USA överväger att skicka tusentals militärer till Ukraina. Upptrappning i stället för diplomati

25
1719

 

Marinkåren

Ingress: Denna artikel i New York Times har översatts av Rolf Nilsson. Uppenbarligen är USA helt fixerade i sin agenda. Mycket farligt. Ryssland har gång på gång sagt att man inte tänker anfall Ukraina. Tror bestämt att det stämmer. Ett anfall ska ske överraskande. Nu har man givit Ukraina och Väst många veckors tid för uppladdning. Och vad ska Ryssland med fattiga, problemfyllda Ukraina till? Ryssland skulle förlora enormt på ett anfall mot Ukraina. Björn Nistad diskuterar om Ryssland kommer att erkänna folkrepublikerna Donbass med Ryssland militärt. Jag tror inte det, men kan ha fel. Ryssland har hela tiden stött Minsk II, där de två andra signaturmakterna Tyskland och Storbritannien är så passiva. https://nistadblog.wordpress.com/2022/01/24/vil-putin-anerkjenne-folkerepublikkene-donetsk-og-lugansk/

________________________________________________________________________

USA överväger att skicka tusentals militärer till Ukraina. Upptrappning i stället för diplomati

New York Times skriver följande;

President Biden överväger, enligt förvaltningstjänstemän, att sätta in flera tusen amerikanska trupper, såväl som krigsfartyg och flygplan, till NATO-allierade i Baltikum och Östeuropa, en utvidgning av amerikansk militär inblandning mitt under ökande rädsla för en rysk invasion i Ukraina.

Flytten skulle signalera en viktig omsvängning för Biden-administrationen, som fram till nyligen har intagit en återhållsam hållning mot Ukraina, av rädsla för att provocera Ryssland att invadera. Men eftersom president Putin har ökat sina hotfulla handlingar mot Ukraina, och samtal mellan amerikanska och ryska tjänstemän har misslyckats med att avskräcka honom, lämnar nu administrationen sin provocera-inte-strategi.

Kommentar: Inga belägg finns för att ”Putin har ökat sina hotfulla handlingar”

I ett möte på lördagen i Camp David, presidentens residens i Maryland, presenterade höga tjänstemän i Pentagon president Biden flera alternativ som skulle flytta amerikanska militära krafter mycket närmare Putins tröskel, enligt administrationstjänstemän. Alternativen inkluderar att skicka 1 000 till 5 000 soldater till östeuropeiska länder, med potential att tiodubbla den siffran om saker och ting försämras.

Tjänstemännen talade på villkor att de fick vara anonyma, eftersom de inte var behöriga att tala offentligt om interna överläggningar.

Biden förväntas fatta ett beslut så tidigt som denna vecka, sa de. Han överväger upptrappningen efter att Ryssland har eskalerat sin hotfulla ställning mot Ukraina, inklusive att samla mer än 100 000 soldater och vapen vid gränsen och stationera ryska styrkor i Vitryssland. På lördagen anklagade Storbritannien Moskva för att ha utvecklat planer på att installera en pro-rysk ledare i Ukraina.

”Även när vi är engagerade i diplomati är vi väldigt fokuserade på att bygga upp försvaret, bygga upp avskräckning”, sa utrikesminister Antony J. Blinken i en intervju som sändes i söndags på CBS:s ”Face the Nation”. ”NATO självt kommer att fortsätta att förstärkas på ett betydande sätt om Ryssland begår förnyade aggressionshandlingar. Allt detta ligger på bordet.”

Hittills har inga av de militära alternativen som övervägs inkluderat utplacering av ytterligare amerikanska trupper till Ukraina självt, och Mr. Biden har klargjort att han inte vill gå in i en annan konflikt efter USA:s smärtsamma utträde från Afghanistan förra sommaren, efter 20 år.

Men efter år av att tassa på tå kring frågan om hur mycket militärt stöd som ska ges till Ukraina, av rädsla för att provocera Ryssland, har Biden-tjänstemän nyligen varnat för att USA kan lägga sin tyngd bakom ett ukrainskt uppror om Putin skulle invadera Ukraina.

Och utplaceringen av tusentals ytterligare amerikanska trupper till Natos östra flank, som inkluderar Estland, Lettland och Litauen är, enligt Biden-administrationens tjänstemän, exakt det scenario som Putin har velat undvika, eftersom han har sett den västra militäralliansen krypa närmare och närmare Rysslands egen gräns.

Kommentar: Diplomatiskt att iscensätta ”det scenario som Putin har velat undvika,”

Diskussionerna kom när utrikesdepartementet beordrade alla familjemedlemmar till USA:s ambassadpersonal i Kiev att lämna Ukraina, med hänvisning till hotet om rysk militär aktion, och man godkände även att en del ambassadpersonal lämnade, enligt högre tjänstemän från utrikesdepartementet, som informerade reportrar på söndagen. Tjänstemännen, som också uttalade sig på villkor att de var anonyma, eftersom de inte var behöriga att kommentera, avböjde att säga hur många ambassadpersonal och familjemedlemmar som befann sig i landet. Att gallra ut personal vid amerikanska ambassader är en vanlig försiktighetsåtgärd när konflikter eller andra kriser uppstår, vilka kan sätta amerikanska diplomater i fara.

På sin presskonferens förra veckan sa Biden att han hade varnat Putin för att en rysk invasion av Ukraina skulle få Washington att skicka fler trupper till regionen.

”Vi kommer faktiskt att öka truppnärvaron i Polen, i Rumänien, et cetera, om han faktiskt invaderar”, sa Biden. ”De är en del av Nato.”

Under ett telefonsamtal denna månad varnade försvarsminister Lloyd J. Austin III sin ryska motsvarighet, Sergey Shoygu, för att ett ryskt intrång i Ukraina med största sannolikhet skulle resultera i den exakta truppuppbyggnaden som president Biden nu överväger.

Vid tidpunkten för telefonsamtalet – 6 januari – försökte Biden-administrationen fortfarande vara mer återhållsam i sin hållning till Ukraina. Men efter misslyckade samtal på fredagen mellan Mr. Blinken och den ryske utrikesministern, Sergey V. Lavrov, överväger administrationen en mer kraftfull hållning, inklusive inte bara diplomatiska alternativ som sanktioner, utan militära alternativ, som ökat militärt stöd till ukrainska styrkor och utplacering av amerikanska trupper till regionen.

”Detta är uppenbarligen ett svar på den plötsliga stationeringen av ryska styrkor i Vitryssland, på gränsen, huvudsakligen med NATO”, sa Evelyn Farkas, den högsta tjänstemannen i Pentagon för Ryssland och Ukraina, under Obama-administrationen. ”Det finns inte på kartan att Nato inte skulle kunna svara på ett sådant plötsligt militärt drag i det här politiska sammanhanget. Kreml måste förstå att de bara eskalerar situationen med alla dessa utplaceringar och ökar faran för alla parter, inklusive dem själva.”

En tidigare topptjänsteman i Pentagon för Europa och Natos politik, Jim Townsend, sa att administrationens förslag inte gick tillräckligt långt.

”Det är sannolikt för lite och för sent för att avskräcka Putin,” sa Townsend i ett mejl. ”Om ryssarna invaderar Ukraina om några veckor borde de 5 000 bara vara en första del av en mycket större närvaro av USA och allierade styrkor. Västeuropa borde återigen bli ett väpnat läger.”

U.S. Army Gen. Mark A. Milley, 20th Chairman, Joint Chiefs of Staff, poses for a command portrait in the Army portrait studio at the Pentagon in Arlington, Va., Sept. 26, 2019. (U.S. Army photo by Monica King)

Under mötet i Camp David dök försvarsminister Austin och general Mark A. Milley, ordföranden för the Joint Chiefs of Staff, upp på video från Pentagon och från general Milleys kvarter, där han har varit i karantän sedan han testade positivt för coronavirus. Tjänstemän sa att om president Biden godkände utplaceringen skulle en del av trupperna komma från USA, medan andra skulle flytta från andra delar av Europa till de mer sårbara länderna på Natos östra flank.

Amerikanska tjänstemän beskrev inte i detalj de marktruppförstärkningar som övervägdes, men nuvarande och tidigare befälhavare sa att de borde inkludera fler luftförsvars-, ingenjörs-, logistik- och artilleristyrkor.

Förutom trupperna kan president Biden också godkänna att ytterligare flygplan skickas till regionen.

Representanten Michael McCaul från Texas, den högsta republikanen i utrikesutskottet, sa på söndagen att USA också behövde genomföra mer träning i dessa Nato-länder.

”Vi behöver gemensamma övningar i Polen, de baltiska staterna, Rumänien, Bulgarien, för att visa Putin att vi menar allvar”, sa McCaul i ”Face the Nation.” ”Just nu ser han inte att vi menar allvar.”

Enligt Polens försvarsministerium finns det för närvarande cirka 4 000 amerikanska soldater och 1 000 andra NATO-trupper stationerade i Polen. Det finns också cirka 4 000 NATO-trupper i de baltiska staterna.

USA har sedan slutet av december regelbundet flugit Air Force RC-135 Rivet Joint elektroniska avlyssningsplan över Ukraina. Planen möjliggör för amerikanska underrättelsetjänstemän att avlyssna ryska markbefälhavares kommunikation. Flygvapnet flyger också E-8 JSTARS markövervakningsplan för att spåra den ryska truppuppbyggnaden och styrkornas rörelser.

Biden-administrationen är särskilt intresserad av alla indikationer på att Ryssland kan komma att placera ut taktiska kärnvapen till gränsen, ett drag som ryska tjänstemän har föreslagit kan vara ett alternativ.

Mer än 150 amerikanska militärrådgivare finns i Ukraina, utbildare som i åratal har arbetat utanför övningsfältet nära Lviv, i landets västra del, långt från frontlinjerna. Den nuvarande gruppen inkluderar specialoperationsstyrkor, mestadels arméns gröna baskrar, såväl som utbildare för nationalgardet från Floridas 53:e infanteribrigad.

Militära rådgivare från ett dussin allierade länder finns också i Ukraina, sade amerikanska tjänstemän. Flera Nato-länder, däribland Storbritannien, Kanada, Litauen och Polen, har regelbundet skickat utbildningsstyrkor till landet.

I händelse av en fullskalig rysk invasion avser USA att snabbt flytta ut sina militära utbildare ur landet. Men det är möjligt att vissa amerikaner kan stanna för att ge råd till ukrainska tjänstemän i Kiev, eller ge frontlinjestöd, sa en amerikansk tjänsteman.

Föregående artikelViktig delseger för Julian Assange!
Nästa artikelCOVID: Om ovaccinerade och oönskade element. Hur se på protesterna?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

25 KOMMENTARER

 1. Ukraina är inte med i Nato; men Nato är i Ukraina och stöder därmed den kupprepublik som uppkom år 2014.

  Det finns en mycket okänd, men ändock, ukrainsk (antifascistisk) exilregering och en ukrainsk räddningsfront beredd att ta över och återställa den konstitutionella ordningen pre-2014.

  Den ukrainska konstitutionsdomstolen har alla dessa år varit både avskeds- och nedläggningshotad av Porosjenko- och Zelenskyj-regimerna alla dessa år. Domstolen i Kiev har räddats av varningar från Europarådet i Strasbourg.

  Moskva kommer aldrig ställa upp på att Ukraina kommer att kunna bli en framskjuten vapenplattform för amerikanska vapen i östligaste Europa. Detta är dock Brzezinski- och Wolfowitzdoktrinernas absoluta slutmål: att skära av väst- och Centraleuropa från allt ryskt samarbete. De amerikanska Förenta staterna slåss för sitt geopolitiska imperieöverlevnad. Ukraina är dess sista front inåt östra Europa och Asien; och det underminerar Europas frihet och oberoende på lång framtids sikt. Ty Washington har inga planer på att lämna ”sitt” pseudo-ockuperade Europa, som man anser sig äga utrikespolitiskt och militärt.

  Detta har inte något som helst att göra med att Washington plötsligt blivit uppåt öronen förälskad i ukrainsk kultur, utan därför nu möts de aggressiva Brzezinski- och Wolfowitzdoktrinernas med aktivt direktmotstånd från rysk sida.

  Det gick att få ut Washingtons alla dominoteorier och vilda idéer it ur Vietnam, Irak, Libyen och Afghanistan. Nu väntar Ukraina: skall det militärt förslavas av Washingtons våldsetablissemang?

  Att rena Ukraina från ytterligare ett amerikanskt politiskt övergrepp och härskarområde är en europeisk civilisatorisk plikt.

  Europa bör frigöra sig från de aggressiva Brzezinski- och Wolfowitzdoktrinernas hot mot Europa -ty Europas underkastelse och osjälvständighet är och förblir Washingtons slutmål.

  Upprätta ett antifascistiskt Ukraina; förbjud OUN, banderismen och arrestera herrar som Jarosj som nazifierar försvarsministeriet inifrån.

  Ukraina behöver en ny, fredlig, solidarisk, tolerant och demokratisk ledning som kan leva i harmoni med sina grannländer. Det är dags att knäcka det amerikanska militariserade oligarkväldet i denna nya amerikanska förslavade delstat.

  • Johan, du menar att ryssarna skulle försöka en Otto Wille Kuusinen 2.0? Fast det gick ju inte så bra för Terijoki-regeringen. Enda som är kul med Otto Wille är att han står staty i Petroskoj.

   • Man använder sig säkert av ukrainska oppositionen, den finns faktiskt!
    Många politiker i Ukraina är ju faktiskt EMOT dagens utveckling och amerikanska militarisering. Ilja Kiva är en framträdande ukrainsk patriot som vill ha stärkt slaviskt broderskap, men han står nog inte med på kommande ledarskapslista, men han är känd anti-fascist. Han hoppade av Högra sektorn en gång där han kort var medlem.

    Står Kuusinen staty i ”Peterskoi”? Det är väl då i Petrozavodsk?!? Karelens huvudstad.

  • ”Upprätta ett antifascistiskt Ukraina; förbjud OUN, banderismen och arrestera herrar som Jarosj som nazifierar försvarsministeriet inifrån.

   Ukraina behöver en ny, fredlig, solidarisk, tolerant och demokratisk ledning som kan leva i harmoni med sina grannländer. Det är dags att knäcka det amerikanska militariserade oligarkväldet i denna nya amerikanska förslavade delstat.”

   Vem ska ”knäcka”?
   De enda som kan knäcka USA är dem själva tror jag.
   Kan vara på gång men går inte över en natt.
   Mycket har med ekonomin att göra och får USA konkurrens så får dom det också svårare.
   Men glöm inte att fortfarande har USA en superstark ekonomi och en valuta som gäller över hela världen.
   Annars utopiska drömmar. Klart väntat från en kommunist.
   Problemet är bara verkligheten fungerar inte så.
   Inte historien heller.
   Så vad som gäller är det vi kommer att få se.
   En sak är klar i alla fall.
   Ryssland är starka politiskt.
   Ryssland är starka militärt.
   Vari Ukrainas styrka ligger vet jag inte.
   För mig påminner Ukraina om den politiska vänstern.
   En massa svallande känslor…
   Kanske inte det bästa i det här läget?

  • ”geopolitiska imperieöverlevnad” USA uppträder allt mer som en skrämd hare och kraftigt överreagerar och det även gäller åtgärderna i Sverige, vilken som bekant i hög grad står under USAs kontroll. Allt Ryssland egentligen har gjort är att ge USA de ändringar man vill se, mobiliserat trupp på rysk sida om gränsen för att balansera Zelensky’s truppkoncentration på Ukrainas sida med 120,000 man med den nära uttalade avsikten att ockupera Donbass, och skickat in ett par landstigningsfartyg på rutinuppdra i Östersjön. Vi skall heller inte glömma de historiskt mycket starka banden ända ner på personnivå mellan Ryssland och Ukraina. Storstäder har bestått upp till 80% etniska ryssar som talat ryska. Något motsvarande finns inte till Centraleuropa, och absolut inte till USA. Det inre hotet mot USAs målsättning att kontrollera Ukraina och bruka Ukraina som en plattform mot Ryssland är förmodligen mycket stort, och det förklarar USAs agerande.

 2. Alldeles för lugnt från Rysslands sida! Ska vi bli beredda på överraskning t.ex plötsligt dyker upp ryska ubåtar vid Kuba och Venezuela. Idag Putin haft telefonsamtal med Kubas presidenten Miguel Díaz-Canel.

   • Jag tror det är strategiskt avsiktligt. Man arbetar på att göra både Zelensky och USA alltmer nervösa. Zelensky har ju ingen politisk erfarenhet, han är komiker, och han gör upprepade gånger bort sig. Bland annat skulle Ryssland betala Ukraina för att använda Nordstream2, vilket inte är speciellt realistiskt. Ju mer han gör bort sig, ju mindre populär inrikes, och kanske är det Rysslands tur att starta en klassisk amerikansk färgevolution, men omvänt. Vad som händer inne i Ukraina tror jag är ordentligt mörkat i USAs propaganda-press i Sverige.

  • Craig Roberts formulerade det så kulinariskt 😜

   ”The New York Times reports that Biden is going to forestall Russian aggression against Ukraine by deploying between 1,000 and 5,000 US troops on Russia’s border and is prepared to increase the number of troops tenfold to 10,000 to 50,000 soldiers. A Russian army would eat this small number for a snack in 5 minutes. Clearly the purpose of the deployment is not military. The purpose is to heighten the “Russian threat” in the minds of the people in advance of a false flag event that will be blamed on the Kremlin.”

   Det hela är tecken på att väst har blivit pucko enlig Craig Roberts

   https://thealtworld.com/paul_craig_roberts/the-insanity-of-the-west-accelerates

 3. Om vi antar att Ryssland inte är intresserat av att ockupera delar eller hela Ukraina så borde huvudmålet vara att tvinga igenom att Minskavtalen genomförs. Sker det så skulle viktiga delar av Rysslands ’ultimatum’ ha genomförts, nämligen ett neutraliserat Ukraina.

  • Om dagens ukrainska president och regering inför Minsk-II liksom federaliseringen av landet enligt Steinmaier-formeln blir det en högerkupp i Kiev, kort- eller långlivad, lyckad eller kalkonkupp, vet vi inte.

   Den högernationalistiska dolda kraften i Ukraina är jokern i leken: den kan inte dagens ukrainska politiska etablissemang bortse en endaste liten sekund från….

   OM INTE…någon progressiv militärofficer hinner före: att göra ”en Jaruzelski” helt enkelt; och med ett alexanderhugg slå ut USA-krafterna, massarrestera fascister och införa strikt ordning och en övergångsperiod av undantagstillstånd.

   Alternativet är civilisatoriskt tilltalande. Det gav åtminstone Polen en mycket stark ekonomi efteråt… något Ukraina faktiskt skulle behöva.

   Jag tror tyvärr den demokratiska vägen med nyval och allt i ett så rörigt land som Ukraina idag är stängd för ett antal år framåt: man får då tyvärr än mer olösligt kaos.

   • En möjligen bisarr tanke, men om USA skulle svälja en neutralisering av Ukraina (för att rädda sitt eget skinn, i och för sig) så skulle en kontingent Natotrupper i landet kunna hålla tummen i ögat på Azovbataljonerna och liknande grupper och just hindra en kupp från deras sida. Men det låter som sagt lite långsökt …

 4. Tveksamt om USA låter skicka soldater till Ukraina som inte är med i NATO.
  Det skulle vara en direkt provokation på Ryssland som jag inte tror USA vågar.
  Däremot kan USA skicka soldater till Ukrainas närhet med besked att de vill stärka de länder som är med i NATO och dom är flera.
  Inte minst Baltstaterna som lär tigga och be om USA soldater på plats.
  Det tror jag dock Ryssland har förståelse för, men USA soldater till Ukraina lär inte Ryssland acceptera utan militär upptrappning och just där tror jag USA avstår.

  Hur är det med Ukraina nu där vapnen flödar in från västländer?
  Tänker Ukraina gå öster och till angrepp igen på utbrytarrepublikerna Donetsk och Luhansk?
  Jag tänker det har gått snart tio år sedan senast och Ukraina kanske slickat såren, glömt soldatgravfälten och mobiliserat nya unga ukrainska nationstrogna män, beredda och motiverade att få ”ryssen” ur landet?

 5. Nato är i Gotland nu. Stoltenberg gjorde bort sej vid pressträffen med Sverige och Finland. Det är ingen överraskning att dom är där,nu när alla Nato länderna med Usa i spetsen helt har militäriserat Östersjön. Man tjatar ständigt om Östersjön dessa ÅREN,och varje gång en rysk fiskebåt,eller övriga båtar åkt där då har man skrikit RYSK AGGRESSION och Ryssland är aggressiva. Vem fan har gett dessa Nato tillåtelse. Vi har hela denna väst aggressiva situationen och svaret, ENBART för att Ryssland haft trupp INOM EGNA GRÄNSER sedan förra våren nu. Vad fan är det jag missar? Nåt stämmer inte ju? Hela denna RAMASKRI från väst som varit sedan våren2021,är ju pga Ryssland har egna trupp inom EGNA GRÄNSER. Man höll ju militärövning med Belarus,och kommer göra det igen som varje ÅR. Så vad fan har jag missat här?kan någon fylla luckorna? Väst är mer än KORKADE,mer än PANTADE. Vilka pajasar förstår ingenting

  • Det kallas propaganda J.A. Det var något som en viss Goebbels förfinade och hans lärjungar använder sig av dessa metoder än idag. USA som verkligen inte har i Östersjön att göra har militariserat hela innanhavet bara i syfte att flytta fram sina positioner. USA litar inte på sina vasaller riktigt och det är uppenbart att det gnisslar ordentligt framförallt i Tyskland och Frankrike. 90% av kränkningarna som görs mot Sverige görs av Nato men detta döljs av fulmedia då det inte passar propagandan och de räknar kallt med att folk är för korkade eller lata för att reagera. Att Sverige är totalt under USA:s häl låtsas man inte om i Stockholm och det är precis som med de andra katastroferna som tokstollarna ställt till med som energipolitiken, migrantpolitiken, ekonomin, kriminaliteten, sjukvården…Politikerna stoppar huvudet i sanden och hoppas det blåser över…

 6. England och Australien har börjat evakuera sin ambassadpersonal med familjer, och uppmanat sina medborgare så är kvar där att lämna landet.
  Nedan en bildsvit från Dean O Brien twitter, bilder på vapen och soldater som anländer till Ukraina. En dagstidning skriver att det kommer bli ett blodbad. På en bild säger D. är en nynazist från Azovbataljonen, så nu skall engelska soldater och möjligtvis amerikanska strida sida vid sida med nynazister i Ukraina.
  Såg en kommentar från administrationen i USA, som skrev att de skulle inte tala negativt om nazisterna, för de är bra kämpar och Ukraina behöver dem.
  Exakt så sa USA också om terroristerna som de avlönade i Syrien, man skulle inte kritisera dem då de var goda mördarkrigare.
  De äldre i Serbien minns hur urskillningslöst NATO bombade Serbien, de bombade sjukhus, broar och gravida kvinnor. Deras minnen som de fört vidare till den yngre generationen av serber, och vad man fortfarande kan se av skador på människor av bombningarna med utarmat uran. Detta har gjort serber har åkt till Donetsk för att hjälpa dem att strida mot de mest avancerade vapen och krigarna och instruktörerna som medföljer, som pumpas in i Ukraina från USA, England m.fl.
  Detta är en oerhörd svår situation för Putin, hur kan man klaga över hur han hanterar den, han är nog den bäst kunniga att försöka lösa detta på ett fredligt sätt. Han vet att det måste bli ett kärnvapenkrig om Ryssland gör en krigshandling. Hörde honom säga i en intervju: ”Ryssland skall vara ett självständigt land, kan vi inte det så finns inte Ryssland längre”.

  https://twitter.com/DeanoBeano1/status/1485618538031288321?cxt=HHwWgsC48Y2M_Z0pAAAA

  https://twitter.com/DeanoBeano1/status/1485612100307279878?cxt=HHwWjICzjbGV-p0pAAAA

  https://twitter.com/DeanoBeano1/status/1485609880681598978?cxt=HHwWhMCyzZeU-Z0pAAAA

  https://twitter.com/DeanoBeano1/status/1485702974412308482?cxt=HHwWhICy-fm-o54pAAAA

  https://twitter.com/DeanoBeano1/status/1485371252521021445?cxt=HHwWisC9oZnSjJ0pAAAA

  https://twitter.com/DeanoBeano1/status/1485278160220573702?cxt=HHwWjMC-ycGn4pwpAAAA

  https://twitter.com/DeanoBeano1/status/1485255811739881477?cxt=HHwWisC4tdSS2JwpAAAA

 7. Du har HELT rätt Benny. Har bara J-VL-GT svårt förstå hur vi kunnat nå denna nivån av propaganda och desinformation. Vi krossat ju alla glas som finns. Denna offensiven på denna nivån,detta korståget på denna nivån. Det är ju mer än GALET och KORKAT. Det GALNA är att det inte ens behövs gå längre bak än några veckor,för att kunna FYLLA många meter långa inlägg här,med ALLA FALSKA rubriker vi haft under januari bara nu. Skulle fan behöva flera timmar, att bara kunna skriva ner januaris ALLA propaganda och desinformation rubriker från Svt publik service, MSM och idioterna på DN. Det ena galnare än det andra. Detta har ju fan spårat ur ju sedan länge nu utan att fattar något. Hur kan man vara så här VIDRIGA propaganda och desinformation. Herregud alltså. Vill passa på och säga ÅT HELVETE med Nato också. Att EU inte kan vakta egna huset som pudlar TROTS länder som Italien, Tyskland, Frankrike Spanien med många fler.

  • Kom ihåg att många kontinentala europeiska länder just nu VILL HA BÄTTRE KONTAKTER med Ryssland av ekonomiska skäl. Folk i Portugal, Spanien, Italien, Frankrike liksom stora delar av Tyskland vill inte ha någon europeisk-rysk nedstängning därför att det är just Europa och europeiska företag som drabbas av de anglo-amerikanska försöken att geopolitiskt erövra Ukraina. De förstår också bättre än många andra att det går inte längre att hålla fientligt liv i detta amerikanska ”Projekt Ukraina”.

   Jag är helt övertygad att dessa försök kommer att misslyckas ännu i gång i samma rad som Irak, Libyen, Syrien, Afghanistan och Georgien.

   Vi ser den anglo-amerikanska världens sista korkade försök att härska och ”känna sig viktig”: nu i Ukraina. Där har man bara de fascistiska och nazistiska gamla grupperna till hjälp som blev besegrade av just dem 1945.

   Det kommer inte att gå ihop: det högernationalistiska Ukraina håller på att slå knut på och kväva sig själv mot det bittra slutet. 2014 års politiska rörelse, eller kupp om man så vill, är otvivelaktigt på väg mot sitt slut.

   Som vanligt förstår inte Washington när man skall tacka för sig och åka hem, utan väntar till sista timmarna när folk hänger i helikoptrarna och de falska amerikanska drömmerierna rasat samman mot verkligheten, Washingtons eviga nemesis.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here