Demonstration till stöd för Gaza i Stockholm, samt runtom i världen för Palestina

5
1489
Från gatorna i Jordaniens huvudstad Amman.

Myndigheterna i Frankrike har gått längst med att förbjuda demonstrationer till förmån för Palestina, men även i till exempel Italien används polisen för att slå ner på människor som demonstrerar mot Israels folkmordsbombning av Gaza. (Se bilderna från det israeliska flygvapnet här.)

Men i stora delar av världen, inte minst i den globala södern, går människor ut i miljoner för att visa sin solidaritet. Vi har samlat några exempel.

Paris, Frankrike:

Italien:

Jordanien:

Jemen:

Pakistan:

Over hele Midtøsten og Nord-Afrika:

Föregående artikelDetta proxykrig kan inte vara både ”oprovocerat” OCH en stor strategisk investering
Nästa artikelDet sionistiska barbariets verkliga ansikte!
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

5 KOMMENTARER

 1. Västs styrande må tävla om vem som bäst kysser barnamördaren Netanyahus arsle men världen folk vet bättre. Världens folk smutsar inte ner sig utan står på Palestinas sida.
  Leve Palestina!!! Död åt sionismen!!!

 2. 14.10.2023 (13:45)
  Det ryska försvarsministeriets rapport om framstegen i den särskilda militära operationen (14 oktober 2023)
  Ryska federationens väpnade styrkor fortsätter den speciella militära operationen.

  I Kupyansk riktning, under aktiva operationer, har enheter från Zapad Group of Forces, med stöd av flyg och artilleri, stött bort sju attacker av attackgrupper av 14:e, 32:a och 115:e mekaniserade brigader av AFU nära Ivanovka, Sinkovka, och Timkovka (Kharkov-regionen).

  En ukrainsk sabotage- och spaningsgrupps agerande har störts nära Liman Pervy (Kharkovregionen).

  Fiendens förluster var upp till 215 ukrainska militärer dödade och skadade, en stridsvagn, två infanteristridsfordon, tre pickupbilar och ett polskt tillverkat Krab självgående artillerisystem.

  I Krasny Liman-riktningen, som ett resultat av samordnade aktioner av enheter från Tsentr Group of Forces, Army Aviation och artilleri, har två attacker av attackgrupper från 67:a mekaniserade brigaden av Ukrainas väpnade styrkor avvärjts norr om Serebryanka (Donetsk People’s Republik).

  Dessutom har AFU:s 21:a, 63:e och 67:e mekaniserade brigader träffats nära Torskoye och Yampolovka (Folkrepubliken Donetsk), och Chervonaya Dibrova (Folkrepubliken Lugansk).

  Fiendens förluster var upp till 30 militärer, två infanteristridsfordon, tre pansarstridsfordon och två motorfordon.

  I Donetsk-riktning har enheter från Yug Group of Forces, i samarbete med flyg och artilleri, slagit tillbaka en fiendeattack och även besegrat AFU-manskap och hårdvara nära Andreevka, Kleshcheevka, Kurdyumovka och Maryinka (Donetsk People’s Republic).

  Fiendens förluster var upp till 185 militärer, tre bepansrade stridsfordon, två motorfordon, ett USA-tillverkat M777 artillerisystem, en D-20 haubits, Akatsiya och Gvozdika självgående artillerisystem och en Bukovel elektronisk krigföringsstation.

  I riktning mot södra Donetsk har enheter i Vostok-styrkorna, i samarbete med Army Aviation och artilleri, tillfogat en brandattack mot arbetskraftskoncentrationsområden i AFU:s 79:e luftanfall och 72:a mekaniserade brigader nära Ugledar och Nikolskoye (Folkrepubliken Donetsk).

  Fiendens förluster var upp till 170 ukrainska soldater, ett infanteristridsfordon, två pansarstridsfordon och tre motorfordon.

  I riktning mot Zaporozhye har enheter från den ryska gruppen av styrkor, i samarbete med flyg och artilleri, slagit tillbaka fem attacker av 23:e och 118:e mekaniserade brigader av AFU, såväl som 15:e brigaden av Ukrainas nationalgarde nära Verbovoye och Rabotino (Zaporozhye-regionen).

  Fiendens förluster var över 35 ukrainska militärer, en stridsvagn, två bepansrade stridsfordon, tre pickupbilar, en Msta-B haubits och en USA-tillverkad M119-pistol.

  I Cherson-riktningen drabbades AFU:s 126:e territoriella försvarsbrigad av ett eldnederlag av arbetskraft och hårdvara nära Berislav (Kherson-regionen).

  Dessutom har aktiviteterna för en AFU-sabotage- och spaningsgrupp på ön Alyoshkinsky undertryckts.

  Fiendens förluster var mer än 40 ukrainska militärer, åtta motorfordon, en Giatsint-B-haubits och tre D-30-vapen.

  Operationell-taktisk och arméflyg, obemannade luftfarkoster, missiltrupper och artilleri från Ryska federationens väpnade styrkor har neutraliserat arbetskraft och militär hårdvara i 115 områden.

  Luftförsvarsanläggningar har skjutit ner 31 fientliga obemannade flygfarkoster nära Nyrkovoye (Folkrepubliken Lugansk), Berestovoye (Kharkov-regionen), Verbovoye, Romanovskoye (Zapororozhye-regionen) och Peschanovka (Kherson-regionen).

 3. Det blev en mycket fin och engagerande manifestation av ett tusental personer för Palestina på Sergels torg idag, ledd av palestinier. Talkörer med paroller som ”Rädda våra barn”, ”Befria Palestina”, ”Befria Gaza”, ”Netanyahu mördare”. Hamas nämndes inte i någon paroll. Talen var svåra att höra pga. dålig högtalaranläggning. En liten grupp motdemonstranter dök upp. Polisen bildade mur för dem och de droppade av i riktning mot T-centralen.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here