”Dagens andra propaganda” – nytt exempel på desinformation i ”Public service”

12
1673

 

Bild:

 

 

 

 

 

Rolf Nilsson

Rolf Nilsson återkommer!

Så här skriver Text-TV idag:

sida 140-01
Jag har upprepade gånger påpekat för SVT skilnaden mellan nationellt luftrum och ADIZ (air defense identification zone, Air defense identification zone – Wikipedia). Men det är tyvärr som att hälla vatten på en gås. Man tackar för upplysningen och fortsätter med felaktig info.
Läsaren ges intrycket att Kina kränker Taiwanesiskt luftrum, vilket inte är fallet. Jfr Taiwansundet och andra, som är internationella farleder, inte territorialvatten.
Mvh
Rolf Nilsson
Föregående artikel”Dagens propaganda”
Nästa artikelViktig delseger för Julian Assange!

12 KOMMENTARER

 1. En squadron av Svenska JAS-gripen flög över Gotlands luftförsvarszon natten till måndag avslöjar en högt uppsatt anonym källa hos Gotlands styre. Bara under årets första månad har Sverige kränkt Gotlands luftförsvarszon vid minst 13 tillfällen. Det är en kränkning varannan dag. Gotland fungerar i praktiken som en självständig enhet även om den inte har erkänts av några stater. Den svenska REGIMEN ser Gotland som en utbrytarregion och ogillar Gotlands frihetliga atmosfär

  • Jag tycker man ska använda Gotland som provsprängningsområde för atombomber. Jag bodde där 2006 till 2017. Människorna där har redan förstört ön både fysiskt och psykiskt.

 2. Läs gärna den erfarne mediedebattör och TV4:s förre VD Jan Schermans debattinlägg i dagens Aftonbladet på nätet (24/1) där han skriver att ”Medierna är militärens tjänstvilliga megafoner” om den ensidiga och enögda mediasituationen i Sverige; och hur den handikappar analysförmåga och förståelse. (D.v.s. vi har fått amerikanisering -total subjektivitet- av medieklimatet…!

  I slutet på förra veckan meddelade t.ex. Slovakiens regering att det var dags att erkänna situationen på Krim och upprätta normala relationer och ömsesidiga kontakter med Krims befolkning. (Källa: Pressmeddelande).

  • Snart kommer undervattensdrönarna. Då blir det fart på de alltid kämpande generalerna som står givakt på ålderdomshemmet igen!

   • Undervattensdrönarna finns redan. USA har länge varit ledande på området men eftersom USA dominerar media och propagandan har ni inte fått veta. Undervattensdrönarna kan bära med sig kärnvapen och placeras som sleepers runt kusterna. För att navigera gör dom som stora ubåtar, följer bottenlandskapet eller med placerade ”undervattens fyrar”och dom kan släppa upp ett elektroniskt periskop, stort som en mobiltelefon som flyter på ytan för att få en GPS position, kommunicera och visuellt spana. Deras begränsning är energi och räckvidd.
    https://www.bbc.com/news/world-asia-china-51130644
    Fiskare får bra betalt för att hitta dom och gör det då och då runt Kinas kuster. USA propagandan säger så att dom är kinesiska, men då undrar man varför dom hittas runt Kinas kuster och inte USAs kuster.

    • Jag avsåg undervattensdrönare som ”kom som onservationsobjekt”. Förr var det ubåtsperiskop och ubåtstorn överallt, nu luftdrönare alla ser, och snart u-drönare alla kommer spana på i den svenska spaningsparanoian…

  • Visste ni inte det redan? Det är ryska UFO:n, eller rättare sagt UFO:n är egentligen alltid ryska. Det står säkert att läsa på amerikanska sajter och hos Q-anon-logen i Pentagon.

   Det måste ju The Atlantic Council kommit fram till redan förra veckan. DN kommer att skriva om dem i övermorgon.

   • Atlantic Council beskriver sig själva som: ”…the Atlantic Council is a nonpartisan organization that galvanizes US leadership and engagement in the world…”.
    Det märkliga med dessa svenska Atlantic Council-femtekolonnare som Patrik Oxsanen och Martin Kragh m.f. är att de inte blir ställda inför domstol och dömda för landsförräderi. I stället blir de upplyfta i etablissemanget och får sprida sina fantasifulla konspirationsteorier i mainstreammedia. Det bevisar att Sverige verkligen är en lydstat till USA.
    Sverige låter förrädarna agera obehindrat och dessutom sprida sin förrädiska USA-propaganda till befolkningen genom våra statliga medier. Det är mer än hyggligt.

    • Ja, det är ju de alla vill ha: ”American leadership”; alla segrarna i Irak, Somalia, Libyen, Afghanistan och så juvelen i kronan: Ukraina: inpyrt upp till skorstensnocken av SS-Galizia och Azovbataljonen, Europas mest korrupta och fattiga land: väglett i 31 år av det segerrika amerikanska ledarskapet också med ukrainska insatser i Irak-kriget.

     Är inte detta Atlantic Council bara en förtäckt propagandaapparat för att hålla europeiska länder fjättrade och lydiga under detta så ofantligt goda och oersättliga amerikanska ledarskap?

     Vi borde verkligen diskutera om en organisation som sprider så mycket våldsförhärligande upprustning och underkastelse av Europas kultur som en TERRORISTORGANISATION?

 3. Gotland har ju hotats över 7år. Gå tillbaka dessa månader och åren och läs titta bara, Gotland har hotats på alla sätt över 7år nu. Det finns KORKADE Nato älskande medierna,men även alla borgerliga partierna som hävdat och trott över 7år att Sverige kommer att attackeras,där Gotland är först på listan som kommer att bli ”annekterad” tycker en ursäkt vore något att börja med till svenska folket. Ryska björnen kommer inte attackera Sverige, chilla fan gått över 7år nu

  • Vad ni utsätts för just idag är identiskt samma krigspropaganda som Hitler använde, notera i invasionen av Polen och inmarschen i Österrike. Det gäller at styra innevånarnas åsikter så dom överensstämmer med maktens avsikter.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here