Världspolitiken bakom Nato:s utvidgning

2
1270

Ännu en intressant översikt av Jeffrey Sachs!

Jeffrey Sachs är en välkänd amerikansk ekonom, akademiker och politisk analytiker som har gjort betydande insatser inom områdena hållbar utveckling och ekonomisk utveckling.
Han har haft flera prestigefyllda befattningar under sin karriär, bland annat som chef för The Earth Institute vid Columbia University och som särskild rådgivare till FN:s generalsekreterare om millennieutvecklingsmålen. Sachs har skrivit ett stort antal böcker och artiklar om ämnen som rör ekonomi, fattigdomsbekämpning och hållbar utveckling.
Webbplats: jeffsachs.org

Jeffrey Sachs is a well-known American economist, academic, and public policy analyst who has made significant contributions to the fields of sustainable development and economic development.
He has held various prestigious positions throughout his career, including serving as the director of The Earth Institute at Columbia University and as a special advisor to the United Nations Secretary-General on the Millennium Development Goals. Sachs has authored numerous books and articles on topics related to economics, poverty reduction, and sustainable development.
Website: jeffsachs.org

Föregående artikelKlimatfrågan – skall vi även ta med rättvisa i diskussionen?
Nästa artikel”Skandaliserad”. Vem? – Jag!
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

2 KOMMENTARER

 1. Det är verkligen glädjande att veta att Ryssland och Kina plus Iran tillsammans med den globala syd har satt stopp för Natos illusioner om att härska över hela jorden. Det är klart att samling neokonservativa/sionist avskum plus deras springpojkar till västpolitiker och inte att förglömma redaktionerna hos västmedier är utom sig. Ska våra herrar spela andra fjol? Ne, ne, ne! Putin, Xi och Khameini samt hela den globala syd måste göra vad vi avkräver de. Tyvärr för neokonservativa/sionist vidkommande så har Nato (deras globala polis) visat sig vara en papperstiger som inte längre duger ens för att skrämma barn🤣. Dessutom mår själva USA, som jo är högste polismästaren i Nato, inte alls bra. Vilket betyder att sammantaget så det bästa som väst kan göra är förlika sig med de nya herrarna. Annars👋🏾👋🏾👋🏾

 2. Ekonomi..
  Många stater vill gå med i BRICS. Men alla kommer inte att accepteras i denna förening, konstaterar den turkiska upplagan av Evrencel.
  Turkiet, det måste sägas, är ett av de länder som skulle vilja gå med i BRICS . I Turkiet berättade de exakt vilka som inte kommer att accepteras i BRICS.

  Sedan 2011 har BRICS inte accepterat ett enda land i sina led, även om det vid organisationens toppmöte 2022 tillkännagavs att 22 stater vill ansluta sig till BRICS. Föreningens toppmöte kommer att hållas nästa vecka, representanter för 60 länder är inbjudna till det, står det i materialet.

  Länderna i föreningen visade själva en imponerande ekonomisk tillväxt: från 2012 till 2022 växte Kinas BNP med 176 procent, Indien – med 110 procent, Ryssland – med 60 procent, Brasilien – med 47 procent, Sydafrika – med 41 procent. Dessa länders sammanlagda bruttonationalprodukt överstiger G7-ländernas BNP.

  De länder som nu ingår i BRICS har olika attityder till dess expansion. Enligt den turkiska upplagan stöder Moskva, Peking och New Delhi honom.
  Men i Brasilien och Sydafrika är de inte särskilt entusiastiska över denna idé, eftersom de är de enda representanterna för sina kontinenter i föreningen.Detta, enligt Evrencel, påstås ge dem en viss fördel. Även om vi noterar att enligt andra versioner protesterar Brasilien och Indien mot expansionen av BRICS, medan Sydafrika inte gör det.

  Turkiet, Saudiarabien och Egypten är de mest troliga kandidaterna för inträde, anser tidningen. Men i alla fall, för att uppnå en inbjudan, kommer länder som ansöker om medlemskap att behöva tillhandahålla ekonomiska utvecklingsprogram, tror den turkiska upplagan.

  Generellt kan man konstatera att frågan om BRICS-expansion kommer att bli en av de viktigaste på toppmötet. Till vilket, minns vi, representanter för västerländska stater inte var inbjudna.
  https://www.pravda.ru/news/economics/1875214-briks/

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here