”Dagens propaganda”

6
1684

Rolf Nilsson skickar då och då kommentarer till Sveriges Radio eller TV. Det kan du också göra!

Rolf Nilsson

Igår eftermiddag sände han detta mail till :

Jag har hittat fel i artikeln ”Storbritannien: Ryssland planerar maktskifte i Kiev”
(https://www.svt.se/nyheter/utrikes/storbritannien-ryssland-vill-ha-maktskifte-i-kiev)

Kommentar:
Varför publicerar ni grundlösa, obevisade påståenden? Ni gör er ju till redskap i propagandans tjänst.
Läs gärna den här artikeln, den är på pricken. i sht. det här klippet:

”Om du nu hoppas på att få någon form av bevis för dessa eldfängda påståenden, är jag rädd att jag kommer att behöva göra dig besviken, för förstå detta: journalisterna som rapporterar om den här historien (britternas påstående, min anmärkning) har inte sett några bevis. Tydligen vidarebefordrar de bara overifierade statliga påståenden från okända spioner till sina läsare, för att de blev tillsagda att göra det, vilket jag antar är något journalister kan göra nuförtiden?”

Läs hela på länken nedan

Anonymous Officials Claim There’s An Evil Russian Plot Again But The Evidence Is Secret Again


Mvh
Rolf Nilsson

Redaktören: Rolf har översatt artikeln som kommer att publiceras här.

Föregående artikelUSA mot Ryssland: Ryssland svarar på USA:s nya ”Fakta-blad”. Har någon rätt?
Nästa artikel”Dagens andra propaganda” – nytt exempel på desinformation i ”Public service”

6 KOMMENTARER

 1. Ryssland som landet som är diplomaten som arbetar för att minska aggressiviteten hos de krigande parterna får vi aldrig höra. De som försöker föra fram detta förminskas och påläggs egenskaper som de inte har.
  Vanessa Beeley vars far var historiker och engelsk diplomat i MÖ, därifrån har hon fått sitt intresse för Syrien bl.a. länder i MÖ, hon har blivit förföljd och uthängd av Wikipedia anklagad för konspirationsteorier och att vara rysk propagandist. Hon är en av de mest kunniga journalister vad gäller Syrien men blir häcklad då hon säger sin sanning om Syrien.
  Vi får inte någon information om Rysslands roll som förmedlare i Syrienkriget. Kevork Almassian har skrivit om Ryssland som förmedlare mellan Assad och kurderna i Syrien.
  Vill påminna om Rysslands roll som förmedlare genom att återge vad Vanessa Beeley säger i en intervju.

  När vi talar om den positiva utvecklingen nämner Vanessa Beeley något som lär få hennes kritiker att än mer stämpla henne som rysk propagandist. Medan västvärlden fokuserar på Rysslands militära roll i Syrien talar Vanessa Beeley om dess ovärderliga insatser i försoningsprocessen.

  – Det är först nu som jag insett vilken stor roll Ryssland har i detta, säger Vanessa Beeley.

  Enligt henne är det Ryssland som agerar för att få slut på striderna genom försoningsavtal mellan väpnade grupper och regeringen, och det är Ryssland som griper in för att dämpa Turkiets och Israels aggressiva krigshandlingar.

  – Jag är optimistisk. Om USA verkligen kommer att lämna Syrien den här gången vet jag inte. Men jag tror att det kommer att lösa sig mellan kurderna i nordöstra Syrien och regeringen i Damaskus. Majoriteten av kurderna vill ha en förhandlingslösning.

  – Jag är också optimistisk vad gäller Idlib i nordväst, fortsätter Vanessa Beeley. Qatar verkar ha strypt pengaflödet till al-Nusra. Det märks då befolkningen tvingas betala allt högre skatter till terrorgruppen. De mindre väpnade grupperna är trötta och vill förhandla. Vi kommer att få se riktade ryska och syriska attacker för att sätta press på al-Qaida.

  • Om Qatar har strypt finansieringen av terroristerna får vi hoppas att Norge följer efter. Den som följt Eva Thomassens rapporter vet att Norge per capita räknat är en av de största finansiärerna av terroristerna i Syrien.
   Kevork Almassian diskuterade Syriens officiella inlemmande i BRI, Belt and Road, med Kina, men kontentan blev väl att några snabba framsteg inte är att vänta. På lång sikt är medlemsskapet dock viktigt. Och om jag inte missminner mig kom ett fraktfartyg med baslivsmedel från Kina kort efter kungörelsen.

   Ja så är det, Vanessa och Vivianne, Rysslands civila insats i Syrien skulle ha förtjänat fredspriset för länge sedan, men eftersom det numera inte är Nobels utan NATO:s pris kommer det inte att hända.

   Sommar-OS 2008 och Vinter-OS 2014 såg krig och kaos blossa upp, i Georgien och Ukraina. Skall det bli likadant med Vinter-OS 2022. Att Kiev förmås att marschera mot Donbass under OS ?

 2. Det trista är att SVT inte ens vill rätta sina felaktiga påståenden. Jag har ju hakat upp mig på det att olika medier påstår att covid-19-vaccinen är godkända när läkemedelsmyndigheterna själv skriver att det saknas den omfattande kliniska prövning som krävs för ett godkännande.

  (Det går alltså inte att, så som media vill göra gällande, säga att vaccinen är konstaterat ”säkra och effektiva” eftersom inte ens läkemedelsmyndigheterna kan fastslå detta. Hade vaccinen varit konstaterat säkra och effektiva så hade de ju varit godkända vid det här laget.
  Erfarenheterna från svininfluensavaccinen borde ha resulterat i en fullkomlig öppenhet i media om covid-19-vaccinens status, så att medborgarna själva fått avgöra om de ville injicera ett vaccin som ännu befinner sig på uttestningsstadiet och som därmed inte kan fastslås vara säkert och effektivt.
  Dessutom kräver Nürnbergkonventionen patientens godkännande för att injicera experimentella läkemedel. https://sv.wikipedia.org/wiki/N%C3%BCrnbergkonventionen)

  Därför har jag mejlat om felaktigheter i en hel radda artiklar. Men någon ändring har inte kommit till stånd trots mina länkar till läkemedelsmyndigheternas egna uppgifter. På samma sätt reagerar – ingen reaktion – Granskningsnämnden, enskilda redaktörer och journalister om man kontaktar dem.

  Jag konstaterar att det är etablissemanget som är faktaresistenta. De vill inte ta till sig andra fakta än de som är politiskt korrekta, just nu. Faktum är att många vetenskapliga spörsmål ännu inte kan slås fast utan kommer att ändras under årens gång. Det kan ta 5, 10, 30 eller 50 år, kanske 100 år, innan vi kanske kan fastslå det rätta svaret på frågor som om den verkliga orsaken till Estoniakatastrofen har mörklagts av myndigheterna, om coronaviruset skapades av forskare i ett laboratorium, om Palmeutredningen hade som syfte att dölja de verkliga förövarna, om coronavirusets spridning var avsiktligt iscensatt, om läkemedelsindustrin arbetar för att hålla människor sjuka för att öka sin ekonomiska vinning, om insatserna mot covid-19 är överdrivna och drivs av andra intressen än hälsoskäl, om det finns en världsomfattande judisk konspiration, om terrorattackerna 11 september 2001 i själva verket var iscensatta av USA:s egen regering.

  Frågeställningar som jag tagit ur Vetenskap och Folkbildnings undersökning 2021.
  https://www.vof.se/wp-content/uploads/Vof-undersokningen/2021/VoF-undersokningen-2021.pdf
  Dessa frågor är av den typ som inte är vetenskapligt fastslagna än trots att media, etablissemang och VoF redan slagit fast vad som är den enda och sanna sanningen. På den grunden går VoF ut och undersöker hur vilseledda befolkningen är och får för detta stort utrymme i media. Svaret på frågorna är inte vad som rimligtvis är sant eller falsk utan vad som är PK eller inte PK just nu. Svaren kan med tiden komma att ändras när det kommer mer forskning, sekretessbelagd information släpps eller läcker ut, visselblåsare avslöjar, nya undersökningar görs eller att det helt enkelt inte längre är PK att tycka på ett nu fastslaget sätt.

  Alla dessa skriverier och påstående om konspirationsteorier som etablissemanget sprider grundar sig för det mesta på okunskap. De pekar ut sådant de inte själva känner till som desinformation. Eftersom etablissemanget bara tycks ta till sig verkligheten genom mainstreammedia så blir det en väldigt inskränkt verklighet de får del av, med enorma kunskapsbrister som följd.. Senast var det ju SÄPO som var ute och avslöjade sin inkompetens.
  https://www.sakerhetspolisen.se/ovrigt/pressrum/aktuellt/aktuellt/2022-01-19-desinformation-och-propaganda-i-pandemins-spar.html

  Genom att öppna upp debattklimatet och släppa fram tvivel skulle vi kunna hindra många idiotiska satsningar och åtgärder från att genomföras och orsaka förödande och kostsamma följder. Det är inte svårt att dra sig till minnes massor av tvärsäkra ”sanningar” som blivit fiaskon eller visat sig vara lögner. Däremot är det omöjligt att hitta någon som vill ta ansvar för propagandan och besluten som resulterat i alla dessa fiaskon och lögner. T ex etanolbilar, kunskapsregn, sänkt skatt för att få människor att arbeta mer m.f. m.f.

 3. Såg det tidigt på morgonen idag före jag gick till jobbet,försökte kommentera det,kanske kom det inte fram.Det var en snurrig morgon idag. Men det var mer än KORKAT att göra så.Inget gick ihop, ABSOLUT INGET gick ihop. Det var så KORKAT. Men förvånad var jag inte,bara förbryllad och fundersam

 4. När inte trodde det kunde bli värre i publik service och Svt,man måste gå in själva och kolla. Svenska Ann Linde finns också med,annan rubrik är KOMMER SVERIGE GÅ MED i NATO! EU FÖRDÖMER RYSSLAND! USA FLYTTAR TRUPPER TILL ÖST EUROPA,dvs UKRAINA. Jag har bara varit på jobbet i 9tim fan pågår? Äh det är ju fan mer än GALET detta,trodde inte mina ögon. När gick till jobbet kl6 var det direkt falskt rubrik där det stod RYSSLAND VILL TILLSÄTTA RYSK-VÄNLIG PRESIDENT i UKRAINA, HELT efter britterna UTAN 1ÄNDA LITET BEVIS,NOLL NOLL BEVIS,och nu DETTA också. FAN PÅGÅR JU???

 5. Är det inte anmärkningsvärt att Säpo inte ifrågasätter våra etablerade propagandamedier på samma sätt som med internet
  Där huserar ju de statliga lögn-mediera hejdlöst.
  Vore inte det något för Säpo att beskriva och exemplifiera på sin sida?
  Det vore antagligen ett mastodontprojekt som skulle krascha av sin egen tyngd? Lögnen har ju alltid varit fri liksom propagandan. Vem hade trott något annat? Propagandalögner säljer i massupplaga. Ju fler hotbilder, fasligheter och ångestframkallande känslor man kan man kan producera hos befolkningen, desto intressantare läsning och nyfikenhet tycks vara mottot.
  Värdeneutralitet och ovinklade fakta skulle antagligen torka ut läsarintresset av våra skräpmedier och bli deras död.
  Man slåss om prenumeranter och upplaga och då står varken moralen eller politiken högt i kurs.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here