Biden ber kongressen om ytterligare 24 miljarder dollar till kriget i Ukraina

6
1013

Biden ber Kongressen om ytterligere 24 milliarder dollar å bruke på Ukrainakrigen

Kiev, Ukraina 20 februari 2023 U.S.A. President Joe Biden och Ukrainas president Volodymyr Zelenskiy deltar i en gemensam nyhetsbriefing, mitt i Rysslands attack mot Ukraina. Kiev, Ukraina 20 februari 2023

Av Dave DeCamp – 13 augusti

Även publicerat på norska av https://steigan.no/2023/08/biden-ber-kongressen-om-ytterligere-24-milliarder-dollar-a-bruke-pa-ukrainakrigen/

Vita huset lade samman Ukrainas medel tillsammans med 12 miljarder dollar för inhemsk katastrofhjälp och 4 miljarder dollar för gränssäkerhet

Vita huset bad på torsdagen kongressen att godkänna ett beslut på 40 miljarder dollar som inkluderar nästan 24 miljarder dollar i ytterligare utgifter för kriget i Ukraina.

Enligt CNN inkluderar det 24 miljarder för Ukrainakriget, 13 miljarder dollar i militärt bistånd och 7,3 miljarder dollar i ekonomiskt och humanitärt bistånd. Det inkluderar också 3,3 miljarder dollar för infrastrukturprojekt för regionala länder som drabbats av kriget.

Begäran kommer efter att en undersökning från CNN visar att 55 procent av amerikanerna är emot att lägga mer pengar på kriget i Ukraina.

Notan på 40 miljarder dollar inkluderar också 12 miljarder dollar i inhemsk katastrofhjälp och 4 miljarder dollar för gränssäkerhet. Medierapporter har sagt att Vita huset kommer att försöka lägga till Taiwan-stöd till utgiftspaketet, men det ingick inte i begäran.

Medlen kommer att vara i form av ett tilläggspaket för ”nödsituationer”, en typ av utgifter som inte begränsas av avtalet om skuldtak som nåddes mellan Vita huset och republikanerna i kongressen.

Sedan Ryssland invaderade Ukraina den 24 februari 2022 har kongressen godkänt 113 miljarder dollar i krigsutgifter. Om det nya paketet godkänns kommer summan att uppgå till cirka 137 miljarder dollar.

 

Föregående artikelUSA vill konsolidera sin ockupation av Syrien och plundra landets oljeresurser. 
Nästa artikelAfghanistan: Seger mot imperialismen för 2 år sedan. Vad gjorde USA/Sverige? Vad ville talibanerna?

6 KOMMENTARER

 1. Senilen har inte pengar för amerikanska offren för brandkatastrofen i Hawaii eller för kemikaliekatastrofen i East Palestine, men kan hosta upp hur många miljarder som helst för ukrozionazi regimen. Någon borde meddela senilen att han är inte president av ukrozionazi regimen utan av förenta staterna.

  Om Hawaii se detta: https://consortiumnews.com/2023/08/15/disaster-capitalism-fears-in-hawaii/

  Om Esat Palestine se detta: https://www.globalresearch.ca/cover-up-epic-proportions-happening-east-palestine-ohio/5809209

  • Sverige är inte mycket bättre! Nu är vi uppe i 24 miljarder sammanlagt och samtidigt får skolorna sparka lärare och dra in på verksamheten, pensionerna höjs inte, hälso och sjukvård går på knäna! Hoppas ni är nöjda ni som stödjer den korrumperade nazi-regimens krig i Ukraina. Ni vet vilka jag menar…

   • Det motsvarar ca 2,500 SEK per svensk som har stulits och skänkts till ukrozionazi maffian, med ”försvar av demokrati, frihet” som glittrande omslagspapper

 2. 17.08.2023 14:48
  En ny karta över Ukraina kommer att dyka upp först efter överlämnandet av Kiev.
  https://www.pravda.ru/world/1874306-no2ua/
  3:47
  Natos representanter försökte avfärda deras antagande att Ukraina skulle kunna överföra en del av territoriet till Ryssland i utbyte mot medlemskap i alliansen. Det sista uttalandet i denna fråga är att endast Kiev kan bestämma när och under vilka villkor fred ska uppnås.

  Och Nato fortsätter att stödja Ukrainas suveränitet och territoriella integritet. Alltså försökte alliansen ta avstånd från det uttalande nyligen från chefen för Natos generalsekreterares kontor, som medgav möjligheten till ”ett sådant beslut”.
  Men den uttryckta idén har redan ”gjort ett prasslande” …

  Kiev reagerade mycket våldsamt på detta uttalande. Presidentens rådgivare Mikhail Podolyak ansåg att förslaget var ”konstigt”, vilket ledde till en ”förlust av demokrati”.
  I Ryssland sa de att de genomförde en NWO och inte alls skulle komma överens om något med Nato. Och Dmitrij Medvedev, biträdande chef för Ryska federationens säkerhetsråd, kallade idén ”nyfiken” eftersom alla förment ukrainska territorier är mycket kontroversiella. Myndigheterna i Ukraina måste då överge Kiev, det antika Rysslands huvudstad, och flytta till Lviv med hela sammansättningen.

  Det är vettigt för Alliansen att komma ihåg att NWO började som Moskvas svar på att ignorera sitt ”ultimatum” till väst 2021 för att återföra blocket till 1997 års gränser.
  Som militärexpert, konstaterar den pensionerade översten Viktor Litovkin i Novosti Ukrainy , är det definitivt inte nödvändigt att gå med på ett sådant förslag.

  Ukraina i dess återstående gränser kommer inte att demilitariseras, denazifieras. Följaktligen kommer Rysslands säkerhet inte heller att garanteras. Egentligen är detta inte ett erbjudande att byta territorier, utan att ge upp. Att lämna allt detta i den här formen är brottsligt, eftersom det åtminstone är obehagligt att ha ”en sådan galen granne som Kiev” till hands. Det här problemet måste lösas en gång för alla, anser experten.
  En separat fråga är Svarta havet. Under rådande förhållanden är det absolut nödvändigt att skära av Kiev från dess vattenområde.
  Med tillgång till den bör endast två länder finnas kvar: Ryssland och Turkiet.

  Historikern Igor Pykhalov tillade att alla stater agerar utifrån sina egna intressen, och
  Ryssland är inget undantag.
  USA ryckte bort halva Mexiko och tänker inte lämna tillbaka något. I en sådan situation bör Ryssland ockupera hela Ukrainas territorium fram till gränsen till det forna Sovjetunionen.
  Talande nog sammanfaller efterkrigstidens västra gräns för Sovjetunionen historiskt sett med den västra gränsen till det antika Ryssland, och Kiev självt var centrum för forntida rysk stat.
  Att lämna en bit av landet till alliansen är enligt experter helt dumt – det kommer att finnas en oändlig ström av problem därifrån i årtionden. ”Eftersom Ryssland redan har hamnat i en kamp måste vi dra fördel av situationen och fortsätta fientligheterna till det bittra slutet. Nato bör inte få en enda bit av ukrainskt territorium”, avslutar de.

  Enligt en militär statsvetare, chef för avdelningen för statsvetenskap och sociologi vid det ryska ekonomiuniversitetet. Plechanov Andrei Koshkin , ”Moskva behöver inte ett sådant alternativ för ingenting, och slutet på konflikten kommer bara att ske på Ryska federationens villkor.”
  ”Det är oacceptabelt att anta att någon bestämmer något för Ryssland. Det var västländerna – Storbritannien och USA – som drog Ryssland in i konflikten med Ukraina, och de kan absolut inte ges rätt att fatta beslut. Dessa har redan lösts, vilket skapar problem för ett århundrade framåt. Ryssland är skyldigt att ta NMD till slutet och vinna, avslutade experterna.
  https://w.pravda.ru/world/1874306-no2ua/

 3. Sverige presenterade själva nya fräscha miljarder igen och detta kommer fortsätta pågå. Vi är uppe ca 25miljarder till svarta hålet. Medans det är nedskärningar överallt. Igår var skolministern på kvällens aktuellt just pga nedskärningar på skolan. Samma gäller övriga välfärden. Som sjukvård och omsorg med mera. Pengar finns inte hör man ständigt. Då pratar vi enstaka miljoner hit och dit så ofta. Men att spotta ut flera miljarder till Ukraina är INGET problem månad efter månad. Varifrån kommer dessa pengar. När HELT fungerande fritidsgårdar till ungdomar tvingas läggas ned för att man vägrar ge dessa 1ynka miljon. Hela västvärlden med Usa i spetsen har pumpat in summor som saknar motstycke. Man vet HELT klart att massor av dessa också försvunnit i svarta hål. Dvs korruptionen. Frankrikes förra president Zarkosi har nu gått ut till Rysslands hjälp och vill ha slut på denna vidriga proxyn. Det finns INGET Europa utan Ryssland sa han klart tydligt. Vad gäller Krim också som Ukraina vill ta med våld var han emot det. Han tyckte att Europa och västvärlden måste vakna till verkligheten när gäller Krim OCH sluta diskutera det. Krim tillhör Ryssland och är Rysslands punkt slut. Folket där majoriteten ryssar har ju talat och sagt sitt. Vidare efterlyste han diplomatiska kontakter och förhandlingar och slut på proxyn. De klart Sverige EJ visar vad Frankrikes förra president sa och säger. Usa kommer ALDRIG sluta. Som flera amerikanska ledamöter och politiker sagt, så är ALLA dessa miljarder värda allt elände och katastrof. Så länge man bara lyckas döda några ryska soldater och skada försvaga landet, så är det dom bästa pengarna vi investerat. Varje död rysk soldat är värt ALLA miljarder samtidigt som vi försvagar landet. Biden är en senil och renodlad terrorist som inte drar alla trådar ensam. Det är många som hjälper han under HELA krisens gång, men även presidentskapet. Tror EJ han skulle klara av att läsa alfabetet ens på riktigt. Mumlar fel, kan EJ minnas rätt, eller sätta ihop två meningar, detta är ständigt på löpande band och pågående. Men Sverige visar INGET, man får EJ göra bossen ledsen. Vilka korkskallar som leder Sverige, det är tragiskt när ser dessa höger klantskallarna jämt

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here