Vad anser Ryssland om protesterna i Moskva?

10
2358

Intervju med talespersonen Maria Zakharova.Politik

Föregående artikelHur många barn har Trump dödat i dag?
Nästa artikelVet Lennart Bengtsson vad som händer med klimatet?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

10 KOMMENTARER

 1. Ryssland ska skicka alla sk ”protesterande” till Sibirien, på arbetsläger. Det sägs att dessa är professionella bråkmakare betalda av ni vet vilka för att hämnas gammalt groll. Ryssland måste förstöras det är planen för dessa lömska typer. Vems existens ska väga tyngst? Rysslands eller några medelklass snorungar? Självfallet är svaret Ryssland. Detsamma gäller Kina. På dessa huliganer. Lär dem en viktig läxa.

  MSM hyckleriet syns i tystandet Macrons våld mot de. gula västarna.
  https://www.rt.com/news/468840-yellow-vest-nantes-clashes/

  • Efter Sovjetunionen blev Ryssland en blandning av socialism och konservatism. Det är en kombination som absolut inte accepteras av en västvärld med dominerande liberal hållning.

   Kina blev efter Sovjetunionen istället en mix av socialism och liberalism. Det är en blandning som västvärlden välkomnar så länge inte liberalismen är hotad.

   Liberalism är en antiauktoritär ideologi där makten förskjuts från staten till individen. Mer finns att påpeka men jag nöjer mig med den korta förklaringen.

 2. Något helt annat, (av större vikt) som ryska utrikesministeriets taleskvinna Maria Zakharova har vägrat att uttalat sig om.
  Det ryska utrikesministeriet har vägrat att kommentera uttalandet från ledaren för den självutnämnda Donetsk People’s Republic (DPR) Denis Pushilin, där han uttalar republikens avsikt att integrera med Ryssland.
  Moskva följer Minskavtalen i denna fråga, sa Maria Zakharova under torsdagens briefing. ”Enligt min mening bör Ryssland inte svara på alla uttalanden som görs och de görs dagligen på grund av att detta är en känslig fråga. Vi förlitar oss på förmånen i Minskavtalen, där allt spelas in,” sade hon som svar på en begäran om kommentar till Pushilins uttalande.
  Minskavtalen utgör grunden för fredlig reglering i Donbass. De inkluderar sådana åtgärder som vapenvila, frikoppling av styrkor och utrustning, amnesti, återupprättande av ekonomiska band, tillsammans med en djup konstitutionell reform i Ukraina, vilket skulle leda till att Donetsk- och Lugansk-regionerna får särskild status i Ukraina. Hittills har denna plan emellertid inte genomförts på grund av den ukrainska sidan som vägrar att följa de politiska punkterna i avtalet med hänvisning till oreglerade säkerhetsfrågor. Dessutom insisterar Ukraina på att ta kontroll över ett område vid den ryska gränsen, även om Minskavtalen fastställer att detta endast kan äga rum efter nya val i Donbass.
  ”Som vi ser skiljer sig Zelenskys handlingar, konkreta steg från vad han sade under sin invigning. Nu ser vi att något annat måste göras för att verkligen börja prata om vapenvila och avsluta den militära operationen,” sade Pushilin.
  För att säkerställa vapenvila i Donbass bör den ukrainska presidenten vidta tuffa åtgärder mot ukrainska radikaler, konstaterade Pushilin och tilllade att ”Zelensky inte har dessa möjligheter.” DPR-chefen sa att Zelensky inte har några kontakter med DPR-myndigheterna, och det finns inga förbättringar när det gäller genomförandet av Minskavtalen. ”Tyvärr ser vi några steg som liknar de manipulationer som fd president Pyotr Poroshenko genomförde”, konstaterade Pushilin.

  • Kiev-styrkorna avfyrade 229 omgångar grövre ammunition och 40 artillerirundor vid Donetsk People’s Republic under veckan, sade DPR People’s Militia vice befälhavare Eduard Basurin på fredag.
   ”Under den senaste veckan kränkte ukrainska styrkor vapenvilan 86 gånger med förbjudna vapen. 24 DPR-bosättningar bombades med missiler och 359 granater, ”sade Basurin.
   Dessutom skadades 20 hus och infrastrukturanläggningar i följande bosättningar: Roza, Zaitsevo, Gorlovka, Yasinovataya, Yakovlevka, Staromikhailovka, Kominternovo och Trudovskaya Colliery.
   All information med bifogade foton och videoklipp vidarebefordras till företrädare för internationella organisationer som stannade i republiken och DPR: s åklagarmyndighets kontor som kommer att inleda brottmål, sa Basurin.
   https://dan-news.info/en/defence-en/kiev-forces-fire-250-rounds-of-ammunition-at-dpr-over-week-nine-people-wounded-basurin.html

 3. Viktigt att även påpeka att ukrainska kriget mot Donbass är olagligt enligt artikel 17 i den ukrainska konstitutionen.
  https://vesti-ukr.com/strana/347311-tribunal-dlja-poroshenko-chto-oznachaet-ratifikatsija-rimskoho-statuta-ukrainoj
  https://www.newcoldwar.org/shocking-analysis-from-the-prosecutor-general-office-poroshenko-and-all-who-fought-there-will-answer-for-donbass/ ( översättning av en artikeln från ukrainska online VESTI)

  Om den person som startade kriget, Turchynov, från hans intervjun med BBC
  Bloody Pastor Turchynov on How He Personally Unleashed War
  https://www.stalkerzone.org/bloody-pastor-turchynov-personally-unleashed-war/

  Vad som bedöms som krigsbrott (i Donbass) enligt HRW (från 2014):
  Eastern Ukraine: Questions and Answers about the Laws of War
  https://www.hrw.org/news/2014/06/06/ukraine-review-operations-southeast

  Ukraine: Human Rights Watch Letter to Acting President Turchynov and President-Elect Poroshenko
  https://www.hrw.org/news/2014/06/06/ukraine-human-rights-watch-letter-acting-president-turchynov-and-president-elect

 4. Kiev har inte varit intresserad av att uppfylla sina skyldigheter. Ukrainas uppriktiga ovilja att uppfylla de åtaganden som gjorts måste leda till internationella sanktioner mot Kiev, sa Denis Pushilin, chef
  chef för Donetsk Folkrepublik, på måndagen. Ukraina har systematiskt ignorerat artiklar från Minskavtalen under alla år av förhandlingar. Det måste leda till internationella sanktioner mot Kiev.
  ”Om vi ​​antar att det internationella samfundet är opartiskt måste Minsk-avtalets garanter, (åtminstone Tyskland och Frankrike), införa sanktioner mot Ukraina för brott mot avtal.
  Samtidigt som de talade om sitt engagemang för ”Minsk” alla dessa år har ukrainska politiker gjort allt för att undvika ansvaret för att inte uppfylla sina skyldigheter.
  Särskild status för Donbass är en nyckelpunkt i den politiska lösningen. I början av 2016 föreslog den tyska utrikesministern Frank Walter Steinmeier en mekanism för att verkställa lagen om Donbass särskild status på lokalvalet tillfälligt, och permanent efter att OSSE publicerade sin rapport om valutfallet.
  Trots Minsk-samtalens deltagares positiva åsikt om mekanismen har Ukraina vägrat att göra en framsteg för att genomföra den (Steinmeier-formeln är faktiskt färdplanen för det politiska segmentet i åtgärdspaketet.)

 5. Donetsk, 16 september.
  Donetsk Folkrepublikens talman Vladimir Bidyovka sade till Donetsk News Agency på måndag att de Ukrainska myndigheternas avsikt är att skriva om villkoren för särskild status vilket hotar Donbass fredssamtal.
  Den 14 september meddelade den ukrainska utrikesministern Vadim Pristaiko vid det årliga Yalta European Strategi-forumet i Kiev Ukrainas vägran att ge Donbass särskild status.
  Sittande i ett fridfullt Kiev, tillkännagav Pristaiko, några ytterligare villkor för särskild status för Donbass, som naturligtvis inte har samordnats med republikerna (DPR och LPR). Genom att göra sådana uttalanden förvärrar Ukraina bara situationen och hotar hela fredsprocessen.
  https://dan-news.info/en/politics-en/kievs-wish-to-change-donbass-status-terms-threatens-peace-process-speaker.html

 6. Under den senaste veckan besköt ukrainska väpnade formationer med förbjudna vapen 116 gånger.
  Under den angivna perioden sköt Kiev-armén med 120 mm artilleri och 82 mm granatkastare som avfyrar explosiva bomber mot närliggande mål eftersom granatkastare inte har lång räckvidd, och sex tankvapenrundor med mer än 200 granater vid DPR-områden i Donetsk Folkrepublik under den senaste veckan, sade DPR People´s Militia cice befälhavare Eduard Basurin på fredagen.
  Ukraina har kränk vapenstilleståndet 579 gånger. Två civila dödades och ytterligare nio skadades. Dessutom skadades 134 hus och infrastrukturanläggningar.
  https://dan-news.info/en/defence-en/ukrainian-forces-violate-ceasefire-116-times-over-week-basurin.html

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here