Presidentkandidaten Robert J Kennedy läxar upp Biden, stöder Israel, kritiserar Kina

10
736

Presidentkandidaten Robert J Kennedy Junior må läxa upp Biden. Bilden bör dock kompletteras. Allt är inte svart eller vitt. Här ett utdrag från en debatt om ”konflikten mellan Israel och Hamas”.

Samtalet utvecklades till en hetsig diskussion när Ball och Kennedy började diskutera den politiska logistiken bakom ”konflikten mellan Israel och Hamas”. De diskuterade också fram och tillbaka hur Israels premiärminister Benjamin Netanyahu hanterade situationen.

”Det palestinska folket är förmodligen det mest bortskämda folket av internationella hjälporganisationer”, sade Kennedy.

Robert F. Kennedy Jr och Krystal Balls heta ordväxling
”Skämtar du med mig?” sa Ball, chockad. ”Redan före kriget hade 78 procent av människorna i Gaza inte tillräckligt med mat att äta.”

”Varför skyller du på Israel?” frågade Kennedy och Ball fortsatte med att nämna livsmedelsblockaden. Kennedy fortsatte sedan med att säga att Hamas ledning stal internationellt bistånd och blev rika i processen. Han anklagade Ball för att få Israel att framstå som ansvarigt för fattigdomen i Gaza.

”De har ingen kontroll över sitt eget territorium!”
utbrast Ball. ”Israel kontrollerar allt som kommer in och går ut.”

” Det palestinska folket är förmodligen det mest bortskämda folket av internationella hjälporganisationer”, sade Kennedy. ”Skämtar du med mig?” sa Ball, chockad. ”Redan före kriget hade 78 procent av människorna i Gaza inte tillräckligt med mat att äta.” https://www.hindustantimes.com/world-news/us-news/robert-f-kennedy-jr-hailed-for-single-greatest-defense-of-israel-worth-three-minutes-of-your-time-101702960343411.html

Vidare ” Robert F. Kennedy Jr. visar en djup misstro mot Kina i sin bok från 2023, The Wuhan Cover-Up: And the Terrifying Bioweapons Arms Race (New York: Skyhorse Publishing). Han är misstänksam mot Kinas virala forskning om funktionsförändringar och kopplingen av denna forskning till den kinesiska militären och Kinas kommunistparti. Han är misstänksam mot Kinas ”infiltration” av den medicinska vetenskapen i västvärlden. Och han är misstänksam mot amerikanska institutioner och individer som har förbindelser med dessa misstänkta aktiviteter. Misstankar leder till anklagelser. Kennedy anklagar Kina för att dölja ursprunget till covid-19-pandemin och för att bedra världen när det gäller landets avsikter på den internationella arenan.” https://charlesmckelvey.substack.com/p/rfk-jrs-distrust-of-china?publication_id=325298&post_id=141202877&isFreemail=true&r=r7hgj

Föregående artikelUSA: Federala anställda från dussintals myndigheter går ut i strejk i mot Bidens stöd för slakten i Gaza
Nästa artikelPentagon medger att bevis saknas för att Iran låg bakom 3 USA-soldaters död – men anfaller ändå iranska mål.
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

10 KOMMENTARER

 1. För att ha en chans i presidentvalet i USA måste kandidaten vara ohederlig både intellektuellt och moraliskt. Sedan återstår det att välja mellan de olika varianterna av ohederlighet.

  Trots att även Kennedy är motbjudande i högsta grad skulle jag hellre se honom än Trump som president. Trump kanske väljer att trappa ned kriget i Ukraina men han kommer att sätta Mellanöstern/Västasien i brand. Hans översittarfasoner och hans lättprovocerade karaktär kommer att få honom att gå mot Iran. Sedan kanske militärerna opponerar sig men kan de stoppa honom ? Scott Ritters bedömning förra veckan var att militären stretar emot för tillfället åtminstone. Och amiral Fallon sade blankt nej till Bush den yngre ”not on my watch”. Men militärer kan utbytas och alla har inte Fallons auktoritet.

  Biden är chanslös vad han än företar sig vilket inte är mycket då han knappt har koll på veckodagarna. Men demokraternas etablissemang vill inte veta av Kennedy. Vägen står öppen för den smarte Trump. ”Varför jag inte betalar skatt ? Nämen det kan ordnas. Lagstifta och ändra reglerna så att även jag måste betala”. Sådan är han, Trump, han vet att demokraterna inte ändrar skattelagarna eftersom deras sponsorer drabbas och inte vill det.

  • RFK Jr har klagat på att han inte har beskydd av secret service, vilket ju inte är självklart att man får och han har haft oinviterade intränglingar i sin bostad.
   Men därmed pekar han ju på ett motiv för att köra med den typen av utspel.

 2. Den här upplagan av Kennedy är en skam till familjens namn. Det var jo Mossad som mördade hans farbror. Varför ger denne då sitt fulla stöd till FOLKMÖRDARNAS REGIME apartheid israel är bortom förstånd.

  • kan du förtydliga för det har framförts uppgifter om att han satte sig emot att Israel skulle erhålla kärnvapen

    • Instämmer men det kompliceras av vad jag känner till om den officiellt utpekade mördaren Sirhan Sirhan. Den ytliga tolkningen var att eftersom han var Palestinier kan det ha varit en hämnd mot RFK från araberna. Men väldigt mycket pekar på att den utpekade inte verkade vara ngn kompetent skytt utan bara manipulerades till att delta och att andra skyttar deltog.
     Därför blir ju slutsatsen att någon annan än araber ville få det att se ut så.

     På JFKs tid ansåg David Ben Gurion att den som hindrade Israel att erhålla kärnvapen äventyrade Israels existens
     Känd Israel-kritiker Laurent Guyenaut citeras i Teheran Times
     ”Dimona [kärnvapenlabb] was certainly Israel’s major reason for eliminating Kennedy and replacing him with Johnson. But there were others. The Kennedy brothers were at the origin of a procedure to reduce the influence of the American Zionist Council by the Foreign Agents Registration Act of 1938. In October 1963, Attorney General Robert Kennedy gave the AZC a 72-hour notice to register as a “foreign agent.”
     Jag anser att Michael Collins Piper (som Guyenaut referar till) och Laurent Guyenaut liksom rätt många andra är partiska för angloamerikanerna genom att inte vara medvetna om hur zionismen kom från Storbritanniens kristna imperialister långt innan Balfours kända bidrag, men i enskilda observationer som i detta fall hör det till en seriös debatt att ta upp såna motiv som Guyenaut nämner.

  • Jag tänkte på Jfk beträffande motstånd mot Israels kärnvapen.
   Historien med Sirhan Sirhan ser ut som ngt Israel kan ha varit inblandade i det håller jag med om.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here