Affärsman på hotellrum i Kiev ger sin syn på vad som händer.

5
1713

Detta är en artikel på En helt annan historia: på Derimot.no 1/3, vilken Rolf Nilsson översatt. Lyssna på videon från 26/2!

Knut Lindtner, redaktör på Derimot.no skriver;

Du hittar inte det som visas i videon nedan i våra media. Här talar en affärsman från USA om kriget som nu pågår. Han sitter på ett hotellrum i Kiev, medan staden omringas och berättar vad han uppfattar som händer i landet just nu och vad som skrämmer honom.

Den här videon är för dig som förstår engelska. Det han säger är inte till stöd för den ryska krigföringen, utan en presentation av några fakta.

Bl.a. kritiserar han den ukrainska regeringen för att de delar ut vapen till civilbefolkningen, vapen som de inte är tränade att använda och som han tror kan leda till en katastrof utan att krigets gång förändras. Om ryska soldater upptäcker civila med vapen riskerar de att bli skjutna.

Han kritiserar också den ukrainska regeringen för massmobilisering av alla män mellan 18 och 60 år.
Och han säger att det är det som leder till flyktingströmmen från landet. De flyr inte från de ryska soldaterna, utan från att bli tvångsvärvade i de väpnade styrkorna. Han känner och har pratat med flera personer som är i den situationen. Otränade affärsmän som han själv är inte lämpade för modern krigföring.

Generellt säger han att det vi får veta i våra medier inte stämmer överens med vad som faktiskt händer i landet. De ryska styrkorna är inte intresserade av att förstöra så mycket som möjligt. Tvärtom är de intresserade av att ta över så mycket som möjligt intakt, som ska ge underlag för en ny regering. Om de stöter på allvarligt motstånd drar de sig undan och avvaktar situationen. Detta får dem att omringa städerna och vänta. En del av operationerna är att den ukrainska armén är omringad men inte utmanad. De behöver armén intakt efter att kriget är över, som ett verktyg för ett nytt politiskt ledarskap.

Jag kan givetvis inte bekräfta eller dementera om detta stämmer, men det finns intressanta budskap som ger andra perspektiv på vad som händer än vad våra stora medier kommer med.

(Videon är drygt 18 minuter lång och han talar väldigt tydlig engelska, ovanligt lätt att förstå, ö.a.)

Titeln är ”What Russia Wants From Its Invasion of Ukraine—and Why Zelensky Is Evil”

Föregående artikelUkraina: Vad anser Kina idag?
Nästa artikelDet första villkoret för europeiskt samarbete är ömsesidig respekt
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

5 KOMMENTARER

 1. Alla dessa – värdelösa och farliga – löften från Nato
  Av Marcello Ferrada de Noli -28 februari, 20224622
  ANDERS R! Kolla kommentaren ”epi” under inlägget ovan. Där finns en länk till en youtubevideo där samme man(chilenare?) kommenterar situationen i Kiev 28/2. Jävligt bra.
  Och om du går vidare så har han en färsk inspelning (1/3) från Charkov, dit han precis har åkt med tåg(!) och var han bor (?), där han b.la. kommenterar den påstådda ryska missilattacken på civila. Måste ses innan de plockas bort

 2. Anders R?
  Jag trodde att du själv skulle länka till den senaste video från idag om du tyckte att det verkade intressant.

 3. En annan sak som stod i en kommentar på the Sakers –
  ”Efter att ha bott i Europa i 5 år håller jag med Saker. Jag är amerikan och jag har tjänat i två krig. Ärligt talat skulle den amerikanska militären göra samma sak och omringa målen och tillåta en korridor för icke-stridande och desertörer att lämna området innan hammaren svängdes.

 4. Fantastisk berättelse av en klarsynt person, bästa storyn jag har hört hittills från en random person på internet. Annihilering, photo-op’s och propaganda.. mot ryssarnas kärleksfulla, eller åtminstone finkänsligt fysiska krigföring. Vem skulle ha trott… Inringning, cauldrons, användes för åtta år sedan vid strider i östra ukraina, Debaltsevo var en om jag minns rätt, man stängde in dem, några var tyska natosoldater och efter Minskförhandlingarna fick de åka hem. Närmast rosenrött alltsamman, förutom tillståndet med våra medier och vår egen ”zelenskiregime” som inte kan lösa ett problem utan att koordinera med sina ”partners” och tänka på den transatlantiska länken.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here