Demokratin åter!

15
2692

Ingress: I Sverige anser 85 % att de saknar politiskt inflytande mellan valen. Riksdagen beslutar om Värdlandsavtal. Man vill ej ratificera FN:s kärnvapenkonvention vilket en majoritet vill.

 

Sven Ruin är författare till den mycket intressanta boken ”Världens dummaste folk”. Detta är en viktig, mycket rik, välskriven, lättläst och faktainriktad bok om många av vår tids stora frågor. Sven Ruin är mycket väl insatt i de många frågor han behandlar. Bokens framsida besvarar författarens fråga i titeln. Man kan tyckande att titeln är nedsättande, men efter en läsning av boken upplever man och dras in i en stark känsla av frustration från författaren och egna erfarenheter.

Temat i boken är att svenskarna låter sig luras av politiker, myndigheter, medier och företag på ett sätt som håller på att föra landet helt ur kurs och sätta demokratin och självständigheten ur spel. Sven Ruin menar att vi svenskar har utvecklat ett slags godtrogenhet som leder till att vi blir lurade eftersom svenskar är ett i grunden ärligt folk. Svårt att bevisa förstås. Många har inte förstått att det finns svensk propaganda och att informationen vi får från våra medier ofta är hårt vinklad. Jag har publicerat många artiklar på detta tema.

Sven Ruin är från byn Odensvi norr om Köping. Hans arbetsliv har mycket kretsat kring vindkraft i många länder i världen. Nu är han sedan några år tillbaka i Odensvi.


Bokförlagets presentation

säger en hel del om innehållet.

Är svenskarna världens dummaste folk?
I Amerika har det varit ett begrepp att svenskar som emigrerade dit ansågs som dumma, i den bemärkelsen att de var lättlurade. Är detta sant i dagens Sverige? Håller vi på att luras in på farliga vägar?

Häpnadsväckande och obehagliga uppgifter visar att så är fallet och för första gången träder en helhetsbild fram. De godtrogna svenskarna har blivit grundlurade, bland annat på freden.

Denna bok visar att vi i Sverige är med och skapar krig, att dessa krig är en huvudorsak till flyktingkrisen och att dessa flyktingar lätt drabbas av människo­handel.

Boken tar även upp vårt felinriktade ”försvar” och att mycket av detta sker på grund av att vår demokrati inte fungerar som vi tror.

Ett exempel är Sveriges roll i så kallade ”utomrättsliga avrättningar”. Flera sådana uppgifter har redan publicerats offentligt men ingen verkar då ha tagit någon större notis om, eller lagt ihop de olika uppgifterna, vilket nu görs i denna bok.

Kärnvapenfrågan belyses också från ett nytt perspektiv. Vi har länge fått höra att vårt samarbete med kärnvapenmakter gör oss säkrare, men är det verkligen så?

Vi göds med lögner, något vi måste ändra på. Sven Ruin lyfter fram behovet av en ärlighetskultur och berättar även om hur lögner inom näringslivet kan förstöra verksamheter.

Håkan Juholt rätt när han uttryckte sin oro över att Sverige kan vara på väg att förlora demokratin? Mycket tyder på att så är fallet!”


Nedan några nedslag av mig

Irak-kriget. Vi har lurats tro att detta är ett krig främst mot en diktatur. Minns ni att utrikesminister Anna Lindh sa i riksdagen i februari 2003, en månad efter USA:s folkrättsvidriga anfall ”Massförstörelsevapnen i Irak är främst ett hot mot regionen men kan också hota oss”. Inga bevis fanns då för att det fanns massförstörelsevapen i Irak, och inga har framkommit senare. Gemene man tror nu att Sverige är i Irak på FN-uppdrag, vilket är fel. (Jag gissar att majoriteten inte vet att Sverige har trupp i Irak). Och vem vet att svensk militär hjälpte USA att hitta bombmål i Irak, fast statsminister Göran Persson officiellt fördömde kriget som ett folkrättsbrott. Sven Ruin reser frågan om inte Carl Bildt är en av de ansvariga för det brutala Irak-kriget med uppemot 3 miljoner döda. Som moderat statsminister och politiker torde han ha hjälpt krigsaktivister i statsorgan och privata tankesmedjor i USA med mobiliseringen.

President Barack Obama with then Swedish Foreign Minister Carl Bildt at Stockholm Arlanda Airport, September 2013. At a joint press conference with then Swedish Prime Minister Fredrik Reinfeldt the same day, Obama discussed surveillance by the NSA. Bild: Pete Souza/White House.

Libyens förstörelse i Natos folkrättsvidriga krig bidrog Sverige verksamt till.

Syrien-kriget har i etablerade media och av etablerade politiker presenterats på samma sätt som av angriparen USA. Om man är mycket snäll kan man säga att den svenska regeringen helt saknar källkritik. Men verkligheten är att Sverige alltmer är en vasallstat till USA, då det gäller utrikespolitik. Sven Ruin nämner också att svenskt bistånd hamnat hos terroristorganisationer.’

Ukraina. Visste du att svenska militär varit i Ukraina för att utbilda Ukrainas armé efter statskuppen mot folkvald president 22/2 2014?

Människohandel behandlas också, främst genom en intervju med den för mig tidigare okända Dr. Sandra Morgan. Mycket informativt. Enligt en källa utreddes totalt 150 fall av misstänkt människohandel i Sverige.

Palme-utredningen. Ett utredande kapital på 30 sidor handlar om mordet på Olof Palme. En mycket bra sammanfattning. Man hamnar av goda skäl hos Gunnar Wall och ”Stay Behind” som alltfler gör. Ett politiskt mord i USA-imperialismens tjänst med andra ord.
Hur mycket dold eller gömd kunskap finns hos de av Olof Palmes medarbetare dom nu lever?

Det svenska försvaret. Två viktiga kapitel handlar om det svenska försvaret. Det första har den väl underbyggda titeln ”Vår egen militär eller någon annans”? Man påminns om att vi vet mycket litet av vad våra hemliga elitsoldater gör. Hur många har hört talas om ”Särskilda Operationsgruppen, Särskilda Skyddsgruppen och Särskilda Insamlingsgruppen”? Det andra kapitlet utgörs av en unik intervju med en svensk reservofficer. Denne säger bland annat ”Många tror till exempel att Aftonbladet och Svenska Dagbladet står för olika åsikter, men de har samma ägare – bakom dem står banken Goldman Sachs.”

Nato-propagandan och demoniseringen av Ryssland beskrivs och avslöjas med väl valda exempel. Jag har liksom Sven Ruin besökt Marinmuseum i Karlskrona och instämmer i att man där får ”intrycket av att lögnerna institutionaliserats genom att en falsk historia presenteras i en utställning om kalla kriget.”

Förbud mot kärnvapen. I en SIFO-undersökning vill 86 % att svenskar vill att Sverige ska ratificera FN:s förslag om förbud mot kärnvapen. Regeringen tillsätter en utredning vars tid för rapport skjuts framöver. I detta kapitel liksom i flera andra blottläggs konkreta brister i demokratin i Sverige. Man påminns om att endast 15 % av svenskar upplever politiskt inflytande mellan valen. Bra med extraval?De politiska partierna är mer toppstyrda idag och de interna konflikterna är större” säger Tommy Möller, känd professor i statsvetenskap.

SÄPO:s åsiktsregistrering. Man påminns om att Amnestys ordförande Anita Klum fann att minst 100 000 personer var åsiktsregistrerade av SÄPO, däribland hon själv. Vem tror att inte Sven Ruin eller jag är det?

I denna översikt kommer inte allt av intresse med, till exempel inte ubåtsfrågan eller de svenska insatserna i USA:s orättfärdiga krig i Afghanistan.

Vägen framåt. I sista kapitlet vill Sven Ruin väcka hopp om möjligheter för en positiv utveckling. Huruvida han lyckas kan Du bedöma då du läst boken.

Svenska soldater i Afghanistan.
Föregående artikelUSA:s aggressivitet mot Ryssland och Kina
Nästa artikelFörbereder USA nya cyberattacker på Ryssland?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

15 KOMMENTARER

 1. Tyvärr är jag ingen bokläsare själv men det här ser faktiskt ut att vara en viktig (läro-)bok att ta del av.
  Dessvärre kommer den antagligen att läsas av alldeles för fåtaliga och flertalet fortsätter konsumera det SVT Public Service, Schibsted samt familjeföretaget Bonniers har att erbjuda.
  Redaktören själv här brukar kalla det (oligarkväldet) för ”etablerad media” vilket per automatik då bekräftar en trovärdighet.
  Dock tror jag vi är många som börjat tvivla på den trovärdigheten.
  Högerns Alternativmedia likväl som den här boken kan nog betraktas vara samma väg att mota ut demokraturen från den parlamentariska makten.
  Statsministern verkar inte lika självsäker längre så jag tror faktiskt folkmaktmedicinen redan börjat verka.

 2. Vill bara tillägga, den EU-Marshalls-hjälp, 750 miljarder € x 10:- kr, varav Sverige skall bidra med 150 miljarder, kr som går direkt till korruption i Polen Rumänien, Spanien och Italien, skall godkännas i morgon av riksdagen, vilka får betala detta i Sverige, det vet vi, sen förr.

  För att dessa länder skall kunna köpa svenska varor – det vet vi inget om, men så var även Marshall-idén.
  Men detta förstår nog folk, och ogillar allmänt, men jag tror även att detta går till dessa länders Nato-rustningar, de 2 %-en det är vad som nog är mera dolt, så finansierar Sverige även Nato, bakom kulisserna, det vet nog dessa politiker, som man pratar om på banketten sen, men borde kunna utforskas.

 3. Sverige behöver ingen demokrati. Tyskarna hade den 1933, kineserna mellan 1912 och 1949. Vad Sverige behöver är folkstyre.

    • Det har blivit samma otäcka ordlek idag som det var innan världskriget. Nog har vi en representativ demokrati Sverige alltid, men representativ för vem. Inte svenska folket i alla fall. Snarare USAs Djupa Stat. Hur mycket styre av besluten tycker ni själva att ni har på det beslut som styr ert eget liv. 85% av svenskar anser sig ha noll inflytande på besluten, resten tycks inte bry sig. Tyskland hade ”demokrati” 1933 precis som Sverige idag. För att ett folkstyre skall fungera måste folket ha rätt information, Det fick inte tyskarna, dom fick propaganda. Idag pågår identiskt samma sak i Sverige. Som exempel. Nyligen publicerade alla media en ”oberoende” rapport om ”folkmord” i Xinjiang. Nu har det visat sig att rapporten skrevs av den ökände kvasi-akademikern Adrian Zenz, och helt uppenbart betalades av CIA. Jag återkommer om det. Uppenbart är Adrian Zenz nu en CIA avlönad tillgång för USA precis som en gång Gui Minhai, som hoppade av och fick fly för sitt liv. Igår godkände riksdagen ”räddningsplanen” för EU. Representerade det beslutet folkviljan? För Sverige rör det sig om 150 miljarder vilket är omkring 20,000 per levande svensk. Svenskarna idag i Sverige är omkring 7.5 miljoner personer. Det blir omkring 34,000 per arbetande svensk. Väg sedan in kostnader som för SIDA och massinvandringen. Samtidigt pumpar propagandan ut desinformationen. ”Folkstyre!!”. Inte i min värld i alla fall.

    • Håller helt med, men det var demokratin som förde honom och hans team av aktivister till makten, och det var yttrandefriheten, selektivt, som etablerade diktaturen. Det var en process, inte en enda akt. Första steget var att vinna det demokratiska valet 1933, det andra var att bränna ner riksdagshuset, en annan milstolpe var Nürnberg Rally september 1934, och en tredje Leni Riefenstahl’s Viljans Triumf 1935. Vänd blicken nu mot Sverige, en liknade process pågår i Sverige, bara långsammare. Första steget, att avskaffa allt ansvar 1975, media i Sverige arbetar nu som propaganda organ för staten, oliktänkande som uttrycker folkviljan fängslas och bötfälls, kommentarer på media hårdcensureras, alla måste registreras för att få yttra sig och övervakas, massövervakningen, polisen används för stoppa alla verksamma protester mot regimen, alternativa media stängs, lagar införs för att kontrollera yttrandefriheten. Vi har inte nått till Tysklands dåvarande nivå, men riktningen är tydlig.

     • De små stegens tyranni som sosse-staten i Sverige bedriver! Det komiska är att sossarna samtidigt beskyller Polen, Ungern och Ryssland för att bli mer auktoritära medan man själva ångar på med jättekliv mot slopande av folks frihet och rätt till kritik av regimen i Stockholm! Den främsta av dessa diktaturens kreatur är Morgan Johansson!

     • Karl W, din tyska historiebeskrivning är behäftad med flera felaktigheter.
      1. Riksdagshuset I Februari 1933 före valet i Mars. Fö var det inte nazisterna som tände på.
      2. Valet som nassarna vann i Mars var knappast demokratiskt. Massiva övergrepp förekom både mot SPD och KPD, deras demonstration förbjöds, deras tidningar förhindrades att komma ut.
      3. I och med att valet inte kan anses vara demokratiskt kan inte undantagslagarna som röstades igenom den 23 Mars ha varit demokratiskt. Undantagslagarna gällde i fyra år och förlängdes enväldigt av nassarna till krigsslutet.
      Berätta nu vilka likheter som detta har med Sverige. Har något maktcentrum förstörts eller bränts ned? Har något parti förbjudits att verka? Har några tidningar stoppats?
      Lägg ned nassekortet är du snäll, det finns inte den minsta likhet med något i Sverige

     • H2
      —Hitler utropades till Rikskansler 30 januari 1933. Branden i Riksdagshuset är nu välkänt historiskt accepterat som en av de många aktioner partiet vidtog avsedda att göra partiet totalitärt.
      —Den 5 mars 1933 hölls nyval och nazisterna fick 43,9 %
      —19 augusti gjordes en folkomröstning som visade att Hitler hade stöd från 88 procent av den tyska befolkningen.
      —Valen manipulerades, och det är just poängen. Precis som val idag i Sverige och USA manipuleras och styrs de ”demokratiska” valen och hela det så kallade ”demokratiska” systemet. Det kallas propaganda, eller valkampanjer. Verksamheten pågår dagligen.
      —I Sverige stoppas partier att verka och växa till att bli ett hot mot regimen, det finns även förslag att förbjuda partier helt. SD har ju fanatiskt motarbetats. Andra partier förhindras att utvecklas. Val har manipulerats i årtionden men propaganda och betalning i form av köpta röster med bidrag och förmåner eller bosättningstillstånd. I Sverige har ett flertal tidningar stoppats, trakasserats, till exempel med stängda bankkonton, raderats från Google, YouTube, Twitter, osv. eller begränsats, Granskning Sverige, SwebbTV, det finns många exempel. Media stödet är till för att stärka regimtrogna media för att på så sätt begränsa regimkritiska.
      Beklagar att jag inte kan vara fullständig och detaljerad på utrymmet på en kommentarstråd.

     • Angående H2:s kommentar att det inte finns likhet mellan vad som hände i Tyskland och det som händer i Sverige idag så måste man säga att den som inte vill se ser heller inte! Självklart måste demokratins dödgrävare som Löfven, Johansson med flera stoppas långt innan det går så långt som i Tyskland på 1930-talet för ser dem att ingen protesterar så tror de att det är fritt fram att avskaffa folkets röst! Det är den bittra sanningen H2…Man ska aldrig underskatta sosse-statens maktambitioner i Sverige!

 4. Kari W, branden i riksdagshuset orsakades av en förvirrad ensam individ. Vare sig KPD eller nassarna låg bakom. Det är utrett ett flertal gånger med tysk noggrannhet. Du skall vara tacksam över att Tyskland är ett fritt land där man får säga och skriva vad man vill. Hade landet fortfarande varit en diktatorisk enpartistat och du hade blivit anklagad för att sprida lögner och felaktiga rykten.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here