”Dagsens (o)sanning”: ”Ryssland vill knäcka Ukraina snarare än ockupera det”

7
1320

 

Rolf Nilsson skriver:

Jag har hittat fel i artikeln ”Ryssland vill knäcka Ukraina snarare än ockupera det”
(https://www.svt.se/nyheter/utrikes/hur-vet-man-egentligen-att-kriget-har-borjat)

Kommentar:
Varför inte helt enkelt konstatera att Ryssland vill att Minsk-avtalet fullföljs och respekteras, samt att man vill ha säkerhetsgarantier nmot amerikanska baser med missiler invid sina gränser och att de som skrivit under OSSE-avtalet om att ingen nations säkerhetsåtgärder fåt gå ut över någon annans (antar at Sverige också skrivit på detta), samt att man respekterar sin granne. Och med internationella samfundet, vilket begrepp används i tid och otid, kan man förmoda att författaren avser NATO-länderna och övriga EU-länder. Latinamerika, Afrika och länderna i Asien brukar man ju inte räkna med. Det imperialistiska perspektivet råder.
Mvh
Rolf Nilsson

Rolf Nilsson
Föregående artikelBarnkanalen hetsar mot Ryssland – anmäls till Granskningsnämnden och Barnombudsmannen
Nästa artikelScott Ritter, USA:s mest erfarne vapeninspektör: ”Vilka planer har Ryssland? Blir det Schack Matt i Ukraina?
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

7 KOMMENTARER

 1. Apropå SVT så har bolaget beslutat att dra tillbaka gårdagens (söndag 30.1.) franska tv-dokumentär i Dokument Utifrån om Putin och Ryssland. Den amerikanske Påverkansskribenten Patrik Oksanen skriver som vanligt svavelosande om detta i dagens (31.1.) Expressen.

 2. PS. Dokumentären heter ”Putin, Ryssland och Världen” och var bred och nyanserad, gjord av ett ”västerländskt” tv-bolag. Jag förstår att den svensk-amerikanska bombhögern blev ursinnig.

   • BRA! Att få den amerikanske propagandisten Oksanen att ändra minsta åsikt är dock som att fästa ärtor på en vägg.

    De här propagandarören är tvärtom välbetalda för att slående gång på gång framföra dessa åsikter och slagord på order och med betalning av Washington.

    De får vare sig ändra sig eller gå i debatt med personer och media som har andra åsikter, än de åsikter de själva är satta att sprida, det brukar ingå i deras arbetsavtal.

 3. Man är ju korkade och skruvade i huvudet. Det bara fortsätter med nya rubriker dagligen, utan att NÅNSIN kommit till själva kärnan i detta. Hur kan det fortsätta såhär utan MINSTA lilla seriösa analys/kärnan eller något som helst kritik mot Nato,Usa och övriga. Det är FÖR ENSIDIGT och KORKAT,måste komma ihåg att detta pågått sedan hösten såhär DAGLIGEN. ALDRIG någon kritik mot Usa,Nato, och EU,men ALDRIG heller seriös analys av det hela,utan att komma till kärnan heller NÅNSIN. Vet inte hur man ska kommentera detta,men för fan titta bara hur det varit DAGLIGEN i media senaste halvåret. Svt publik service och DN, räcker med att bara nämna dom två. Det är ju MER än skoningslöst och HÄPNADSVÄCKANDE

 4. Ge mig min Ukraina invasion nu!
  jag vill han min Ukraina invasion nu!
  Ge mig min Ukraina invasion nu!
  jag vill han min Ukraina invasion nu!
  Ge mig min Ukraina invasion nu!

  • Politiskt sett är Ukraina redan invaderat. Ukraina är inte med i Nato, men Nato är redan i Ukraina. Det är svårt att förstå den hårfina skillnaden.

   Många ukrainare tycker alltmer att deras land alltmer förvandlats till en geopolitisk pjäs på brädet, medan landets väl och ve inte arbetas på av någon.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here