USA: Federala anställda från dussintals myndigheter går ut i strejk i mot Bidens stöd för slakten i Gaza

1
615

Bild: En av många protester mot stödet till Israels brutala krig.aclu.org.

En artikel av Dave DeCamp 14 januari https://news.antiwar.com/2024/01/14/federal-employees-to-stage-walk-out-over-bidens-support-for-gaza-slaughter/

Beklagar sen publicering.

David DeCamp

___________________________
Federala anställda från nästan två dussin amerikanska myndigheter kommer att lämna sina jobb på tisdag i protest mot president Bidens fulla stöd för Israels brutala angrepp på Gaza, rapporterade https://www.al-monitor.com/originals/2024/01/us-government-employees-plan-walkout-over-bidens-gaza-policies?token=eyJlbWFpbCI6ImRhdmVkZWNhbXBAeWFob28uY29tIiwibmlkIjoiNjIxNzEifQ%3D%3D&utm_medium=email&utm_campaign=Ungrouped%20transactional%20email&utm_content=Ungrouped%20transactional%20email+ID_e3a51c2a-b317-11ee-bc10-b2fb06c91f1a&utm_source=campmgr&utm_term=Access%20Article Al-Monitor på fredagen 12 januari.

Biden-administrationen har mött betydande interna meningsskiljaktigheter om den israeliska slakten i Gaza, som har dödat nästan 24.000 palestinier, mestadels kvinnor och barn. Tjänstemän från olika myndigheter har undertecknat brev som protesterar mot USA:s stöd till Israel, men en walkout kommer att bli det mest dramatiska steget hittills, förutom de två avgångarna från administrationens tjänstemän.

Dussintals amerikanska tjänstemän organiserar walkouten som en grupp som kallar sig Feds United for Peace. De förväntar sig att hundratals andra federala anställda kommer att ansluta sig till dem på tisdag.

Al-Monitor fick en lista över några av de myndigheter där anställda förväntas delta i protesten, som inkluderar presidentens verkställande kontor, National Security Agency, utrikesdepartementet, försvarsdepartementet, Homeland Security och Veterans Affairs, med mera.

Mot bakgrund av Al-Monitor-rapporten kräver republikanerna i representanthuset att alla anställda som deltar i protesten ska avskedas. ”Alla statsanställda som lämnar jobbet för att protestera mot USA:s stöd till vår allierade Israel ignorerar sitt ansvar och missbrukar skattebetalarnas förtroende”, sade representanthusets talman Mike Johnson (R-LA), enligt Axios. ”De förtjänar att bli avskedade.”

President Biden står också inför oenighet inom sin omvalskampanj eftersom hans stöd för Israels massmord på palestinier skadar hans chanser att vinna en ny mandatperiod. Sjutton av Bidens kampanjmedarbetare sade i ett brev där de protesterade mot hans stöd för Israel att de har sett ”volontärer sluta i massor, och människor som har röstat blått i årtionden känner sig osäkra på att göra det för första gången någonsin, på grund av denna konflikt.”

Föregående artikelKommittén för bedrägerier: Del II Hur CIA och US Navy lurade svenskarna på 1980-talet
Nästa artikelPresidentkandidaten Robert J Kennedy läxar upp Biden, stöder Israel, kritiserar Kina
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

1 KOMMENTAR

  1. President Joe Bidé, o k s Genocide Joe, är inte vida populär då han har gett carte blanch till sionisternas FOLKMORD av Palestinier. Sannolikheten att Bidé återväljs är därmed försvinnande liten.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here