Demonstration i Warszawa mot NATO och mot krig

0
678

Undertexter eller översättning är inte tilklgänglig.

Jag har fått denna rapport (på engelska) av en svensk-språkig  läsare i Polen.

”Jag har gjort en kort sammanfattning som du gärna får använda och som kan vara intressant för din nyhetsportal Globalpolitics.se. ”

Det var en antikrigsdemonstration i Warszawa, Polen framför presidentpalatset i centrala Warszawa.

Den 23 mars organiserade fredsaktivister och Kamraci-gruppen denna fredliga manifestation där  omkring 1000 modiga polacker deltog.

Demonstrationen riktade sig bland annat mot Polens militära inblandning i det pågående kriget i östra Ukraina. Man ville ha fred och förhandlingslösningar för att trappa ned de pågående konflikterna.

Flera fredsaktivister talade. Man var emot att skicka polska trupper till Ukraina, emot att skicka vapen till en pågående konflikt. Protesten syftade till att kritisera den provocerande retoriken från polska regeringsmedlemmar och den politiska klassen som är villiga att skicka trupper och vapen till Ukraina för att tjäna de globala anglosaxiska intressena. Den var riktad mot krigsupptrappning, mot Natos expansion, mot att kämpa för globalisternas agenda, mot att kämpa, döda och dö för företagens intressen. Den var mot krigsförespråkande mediemanipulation.

Demonstranterna visade solidaritet med polsk-amerikanska ledare som undertecknat ett öppet brev till den polska regeringen och presidenten mot Polens inblandning i kriget.

Protesten fördömde också glorifieringen av en nazistisk kollabolator Stepan Bandera i Ukraina och neonazistiska stämningar i Ukraina. Det polska folket är inte villigt att militärt stödja Kievregimen som glorifierar Bandera som nationell hjälte. Tal hölls mot polska soldaters deltagande tillsammans med Banderas anhängare, mördare som dödar civila i Donbass i kriget för de anglosaxiska hegemoniernas intressen. Människor hade banderoller och polska flaggor.

Manifestationen avslutades med flera stora tal mot krig, globalism och USA, för fred. Protesterna var också mot att provocera fram och trappa upp krig runt om i världen, inklusive i Irak, Libyen, Gaza, Jemen, Afghanistan och för närvarande i Ukraina. Protesten stödde också påven Franciskus ansträngningar att trappa ned konflikten i Ukraina och få slut på blodsutgjutelsen.

Demonstrationen kompletterades av en Happening med svarta plastsäckar som symboliserade döda kroppar från soldater som kom hem.
Polska demonstranter protesterade också mot mediernas krigsbejakande narrativ och mediemanipulation som tjänar andra intressen.

Talare skanderade flera gånger ”Rząd na Front” – vilket betyder ”Regeringen till fronten” !!! och ”Duda,Tusk,Sikorski, Kaczynski na front Ukraiński” !!! – vilket betyder att krigsledarna Duda, Tusk, Sikorski och Kaczynski själva får gå med i kriget och flytta till frontlinjen med sina familjer om de är så angelägna om att tjäna globalisterna och delta i Donbass krig och blodspillan!

”Vill tillägga att fredsaktivisterna och demonstranterna också fördömde den aktuella terrorattacken i Moskvas köpcentrum och uttryckte sin solidaritet med offren för denna fruktansvärda terrorattack.”

Här hittar du ett annat kort videoklipp från helgens demonstration:

Fredsaktivist om krigspropaganda och mediemanipulation, Antikrigsprotest Warszawa, 23.03.2024 (youtube.com)

Protest mot den neokonservativa tjänstemannen och f.d. premiärministern Sikorskis planer på att involvera Polen i krig , Warszawa, Polen 23.03.2024 (youtube.com)

 

 

Föregående artikelRemissvar: Stoppa DCA!
Nästa artikelRadovan Karadzic fick livstid, Milosevic frikänd för andra gången – men när ska Nato & Co ställas inför rätta?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here