Brottslingar är välkomna till amerikanska ”specialstyrkor” utomlands

29
1186
Arkivfoto US Army

https://steigan.no/2023/05/kriminelle-er-velkommen-i-usas-spesialstyrker-i-utlandet/?utm_source=substack&utm_medium=email

Den amerikanska militären utbildar och beväpnar utländska krigare som ”fullmakter” för att föra ”oregelbunden krigföring” mot motståndare, och Pentagon utreder dem inte för grymheter, enligt dokument som New York Times har tagit fram.

Dessa ”surrogat”-krigare är beväpnade och tränade av Pentagons specialoperationskommando.

De är nyckelspelare i ett växande antal hemlighetsfulla ”skuggkrig” som Washington utkämpar över hela planeten.

USA:s specialoperationskommandoer har utplacerats till 154 länder , eller ungefär 80 % av nationerna på jorden.

”USA:s specialstyrkor behöver inte kontrollera tidigare kränkningar av mänskliga rättigheter bland de utländska trupper som de beväpnar och utbildar som surrogat”, rapporterade New York Times den 14 maj.

”Amerikanska kommandosoldater betalar, tränar och utrustar utländska partnerstyrkor och skickar dem sedan på döda-eller-fånga-operationer”, noterade tidningen.

The Times avslöjade två Pentagon-program där ”surrogat”-styrkor används: Sektion 127e, känd som ”127 Echo”, som får 100 miljoner dollar per år för att träna ”bekämpning av terrorism”; och sektion 1202, som tilldelas 15 miljoner dollar per år för att rekrytera ombud för att föra ”oregelbunden krigföring”.

Denna okonventionella krigföring är ”inriktad på att störa nationalstaternas rivaler via operationer som inte är fullständig väpnad konflikt – inklusive sabotage, hacking och informationskampanjer som propaganda”, skrev tidningen.

Zach Dorfman från NYT är mycket vänlig mot amerikanska spionbyråer. På Yahoo News har han avslöjat liknande irreguljär krigföringsoperation mot Ryssland, men som drivs av Central Intelligence Agency.

”CIA övervakar ett hemligt intensivt träningsprogram i USA för ukrainska elitstyrkor och annan underrättelsepersonal”, avslöjade han i en rapport som publicerades i januari 2022 – en månad innan Ryssland invaderade Ukraina.

Detta CIA-program som utbildar ukrainska paramilitärer i södra USA inleddes 2015, avslöjade Dorfman.

I mars 2022, en månad efter att Moskva invaderade, avslöjade Yahoo News att CIA hade ett annat program för att träna ukrainska elitstyrkor i deras land. CIA-initiativet började 2014.

Redaktören: Vi har tidigare givit en mer ingående beskrivning av detta specialkommando
Hur Pentagon använder ett hemligt program för att skapa proxy-krig och Pentagon utnyttjar lagar efter 11 september för att föra ”hemliga krig” över hela världen.

Läs gärna också dessa artiklar!

Föregående artikelPå universitetet – Stöd Julian Assange och yttrandefriheten!
Nästa artikelUkraina raderar ryska namn, i nynazistisk stil
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

29 KOMMENTARER

 1. Det som är glädjande är att många av de ukrainska paramilitärer som utbildades i södra USA sedan 2015 av CIA har dödats eller har blivit skrämda till döds – det är ingen som vågar möta vare sig ryska armén, Wagner eller gudbevars Spetsnaz.

  Artymovsk (Bakhmut) är bara det allra senaste fallet på förödmjukande haveri för CIA. Samling sionister av Nuland, Sullivan, Blinken & Co. snitt är utom sig.
  Blinken är jo på väg till Luleå för att träna svenska diton den ”utvalda” konsten att dansa huvudlös runt Matryoshka dockor – då få vi svaret i svart och vitt på SvT (på Aktuellt eller Rapport)

 2. På ytan synes allt så välmående, men fy f-n vilken mörk grotesk och pervers värld imperalismen vållat…

  Vissa NATO-allierade har backat från att stödja operationer i Ryssland.
  De politiska konsekvenserna av sådana operationer har avskräckt vissa regeringar.
  Ju längre kriget pågår, desto mer sannolikt är det att sabotagekampanjer kommer att bli mer utmanande och märkbara, världen över.

  USA och dess viktigaste NATO-allierade som driver sabotageprogrammen förblir aggressiva och handlingskraftiga.

  Det kommer att ske en stor dos av operationer i Moskva och andra viktiga städer och den ryska regeringen vet faktiskt mycket väl vem som sponsrar dessa sabotagehandlingar.

  Det vill också
  de allierade i sabotagekampanjen
  genom vilken CIA och
  The United States Intelligence Community, IC
  driver, att de ska veta.

  Den enda gruppen i mörkret är allmänheten i stort, omedveten om skuggkrigen som äger rum bakom kulisserna.

 3. Uppdatering om senaste nytt kring de olika paketen som skickades skyndsamt till Helvetets port signerat ”Den Mäktiga Ryska Armén”.

  ”In the early hours of Friday, Ukrainian TG-channels reported on Geraniums UAV and aerial bomber attacks in Sumy, Chernigov and Zapozhye regions, as well as in Dnepropetrovsk region. Explosions also are reported in Kupyanskiy district of Kharkov region tonight. Yesterday, Russia hit he dam at the Karlovskoye reservoir, which is 40 km north-west of Donetsk and is a critical supply route for Ukrainian Armed Forces in the Donetsk region. This makes it more difficult for Ukraine to supply its forces on the East side of the Volcha river and creates more obstacles Ukraine must surmount if it hopes to launch a successful counter-offensive.

  It appears that Russia’s three week long bombing campaign — using strategic bombers — is taking a toll on the forces Ukraine has been assembling for their long awaited counter offensive. Ukrainian losses are making it difficult to assemble the the man power and fire power required to launch and sustain an offensive operation beyond a few days. We will know for certain within the coming weeks.”

  Fredagsmorgon nytt i sin helhet finns: https://sonar21.com/is-the-united-states-poking-the-bear-or-is-ukraine-going-rogue-or-is-it-both/

 4. Men att Ryssland bokstavligt talat skickar fångar direkt ifrån fängelset till fronten och överlever du blir du benådad det är okej?
  Svårt att få det hela att gå ihop det är okej när Ryssland bokstavligt tar människor ifrån fängelser men USA ska göra bakgrundskontroll på allt och alla.

  • Dessa fångar får förstås militär utbildning också. Vem vill skicka outbildade ut i krig?

   • Aha jag här trodde jag i min enfald att ditt problem var att använda kriminella/fångar till strid men uppenbarligen hade jag fel.
    Skulle det inte vara bättre om du hade rubriken ”outbildade brottslingar är välkomna till amerikanska ”specialstyrkor” utomlands” du kollade väl upp att dom inte får utbildning?
    Du har ju inga problem med användadet av fångar så skulle det inte vara ärligare?

    • Om ett land väljer att mot förmåner erbjuda fångar att delta i strid efter utbildning är ingen huvudfråga i artikeln, som fokuserar på uppgifter om att USA har dessa specialkommando i över 100 stater.

   • Du blandar nog ihop Ryssland med Sovjet som nog kunde liknas vid ett gigantiskt fängelse? Numera är det västvärlden som börjar likna ett fängelse för medborgarna…Läs om de planerade ”15 minuters städerna” och de kommande restriktionerna man planerar att införa mot resor! I Frankrike har man redan smygstartat med att i stort sett förbjuda resor med inrikesflyg. Som det kan gå…Ryssland har inga hinder för folk att lämna landet och det har inte Ukraina heller där snart har halva befolkningen stuckit bland annat till Ryssland!

    • @Benny 26 maj, 2023 At 19:13
     Att Sovjet var ett gigantiskt fängelse håller jag inte med om, och jag säger det med erfarenheten att ha bott där en tid och åkt Transsibiriska järnvägen flera gånger. För mig framstår Sverige mer som ett fängelse. En gång frågade jag i Sverige vad reglerna var för att lämna Sverige. Det var en omfattande process som tog år, med utredningar, förhör, frysta tillgångar, övervakning och kontroller. Däremot kunde man tillfälligt lämna landet och vara borta på obestämd tid, bra man lämnade alla sina tillgångar kvar i Sverige så man kunde avkrävas skatt på grund av ”väsentlig anknytning”.

  • Det mest fantastiska med Wagners musiker är det faktum, att dessa brottslingar, som inte har någon militär utbildning och leds av en tidigare ägare till en restaurang, förstörde den ukrainska armén, som utbildas av Nato-experter och beväpnas av hela Västeuropa.

  • Välj att sitta av fängelsestraffet eller kriga och bi benådad. Om du var en fånge och erbjöds möjligheten vilken skulle du välja, @Robban?

   Förresten om USA skulle erbjuda samma valmöjlighet så skulle den inte ha det stora rekryteringsproblem som den har givet att USA har världens största antal fångar. USAs vänner borde tipsa den om denna förträffliga möjlighet.

   • Det är ett välkänt faktum, att en stor antal amerikanska soldater är kriminella, som fick välja mellan ett fängelse eller en karriär inom NATO.

    • Såg du det @Robban? USA är det prima exemplet! Passar i dina kommande inlägg om fängelsekunder som har valfrihet.

     Och tack för upplysningen @Koroviev!

    • Oj vad du hittar på. Det är faktiskt väldigt svårt att gå med i Amerikanska armen om du är straffad för något mer en småsaker.

   • Nej civiliserade länder beter sig inte på det sättet. Känns ärligt talat lite absurt att behöva förklara det här och jag skulle sätta en bra summa på att om det inte var Ryssland som använde fångar skulle ni hålla med mig. Men om Ryssland gör det är det korrekt och perfekt utfört och planerat månader i förhand.

    • Enligt New York Times beter sig USA på det sättet. Läs gärna även föreslagna länkade artiklar.

    • USA är allt annat än civiliserat. Att starta krig är ett av många barbariska handlingar som USA är känt för/expert på. USA har tagit barbari till nya höjder med andra ord.

     USA ”has started the most wars and military interventions in modern times, 251 since 1992 according to the US Congress’s own survey which was reported in 2022.” Om du skulle räkna alla de krig som alla andra länder i världen startade sedan 1992 så kommer det inte ens i närheten av barbariska USAs bedrift.

     Ett aktuellt exempel på det är just kriget i Ukraina som jo startades av USA, under Obamas tid. Som bekant är Obama lärjunge till polske ryssofoben Zbigniew Brzezinski känt för att ha sagd “Whether you’re a jihadist or a Nazi doesn’t matter, as long as you hate Russia.”

     Inte att förvånas då att Obama startade kriget mot Ryssland. Samme Zbigniew Brzezinski ansåg jo att nyckeln till förstörelsen av Ryssland ligger i Ukraina. Vilket också förklarar USAs satsar ”allt det har” i Ukraina till sista ukrainaren i dess krig mot Ryssland. Läs mer om detta här:

     https://newsvoice.se/2023/05/barack-obama-ukrainian-war-against-russia/

     Ryssland försvarar sig mot USAs barbari i klar text. Och det har Ryssland all rätt i världen att göra. Ryssland står upp till försvar av den civiliserade världen, d v s, majoriteten av världens länder och folk. Ryssland krigar till försvar av världens nationer/folk mot USA.

     Ryssland kommer att segra över barbariet som numera inbegriper även europeiska lakej/vasall/slav nationerna (välj det som passar bäst). USAs barbari har således ingen framtid.

    • Jaha, så Robert tycker USA är ett civiliserat land? Vad sägs om ca 14.000 mördade de första fyra månaderna i år? USA är snart mer kriminellt än Mexiko! I Chicago sköts 1200 personer förra året…Undrar vad din definition på civiliserat är? Att bomba sönder Afghanistan, Irak, Libyen, Syrien och uppvigla till krig runt om i världen? Låter inte alls civiliserat utan mer som en gangsterstat i förfall…

 5. Bara för att någon skriver något så betyder inte det att det är sant. Exempelvis Koroviev kommentar om att det är välkänt faktum ”att en stor antal amerikanska soldater är kriminella, som fick välja mellan ett fängelse eller en karriär inom NATO.” Det stämmer inte. Det är faktiskt så att det är attans svårt att gå med i Amerikanska armen om du är straffad. Du kan komma undan med små ungdomssynder men inte mycket mer än så.

     • Eftersom du alltid har en mängd länkar till Putins papegojor så är det väl inte för mycket begärt att ge Robert din länk? Jag tar mig friheten att vara godtrogen och tro att du själv har läst artikeln i The New York Times och därför har länken tillgänglig?

    • Finns det ens några goda nyheter från väst längre? Bankrutta länder med inkompetenta politiker som tror sig äga världen?

   • Varför inte be Koroviev om en källa på
    ”Det är ett välkänt faktum, att en stor antal amerikanska soldater är kriminella, som fick välja mellan ett fängelse eller en karriär inom NATO.”
    Eller spelar det absolut ingen roll om det är påhitt?

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here