World Economic Forum på fallrepet??

5
1062
Klaus Schwab. World Economic Forum

 https://thehighwire.com/videos/the-wef-falls-flat-in-davos/

Richard Edelman skriver ”WEF har förlorat sin integritet och står inför en framtid i obskyritet på grund av sina tondöva agendor som de har försökt tvinga på mänskligheten. Dessutom står dess ledare Klaus Schwab inför ett internt myteri på grund av sin oförmåga att släppa taget om tyglarna.”

Men kanske bara en tillfällig svacka, eller en väl så subjektiv rapport?

Föregående artikelUSA:s president Biden spottar på Putins begäran om säkerhet.
Nästa artikelUSA och Europa gör som Thelma och Louise – kör över en klippa!
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

5 KOMMENTARER

 1. Medan lill-Britanniens störste bidragstagare är och svansar runt så kommer det inte så roliga nyheter om lill-Britanniens militär är ”urholkad”. USA anser nämligen att llil-Britanniens militär är en tredje ranges, ligger lägre än Italiens och Tyskland ”second tier army”. Äntligen fattar pudding landet att äntligen att fatta att den är en verkligen en föredetting. Vi få se 🤭

  ”A senior US military official confidentially told British Defence Secretary Ben Wallace that the UK’s armed forces are no longer on par with those of the leading world powers, Sky News claims. The broadcaster, citing anonymous defense sources, said that years of cost-cutting measures by successive governments have made the country’s military a “hollow force.”

  The report, which came out on Monday, alleges that the unnamed American general had a frank conversation with Wallace and several other British officials last fall. The conclusion of the US general regarding the UK’s fighting capabilities was unsettling for London: “You haven’t got a tier one. It’s barely tier two.”

  According to Sky News, the general classed the armed forces of the US, China, Russia, and France as tier-one powers, with Germany and Italy representing tier-two armies.

  Several unnamed British defense sources confirmed to the broadcaster that the nation’s military is currently in a sorry state.”

  https://www.rt.com/news/570680-us-uk-military-assessment-sky-news/

  • Man kan väl konstatera att GB är bankrutt, ja faktiskt ännu sämre ställt än i USA. Det finns en dokumentär på TV12 som visar kronofogdar i arbete i Storbritannien och det är verkligen ingen vacker syn. Fruktansvärt kriminellt och nedgånget och ca 30% av befolkningen är utblottade, kan inte betala sina räkningar medan ytterligare 20% har stora ekonomiska problem och knappt hankar sig fram. Hur kunde det f d imperiet som stulit ihop så mycket pengar genom historien sluta med i praktiken statsbankrutt? Hur är det ens möjligt att inkompetenta politiker tillåts att ruinera ett land? Fast vi ser ju samma sak hända i Sverige där lika inkompetenta politiker styr mot avgrunden..

 2. Ryssland och Iran har en gemensam fiende, men tillsammans blir de starka.
  För att motstå USA:s sanktioner har Ryssland och Iran kommit överens om att anta ett enda interbank överföringssystem, som påskyndar global avdollarisering.

  Avtalet mellan Rysslands centralbanker och Iran, undertecknades 29 januari.
  52 iranska banker som använder SEPAM, Irans interbank-telekomsystem till 106 banker med SPFS Rysslands motsvarighet till SWIFT.

  Statsdumans ordförande Vyachslav Volodin var i Teheran för att övervaka detaljerna, fast besluten att båda nationerna snabbt kommer öka handeln med sina egna valutor.
  Detta kringgår inte bara västerländska sanktioner, utan det kan ”lösa frågor relaterade till ömsesidigt fördelaktigt samarbete och ökad handel.”

  Irans ambassadör i Moskva Kazem Jalali: ”Nu är mer än 40 procent av handeln mellan våra länder i rubel.”

  Den viktigaste fördelen är att SEPAM och SPFS är immuna mot de amerikanska och västerländska sanktioner som hänsynslöst införts mot Teheran och Moskva. När hela affären är igång kan alla iranska och ryska banker kopplas samman.

  Centralbankerna i Iran och Ryssland arbetar också för att upprätta ett stabilt mynt för utrikeshandel, som ersätter den amerikanska dollarn, rubeln och rialen. Detta skulle vara en digital valuta som stöds av guld, som främst ska användas i den särskilda ekonomiska zonen (SEZ) i Astrakhan, i Kaspiska havet, som redan är mycket upptagen med att flytta mycket iransk last.

  Astrakhan råkar vara det viktigaste ryska navet i den internationella nord-sydliga transportkorridoren (INSTC), ett stort nätverk av fartygs-, järnvägs- och vägrutter som drastiskt kommer att öka handeln från Ryssland – men också delar av Europa – över Iran till Västasien och Sydasien, och vice versa.

  Allt detta har att göra med INSTC: s oerhört strategiska geoekonomiska roll, som är en mycket billigare och snabbare handelskorridor än den gamla Suezkanalvägen.

  Ryska projekt i Iran är mångfacetterade: energi, järnvägar, biltillverkning och jordbruk. Parallellt förser Iran Ryssland med livsmedel och bilprodukter.

  Samtidigt är Iran redan etablerat som den tredje största importören av ryskt spannmål. Från och med nu kommer handeln med turbiner, polymerer, medicinska förnödenheter och bildelar att rulla.

  Teheran och Moskva har tecknat ett kontrakt om att bygga ett stort lastfartyg för Iran som ska användas i den kaspiska hamnen i Solyanka. Och RZD logistics, ett dotterbolag till den ryska järnvägen RZD, driver containerlasttåg regelbundet från Moskva till Iran.

  Inne i Iran är nya terminaler nästan redo för last som ska rullas av fartyg till järnvägar som korsar landet från Kaspiska till Persiska viken.

  Förutom Ryssland och Iran har Ryssland och Kina också försökt ansluta sina bank meddelandesystem i flera år nu. Det kinesiska CBIBPS (Cross-Border Inter-Bank Payments System) anses vara toppklass. Problemet är att Washington direkt har hotat att utvisa kinesiska banker från SWIFT om de ansluter sig till ryska banker.

  Alla ögon kommer att riktas mot om – och hur – det över skuldsatta USA på 30 biljoner dollar kommer att hota med att utvisa BRICS+ från SWIFT.

  Informationen hämtad från Kenneth Afors artikel 11 februari 2023 i Neptune Prime.

  • Ryssland försöker knyta vänskapsband.
   Just där vill jag vara med.
   Börja med lyssna på rysk musik.
   I genren du gillar eller varför inte alla genrer?
   Är du ovan känns det något främmande i början.
   Kanske det blev kärlek vid första ögonskastet som för mig eller inte?
   I vilket fall fortsätt.
   Sedan när du väl kommit in är chansen stor du inte vill ha något annat.
   Det ryska räcker och blir över. Bra så!
   Mängder av främmande läten och okända ord.
   Man blir nyfiken.
   Vad betyder allt?

   Här är hundra ord i ryska sånger:
   Korta ord. Bra att kunna!

   https://www.youtube.com/watch?v=IryNayVbmoQ

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here