Viktig delseger för Julian Assange!

4
1324
Bild i The Indicter.

En avgörande delseger för Julian Assange i den utdragna psykiska tortyren (enligt FN:s observatör professor Nils Melzer).

DN skriver nu ”Wikileaksgrundaren Julian Assange har rätt att överklaga det tidigare domstolsbeslutet om att han kan utlämnas till USA, enligt ett nytt domstolsbeslut. Enligt domstolen kan det finnas omständigheter som behöver tittas närmare på, och det blir nu upp till högsta domstolens domare att avgöra om fallet ska tas upp igen. Domen är det senaste steget i Assanges utdragna kamp för att undvika rättegång i USA, som anklagar honom för att ha offentliggjort hemligt material 2010 och 2011 i samband med Wikileaks publicering av hemliga dokument som rörde krigen i Irak och Afghanistan. Enligt USA bröt läckorna mot lagen och gjorde att människoliv riskerades, men Julian Assange och hans anhängare anser att läckan var politiskt motiverad.”

Sputniknews: I sitt överklagande hävdade Assanges juridiska team att, om Wikileaks grundare utlämnades till USA, skulle han ”utsättas för nära total isolering” – något som skulle kunna påverka hans mentala hälsa och till och med potentiellt leda att självmord.
Assange begärde att högsta domstolen godkände tre rättsliga rättspraxis, eftersom minst en certifierad punkt är nödvändig för den brittiska högsta domstolen att höra Assanges överklagande av utlämning till USA. Sputniknews

Stella Morris med deras barn.

Påminner om den senaste manifestationen av ”Stödkommittén för Julian Assange” här.

Nu är det av avgörande betydelse att stödet för Julian Assange ökar kraftigt!

Läs gärna fler Artiklar om Assange

Föregående artikel”Dagens andra propaganda” – nytt exempel på desinformation i ”Public service”
Nästa artikelUSA överväger att skicka tusentals militärer till Ukraina. Upptrappning i stället för diplomati
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

4 KOMMENTARER

  1. Det var självfallet mycket goda nyheter. Följt Assange mycket noga över 12år nu. Men jag litar inte MINSTA lilla skit på britterna. Absolut NOLL överallt på ALLA sätt. Detta var mycket bra nyhet,så man får glädjas över det då utan att vara för hård. Det är inte över än och britterna visat sej vara mycket opålitliga ÖVERALLT tyvärr. Men fin liten seger för Assange. Här och nu efter detta bör man ärligt talat gå på offensiven från alla som stöttat Assange nu,tänker då på medier och journalister, vore smart och det rätta nu av dom att hålla trycket uppe nu mot frigivningen

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here