Begick verkligen Jeffrey Epstein självmord?

10
1993
Jeffrey Epstein. Bild: Sveriges Radio.

Begick verkligen Jeffrey Epstein självmord? Ett självmord som kom mycket lägligt för flera/många mäktiga personer. Tveksamheten är stor i media.

Aftonbladet upplyser ” Enligt uttalandet utreder FBI händelsen. Jeffrey Epsteins död sker mindre än tre veckor efter att han hittats medvetslös med skador på nacken i cellen.” Aftonbladet.

Daily Mail skriver ””Jeffrey Epstein berättade för vakter veckor innan han hängde sig att någon försökte döda honom: Frågorna hopar sig om varför miljardärspedofilen begick självmord precis då målet nämnde mäktiga vänner, inklusive prins Andrew.” (”Jeffrey Epstein told guards weeks before he hanged himself that someone tried to KILL HIM: Questions mount over why billionaire paedophile was taken off suicide watch just as sex slave lawsuit named powerful friends including Prince Andrew.”) Daily Mail.

Jag återger en artikel av Pål Steigan. Epstein – ett mycket lägligt självmord.


Epstein – ett mycket lägligt självmord.

Några mycket rika och mycket mäktiga människor kan andas ut. Det har rapporterats att pedofildömde Jeffrey Epstein har begått vad som uppges ha varit ett självmord medan han låg på självmordsövervakning i fängelse. Formuleringen är inte vår. Till och med mainstream-medier har stora svårigheter att dölja sin skepsis. Denna formulering går tillbaka till CBS, Washington Post, New York Times och CNN, för att bara nämna några media. CBS.

Kongressrepresentanten Alexandria Ocasio-Cortez (AOC) skriver på Twitter: ”Vi behöver svar. Många svar. ”AOC känner sig uppenbarligen inte helt övertygad. Hon svarar genast: ”Fråga Clinton. Han har svaren. ”

Paul Krugman skriver på Twitter

Hela Epstein-fallet visar att vi lever i ett paranoid fantasyuniversum? Kanske det. Åtminstone är det uppenbart att vissa mycket mäktiga människor nu glädjer sig över att den pedofili-dömda Epstein, med vilken de har haft så många fester och med, dit de flugit med Lolita Express – med många unga flickor,- har varit så otroligt hänsynsfull att han har tagit sitt eget liv. Då behöver han inte höras i domstolen.

Överst på listan är Bill Clinton. Vanity Fair skrev 19 juli 2019 ”Mängden av namn i fallet kommer att bli häpnadsväckande stor” Vanity Fair. Tidskriften skriver om en våg av panik som sprider sig genom Manhattan, Washington och Palm Beach medan Epsteins tidigare nära vänner och bekanta förbereder sig för att skapa så mycket avstånd till sin gamla vän som möjligt. På listan över Epsteins ”folk” som han kallade det, hittar vi ”ett stort antal framstående politiker i USA, mäktiga företagsledare, tidigare presidenter, en berömd premiärminister och andra världsledare” som domarpanelen i domstolen för överklagande för andra kretsen uttryckte det. Det är ett mysterium varifrån hans förmögenhet på 500 miljoner dollar kom från. En teori är att han pressade rika människor på pengar på ett passande sätt. De lär ha blivit inbjudna att investera några miljoner i hans fond mot att han inte publicerar något om dem. Fördelen med detta är att det är helt lagligt och till och med räntebärande.I Storbritannien väntar kungahuset och skandalpressen med spänning över vad Epstein-dokumenten kan avslöja om prins Andrew.

Redan den 19 juli tog Raúl Ilargi Meijer upp frågan om hur lång tid det skulle ta innan Epstein hittades död. här. ”För att sammanfatta mina tankar om detta ser jag att Epstein inte kan leva särskilt mycket längre. Det finns för många människor som hellre vill se honom död, inklusive kanske själv. Och det är väldigt få människor som vill att han ska gå in i långa samtal med åklagare som faktiskt letar efter sanningen. ”

Caitlin Johnstone kommenterar det uppenbara självmordet. Caitlin Johnstones artikel.
Hon visar också genom citat skepsis i mainstream media.

Självmordet är på något sätt alltför bekvämt för så många mycket rika och mäktiga människor. Har de nu alla blivit konspirationsteoretiker? De bör passa sig. FBI uttalade nyligen att ”konspirationsteorier utgör ett inhemskt terrorhot”.Troligen kommer man nu att försöka begrava hela denna illaluktande smörja tillsammans med resterna av Jeffrey Epstein. Frågan handlar bara om Esptins offer och deras advokater kommer att släppa den. Men om de fortsätter anklagelserna, borde de förmodligen vara på vakt när de passerar öppna fönster.”

Föregående artikelUSAs struptag på Venezuelas ekonomi övergår till Total Blockad.
Nästa artikelNu på video! Bra manifestation för stöd åt Assange, Manning och yttrandefriheten 10 augusti.
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

10 KOMMENTARER

 1. Medan Epstein ännu levde drog ståuppkomikern Jimmy Dore följande skämt: ”Hillary Clinton tycker väldigt mycket synd om Jeffrey Epstein för att han kommer att begå självmord nästa tisdag”.

  Enligt källor i USA är det närmast omöjligt att begå självmord om man befinner sig under s.k. ”suicide watch” i ett högsäkerhetsfängelse. Han kan således ha begått självmord men då måste någon ha försett honom med hjälpmedel som normalt inte finns tillhands.

  Folk som känner Clintons löper en stor risk att dö i förtid. Paret Clintons historia kantas av en osannolik rad av märkliga sammanträffanden. Och smutsbyken blev otvättad även denna gång. Seth Ritch -mordet ouppklarat och lagt till handlingarna, hans dator ”borttappad” av polisen. Och nu Epstein sex fot under.

  Det bör dock tilläggas att Epsteins historia kan vara betydligt mer omspännande än denna smutsiga sida. Han skall ha varit inblandad i de spekulationer som utlöste den stora finansiella kraschen 2007-08.

   • Tack för komplimangen, foliehatt klär mig. Bill Clinton inbokad 24 ggr på Lolita Express. Varför tror du han reste där ? Var det Epsteins finansiella geni han ville lyssna till, det kunde han ju göra i New York ? Monica Lewinsky – rena tanten för dessa exploatörer av utsatta barn, miljardäravskummet.

 2. Nu förstår an varför USAs politiker älskar israel mer än sitt eget land. Kommer även Epstein att begravas på ”Olive Mountain” i det ockuperade Palestina, precis som en anan Mosad agent R Maxwell, tro? (Det är fullt förståeligt att några tror att Epstein är redan i hell aviv och njuter av sin älsklingsmeny). Hur som helst en spännande saga som räcker för flera Hollywood filmer. Men högst osannolikt att Hollywood skulle göra ens en film om detta. Det blir liksom att avslöja familjehemligheter … passar inte.

  Giraldis detaljrika krönika om fallet Epstein, är värt att läsa.

  https://www.unz.com/pgiraldi/jeffrey-epstein-rip/

 3. Citat:
  ”John McAfee ✔ @officialmcafee I was stunned by Epstein’s suicide, though probably not as much as Epstein himself.” En cynisk och elak belysning av Epsteins ”självmord”. Men träffande. USA:s ”elit” tvekar inte att mörda när de känner sig hotade. Ett ruttnande imperium. Börjar nu vad gäller den härskande kasten bli i klass
  med det antika Rom. Både vad det gäller mord inom eliten och dekadans. Som Jan Nybondas skriver: miljardäravskummet.
  Ulla Johansson

 4. Var är kroppen, undrar många. Den officiella berättelsen är att Epstein knäböjde sig mot golvet och hängde från sängkanten. Hmm, ahm, ahmmm …

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here