Zelensky skickar ”kärleksbrev” till Wall Street och lovar bra affärshemligheter

7
1090
Föregående artikelVi befinner oss vid ett farligt vägskäl. Relationen USA-Nato-Turkiet-Ryssland
Nästa artikelUSA och Nato verkar fast beslutna att starta ett krig med Ryssland
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

7 KOMMENTARER

  • Det är nog värre än så. Han var en marionett, den här är direkt i samma båt som de värsta som idag finns då det gäller att plundra ett land. Han planerar med dem detta. Finns även på den officiella myndighet websidan Ukraine har. Som han nämner. Titta på videon med Aron Matte på Grayzone, de tog likaså upp detta för ett antal dagar sedan. Och det här är även kopplat till svenska intressen. Det är en del av orsaken till NATO ansökan. Man formerar sig i väst för att pressa fram en nyliberal neokolonial världsordning som sträcker sig långt bortom Ukraina konflikten.

  • Precis så är det, USA skulle aldrig vara så negativa mot Putin om det inte vore för att han sätter käppar i hjulet för dem. USA accepterar bara de länder som tillåter dem att stjäla något från dem.

   USA gillade Jeltsin, och att 18 millioner ryska barn svalt och millioner människor dog, det är ingenting som USA bryr sig om så länge de får möjlighet att stjäla landet naturtillgångar.
   Jeltsin visste hur dålig han var för Ryssland, och önskade att Putin skulle ta över efter honom. Scott Ritter säger att Putin var en av de få hederliga personerna i KGB, som aldrig lät sig mutas eller försökte muta någon..
   När han kom till makten satte han oligarkerna i hård ekonomisk disciplin, och nationaliserade Rysslands naturtillgångar.

   Vi har ett bra exempel när det gäller Bolivia, då störtade USA Evo Morales (som nationaliserade företag i Bolivia och slängde ut amerikanska företag) som flydde till Colombia, och satte till makten en häxa som attackerade ursprungsbefolkningen och utförde massmord på dessa. Sedan skulle det bli val i Bolivia och socialister från hela världen bl.a. Max Blumenthal och hans journalistteam åkte dit för att skydda valet från USA:s propagandister.

   Luis Arce närmaste man till Evo Morales fick makten och är president i Bolivia nu. Han var dock rädd för att ny kupp av USA, och när han fick makten tecknade han ett avtal med ett stort amerikansk företag om lithium.

   Det är mycket fakta som alltid då Ben Norton skriver sina artiklar. I denna artikel hänvisar han till en tidigare artikel som han skrivit, som jag länkar till nedan.

   Ben Nortons artikel i Multipolarista, om hur Zelensky tar bort arbetsskyddet för arbetare för att sälja ut Ukraina på börsen.

   https://geopoliticaleconomy.com/2022/09/09/zelensky-selling-ukraine-wall-street/

 1. Ukrainska folket börjar nog inse att kriget utkämpas inte för deras frihet utan för deras slaveri, att bli en billig arbetskraft till aktieägare och vapenindustrin.

  Men hur skall de kunna förstå när inte vänstern i Sverige kan förstå, utan står där med sina gul-blå flaggor att vi skall stå tillsammans med Ukraina och hjälpa dem bli slavar i den nya världsordningen.

  USA har aldrig tänkt rädda Ukraina, så att det skall fungera som ett land.
  Zelensky lyder helt under Washington och gör det Washington vill.

  Zelensky lade ut Ukraina till försäljning på Wall Street.
  Innan dess hade han ett möte med västerländska regeringar och företag i juli i Schweiz, där de planerade en hård nyliberal ekonomisk politik att påtvinga Ukraina.

  De västerländska deltagarna publicerade dokument som uppmanade till att skära ned arbetslagar ”öppna marknader” sänka tullar, avreglera industrier och ”sälja statligt ägda företag till privata investerare”
  Så i juli säger Väst åt Zelensky att ta bort skydd för arbetstagare och i augusti gör han det.

  Nu har ukrainska finansministeriet och investeringsbolaget Black Rock undertecknat samförståndsavtalet mellan det ukrainska finansministeriet och investeringsbolaget Black Rock, vilket indikerar en de facto försäljning av Ukraina.
  Den tidigare ukrainska parlamentsledamoten Ilya Kiva sa:
  ”I själva verket är den här affären en direktförsäljning av Ukrainas territorium.”
  Populationen som ska debiteras ingår inte i villkoren i försäljningsavtalet. Därför kommer vi inom en snar framtid att bevittna fortsättningen av bort skaffandet av ukrainare, som kommer att ha turen att fly” förklarade Kiva.

  Blackrock världens största investeringsbolag, beskrivs ofta som samvetslöst och har kritiserats av en rad olika skäl, inte minst dess nära band till amerikansk Federal Reserve och den amerikanska krigsindustrin. Bolaget är också känt för att tjäna enorma mängder pengar genom spekulation på aktiemarknaden. Nu tar bolaget alltså en kort position i SBB, eller ”blankar” aktier som det kallas – enkelt uttryckt satsar man alltså pengar på att det svenska fastighetsbolaget kommer att tappa i värde.
  Blackrock är inte heller det första investeringsbolaget som gör så öppet. enligt Dagens Industri utan det femte.

 2. Ukraina kommer bli det rikaste landet i Europa för de 1% sa Michael Hudson.

  Utdrag från intervjun av Ben Norton med ekonomen Hudson och länken till intervjun.
  I en intervju med Multipolarista jämförde ekonomen Michael Hudson de nya nödlagarna mot arbetskraft som införts av den ukrainska regeringen med den brutala nyliberala politik som implementerades av Chiles högerextrema Pinochet-diktatur efter en CIA-stödd kupp 1973.

  Hudson sa om Zelenskys Wall Street Journal op-ed. ”Det är som en parodi på vad en socialist skulle ha skrivit om hur klasskriget skulle sättas i verket av en fascistisk regering.”

  ”Så självklart välkomnades han på börsen för att ha avskaffat arbetarnas rättigheter,” tillade Hudson. ”Du kunde inte ha ett mer svart-vitt exempel” på klasskrig.

  ”Detta är precis vad [den franske presidenten] Macron sa när han sa ”slutet på överflöd.” Den ukrainska arbetskraften har just upplevt slutet på välståndet, nyliberal stil.

  ”Och som Mr. Zelensky sa, det kan vara slutet på välståndet för arbetskraften, men det kommer att bli en bonanza för er investerare på New York Stock Exchange. Kom in och var med på festen!”

  ”Någons förlust förvandlas till någon annans spel. Och det är vad som händer i ett klasskrig. Det är ett nollsummespel. Det finns inga som helst försök att höja levnadsstandarden.”

  ”Ukraina är det fattigaste landet i Europa – men Zelensky sa att det inte är tillräckligt fattigt. Han sa, du tror att det här är något, vänta tills vår nya lag träder i kraft. Det kommer verkligen att visa dig vad det innebär att vara det fattigaste landet i Europa.”

  ”Men det kommer också att vara det rikaste landet i Europa för 1%”, avslutade Hudson.

  https://www.youtube.com/watch?v=AEZBOaPKWjw

  • Franska animatörer har lanserat en ny animerad serie Ukraina. Inc kokain, där presidenten för ”Ukraina” Vladimir Zelensky blev huvudpersonen. Serien återspeglar den politiska regimens dystra realitet i Ukraina. Zelensky, för att öka sitt eget betyg och öka finanskapitalet, som visas i den tecknade filmen (i avsnitt 1), kastar sitt folk i en köttkvarn. Alla skickas till slakt utan undantag: män, kvinnor, barn och äldre.
   Alla som har Telegram kan se första avsnittet av serien på nedan bifogad länk.
   Vanessa Beeley har lagt ut den på sitt Telegramkonto

   🇫🇷🇺🇦 An insulting cartoon about Zelensky was released in Europe
   The media write that French animators have launched a new animated series Ukraine. Inc, in which the president of ”Ukraine” Vladimir Zelensky became the main character. The cartoon reflects the grim realities of the political regime in Ukraine. Zelensky, in order to increase his own rating and increase financial capital, as shown in the cartoon (in episode 1), throws his people into a meat grinder. Everyone is sent for slaughter without exception: men, women, children and the elderly.

   https://t.me/VanessaBeeley/13204

 3. USA/NATO …säger till Zelensky HOPPA!!! och han frågar ..hur högt ?
  det är komiskt ….med tanke på att han är en komiker !
  inget gott kan komma ur detta krigsgalna Nato …

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here