Daily news: Venezuelas guld; Varför arresteras Huaweis VD?; Flera presidenter i Latinamerika får cancer; Clintons badar i pengar.

11
1751

En läsare har påmint mig om en del intressanta händelser. Här får Du själv gräva i allsköns ro!

I. Venezuela: De länder som pressas med sanktioner mm. finns ett exempel om Venezuel som vägras sitt guld lagrat vid Bank of England. Man önskar få loss en liten del av den kvantitet man lagrar där, rör sig om 14 ton med värde på $ 550 miljoner.
Nordic Business Insider.
Sputniknews.

II. Huawei: Om Huawei, med de hot om straff för CEO (VD) på upp till 30 år. USA och Canada ligger bakom detta agerande och orsaken talar man inte lika villigt om. Huawei ligger i klar framkant vad gäller teknikutveckling, man har även en komplett helhetslösning för 5G. Talet om att orsaken skall vara en viss försäljning till Iran är ett svepskäl.
Man är helt enkelt frånsprungen i en ny teknik, och därtill har Huawei en egen och ny ’hemlig’ kryperingsteknik för mobilertelefoner som skyddar mot NSA intrång.

III. Presidenter får cancer. W. Blum hade en artikel omkring den otroliga slumpen att presidenter och statsministrar i ett flertal latinamerikanska länder drabbats hårt av cancer. Han nämner några namn som Chavez, Dilma Rousseff, Lula da Silva och Fernando Lugo.

Brasilwire.
Twitter.
Off-Guardian.

IV. Clintons badar i pengar.

Twitter.
Zerohedge.

Föregående artikelFrankrike – Frihet, jämlikhet, broderskap
Nästa artikelUSA-senaten röstar mot stöd till kriget i Jemen Kraftigt avståndstagande till USA-Trumps imperialism nödvändig!
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

11 KOMMENTARER

 1. Yassir Arafat dog sannolikt av radioaktivt plutonium. Vilket kan kanske kan hänga samman med dom latinamerikanska presidenterna.

  https://www.youtube.com/watch?v=3hxuW40NN-M

  Sedan har vi dom berömda fallen Sergei och Yulia Skripal … Olika konspirationsteorier – precis som här i den här artikeln – om vem som förgiftade Skripal cirkulerar. Konspirationsteorier kan vara sanna men också lögnaktiga. Dessa teorier är enbart baserade av vaga uppgifter och misstänkta sannolikheter.
  Jag vill inte läsa konspirationsteorier. Jag vill läsa faktabaserade artiklar.

 2. Man skulle inte bli förvånad om det visade sig att guldet förvaras i City of London, en stadsdel med egen suveränitet där inte ens den engelska drottningen har makt över. Vilket i så fall skulle betyda att det är privata bankirer som har beslagtagit Venezuelas guld. Om detta stämmer så är snacket om den ”engelska regeringen” vilseledande. Sannolikt är också att guldet finns inte. Det fick Tyskland erfara när den krävde sin guld från FED (även den ägd av ett konsortium av privata banker) i USA.

  För övrigt har ni märkt att pundet är det högst värderade valutan medan Storbritannien är bara den sjätte eller sjunde största ekonomin i världen? Hur kommer det sig. Svaret är just precis City of London.

 3. Uppräkningen av presidenter med cancer i Latinamerika fattas några namn som t.ex Rene Preval (Haiti) och Juan Manuel Santos (Colombia).

 4. Ett annat sätt att ragga pengar för Venezuela hade varit att kräva att Alejandro Andrade, Chavez finansminister betalar tillbaka den miljard dollar han stulit från de Venezolanska folket genom att växla till sig dollar för 9 Bolivares (en växlingskurs som bara eliten hade tillgång till) och sen sälja samma dollar på svarta marknaden för 9000 Bolivares (officiella respektive svarta växlingskurserna några år tillbaka). Hur många inom Venezuelas elit fortsätter med de affärerna?

  Länken:
  https://www.bbc.com/news/world-latin-america-46357513
  Egentligen behövs ingen länk, hur många skulle inte ta chansen att bli stormrik genom att lyfta ut dollar från ett ministerium och öka värdet med 1000 ggr när man kommer ut på gatan. Enligt venezolaner jag ofta träffar så är det ofta militären som står för växlingsaffärerna, de har ju dessutom 40% av regeringen och större delen av ekonomin i sina händer.

 5. Och du har glömt Castro!
  Det var över 600 försök av CIA att mörda honom. Clinton försökte 7 gånger (allt enligt Wikipedia). Här är de mest bisarra fallen – cigarrer som exploderar, försök att droga ner honom med narkotika och med flera. Antingen var det så att CIA allt för klumpiga för att lyckas – eller så hade Castro utmärkta livvakter.
  https://www.nbcnews.com/storyline/fidel-castros-death/fidel-castro-cia-s-7-most-bizarre-assassination-attempts-n688951

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here