neokonservatism” men är i Sverige nog mer känd som ”bombliberalism”. Kärnan i denna doktrin har varit att demokrati och frihet kan spridas med våld. Även om det också funnits mer realpolitiska överväganden utifrån tanken att USA måste spela en aktiv roll i världen, även militärt, för att inte förlora i inflytande till mer auktoritära stormakter och rivaler.”

  ”Under Donald Trump har USA definitivt övergivit denna doktrin. Trump har inte startat några krig och aktivt försökt minska USA:s militära närvaro utomlands. Det har han inte gjort för fredens skull, utan för att han anser det ligga i USA:s intresse.

  En seriös bedömning av vilken hållning som är den rätta måste handla om realpolitiska och ofta komplicerade överväganden. Troligen hamnar svaret mittemellan. Men det är ändå talande att de anti-militaristiska och inte sällan anti-amerikanska opinionsbildare som annars sällan missar ett tillfälle inte visat minsta tacksamhet till Trump för hans fredspolitik.”

  ”Trump är inte en slumpmässig olycka. Det är rimligare att se honom som en skrattspegel av samtiden, en uppförstorad grotesk bild av det slags ytlighet som fick Nobelkommittén att ge priset till Obama. Fixeringen vid Trumps många Twitteruttalanden är minst lika banal som presidenten själv. Trump har dragit ytligheten till sin spets, och framstår paradoxalt nog som genuin för att han inte verkar förställa sig. Han var det enda sätt att rucka systemet som stod till buds.”

  ”I en tid som hänger sig åt etikett, ordval och berättelser påminner Trump inte så lite om den medeltida narren som fick vara kung för en dag. Trump är en förolämpning mot maktens självbild. En symbolisk kränkning. Om en narr kan göra kungens jobb så säger det något om kungen. Det gäller kanske särskilt utrikespolitiken. USA:s paradgren. De olycksprofetior som fördes fram, även av respekterade tyckare, när Trump valdes har trots allt kommit på skam.

  Den smått pompösa Nobelkommittén kommer förstås aldrig ge Trump priset. Det vore en alltför intelligent, om än absurdistisk, samtidskommentar. Ironin skulle dock inte bli sämre av att narren i dramat, till skillnad från kungarna, faktiskt inte startat några krig.”

  • Jodå, Finlands president ringde Joe Biden och talade om för honom att idag är det tisdag. Lägg till detta det nonsens som Kamala (som på finska betyder hemsk, nomen est omen) Harris hasplar ur sig dagligen.

   För amerikansk inrikespolitik får den övriga världen betala dyrt och nu är vi på väg mot ett sådant läge. Demokraterna går mot storstryk i mellanvalen och förväntad valförlust innebär att aggressiviteten i utrikespolitiken måste trappas upp. Och när snöbollen väl är i rullning brukar bägge partier hjälpa till att öka tempot.

   • Bidens krigiska natur är ingenting nytt det har varit känt sedan länge, att han är krigsindustrins gullebarn.
    Max Blumenthal retweetade Coleen Rowley som är politisk aktivist och f.d. FBI-agent.Hon skrev på sin twitter: Wow. These veterans confront Biden for his having helped launched the war on Iraq and other illegal wars of aggression and illegal ”regim change” coups, which have taken millions of lives. Needlessly.Sedan hade hon lagt ett videoklipp, som finns med i videon som Richard Medhurst lagt ut.. Veteranerna som konfronterar Biden, säger att Trump inte är lika krigisk som han. Dessutom säger Richard Medhurst att Biden inte bara själv röstade för Irak kriget utan han övertalade andra kongressledamöter att också rösta, så man kan säga att han bär ett stort ansvar för Irak kriget. Krigsindustrin älskar Biden och han fick väldigt mycket stöd av dem till sin valkampanj.
    Richard Medhurst skriver mycket om Syrien, och här skriver han om krigsgalningen Biden.

    https://www.youtube.com/watch?v=wZQO0KeMiRU

   • Bara för att man inte kan acceptera och tycker att Trump är en usel president, är det dumt att enbart av den anledningar acceptera en krigsgalen idiot som Biden. Det är faktiskt tillåtet att tycka illa om båda två men av skilda anledningar. Man behöver inte välja den minst dåliga, när det inte finns någon minst dålig.
    Som Richard Medhurst säger i videon att Biden var den enda presidentkandidaten för demokraterna som röstade för kriget i Irak, det bör man tänka på
    Att Biden blev vald beror på hans stora stöd av krigsindustrin i USA, han är deras favorit.
    Eller som Roger Waters sa: att välja mellan Trump och Biden är meningslöst och visar att USA:s demokrati är en skam.
    Biden finns i min skamvrå, men är hyllad av media i Sverige, och s.k. Amerika experter som SVT bjuder in, bara att SVT älskar honom bör man dra öronen åt sig. Jag behöver inte säga något om Trump för allt negativt om honom har redan SVT dragit fram, så mer kan man inte hitta, däremot har de skyddat Biden in absurdum.
    Jag kan bistå med en del av hans meritlista som han inte borde vara stolt över.
    .
    Biden hotade länder så de inte skulle bevilja Snowden asyl
    Han sa till Ecuador att avslå Snowdens asylansökan. Snowden hade sökt asyl till 27 länder, och Biden ringde dem personligen för att hindra processen.
    Han sa: ”But if you protect this man, if you let this guy out of Russia, there will be consequences. We`re not going to say what they`re going to be, but there will be a response.”
    Biden kallar Assange för cyberterrorist.

    Bidens första dag som president är att skicka mer trupper till Syrien, 40 tanks och 200 US-trupper till oljefälten i Syrien.
    Han kunde tagit beslut om sjukvård till alla, istället gick pengarna till mer krig.

    Biden har anställt Richard Stengels som högsta chef för statliga media. Han har tidigare tillhört Obama administrationen och har en lång historia av statliga propaganda. Han har blivit värre med åren och har offentligt sagt att han är för propaganda. Han vill införa en massiv censur av den fria pressen, och han ser det största hotet mot USA som främst Ryssland och Kina tätt följt av Iran.

    Ben Norton (GrayZone) intervjuas av Red Lines, han har gjort grävande journalistik om den PR-firman som ligger bakom falska nyheter och störtande av Boivias Morales. Han säger i intervjun att han tycker att det är så viktigt att avslöja att det är Bidens anhängare, som står bakom PR-firman. PR-firman är länkad till demokraterna. Det är snart val i USA, och Ben Norton vill upplysa om vad som förmodligen händer med USA:s latinamerikanska politik om Biden vinner valet. Norton tror att flera av dessa som arbetat med PR-firman kommer bli nyckel medlemmar i Bidens utrikes team.

    Norton har grävt djupt och en av huvudgrupperna i kuppen i Bolivia är nynazister som härstammar från nazister som flydde från Tyskland efter andra världskriget. PR-firman organiserar möten mellan extremist högern och toppfigurer i USA:s politik.
    Samma PR-firma står bakom kuppen 10 år tidigare i Honduras menar Norton.
    Facebook tillåter dem att skriva falska nyheter på facebook, medan de tar bort de som de anser vara falska nyheter från Ryssland, Kina och Syrien.
    Norton tycker det är skandalöst att denna PR-firma även får stora bidrag av Facebook.

    • Demokraternas trängda läge före mellanvalen kommer att driva på ökade konfrontationer i utrikespolitken, men apropå vad du säger om Biden var det just så det började. På 90-talet för att hävda sig i den inrikespolitiska konkurrensen beslöt Clinton-demokraterna att de skulle besegra republikanerna med deras egna vapen. De skulle bli tuffare än dessa både inrikes- som utrikespolitiskt. Utrikespolitiskt innebar det ett svek av de löften som Bush d.ä. givit Ryssland och därtill krig för Jugoslaviens uppbrytning. Inrikes var det Joe Biden som såg till att bl.a. fångkolonierna började växa i snabbt tempo.

     • Ang. Finland och Biden, så var det på Patrik Oksanens twitter som det stod att Biden hade ringt till Finlands president och talat med honom om Ukraina, och den uppgiften skulle han fått från Finlands president som själv skrivit att han blev uppringd av Biden.

    • Biden valdes av USAs krigsindustri, som också tillsatte regeringen. Facebook är bara stödtrupper till krigsindustrin, liksom Google, Instagram, Whatapp osv. propagandan styr USA, och det är ingen skillnad mot vad som hände i Tredje Riket.

     • Annars röstade ju 84 miljoner vanliga amerikanska medborgare med varsin röst i valurnan. Detta goda demokratiska fenomen och tillvägagångssätt kan vi inte frånkänna Amerika.

      När fick väljarna i Folkrepubliken Kina senast välja mellan OLIKA partier med skilda ideologiska drivkrafter som också DE FACTO kan försätta kommunistpartiet i opposition åtminstone EN gång? När hade Folkrepubliken en liberal premiärminister eller president senast?

      När var då KKP i opposition senast i kudt Kina efter ett flerpartival? För enligt lärofadern Lenin är det i opposition ett parti stärks och karaktärsdanas!

     • Detta är egentligen ett svar till Johan, men det går inte att svara på hans kommentar. Även om 84 miljoner amerikanska medborgare lade varsin röst i valurnan, så har de innan dess blivit starkt påverkade av media, och det gäller media i hela EU förutom USA, där man starkt kritiserade Trump för att vara rasist när det egentligen är Biden som är det. Krigsindustrin styr media i USA.

      Några exempel på hur man tänker rösta beroende av den propaganda man är utsatt för.
      Mannen i denna video är övertygad om att Trump inte är rasist, men att Biden är det.
      Jag har letat men inte funnit något rasistiskt uttalande av Trump, han är burdus, men jag kan inte se något rasistiskt, som man kan se i uttalanden som Biden gjort. Mannen i videon säger att Biden under sina 47 år i politiken inte gjort annat än sagt massor av rasistiska uttalanden. Han säger också att han har flera klipp i sin mobil och att Trump inte säger att mexikanare är våldtäktsmän och mördare, utan han säger att MS-13, gängen från Mexiko är det.
      Han säger också att Trump har gjort mer för det svarta samhället i USA än någon annan president, nämligen gett fonder som räcker 10 framåt i tiden till Historiska svarta högskolor och universitet “the hbcus”, vilket inte ens Obama gjorde.
      Han säger även att Trump gjorde en fängelsereform som gynnade de svarta i USA, som är majoriteten av de som sitter i fängelse.
      Det är intressant det han säger med tanke på att det är Trump som hängs ut som rasist i valkampanjen, och de av en person som verkligen sagt rasistiska uttalanden. Ingenting av de positiva saker som Trump gjorde för de svarta har media rapporterat, ex. fängelsereformen eller stödet till svarta högskolor.

      https://www.youtube.com/watch?v=WbozDBM67lY

      Intressant en man går till en högskola i USA och frågar studenterna vem som sagt olika rasistiska citat som han läser upp, och alla utom en tror att det är Trump men det är Biden som sagt alla. Där ser man medias makt och lögner.
      Dessutom säger dessa studenter att det påverkar deras val om en presidentkandidat är rasist.

      https://www.youtube.com/watch?v=ijV8Xm2uRG0

     • Vivianne: visst. Men alla väljare över hela världen är sin subjektiva röst, högt politiskt kunnig, andra helt oinsatta – men de får rösta ändå. Det är på lika gott som ont, men risk för okunnig populism. Högern ansåg ju för 100 år sedan att kvinnlig rösträtt skulle göra politiken både neurotisk och ogenomförbar, och allt vad det hette.

      Jag tror Churchill en gång uttryckte att det främsta argumentet MOT demokratins parlamentariska val var ”att gå ut på gatan och samtala fem minuter med en väljare”…

      Vi kan ju inte införa politiska ”körkort” för varje vuxen så de skall kunna rösta ”objektivt”… -eller kan vi det?!!

     • Johan: Inte väljarna men vi kan göra något åt medierna. Granskningsnämnden verkar inte fungera så bra, de lyder under de styrande politikerna.
      Det är där förändringen måste ske, sociala medier har stor betydelse. Twitterpolisen och Facebook polisen borde förbjudas ta bort inlägg som bara är av en avvikande åsikt och inget annat. Han som lade ut videon med prästen i Aleppo som hedrade Soleimani, fick videon borttagen från sin facebook, men den fick vara kvar på twitter än så länge.
      Eftersom inte public service kan leva upp till att vara neutrala, så skulle man ge åtminstone alternativa media möjlighet till sändningstid ex. redaktörerna för oberoende media ex. globalpolitics får en timmes sändningstid en gång i månaden, och får då ta upp de viktigaste frågorna för deras nyhetsupplaga och bjuda in någon person med kunskaper om ämnet för att tala. och diskutera med, man får då också möjlighet att guida personer till internet tidningen, men för dem som enbart har TV, de får möjlighet till mer information på det sättet.

     • Jan Guillou lär någon gång ha sagt att affärstidningarna är mer pålitliga eftersom kapitalisterna behöver korrekt information för att fatta bättre beslut. Det gäller rimligen också väljarna, men jag kan inte se att de får det. Public Service borde ha den rollen.

 5. Jag glömde att tillägga att Clinton på 90-talet även övertrumfade republikanerna i deras politik att förorda avregleringar. Och med konsekvenserna därav får vi leva. Banker och finansinstitut, läkemedelskontroll o.s.v.

  Jo Vivianne, det var skämtsamt menat om Niinistö och Biden. Det är ju omvänt det går till, det är stormaktsledare som ringer upp och vasallerna sitter och väntar på aviserat samtal.

 6. Jag visste att vi skulle vara nära krig när Trump försvann och så blev det! Biden är helt I händerna på den djupa staten!

 7. Storbritanniens domstol tillåter Assange att ifrågasätta USA:s utlämningsbeslut

  I måndags beslutade London High Court att tillåta Julian Assange att överklaga till Storbritanniens högsta domstol och ifrågasätta den tidigare domen som godkände hans utlämning till USA.
  ”Klockan 10.45 vann WikiLeaks-utgivaren Julian Assange sin ansökan om att överklaga till Storbritanniens högsta domstol”, twittrade WikiLeaks.
  https://sputniknews.com/20220124/uk-court-allows-assange-to-challenge-us-extradition-decision—wikileaks-1092480050.html

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here