Åtalet mot general Flynn läggs ned: Rättsröta eller tvärtom?

5
1585
General Mike Flynn.Bild Wikipedia.

Mike Flynns roll har debatterats av och an sedan han ganska snabbt fick lämna positionen som förste nationelle säkerhetspolitiske rådgivare åt då nyvalde president Trump.

Vid sidan av DN:s och Pål Steigans artiklar är bl.a. Tucker Carsons analys och rapport intressant:


Å ena sidan skriver DN:s Björn af Kleen
”Justitiedepartementet lägger ned brottsutredningen mot Trumps tidigare säkerhetsrådgivare Michael Flynn, som erkänt brott. DN:s Björn af Kleen svarar på tre frågor om det kontroversiella beslutet.
t innebär att justitieminister William Barr cementerar sin roll som Donald Trumps consigliere, en minister beredd att köra över den amerikanska rättsstatens vedertagna principer för att tillfredsställa presidentens vilja. Trump rekryterade Barr för att få en justitieminister som uttryckligen skulle försvara honom, inte minst i uttolkningen av Rysslandsutredaren Robert Muellers rapport om Trumpkampanjen och Trumpregeringens kontakter med Ryssland. … Beslutet är kontroversiellt därför att Michael Flynn faktiskt har erkänt brott. Flynn ljög i förhör med den federala polisen FBI om sin kommunikation med Rysslands dåvarande USA-ambassadör Sergej Kisljak i samband med att Trump skulle tillträda som president. (Flynn ljög också för vicepresidenten Mike Pence, och fick därefter sparken från Vita huset).”
DN: Björn af Kleen: Justitieministern har inte gjort Trump besviken.

Å andra sidan skriver Pål Steigan Rättsfallet mot Michael Flynn har lagts ned – ett fullständigt nederlag för ”Russiagate”- kampanjen. Återger artikeln något nedkortad.


Rättsfallet mot Michael Flynn har lagts ned – ett fullständigt nederlag för ”Russiagate”- kampanjen.

Det amerikanska justitiedepartementet har lagt ner fallet mot Donald Trumps nationella säkerhetsrådgivare Michael Flynn efter att det kommit fram att de FBI-tjänstemän som förhörde
honom försökte få Flynn att ljuga så att de kunde väcka åtal mot honom.

Att åtalet nu har lagts ner är ännu ett stort politiskt nederlag för ”Russiagate”-kampanjen, som har ridit USA:s inrikespolitik som en mara sedan Hillary Clinton förlorade valet 2016. Det var hennes kampanjledning som började dikta ihop berättelsen redan på valnatten när resultatet var klart, att nederlaget berodde på rysk inblandning. Och sedan dess har det förpestat hela det politiska livet i USA. Michael Flynn blev ett av de tidiga offren.

Michael Flynn, registrerad medlem i Demokraterna, anställdes som nationell säkerhetsrådgivare av Donald Trump i ett försök att ”dränera träsket”.

Flynn har varit i strid med CIA och har varit öppet kritisk mot underrättelseorganisationens politik och bedömningar, bland annat i Libyen, Irak och Syrien.
Michael Flynn, tidigare chef för US Defense Intelligence Agency (DIA), sade i en intervju 2016 att USA medvetet har ”släppt ut” al-Qaida och IS i Syrien och Irak.
Redaktör Romelsjö: Jag publicerade en artikel om detta USA-general, Obama, Biden: ”Vi har medvetet släppt fram al-Qaida och ISIS i Syrien och Irak”

I en intervju med den tyska tidningen Der Spiegel säger han att Islamiska staten inte skulle ha existerat utan Irakkriget.
På den direkta frågan om han beklagar invasionen av Irak, svarade Flynn:
– Det var ett stort misstag. Även om Saddam Hussein var brutal, var det fel att avlägsna honom. Den historiska lärdomen är att det var ett strategiskt misstag att gå in i Irak. Historien kommer inte och bör inte vara släpphänt mot detta beslut.

Det var exakt samma sak som Seymour Hersh skrev om i London Review of Books i boken Military to Military

Generallöjtnant Michael Flynn, chef för DIA mellan 2012 och 2014, bekräftade att hans organisation hade skickat en ständig ström av sekretessbelagda varningar till det civila ledarskapet om de allvarliga konsekvenserna som störtandet av Assad skulle få. Jihadisterna, sade han, hade kontroll över oppositionen.

Turkiet gjorde inte tillräckligt för att stoppa smugglingen av utländska stridande och vapen över gränsen. ”Om den amerikanska allmänheten fick se de uppgifter från underrättelsetjänsten som vi producerade varje dag, när det gällde den mest känsliga nivån, skulle de bli vansinniga,” berättade Flynn. ”Vi förstod ISIS långsiktiga strategi och kampanjplaner, och vi diskuterade också det faktum att Turkiet vände bort blicken när det gäller islamiska statens tillväxt i Syrien.” DIA: s rapportering, sade han, ”mötte enormt motstånd ”i Obama-administrationen.” Det kändes som att de inte ville höra sanningen.

”Vår politik att beväpna oppositionen mot Assad misslyckades och hade faktiskt negativ inverkan,” sa den tidigare JCS rådgivaren. ”Joint Chiefs of Staff (Militärledningen i Pentagon) ansåg att Assad inte borde ersättas av fundamentalister. Administrationens politik var den motsatta.”

Senator McCain och försvarsminister Hultqvist.

I centrum för kampanjen mot Flynn fanns krigshöken John McCain, och hans mål var att upprätthålla aggressionspolitiken mot Ryssland.

När Donald Trump informerades om att justitiedepartementets beslutat att lägga ner brottsmålet mot Michael Flynn sade han i en intervju i Ovala rummet i Vita huset:
”Han var oskyldig Han är en fin gentleman som pekades ut som mål av Obama-administrationen. Han angreps som en del i en kampanj för att störta en president. Det som de har gjort är en skam och jag hoppas att de kommer att få betala ett högt pris.”
När åtalet mot Flynn nu har lagts ner ramlade hela korthuset ihop, sägs det i de första kommentarerna i USA.

 

 

Föregående artikel”Man måste befria sig ifrån den amerikanska påverkan och närma sig Moskva” proklamerar höga militärer i Frankrike.
Nästa artikelEkonomiska sanktioner dödar
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

5 KOMMENTARER

 1. De flesta förstod väl ganska snart att Obama bara var en sprattelgubbe för Deep State och deras agenda i Mellanöstern dessutom passade en smygislamist som Obama! Det märkliga är att Obama inte åtalas för sina brott i USA och att han inte är internationellt efterlyst för sina brott! Nej, i stället hyllas han som en stor statsman, framförallt i Sverige, trots den frapperande graden av kriminalitet Obama låg bakom! Men Deep State och globalisterna skyddar sin skurkaktiga lakejer. Obama var en patetisk onkel Tom som gjorde sina väljare besvikna och många återgick till att strunta i de s,k valen i USA efter det. Man insåg att någon förändring inte är möjlig i en gangsterstyrd stat som USA.

 2. Ingen nyhet för dem som följt Peter Lavelles debattprogram på RT med Alexander Mercouris och andra. Även flera amerikanska alternativa medier har från början punkterat bevisföringen mot Flynn. Mellan Flynn och Ryssland fanns ingen koppling.
  Han kan ha gjort sig skyldig till andra smärre förseelser men inga som borde ha fått en så drastisk utgång. Lobbyist var han för Turkiet, inte för Ryssland.
  Det man kan fråga sig är varför han vek sig rätt fort. Var det rättegångskostnaderna som kunde ha ruinerat hans ekonomi eller hade de något gällande hans son som användes som utpressning.

  Om hela härvan nystas upp kan det bli hett om öronen för demokraterna. Det är inte bara FBI som låtit sig utnyttjas för partipolitik, spåret kan leda ända fram till Clinton och Obama.

 3. Obama var president i USA, under åren 2012-2014, som var de år som General Michael Flynn var högsta ledare på DIA. Enligt senator Richard Black har Obama varit den mest krigiska presidenten, trots att han fick fredspriset, som USA haft i nutid.Obama är ansvarig för att inte ha lyssnat till Michael Flynn som ständigt varnade för att störta Assad, då han skulle ersättas av extremister.Michael Flynn sa: Administrationens politik var motsägelsefull, de ville att Assad skulle avsättas men oppositionen var dominerad av extremister,DIA går ut år 2013 med följande:1. Assad måste stanna vid makten annars kommer Syrien kollapsa i kaos lika Libyen.2. Om Assad faller, blir han ersatt av extremister3. CIA is giving full support to all rebell inklusive: al-Quaida och IS4. Det finns inga ”moderat rebeller” (som har någon praktisk betydelse ) USA beväpnar extremister.
  Allt detta fick Obama höra om och om igen och ändå fortsatte han bomba Syrien.Det är intressant att lyssna på senator Richard Black när han föreläser på Schillerinstitutet, om Turkiet och CIA:s roll i början av kriget, och hur det finns bevis på att Turkiet var behjälplig med att iscensätta Ghouta gasattack..Nedan föreläsningen på länk:
  https://www.youtube.com/watch?v=0FNtEWfay_8 

   • F-35 måste betraktas som det största svindleriet mot skattebetalare i berörda länder som köpt skräpet genom historien! Ett otroligt dyrt plan med mediokra prestanda och byggd med stealth-teknik som ju inte längre är speciellt stealth om fienden har modern radar eller andra system att upptäcka plan med. Men visst ska man bomba sönder u-länder utan moderna försvarssystem så kanske t o m F-35 kan komma till nytta! Finns ju en del länder i Afrika t ex som möjliga användningsområden…Men eftersom F-35 är så dyr att hålla flygande blir det nog gamla F-16 och F-18 som får göra jobbet! Billigare och bättre!

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here