USA:s president Biden spottar på Putins begäran om säkerhet.

38
2993
Ukraina Hök och duva. UNZ

I kvälls-serien ”Aktuella artiklar för ett år sedan och idag” återpubliceras denna artikel. Tyckte då och tycker nu att kriget kunde hejdats, med ordinär lyhördhet och förståelse för Rysslands krav på ordinär säkert.

Läsaren ”Ivan” fäste i slutet av januari 2022 uppmärksamhet på denna artikel av Mike Whitney https://www.unz.com/mwhitney/biden-spits-on-putins-request-for-security/ Läs, begrunda och kommentera gärna!

________________________________________________________________

USA:s president, Biden spottar på Putins begäran om säkerhet.

Washington gav Moskva ett slag i ansiktet på onsdagen när USA:s ambassadör John Sullivan lämnade ett skriftligt svar på Rysslands förslag om säkerhetsgarantier..
”USA och Nato verkar inte ha tagit hänsyn till Rysslands farhågor om säkerhetsgarantier när de utarbetade svar på Moskvas förslag, och de visade inte heller någon vilja att göra det”, sa Kremls talesman Dmitrij Peskov till reportrar på torsdagen.

Om USA och NATO tillåts fortsätta sin nuvarande handling, kommer ryska städer och städer att vara inom 7 till 10 minuter från kärnvapenmissiler i närliggande Rumänien och Polen. Ryssland uppmanas att leva med en kärnvapendolk riktad mot halsen. Detta är Bidens idé om global säkerhet. Är det konstigt varför Putin inte håller med? Här är en del av vad Lavrov sa i torsdags:

”Det finns ingen positiv reaktion på huvudfrågan i detta dokument. Huvudfrågan är vår tydliga ståndpunkt att ytterligare NATO-expansion österut och utplaceringen av slagvapen som kan hota Ryska federationens territorium är oacceptabelt”.

Lavrov har sammanfattat det perfekt. Medan Sullivan levererade sitt svar till Grushko, utfärdade Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg ett uttalande som sa att alliansen ”inte kommer att kompromissa” om potentiell expansion till Ukraina, Georgien och andra före detta sovjetrepubliker , eftersom detta krockar med Natos principer.

Den stadiga rörelsen av trupper österut, uppbyggnaden av dödlig militär hårdvara och utplaceringen av kärnvapen utgör alla ett existentiellt hot mot Ryssland som led fruktansvärda förluster under andra världskriget. Biden-administrationen verkar tro att deras olycksbådande plan fungerar sedan människor i västvärlden tror generellt på rapporter i media om att det falska hotet om ”rysk invasion” är en ärlig redogörelse för vad som faktiskt pågår på marken.

Men det finns inget hot om en rysk invasion; berättelsen sammanfogades för att avleda uppmärksamheten från Rysslands säkerhetskrav som är både rimliga och lämpliga. Återigen formar media ett narrativ för att passa den politik som är själva beskrivningen av statlig propaganda.

I ett försök att ytterligare tona ner vikten av Moskvas förfrågningar, karakteriserade amerikanska tjänstemän deras skriftliga svar inte som ”ett formellt dokument utan en uppsättning idéer för vidare diskussion.” Vad detta betyder är att Washington inte känner att Ryssland är dess jämlika, så det känns inte nödvändigt att ingå ett fördragsavtal med dem.

Kom ihåg att det här svaret inte på något sätt uppfyller de grundläggande kraven som tydligt beskrevs av Putin upprepade gånger i december när han sa att Ryssland ville ha ett skriftligt, juridiskt bjudande fördragsom inte kunde slängas av länder som föredrar att föra en impulsiv, självupplyftande utrikespolitik, som har lämnat stora delar av Mellanöstern och Centralasien i en fullständig förödelse. . Det här kanske inte är ett ”formellt dokument”, men det är klart att det kommer att finnas ett formellt dokument eller så kommer det inte att finnas någon överenskommelse och ingen fred. Valet är Washingtons.

Antony Blinken. Bild Wikipedia.

I frågan om kärnvapenmissilplatser i Polen och Rumänien, samt utvecklingen av militärbaser i Ukraina, indikerade USA:s utrikesminister Antony Blinken att Washington fortfarande var öppen för diskussion.
”Det råder inga tvivel i mitt sinne att om Ryssland skulle närma sig detta på allvar, och i en anda av ömsesidighet, med beslutsamheten att förbättra den kollektiva säkerheten för oss alla, så finns det mycket positiva saker i detta dokument som bör eftersträvas,” sa han.
”Positiva saker”, säger Blinken?

Det finns inga ”positiva saker” i det amerikanska svaret. Svaret är ett flagrant och föraktligt förkastande av Moskvas kärnkrav på Natos expansion och utplacering av kärnvapenmissiler till platser vid Rysslands gräns. För att förstå vilket bedrägeri Biden-administrationen är engagerad i, vänligen ta en titt på detta korta utdrag ur utkastet till fördrag som Ryssland presenterade för Nato och Washington.

Vad Blinkens svar säger oss är att provokationerna kommer att fortsätta med oförminskad styrka oavsett om de antänder ett krig eller inte. Även när vi pratar, skickar USA mer dödliga vapen och trupper till den ukrainska teatern medan andra NATO-allierade lovar att hjälpa till i ansträngningen. Det är galenskap.

Föregående artikelÄr Kinas ekonomi på väg att återhämta sig?
Nästa artikelWorld Economic Forum på fallrepet??
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

38 KOMMENTARER

 1. Bara en gissning, men Ryssland bör ha varit berett på hur USA skulle reagera och därmed inte ta så illa upp. Reaktion blir väl att skruva upp trycket: Ryssland startar nu något som ser ut som en världsomspännande flottmanöver, möjligen händer något i Syrien … eller att något fullständigt oväntat inträffar. Putin är bra på det.

  • Från kinesisk press: Idag agerar USA i Ukraina mot Ryssland, och i morgon börjar det agera i Taiwan mot Kina.
   https://topwar.ru/191621-v-kitajskoj-presse-segodnja-ssha-dejstvujut-na-ukraine-protiv-rossii-a-zavtra-nachnut-dejstvovat-na-tajvane-protiv-knr.html
   Kinesiska medier diskuterar situationen som håller på att utvecklas i och omkring Ukraina. I synnerhet berör kinesiska observatörer ämnet västerländska påtryckningar som Ryssland står inför på grund av de processer som äger rum i Ukraina.
   Det noteras att bokstavligen varje dag anländer brittiska och amerikanska militära transportflygplan till Ukraina och levererar hundratals ton vapen och ammunition till detta land, att många andra Nato-länder, inklusive de baltiska länderna, Tjeckien, Polen, beslutar att skicka vapen. och militär utrustning till Ukraina. Den kinesiska upplagan av XHBY skriver att fyllningen av Ukraina med vapen per definition inte kan annat än störa Ryssland och inte bara Ryssland. Det noteras att på detta sätt bekräftar västländer att de själva driver på Kiev att använda militära åtgärder. Ord om beredskap för nedtrappning i det här fallet ser ut som en ”skärm” för genomförandet av deras planer.
   Den kinesiska tidningen ”Huanqiu shibao” skriver att de stora amerikanska medierna, som eskalerar situationen, inte själva vet vem specifikt – Ryssland eller Ukraina – dessa eller de städerna tillhör. Som ett exempel nämns en färsk CNN-rapport, där, efter Natos generalsekreterares ord om att stödja Ukraina, ramas in med rubriken ”Kharkov. Ryssland”.
   Det noteras att detta inte är den första sådan punkteringen av stora amerikanska medier. Av någon anledning utsågs Ulaanbaatar till Ukrainas huvudstad istället för Kiev. I detta avseende spekulerar kinesiska journalister att om till och med så stora tv-kanaler som CNN inte kan verifiera informationen de publicerar, om de inte kan markera gränserna till Ryssland och Ukraina korrekt, så är det möjligt att på något sätt lita på vad de generellt ger ut, att rapportera om denna situation…
   Samtidigt citerar den kinesiska informationstidningen ”Huanqiu Shibao” orden från Rysslands utrikesminister Sergei Lavrov, som noterade västvärldens agerande för att eskalera situationen i Ukraina. Det noterades särskilt hur Lavrov anklagade USA för att utföra antiryska provokationer och använda Ukraina som en antirysk språngbräda.
   I detta avseende noterade den kinesiska pressen att USA idag agerar i Ukraina mot Ryssland, och i morgon kommer det att börja agera i Taiwan mot Kina. Samtidigt tilläggs att ett partiellt genomförande av sådana åtgärder redan är på gång: USA skickar sin kontingent till ön, sätter in sina vapen och förser Taipei med strejksystem och -komplex. Allt detta är, som nämnts, en del av den amerikanska strategin för global dominans..

  • Givetvis visste Putin att USA och NATO inte skulle gå med på kravet att stater inte skulle ha självbestämmanderätt över vilka organisation de vill tillhöra.
   Så frågan är VAD vill Putin egentligen? Att han har markerat är klart, men vad vill han uppnå? Erbjudandet att ”köpa” med pengar Ukraina avvisades. Han förnekar bestämt att han har planer på att invadera Ukraina.
   Jag tvivlar på att han startat denna turbulens utan att ha en bestämd avsikt.

   • Naturligtvis finns det avsikter. Han satt nog inte i Kreml och hade det tråkigt och tänkte ”jag måste hitta på någonting”. Det finns reella problem att ta hand om från Moskvas synvinkel. Ett maktblock med onda avsikter tränger sig allt närmre, men nu har Ryssland rustat upp ekonomi och militär styrka så att det finns utsikter att effektivt sätta stopp för vidare framstötar. Frågan är om Ryssland till och med har militär övervikt mot NATO nu. Någon Barbarossa 2.0 lär vi inte se.

    De neutrala staternas politik är olika, men det finns vad jag vet i alla fall en i Europa som inte har möjlighet att gå in i militärallianser. Det var en följd av att Österrike återställdes 1955 som självständig stat. Så det är fullt möjligt att Ukraina skulle kunna vara alliansfritt, kanske med stormaktsgarantier i ryggen, ungefär som Österrike. Ukrainarna skulle nog inte må illa av det. Landet är ju kört i botten (från ett gott utgångsläge när det lämnade Sovjet) och behöver tid och kraft att pyssla om sig själv i stället för att vara ett slagfält.

 2. Det komiska i hela den här historien är att under kalla kriget så hade dåvarande Sovjetunionen inga betänkligheter mot att placera ut ”anfallsvapen” nära gränser till väst-/natoländer. Visserligen är Ryssland inte samma som Sovjet men det är samma andas barn som leder Ryssland som ledarna för Sovjet.
  Skillnaden mot under kalla kriget är att Ryssland inte har den buffert mot väst, som Sovjet hade i form av de tidigare öststaterna.
  Då det inte finns någon internationell rättsordning som förhindrar stater att organisera sig så är alla länder välkomna att ansöka om medlemskap i Nato.

  • Tyvärr så är USA alltid samma andas barn oavsett vilken sprattelgubbe det är som sitter i Vita Huset. USA styr Nato vilken är världens värsta förbrytar anfallsorganisation och söker ständigt nya konflikter och inbillade fiender bakom varje buske! Det finns ingen internationell rättsordning som USA bryr sig om, det är ju helt riktigt!

  • Ukraina är inte vilket land som helst för Rysslands del.
   Rysslands tidiga historia ligger i just Ukraina.
   Det är Ukrainas senare utvidgning mot väst som skapat krisen då många där inte känner samma tillhörighet till Ryssland som de gör i de östra delarna.
   Men vi får inte glömma att Ukraina faktiskt är en självständig nation med ett eget språk, ukrainska, som talas av större delen av befolkningen.
   Ukraina är tvåspråkigt där ryska talas av någon fjärdedel men så finns också en blandning mellan språken ukrainska och ryska som talas av ytterligare en del av folket.
   Nu när inte den auktoritära Sovjetunionen längre finns som hade sin ”nationsgräns” i järnridån har det faktiskt stora landet Ukraina hamnat i gränsen mellan öst och väst.
   Men landet är söndrat och delvis i ekonomisk kris och verkar inte själva kunna hantera situationen.
   Väst locka med ”hjälp” och många i Ukraina vill ha den.
   Inklusive Ukrainas regering.
   För Rysslands del är det dock ingen hjälp utan ett verkligt hot där de kan räkna med ytterligare NATO baser med kärnstridsspetsar riktade mot sig.
   Garanterat är de flesta i Sverige tillfredsställda med ytterligare hot mot Ryssland men jag är det inte och säkert inte heller vår redaktör här.
   Ytterst ser jag inte Ryssland som något hot.
   Gör du?
   Vad skulle det hotet i så fall vara?
   Ryssland bryr sig om sitt närområde för sin egen säkerhets skull.
   Jag tycker det är fullt förståeligt.
   Men Västvärlden och även ”mitt” land Sverige sträva försöka styra hela världen i en riktning som de anser vara ”rätt”.
   Det är ett imperialistiskt förhållningssätt precis samma som kommunister har med sin ”världsrevolution” där man bevakar varje land som kommunism kan få eller har sitt fäste.
   Jag ställer inte upp på någon av de här ambitionerna för jag tycker varje folk och varje kultur måste ha sitt fria val.
   Östeuropa var aldrig fritt och inte Baltikum heller.
   Priset för det Ryssland får betala är idag NATO baser med kärnstridsspetsar riktade mot sig.
   Ryssland tycker ”straffet” är tillräckligt nu och vill inte ha ytterligare hot som riskerar deras säkerhet.
   Jag skulle kunna säga det här irl med mitt namn också men avstår helst från risken att få massa folk mot mig.
   Men jag hoppas att folk, särskilt bland dem som jag själv, börjar tänka själva också och inte bara lyssnar till vad deras ”husse” Arbetarrörelsen säger eller var dom hör på SVT Vänstertelevision med ambition att ”förändra världen” mer än rapportera nyheter.

  • Ryssland ska nu börja höja på smärtknappen. Det finns många valmöjligheter. Här beskrivs option nr 1.

   Ryssland måste sälja S-400 till Iran, bygga upp Irans flygvapen rejält med Mig 31 och S-57 plus sist men inte minst ska Ryssland se till att Iran snabbt skaffar kärnvapen. I korthet ska REyssland hjälpa att stärka det antisionistiska motståndet.

   Vad har apartheid israel med ”Ukraina krisen”? Det är sionisterna (Nuland, Blinken, Sullivan, Sherman, plus samling neokonservativa) som ligger bakom västs aggressiva hållning mot Ryssland. Att förstöra Ryssland är och har varit de neokonservativas mål sedan deras anfader Leo Strauss.

   https://thesaker.is/panic-and-chaos-is-clearly-stetting-in-as-the-west-fears-peace-above-all-else/

 3. Ser vi egentligen inte något som pågått under väldigt lång tid? Den amerikanska sidan har nu sedan George Bush juniors dagar sagt upp i princip alla ingångna rustnings- och kärnvapenbegränsande avtal för världen och Europas del, så till pass att till och med Nato och ”allierade” krupit fram vid beskeden och få ”beklaga” Washingtons ställningstaganden. Likadant med luftövervakningsavtalet Open Skies: nedstängt.

  Washington skyller då på Kina som har några klena procentandelar kärnvapenarsenal av vad amerikanska och den ryska är.

  Så mycket är den europeiska synpunkten liksom kollektiva säkerheten värd: Washingtons våldsetablissemang bryr sig inte. Europa gör sig inte besvär.

  Kollektiv och lika säkerhet i Europa hamnar i ett cirkelresonemang: Nato har inga regler att följa och det är Nato självt (d.v.s. bara Washington) som skall avgöra när och vilka länder som skall ingå i Nato, och hur länge den processen skall pågå. Europeiska synpunkter gör sig inte besvär. Rustningen och hoten kan nå en obegränsad nivå.

  Även om man nu skulle ingå några som helst nya avtal eller rustningsöverenskommelser är det sällan värt mer än bläcket på avtalet: det amerikanska parlamentet vill sällan ha eller ratificera sådana avtal. Och varför skulle man vilja ha det? Ty amerikansk makt får inte begränsas.

  Har Europa egentligen någon egen genomtänkt och planerad säkerhet som är grundad i internationella traktat och principer som inte har Washingtons vetoinstanser som högsta organ?

  Svaret är naturligtvis nej.

  Europa dras idag med amerikanska ockupationstrupper som sedan 1940-talet helt enkelt vägrar åka hem. Europa får inte på egen hand utforma sin diplomati, utrikes- och säkerhetspolitik eller ens samtala om koordinerade europeiska vapeninköp för att om möjligt också för en gångs skull stödja europeiska industrier.

  Europa är helt enkelt inte fritt. Europa är ockuperat och våra tankegångar är kapade av våldsetablissemangen i Washington. De som brukar påstå något annat är just den europeiska gisslan.

  Är det inte dags för europeisk solidaritet och kollektiv säkerhet?

  Det går: men då måste vi en gång för alla amputera Brzezinski- och Wolfowitzdoktrinerna. Bara så kan vi bli fria.

  Det är dags att kasta ut den amerikanska ockupationsmakten ut ur Europas heliga civilisation.

 4. Det krockar med Natos,dvs Usa principer? Duktiga man är med att använda ord. Om Usa imorgon sade okej,hade Stoltenberg låtit helt annorlunda svär jag på. Detta KORKADE Nato, TROTS det uppenbara med Nato vill man utåt sett fortsätta måla den bilden att alla 30 länder är EXAKT jämbördiga,vilket ju är totalt SKITSNACK. Håller med Lavrov,tycker att Lavrov är en av världens absolut bästa diplomater. Nato är farlig falsk amerikansk”organisation”

 5. En lite annorlunda analys av den Moskva stationerade amerikanska politiska analytiker som jag följer på Telegram. ”Ett hemligt protokoll?
  På frågan om vad som finns i dokumentet som USA:s ambassadör i Moskva John Sullivan överlämnade till Kreml på onsdagen, sa Andrew Korybko: ”Det är för tidigt att säga exakt vad som finns i dokumenten om inte trovärdiga källor delar deras innehåll eller kärnan i det.
  ”Initiala rapporter tyder på att USA inte kommer att respektera Rysslands säkerhetsgarantier, dock. Det kan vara så att detta bara är ett knep för allmänheten och att det faktiskt kommer att genomföra vissa kompromisser som det inte känns bekvämt att publicera, eller som faktiskt kan vara sanningen. Om det senare, så återstår det att se hur Ryssland kommer att reagera. Det är viktigt att också nämna att ytterligare en omgång av fredsprocessen i Normandie är planerad att äga rum någon gång nästa månad, så diplomatin verkar inte vara dödsdömd just nu”, noterade han. https://www.presstv.ir/Detail/2022/01/27/675635/Has-US-made-compromises-to-Russia-it-can

  • Det finns ju en part som konstigt nog inte hörs av så mycket, nämligen Ukrainas president. Men han kanske börjar bli riktigt nervös nu för att USA kan driva fram ett krig som definitivt inte är bra för Ukrainas hälsa, nämligen ett försök att återerövra Donbass och kanske Krim. Så han försöker dämpa krigsstämningen och säga att det inte syns någon ’rysk invasionen’ på horisonten. Det tas nog inte väl upp i USA som nog, som man säger, är ”beredda att kämpa till den siste ukrainaren”. Moon of Alabama har en intressant artikel om det dilemma som den stackars karln befinner sig i: https://www.moonofalabama.org/2022/01/why-washington-will-soon-dump-ukraines-president.html

 6. Nyss går Biden ut och säger att”invasion” fortfarande är möjligt MEN i februari då? Nästa månad alltså? (Allt har nu plötsligt ändrats) Så hela hösten och vintern, har man påstått att denna”invasion”som skulle komma direkt efter årsskiftet i januari,och medierna har sedan dess varit på stenhård offensiv DAGLIGEN. MEN nyss plötsligt när januari också lutar sej mot sitt slut utan SKIT hänt,ja då plötsligt är”invasion” möjligt nu FAST NÄSTA MÅNAD då i februari enligt Biden. Även zelenski helt otroligt nog, gick nu direkt efteråt och tonade ner det faktiskt. Och media (INGEN SOM HELST fråga om varför denna TOTALA svängningen. Även Svt ryss-reporter Bert Sundström sade i mitten av januari upprepade gånger för över 2veckor sedan helt”säker”att om Ryssland invaderade, skulle det ske inom par veckor eller ICKE alls”enligt hans expertis och uppgifter”Men den tiden gått också nu,ihop med det senaste från den senila Biden nyss,det är slutet av januari nu? Och denna dramatiska ändring UTAN att media ÅTMINSTONNE bara”lite”grann synar detta misstag eller grova TABBE. Nej tydligen är det NÄSTA MÅNAD februari troligt,herregud vilken pannkaka alltså. Så dessa DN med Svt publik service, kommer då fortsätta OFFENSIVEN som varit senaste halvåret utan att rannsaka sej själva

 7. Att USA/NATO har lyckats lura hela Europa med att man bedriver enbart medmänsklig verksamhet, i syfte att stödja Ukrainas rätt till självbestämmande vid val av deras militära samarbetspartner, är en omöjlig gåta att få svar på. Vän av ordning tar sig för pannan och undrar ;kan detta verkligen vara sant ty spåren borde förskräcka med ett enkelt facit till hands.
  Och inte nog med det så har EU o USA samfällt helt överspelat FN;s funktion som alla länders fredsbevarande sammanslutning. Detta trots exempel på NATO/USA.S folkrättsvidriga brott som hänt i ganska nära tid.
  Det är som om lögnen blivit hela västvärldens ledstjärna och det accepterar vårt fredsälskade och alliansfria
  land Sverige, där samtliga borgerliga partier enhälligt tillsammans med Sverigedemokraterna sätter dagordningen och anger tonen.Hur Sossarna skall hantera denna blå/bruna röra blir en grannlaga uppgift för Magda A att försöka leda oss ur.

  • Ryssland kommer att ge USA ett ”dolceliv” under lång tid vid sina gränser utan nya militärbaser. Ryssland kan ge amerikanerna ett ”dolceliv” på västra halvklotet utan nya militärbaser. Detta konstaterade statsvetaren Rostislav Ishchenko.
   Ankomsten av två ryska Tu-160 strategiska bombplan till Venezuela 2018 orsakade en hysteri i USA som varade i flera veckor. Om situationen i världen kräver det, kan Ryssland spela liknande kort i ett antal latinamerikanska länder – Ishchenko medger att detta kommer att användas i händelse av sammanbrott i säkerhetsförhandlingar eller västvärldens vägran att ta hänsyn till Ryska federationens krav.
   Statsvetaren anser att det är möjligt att ryska militära flygplan och fartyg kommer att dyka upp på permanent basis med en regelbunden förändring av sammansättningen.
   ”Föreställ dig att bombplanen i Venezuela kommer att förändra varandra på en kontinuerlig basis. Ingen kommer att skapa en bas där – bara ett par plan kommer att flyga in, studera funktionerna i detta land, flyga tillbaka, och nästa par kommer att flyga i deras ställe. På samma sätt kan ryska krigsfartyg ständigt besöka Kuba. Du behöver inte ha en permanent bas – det är bara det att det alltid kommer att finnas krigsfartyg där, precis som USA och NATO ständigt skickar sina fartyg till Svarta havet”, sa Ishchenko.
   Dessa åtgärder passar perfekt in i principerna för militärt-tekniskt samarbete som utvecklas mellan Ryska federationen och länder som Kuba, Nicaragua och Venezuela. Dessa stater, enligt statsvetaren, kommer att gå mot Ryska federationen, eftersom de är rädda för USA:s inblandning i deras angelägenheter och är fast beslutna att driva dem till en adekvat uppfattning om en ny plats i världen. I Nicaragua kan Ryssland tillsammans med Kina genomföra ett projekt till alternativ till Panamakanalen, vilket enligt experten kommer att slå hårt mot amerikanska positioner i hemlandet. ”Jag tror att här är det möjligt, utan några speciella stora investeringar – och byggandet av en militärbas är inte billigt – och utan de problem som dessa stater kan ha på grund av Washingtons hysteri, på grundval av de befintliga militära principerna – tekniskt samarbete med utbyte av besök, ordna för Förenta staterna för en lång tid sött liv,” Ishchenko sade på YouTube-kanalen ”Ukraine.ru”.
   Enligt experter, om USA fortsätter att insistera på Ukrainas rätt att gå med i Nato trots Ryska federationens oro, så kan detta användas av Moskva på västra halvklotet. Liknande argument kan framföras av latinamerikanska länder som känner sig hotade av USA och som syftar till att stärka sitt militärtekniska partnerskap med Ryssland.

   • Ryssland ska nu börja höja på smärtknappen genom att höja sin militärnärvaro vid Karibien Ryssland ska åberopa ”freedom of navigation” principen frö att bryta det ILLEGALA 60-åriga USA embargot av Kuba. Inrätta t ett frihandelspassage kort och gott. Parallellt med detta ska Ryssland stärka sin militärnärvaro i Central och Latin Amerika. Här kan General Poseidon komma väl till pass tycker erfarna bedömare. Världen (undantaget vasallernas union EU) gläds åt Rysslands motdrag.

 8. Glöm inte bort den av alla väntade ukrainska ”kuppen” den 1 december (2021). Den 2 december väntade ännu alla på den planerade kuppen som borde ha skett dagen innan. Ännu vet vi inte varför detta rykte spreds ut.

 9. DN har för omväxlings skull en någorlunda sanningsenlig artikel om Zelenskys oro över paniken som uppstått.
  https://www.dn.se/sverige/ukrainas-president-vi-behover-inte-denna-panik

  Jag skrev en kommentar.
  ”Får vi då hoppas att det äntligen gick hål på USA:s och NATO:s förgiftade ballong.
  Västmedia och västpolitiker har gjort allt dom har kunnat för att destabilisera läget i Europa och skapa skräck och krigsstämningar.

  Förhoppningsvis får detta sansade människor att ställa sig frågan vad sjutton vi har för galna media egentligen.
  I hela västvärlden har dom pumpat upp det icke existerande hotet om en rysk invasion. Alla har sagt samma sak.
  Gamla Pravda i Sovjetunionen kunde inte ha gjort det bättre.

  Västvärldens folk måste på något sätt återerövra pressfriheten ifrån krigsindustrin.

  Tack ändå till DN för att ni äntligen lät sanningen komma fram, det var verkligen på tiden.”

 10. Det finns INGA rykten och rubriker jag inte sett hela vintern. Det varit mer än KORKADE och GALET detta. Då tänker jag inte på övriga åren ALLS. Bara dessa månader nu. (Jag har aldrig kunnat genom mina insändare här, flytta och hänvisa till andra artiklar och video) Jag använder mobilen jämt,har försökt flytta hit,och hänvisa till andra artiklar och video men aldrig lyckats hela månaden nu.(Men av någon anledning har sista biten inte lyckats jämt) Kanske går det inte från min mobil, måste låta en anhörig som är mer teknisk än mej kontrollera detta,kommande vecka. Andra här ovanför gör det jämt på utomordentligt sätt, och det uppskattas.Sett och märkt här hela månaden nu att andra på SUVERÄNT sätt,hänvisat till artiklar och videos här,det uppskattas. Imorse när läste Svt publik service igen, och DN rubriker vill jag inte ens gå in på just nu. Men det finns ingen som helst rannsaka sej själva,då denna”invasion”man påstått sedan hösten skulle komma direkt efter årsskiftet i januari.(Övrigt ska jag inte nämna ens) Men Biden har nu plötsligt flyttat fram denna”invasion”till februari istället nyss,dvs NÄSTA MÅNAD! Det konstiga är att Ukrainas Zelenski direkt efter detta nya uttalande från Biden,nu tonat ner alla riskerna och även kallat dom överdrivna. Men tydligen spelar ingen förstånd roll,Usa tillåts använda Ukraina som det behagar dom, någon MINSTA närmande till storebror Ryssland är uteslutet,och samma sak med Minsk avtalet som aldrig kommer genomföras. Usa spelar EU och medierna med lillfingret. Att vi har länder som Tyskland och Frankrike här,som inte tagit större ansvar här dessa ÅREN och nu, kommer jag heller ALDRIG förstå. Dom varit så svaga,för svaga. Man tillåter Usa, diktera ALLT överallt jämt. TROTS inga gränser hit. (Rörig insändare detta)

  • Det är svårt att inte tolka att Washingtons våldsetablissemang skulle fullständigt leva upp i högvarv om det blev någon slags ”rysk invasion”, eller ”svar” på någon ”provokation av Ukraina” mot Donbass: en slags Tonkin-buktsanfall (när ett icke-existerande vietnamesisk ”anfall” skulle ägt rum mot amerikanska hangarfartyg till havs i det amerikansk-vietnamesiska kriget). Vi kan som vanligt utgå från amerikanska ihopkokade lösningar: precis som CIA lät provocera Serbien med kroatiska (i regionen Krajina) och kosovoalbanska kriser i upplösningskriget av Jugoslavien på 1990-talet.
   Ukraina kommer och kan inte åstadkomma detta på egen hand, men nu lär de uppfinningsrika giftkockarna från Washington säkert vara på plats i regionen med klassiska latinamerikanska terrorrecept.

 11. Politik den 29 januari 2022, 11:03.
  Vita huset är upprört över Zelenskijs lättsinniga inställning och plötsliga försök att tona ned det ”ryska hotet” om en rysk invasion av Ukraina.
  CNN-källa skällde ut ukrainska myndigheter om en ”invasion” av Ryssland, enligt amerikanska medier.
  Enligt källor anklagar den ukrainska chefen USA för att bara sådd panik i landet och pekar på det ökade ”ryska hotet”. USA:s president Joe Biden är i sin tur irriterad över att ”nedvärdera hotet”. Samtidigt fortsätter Kiev att be om militär hjälp från USA och Nato.
  Spänningarna ökar mellan Ukrainas president Volodymyr Zelensky och USA:s president Joe Biden . Detta rapporterades av CNN , med hänvisning till icke namngivna källor.
  ”Biden och hans rådgivare är samtidigt irriterade över Zelenskiys offentliga uttalanden som förringar [invasionen] hotet och tunt beslöjade stötar mot USA:s president; de tror att offentliga varningar och hot mot Ryssland med allvarliga konsekvenser är nyckeln till dess inneslutning”, står det i artikeln.

  Zelenskij är trött på USA:s ”påträngande uppmärksamhet” till det ryska ”hotet”. Han menar att de amerikanska myndigheternas uttalanden bara skapar panik i Ukraina. Dessutom, rapporterar CNN, är Kiev missnöjd med Washingtons vägran att tillämpa förebyggande antiryska sanktioner.
  Zelensky var också upprörd över beslutet från det amerikanska utrikesdepartementet att evakuera diplomatisk personal från Ukraina – han kallade det ett ”misstag”. Slutligen är Kiev inte nöjd med det faktum att Washington kallar den ryska invasionen ”nästan oundviklig”.
  CNN-källan frågade i sin tur varför Kiev plötsligt började ”söka gräl” med USA.
  ”Varför börjar du ett bråk med USA? Varför läcka och förvränga information om USA nästan är din enda sanna vän? Och varför be om fler vapen när du säger att hotet inte har förändrats?” – han sa.
  Politico, med hänvisning till källor, rapporterar också att Zelensky är missnöjd med Biden-administrationens agerande, eftersom USA överdriver det ”ryska hotet” för mer fördelaktiga positioner i förhandlingarna med Kreml – i frågan om Donbass och andra. Officiella Washington avvisar dessa misstankar.

  Dagen innan, vid ett möte med utländska journalister, bad Zelensky dem att sluta skriva att ”kriget börjar i morgon”. ”Signaler har till och med kommit från respekterade statschefer som redan öppet säger på ett icke-diplomatiskt språk att i morgon kommer vi att ha ett krig. I England, Tyskland, Frankrike, Litauen ger massmedia intrycket att vi är i krig, att vi har trupper som rör sig längs vägarna, att vi mobiliserar. Och så är det inte. Vi behöver inte denna panik, sade det ukrainska chefen.
  ”Invasionen är nära förestående.” Hur Bidens samtal med Zelensky faktiskt gick
  Sent på torsdagskvällen talade USA:s och ukrainska presidenterna i telefon. En CNN-källa hävdar…
  28 januari 12:15
  Zelensky noterade att paniken provocerade ut ett uttag på 12,5 miljarder dollar från ukrainska banker.
  ”Det är väldigt dyrt för Ukraina. Jag tror att vi kommer att spendera mer än 4-5 miljarder dollar för att stabilisera vår ekonomi, och jag räknar inte med en mindre siffra, eftersom vi verkligen behöver ett sådant belopp, sade han och uttalade hoppet om ekonomiskt stöd från USA.
  Samtidigt sa Volodymyr Zelenskyy att han anser att sannolikheten för krig är hög. Men steg mot en fredlig lösning av processen har redan tagits, och det är nödvändigt att tala om kriget mycket noggrant.
  ”Du kan inte säga att ”i morgon blir det krig” eller ”lita på mig, snälla, det kommer att bli krig till slutet av februari.” Eller säg, som de sa i november: ”Kriget kommer att pågå till slutet av året”, och säg sedan: ”Hör du! Gott nytt år alla, men vi har nu fått information: kriget kan vara i januari-februari.” Det kan tyvärr vara det, men låt oss sätta tre prickar här, inte en prick,” sa Zelensky.

  Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg sa tidigare att det är omöjligt att med säkerhet säga om det blir krig med Ryssland.
  ”Kanske har de [de ryska myndigheterna] inte fattat några slutgiltiga beslut. Vi är redo för båda alternativen. Vi arbetar för att nå en fredlig diplomatisk lösning, men vi är beredda på det värsta, att Ryssland ska använda våld mot Ukraina”, förklarade han.
  ”På medellång sikt är Ryssland och Ukraina dömda till konfrontation”
  Vitrysslands president Alexander Lukasjenko lovade under en vädjan till sitt parlament att återvända …
  28 januari 19:47
  USA:s försvarsminister Lloyd Austin noterade i sin tur att det fortfarande finns tid och utrymme för diplomati. I ljuset av den militärpolitiska krisen har staterna inte skickat några trupper till Ukraina och planerar inte att göra det. Den ukrainska militären fortsätter dock att ta emot vapen och granater från västerländska allierade – bara under 2021 fick Kiev militärt bistånd värt 450 miljoner dollar, detta inkluderar pansarvärnssystem, båtar, drönare, automatgevär och ammunition. Washington planerar också att skicka stridshelikoptrar till Ukraina, Litauen och Lettland – Stinger MANPADS, Estland – 122 mm D-30 haubits.
  Samtidigt sade ordföranden för USA:s gemensamma stabschefer , general Mark Milley , att den amerikanska sidan inte har permanenta styrkor och offensiva vapen i Ukraina. ”Om Ryssland invaderar Ukraina kommer det inte att gå utan konsekvenser. Det finns ett litet antal amerikanska och NATO-rådgivare och instruktörer i Ukraina. USA har inga offensiva vapensystem i Ukraina och några permanenta styrkor. Vår roll är begränsad, säger Milli.
  Pressekreterare för Rysslands president Dmitrij Peskov sa att de nuvarande relationerna mellan Ryska federationen och västvärlden påminner om det kalla kriget.
  ”Efter att en statskupp provocerats fram i Ukraina med medverkan från ett antal länder, vilket ledde till irreparable händelser och till att Krim i enlighet med alla normer beslutade sig för att bli en del av Ryska federationen, ledde detta till spänning, som på ett antal sätt liknar det kalla kriget. ”, – sa företrädaren för Kreml vid en briefing med reportrar. Moskva förnekar anklagelserna om att planera en invasion.
  https://www.gazeta.ru/politics/2022/01/29/14475133.shtml

 12. Ryssland ska nu börja höja på smärtknappen REJÄLT genom att ingå ett försvarsavtal/allians med Kina lagom under OS 2022. Ceremonin och firandet sker högtidligt så hela världen ser. Man bör annonsera att det Rysk-Kinesiska alliansen kommer så småningom att ha flera medlemsländer (Iran, Belarus, Venezuela, Nicaragua, mm).

  Alliansen bör dessutom passa på att deklarera att Taiwan erbjuds valmöjlighet att ansluta sig fredligt till moderlandet. Om inte ön omringas av Ryska och Kinesiska flottan tills den skriver under. Om jänkarnas försöker sig på något få de blir varse om att de kommer att bli örfilade – alltså de gör anglo-sionisterna bäst i att hålla sin flotta borta.

 13. Svenska politiker skrotade Sveriges totalförsvar efter Sovjetunionens upplösning.
  Säkert trodde dom den ryska björnen förlorat sina vassa klor.
  Och med det behövdes bara en hök med vass näbb.

  Gud, så typiskt svenskt naiva dom var.
  Men nu när det visat sig att björnen istället vässat sina klor och fortfarande vårt totalförsvar är skrotat och förmodligen utom möjlighet att för egen kraft byggas upp igen så tycker jag våra politiker mest liknar rädda och uppskrämda harar.
  Oförmögna att skydda ber, tigger och kryper de för att be om hjälp.
  Från höken som de tror så mycket på och vill ha som sin bästa vän.
  Den mest rädda haren tror jag är den röda.
  Fullt såväl medveten om sin egen otillräcklighet men ändå ser sig som den store, och bäste ledaren.

  • Problemet är bara den att Örnen har sett sina bästa dagar. Den har varken en vass näbb eller starka klor. Den kunde inte ens sätta klorna på gerillakrigare i sandaler tan den flydde slagfältet med fjädersvansen mellan benen. Experter räknar med att örnen ska pensioneras år-2025

 14. Information från Ben Norton, från hans nya nyhetsblogg och hans nuvarande ort i latinamerika.

  Ryssland stärker sin allians med Venezuela, Nicaragua och Kuba, eftersom USA påskyndar sin kampanj för att isolera alla fyra länderna. USA har infört ensidiga ekonomiska sanktioner, som är olagliga enligt internationell lag, mot alla dessa tre latinamerikanska länder. Kuba har krossats av en amerikansk blockad i sex decennier- medan mer än 95% av medlemmarna i FN:s generalförsamling har röstat för att fördöma denna blocka årligen i 29 år. Ryssland har under januari -22, tagit kontakt med länder i latinamerika för att bilda allians med dem.

  Detta måste reta Biden som betraktar latinamerika som USA:s gårds framsida.vilket han sa på en presskonferens den 19 januari, han sa: ”Allt söder om den mexikanska gränsen är Amerikas front yard”.”

  Putin ringde den 18 januari till Daniel Ortega. De bekräftade vikten av nära samarbete internationellt i enlighet med det strategiska partnerskapet mellan Ryssland och Nicaragua.
  Putin ringde den 20 januari till Nicolas Maduro och uttryckte sitt orubbliga stöd för de venezuelanska myndigheterna ansträngningar för att stärka landets suveränitet.
  Putin ringde den 24 januari till Miguel Diaz Canel och diskuterade samordning av Rysslands och Kubas agerande internationellt och deras traditioner för vänskap och ömsesidig förståelse.

  Utrikesminister Lavrov berättade för duman att Moskva utökade sitt samarbete med de tre socialistiska latinamerikanska regeringarna på alla områden inkl. ”militärtekniskt samarbete ”Vårt partnerskap med latinamerikanska länder fördjupas” tillade Lavrov och kallade dem ”tre vänliga stater nära oss”.

  Dessa diplomatiska drag kommer vid en punkt av historiskt höga spänningar mellan Washington och Moskva. Utrikesminister Sergej Ryabkov sa till ett ryskt media att Moskva inte kunde utesluta möjligheten att skicka en militär utplacering till Venezuela eller Kuba.

 15. Så här ett år efter känns det väldigt skönt att se hur lögnimperiet skadeskjutit sig självt, bland annat genom att de så ack så omtalade ”sanktioner från helvete” blev ett sanktionsbumerang som har satt hela väst i gungning. Man skulle grusa Ryssland ekonomi istället håller man på att drunkna i sin egen ekonomiska krisers hav. Lögnimperiets verkar lida av masochism😜

  Ryssland har inte bara lyckats stå emot alla sorters lömska krig mot den (ekonomisk, kulturell, politisk och socialt), utan den har till och med blivit ännu starkare (ekonomisk, kulturell, politisk och socialt) samt Rysslands världsanseende har ökat markant. Ryssarna är att lita på menar man från den Globala Syd. Ryssarna är inte att lekan med tillägger man. Ryssland har satt hela den arroganta väst på plats säger man och flinar av glädje☺️. I världens ögon är västpolitiker numera en samling löjeväckande figurer som springer än hit och än hit likt en huvudlös kyckling. Ingen tar de på allvar längre.

  Så här ett år efter ser vi att Ryssland+Kina=💞💞💞. Nya allianser (BRICS, SCO, EURU, mm) blivit större och starkare. Indien har anslutit sig till den Eurasien alliansen, vilket sticker ordentligt i lögnimperiets öga. Även Saudierna känner vart vinden blåser och säljer sin olja i Yuan/Renminbi. Vi befinner oss i början av Petroyuan tidevarv. Alltså har de-dollarization har tagit fart på allvar. Fler och fler länder skyr dollarn. Olycksbådande!

  Så här ett år efter ser vi att Lögnimperiet själv äts upp av sina motsättningar. Dess skuldberg växer som bara den (32 biljoner dollar hittills). Men den här gången kan den inte komma ur krisen genom att trycka på dollarsedel pressen 24/7, för efterfrågan på dollarn minska jo. Återstår att drunkna i din egen lånedynga. Kvävt av sin egen skuld kan det exempelvis stå på lögnimperiets gravsten🫣

  År 2022 blev ett mycket minnesvärt år. Även 2023 lär spela i samma tempo fast symfonin symfoni blir livligt (vivace) eller t o m hastigt (prestissimo). Alltså, kommer världen att fortsätta med glädje dansen

 16. Nu har till och med Rand – pentagons favorit tankesmedja – kovänt. Rand pläderar inte längre för hur man ska ”överanstränga Ryssland” som den gjorde med dess rapport från 2019. Nej, nej. Rand anar vart det bär sig åt och inser att det är fara och färde för lögnimperiets anseende då Ryssland gör köttfärs av allt Nato sätter på slagfältet iu ukrozionazi landet. Rand har blivit ”en fredens duva” för ett snabb slut av Nato kriget mot Ryssland. Den nya ramsan som Rand sjunger gå så här ”The costs and risks of a long war in Ukraine are significant and outweigh the possible benefits of such a trajectory for the United States.” Man måste bara beundra Ryssland för att den tvingar självaste lögnimperiets mest betrodda policy institute att infinna sig i att ukrozionazi saken är förlorat🤗🤗🤗

  https://www.rand.org/pubs/perspectives/PEA2510-1.html

  • Av Douglas Macgregor
   https://www.veteranstoday.com/2023/01/28/this-time-its-different/

   Tills man beslöt sig för att konfrontera Moskva med ett existentiellt militärt hot i Ukraina, begränsade Washington användningen av amerikansk militärmakt till konflikter som amerikaner hade råd att förlora, krig med svaga motståndare i utvecklingsländerna från Saigon till Bagdad som inte utgjorde ett existentiellt hot. till amerikanska styrkor eller amerikanskt territorium. Den här gången – ett proxykrig med Ryssland – är annorlunda.

   Tvärtemot tidiga förhoppningar och förväntningar från Beltway kollapsade Ryssland varken internt eller kapitulerade inför det kollektiva västs krav på regimskifte i Moskva. Washington underskattade Rysslands samhälleliga sammanhållning, dess latenta militära potential och dess relativa immunitet mot västerländska ekonomiska sanktioner.
   Som ett resultat misslyckas Washingtons proxykrig mot Ryssland. USA:s försvarsminister Lloyd Austin var ovanligt uppriktig om situationen i Ukraina när han sa till de allierade i Tyskland vid Ramstein Air Base den 20 januari: ”Vi har ett fönster av möjligheter här, mellan nu och våren”, och erkände: ”Det är inte en länge sedan.”

   Alexei Arestovich , president Zelenskys nyligen sparkade rådgivare och inofficiella ”Spinmeister”, var mer direkt. Han uttryckte sina egna tvivel om att Ukraina kan vinna sitt krig med Ryssland och han ifrågasätter nu om Ukraina ens kommer att överleva kriget. Ukrainska förluster – minst 150 000 döda inklusive 35 000 saknade i aktion och antagna döda – har dödligt försvagat de ukrainska styrkorna, vilket resulterat i en bräcklig ukrainsk defensiv ställning som sannolikt kommer att krossas under den förkrossande tyngden av attackerande ryska styrkor under de närmaste veckorna.

   Ukrainas materielförluster är lika allvarliga . Dessa inkluderar tusentals stridsvagnar och bepansrade infanteristridsfordon, artillerisystem, luftförsvarsplattformar och vapen av alla kaliber. Dessa summor inkluderar motsvarande sju år av Javelin-missilproduktion . I en miljö där ryska artillerisystem kan avfyra nästan 60 000 skott av alla typer – raketer, missiler, drönare och hårda ammunition – per dag, är ukrainska styrkor hårt pressade att svara på dessa ryska salvor med 6 000 skott dagligen. Nya plattformar och ammunitionspaket för Ukraina kan berika samhället i Washington, men de kan inte ändra dessa villkor.
   Förutsägbart växer Washingtons frustration över det kollektiva västs misslyckande med att hejda det ukrainska nederlaget. Faktum är att frustrationen snabbt ger vika för desperation.

   Michael Rubin , en före detta Bush-utnämnd och ivrig anhängare av USA:s permanenta konflikter i Mellanöstern och Afghanistan, ventilerade sin frustration i en artikel 1945 där han hävdade att ”om världen tillåter Ryssland att förbli en enhetlig stat , och om den tillåter Putinismen att överleva Putin, alltså, Ukraina borde få behålla sin egen kärnvapenavskräckning, oavsett om det går med i Nato eller inte.” I ansiktet är förslaget hänsynslöst, men uttalandet återspeglar på ett korrekt sätt oron i Washingtonkretsar över att ukrainskt nederlag är oundvikligt.

   Natos medlemmar var aldrig starkt enade bakom Washingtons korståg för att dödligt försvaga Ryssland. Ungerns och Kroatiens regeringar erkänner helt enkelt den bredare europeiska allmänhetens motstånd mot krig med Ryssland och bristande stöd för Washingtons önskan att skjuta upp Ukrainas förutsebara nederlag.
   Även om han var sympatisk med det ukrainska folket, stödde Berlin inte ett heltäckande krig med Ryssland å Ukrainas vägnar. Nu är tyskarna också oroliga över de tyska väpnade styrkornas katastrofala tillstånd .

   Den pensionerade tyska flygvapnets general (fyrstjärnig motsvarighet) Harald Kujat , tidigare ordförande för NATO:s militära kommitté, kritiserade starkt Berlin för att ha tillåtit Washington att järnvägen Tyskland i konflikt med Ryssland, och noterade att flera decennier av tyska politiska ledare aktivt avväpnade Tyskland och därmed berövat Tyskland. Berlin av auktoritet eller trovärdighet i Europa. Även om de är aktivt undertryckta av den tyska regeringen och media, är hans kommentarer starkt genklang hos de tyska väljarna.
   Det raka faktum är att Washington ignorerar den historiska verkligheten i sina ansträngningar att säkra seger i sitt proxykrig med Ryssland. Från 1200-talet och framåt var Ukraina en region som dominerades av större, mäktigare nationella makter, oavsett om det var litauiska, polska, svenska, österrikiska eller ryska.

   I efterdyningarna av första världskriget skapades misslyckade polska mönster för en oberoende ukrainsk stat för att försvaga det bolsjevikiska Ryssland . Idag är Ryssland inte kommunistiskt, inte heller strävar Moskva efter att förstöra den polska staten som Trotskij, Lenin, Stalin och deras anhängare gjorde 1920.
   Så vart är Washington på väg med sitt proxykrig mot Ryssland? Frågan förtjänar ett svar.
   Söndagen den 7 december 1941 var USA:s ambassadör Averell Harriman tillsammans med premiärminister Sir Winston Churchill och åt middag hemma hos Churchill när BBC sände nyheten om att japanerna hade attackerat den amerikanska flottbasen i Pearl Harbor. Harriman var synbart chockad . Han upprepade helt enkelt orden: ”Japanerna har plundrat Pearl Harbor.”
   Harriman behöver inte ha blivit förvånad. Roosevelt-administrationen hade praktiskt taget gjort allt i sin makt för att få Tokyo att attackera amerikanska styrkor i Stilla havet med en rad fientliga politiska beslut som kulminerade i Washingtons oljeembargo under sommaren 1941.

   Under andra världskriget hade Washington tur med timing och allierade. Den här gången är det annorlunda. Washington och dess NATO -allierade förespråkar ett fullständigt krig mot Ryssland , förödelsen och upplösningen av Ryska federationen, samt förstörelsen av miljontals liv i Ryssland och Ukraina.
   Washington känslor. Washington tänker inte, och det är också öppet fientligt mot empiri och sanning . Varken vi eller våra allierade är beredda att utkämpa ett fullständigt krig med Ryssland, regionalt eller globalt. Poängen är att om krig bryter ut mellan Ryssland och USA bör amerikanerna inte bli förvånade. Biden-administrationen och dess bipartisanhängare i Washington gör allt de kan för att få det att hända.

   Douglas Macgregor, överste (ret.) är senior fellow i The American Conservative , tidigare rådgivare till försvarsministern i Trump-administrationen, en dekorerad stridsveteran och författare till fem böcker.
   KÄLLA: Den amerikanska konservativa

   • Man kan läsa -som samtida jämförelse- i dagens Aftonbladet på internet (30/1 2023) att efter en granskning av tidskriften Der Spiegel att den tyska krigsmakten Bundeswehr är i mycket dåligt skick; mer än hälften av materielen går inte att använda, tycks vara i malpåse och att man helt tycks sakna…plåster.

    Kanske president Erdoğan kan sälja några till européerna?

 17. Lögnimperiets utrikesminister, en viss Anthony Blinken, har skrivit en Op-Ed i Washington Post. Den kan tecknas som kvitto på att lögnimperiet håller på att kovända i fråga om ukrozionazi enheten. Noterbart är att allt detta sker utan landet 404s tillfrågats. Vilket bekräftar det var ett Nato krig mot Ryssland ”all along”. Enligt insatta bedömare ”for the first time since the special military operation began last year, the war party in Washington is offering terms of concession to Russia’s security objectives explicitly and directly, without the Ukrainians in the way.”

  Vidare har Blinken föreslagit territoriella ”koncessioner” som inkluderar Krim, Donbas och Zaporozyhye, Kherson (markbron mellan Krim till Ryssland). Väster om floden Dnieper och norr runt Kharkov, och syd kring Odessa. USA ska då begränsa HIMARS, Nato infanterifordon samt Abrams and Leopard tanks till ett område i västar delen avlandet 404. I utbyte ska Ryssland då stoppa den planerade offensiven. Vidare föreslår Biden en överenskommelse mellan Ryssland och USA om “an eventual postwar military balance”; “no World War III”; and no Ukrainian membership of NATO with “security guarantees similar to NATO’s Article 5.”

  Enligt Pepe Escobar (än äkta journalist och inte typ en Oksanen eller Lindberg och dylik), är lögnimperiet i panik. Den fattar att kriget kan avslutas på ett oangenäm sätt. Lögnimperiet skulle då stå naken inför världen. Därför menar Escobar test-kör Anthony ”blinka, blinka” Blinken ett ”exit offer” – ett sätt att rädda ansiktet. Frågan är varför ska Moskva ta dessa indirekta förslag på allvar särskilt nu då Ryssland sitter i förar sätet och har det vinnande kortet? Särkilt efter avslöjandena om det lömska spelet som Merkels och Hollandes förde bakom Rysslands rygg?

  Escobar menar på att ”There’s no evidence whatsoever that Russian President Vladimir Putin, and the entire Russian Security Council – including its Secretary Nikolai Patrushev and Deputy Chairman Dmitry Medvedev – have reason to believe anything coming from the US establishment, especially via mere minions such as Blinken and the Washington Post. After all the stavka – a moniker for the high command of the Russian armed forces – regard the Americans as “non-agreement capable,” even when an offer is in writing.”

  ”Please don’t go on the offensiv” är det USA ber om, skriver Escobar. I gängeld föreslår USA ”in fact a partition of Ukraine, demilitarized zone included, in exchange for the Russian General Staff cancelling its yet-unknown 2023 offensive, which may be as devastating as cutting off Kiev’s access to the Black Sea and/or cutting off the supply of NATO weapons across the Polish border.”

  Vilken schadenfreude!!! Se sionist/neokonservativa anhangen sjunga andra mer duvliga verser. Samma cabal avfärdade jo Rysslands/President Vladimir Putins förslag till ”säkerhet i Europa” för dryg ett år sedan. Vi minns vilken med vilken hybris och arrogans som Rysslands förslag bemöttes då. Vi minns hur denna cabal försökte förnedra Ryssland genom att inte fördröja svaren, svara nonchalant och t o m avfärda det hela som ”a non starter”. Nu bevittnar världen hur samma samling skit är och tigger om ”fred”. KARMA IS A BITCH – VERKLIGEN!!!!

  Escobar avslutar sin krönika så här: ”The Straussians are now in deep panic. Even Blinken’s number two, Russophobic warmonger Victoria “F**k the EU” Nuland, has admitted to the US Senate there will be no Abrams tanks on the battlefield before Spring (realistically, only in 2024). She also promised to “ease sanctions” if Moscow “returns to negotiations.”

  Men världen säger – vem bryr sig om vad ni har att säga om det egentligen? Ni har förlorat, ya basta! Packa och väck fån landet 404 och helst även hela Europa!!!

  Till sist. Vad har allehanda ”dilettante” som lekte ”Ryssland expert” på denna blogg och dussin ören ”expert” av Paasikivi, Winiarski och Wolodarski snitt, att säga nu då? Vill ni ha ett tips?Prova ”Slava Rossia!!!”😜

  Källorna: http://johnhelmer.net/blinken-concedes-war-is-lost-offers-kremlin-ukrainian-demilitarization-crimea-donbass-zaporozhe-and-restriction-of-new-tanks-to-western-ukraine-if-there-is-no-russian-offensive/#more-70567

  http://thesaker.is/a-panicked-empire-tries-to-make-russia-an-offer-it-cant-refuse/

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here