Ukraina: Vad anser Kina idag?

6
1397
Kinas FN-ambassadör Zhang Jun. Bild Globaltimes.

Kinas ständiga representant för FN Zhang Jun krävde igår ansträngningar för att skapa en möjliggörande atmosfär och villkor för direkta förhandlingar om Ukraina-konflikten.
Situationen i Ukraina förändras kraftigt och har utvecklats till en punkt där Kina inte vill se och var det inte är i någon parts intresse sa han.

Lyssna själv! 75 sekunder bara. Jag tolkar detta som att Kina INTE stödjer fortsatt angrepp på Ukraina av Ryssland.

https://news.cgtn.com/news/2022-03-01/China-calls-for-efforts-conducive-to-direct-negotiations-on-Ukraine-182zZkai86s/index.html

Föregående artikelVad är Azov-bataljonen i Ukraina?
Nästa artikelAffärsman på hotellrum i Kiev ger sin syn på vad som händer.
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

6 KOMMENTARER

  1. Jag tolkar det som att Kina vill ha en fred, baserad på att allas säkerhetsintressen respekteras, inkl. Rysslands. Att man stöder sådana förhandlingar mellan EU, NATO och Ryssland. Det han inte säger är att Ukraina ligger utmed den nya sidenvägen, bron mellan öst och väst, vilket ligger i Kinas intresse.

  2. Jag tror att Kina är störd över Rysslands angrepp på Ukraina och vill försöka navigera så försiktigt som möjligt utan att stöta sig. Jag uppfattar att Kina är mycket långsiktiga i sina strategier och ser Putin som ett irritationsmoment som Kina måste förhålla sig till och inte låta sig störas av.

  3. Det jag hör är att Kina stödjer Rysslands ursprungliga krav på respekt för alla parters säkerhet.

  4. Hade varit trevligt att höra den bortklippta delen av hans tal. Ungefär 42 sekunder in i talet.

  5. Kina stödjer inte framflyttning av brottssyndikatet natostans positioner. Dock de kan såklart inte öppet uttrycka det. Skulle Kina vara neutral vv detta,, nä tror inte jag.. då skulle nästa självklara mål för siogobalisterna vara..Just det Kina. Sioglobalisterna måste stämmas i bäcken annars rinner Allt Vi alla fått till oss genom århundradena ut i havet,, dvs ’deras’ hav därför dom vill o skall äga hela världen för dom själva, de uttrycker det själva. När människan har förstått att det är Precis så illa, då kommer vi reagera. Dock, iinget har med några etniska grupper att göra, det är det dom vill få oss att tro för att kunna söndra och försöka härska o förvilla. Bara genom att Vi alla håller ihop, så kan denna lilla grupp kontras. Det kommer att bli så, oaktat vad människan tycker och tror,, frågan är om det ska gå via ett kärnvapenkrig

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here