Efter COVID manar Davos till Kapitalets Great Reset

5
2059

Denna artikel 25.01.2021 av F. William Engdahl heter Efter COVID går Davos till Great Reset

Den har publicerat både på New Eastern Outlook och på Global Reserach samt översatts av Jan-Erik Gustafsson.

Denne skriver i mail ”Många läsare tycker kanske den är lite väl hårdragen bl.a för han verkar inte ha något större förtroende för Greta. Men den visar ett skrämmande framtidsperspektiv som oroar mig. Jag blir allt mer förundrad över att det inte finns någon socialistisk vision som kontrar visionen av The Great Reset. När nu Schwab ägnar sig åt systemkritik i globalisternas intresse, så var finns vänsterns systemkritik? Vänstern i allmänhet fortsätter att harva i enskilda frågor utan att ge sin egen helhetsbild av framtiden och lämnar över frågor/visioner till Schwab och hans gelikar och mot ett alltmer auktoritärt/fascistiskt system. Har köpt boken The Great Reset och börjat läsa den.”


Efter COVID går Davos till Great Reset

Med Bidens presidentskap har Washington åter anslutit sig till den globala uppvärmningsagendan i Parisavtalen. Då Kina lovar höga krav på att uppfylla strikta koldioxidutsläppsnormer år 2060, är ​​nu World Economic Forum på väg att avslöja vad som kommer att förändra vårt sätt att leva i det som WEF-chefen Klaus Schwab kallar ”Den stora återställningen”. Gör inga misstag. Allt detta passar in i en agenda som har planerats i årtionden av gamla rikedomsfamiljer som Rockefeller och Rothschild. Brzezinski kallade det slutet för den suveräna nationalstaten. David Rockefeller kallade det ”en världsregering”. George HW Bush 1990 kallade det New World Order. Nu kan vi bättre se vad de planerar att införa om vi tillåter.

World Economic Forums stora återställning är en lansering av 2000- talet för en ny form av global total kontroll. ”Vi har bara en planet och vi vet att klimatförändringarna kan bli nästa globala katastrof med ännu mer dramatiska konsekvenser för mänskligheten. Vi måste avkolonisera ekonomin i det återstående korta fönstret och återigen föra vårt tänkande och beteende i harmoni med naturen” förklarade WEF-grundaren Schwab om agendan i januari 2021. Förra gången dessa aktörer gjorde någonting som liknade var 1939 precis före andra världskriget.

Krigs- och fredsstudier

Vid den tiden finansierade Rockefeller Foundation en topphemlig strategigrupp som arbetade i New York Council on Foreign Relations. Det var känt som krigs- och fredsstudier och leddes av ’America’s Haushofer’, geografen Isaiah Bowman från Johns Hopkins University. Innan tyska pansertankar ens hade rullat in i Polen planerade de en efterkrigsvärld där Förenta staterna skulle framstå som den enda segraren och ersätta britterna som den globala hegemoniska makten.

Formuleringen av en USA-dominerad FN-och Bretton Woods monetär ordning baserad på dollarn var en del av deras projekt. 1941 när Amerika formellt gick in i kriget skickade CFR-gruppen ett memo till USA: s utrikesdepartement: ”Om krigsmål anges som verkar vara enbart betraktande i den angloamerikanska imperialismen, kommer de att erbjuda lite för människor i resten av värld. Andra folks intressen bör betonas. Detta skulle ha en bättre  propagandaeffekt . ”

Det framgångsrika projektet har varit ramen för det som Henry Luce 1941 kallade det amerikanska århundradet och varade till ganska nyligen.

Nu går samma familjer, återigen inklusive Rockefeller Foundation och Rothschilds i Lynn de Rothschilds ”Council for Inclusive Capitalism with the Vatikan”, för att skapa nästa generation i deras strävan efter global dominans. Det kallas Den stora återställningen (The Great Reset)Det kräver en global regering, ett agitationsämne som signifikant har godkänts av den jesuitiska påven Franciskus. Dess PR-man, Klaus Schwab, är en självkännande protegé av Rockefeller-insidern Henry Kissinger från deras dagar för 50 år sedan vid Harvard.

’ Bygg bättre’

I maj 2020, då coronaviruset hade orsakat globala paniklåsningar långt bortom det första utbrottet i Wuhan, avslöjade den brittiska kronprinsen Charles tillsammans med World Economic Forum-grundaren Klaus Schwab vad de glatt kallade The Great Reset. I allt större utsträckning använder världens politiska och affärsledare termer som ”den stora återställningen” eller ”den fjärde industriella revolutionen” och uppmaningen till ”Bygg tillbaka bättre” som Biden-administrationen föredrar. De är alla förankrade i samma uppsättning dramatiska globala förändringar.

USA: s Green New Deal och EU: s European Green Deal är alla en del av det.

Det mest slående faktumet med dagordningen för den stora återställningen är att den framhåller samma giga-rika plutokratfamiljer som är ansvariga för bristerna i den nuvarande världsekonomiska modellen. De, inte vi, har gjort ruiner av mark och natur med deras Roundup-glyfosat och giftiga bekämpningsmedel. De har förstört luftkvaliteten i våra städer genom de transportmodeller de tvingar på oss. De skapade den ”fria marknaden” -modellen för globalisering som har förstört USA: s industriella bas och de industriella EU-länderna. Nu, när de skyller på oss för hävdade katastrofala koldioxidutsläpp, ska vi ta på oss skulden och straffas för att ”rädda nästa generation” åt Greta och vänner.

Den fjärde industriella revolutionen

Bakom den förföriska retoriken från de makter som är (Power That Be) för att skapa en ”hållbar” värld ligger en agenda med rå eugenik, avfolkning i en skala som aldrig tidigare prövats. Det är inte mänskligt, i själva verket kallar vissa det ”transhuman”.

2016 skrev WEF-chef Schwab en bok med titeln Shaping the Future of the Fourth Industrial Revolution . I den beskriver han de tekniska förändringarna som kommer med den 4: e industriella revolutionen av 5G-smarttelefoner, sakernas internet och artificiell intelligens som länkar allt till allt för att fatta de mest banala besluten för oss, som att köpa mer mjölk eller stänga av kaminen. Samtidigt centraliseras data i privata företag som Google eller Facebook för att övervaka varje andetag vi tar.

Schwab beskriver hur den nya generationens teknik, som redan lanseras av Google, Huawei, Facebook och otaliga andra, kommer att tillåta regeringar att ”tränga in i vårt hittills privata utrymme i våra sinnen, läsa våra tankar och påverka vårt beteende … Den fjärde teknologin inom den industriella revolutionen kommer inte sluta med att bli en del av den fysiska världen omkring oss – de kommer att bli en del av oss, säger Schwab. ”Dagens externa enheter – från bärbara datorer till virtual reality-headset – kommer nästan säkert att bli implanterbara i våra kroppar och hjärnor.”

Schwab tillägger, ”Vad den fjärde industriella revolutionen kommer att leda till är en sammansmältning av vår fysiska, digitala och biologiska identitet.” Bland dessa fusionstekniker finns ”aktiva implanterbara mikrochips som bryter hudens barriär i våra kroppar”, förklarade Schwab. Dessa ” implanterbara enheter kommer sannolikt också att hjälpa till att kommunicera tankar som normalt uttrycks verbalt, genom en” inbyggd ”smartphone och potentiellt outtryckta tankar eller stämningar genom att läsa hjärnvågor och andra signaler .” Jag vet inget om dig, men jag är inte angelägen om att staten eller Google ska läsa mina hjärnvågor.

Kontrollera vår mat

Den förvirrande aspekten för många är överflödet av frontgrupper, icke-statliga organisationer och program som alla leder till samma mål: den drastiska kontrollen över alla samhällsmedlemmar i hållbarhetens namn – FN: s agenda 2030. Ingenstans är det mer olycksbådande än i deras planer för framtiden för vår mat. Efter att ha skapat det nuvarande systemet för globaliserat industriellt jordbruk, agrobusiness, ett projekt som startades på 1950-talet av Rockefeller Foundation, förespråkar samma kretsar nu ett ”hållbart” jordbruk som kommer att innebära en övergång till genetiskt framtagna falska livsmedel, laboratorietillverkade syntetiska kött och sådant, även med maskar och ogräs som nya matkällor.

WEF’S Schwab har samarbetat med något som heter EAT Forum, som beskriver sig själv som ett ”Davos för mat” som planerar att ”sätta den politiska agendan.” EAT skapades i Sverige 2016 med stöd från UK Wellcome Trust (inrättat med medel från GlaxoSmithKline) och tyska Potsdam Institute for Climate Impact Research. Labodlade syntetiska genredigerade kött stöds bland annat av Bill Gates, samma som stöder Moderna och andra genetiskt redigerade vacciner . EAT arbetar bland annat med Impossible Foods och andra bioteknikföretag. Impossible Foods samfinansierades ursprungligen av Google, Jeff Bezos och Bill Gates. Nya laboratorieresultat visade att företagets imitationskött innehöll giftiga glyfosatnivåer 11 gånger högre än sin närmaste konkurrent .

2017 lanserade EAT FReSH (livsmedelsreform för hållbarhet och hälsa) med stöd av Bayer AG, en av världens mest giftiga producenter av bekämpningsmedel och GMO-tillverkare som nu äger Monsanto; den kinesiska ägda GMO- och bekämpningsmedelsjätten Syngenta, Cargill, Unilever, DuPont och till och med Google. Detta är den planerade livsmedelsframtiden under Great Reset. Glöm den traditionelle familjebonden.

I sin bok om The Great Reset från 2020 argumenterar Schwab för att bioteknik och genetiskt modifierad mat borde bli en central pelare för att lösa globala problem med livsmedelsbrist, frågor som COVID har förvärrat. Han driver på för GMO och särskilt den kontroversiella genredigeringen. Han skriver ”global livsmedelssäkerhet kommer bara att uppnås om reglerna för genetiskt modifierade livsmedel är anpassade för att återspegla verkligheten att genredigering erbjuder en exakt, effektiv och säker metod för att förbättra grödor.” Gates, en projektpartner med Schwab sedan flera år, har hävdat samma sak.

EAT har utvecklat det som det hänvisar till som ”den planetariska hälsodieten”, som WEF förkämpar ser som ”framtidens hållbara dietlösning.” Men enligt Federic Leroy, professor i livsmedelsvetenskap och bioteknik vid universitetet i Bryssel, ”Kosten syftar till att minska kött- och mejeriproduktionen hos hela befolkningen med så mycket som 90% i vissa fall och ersätta den med laboratorietillverkade livsmedel, spannmål och olja. ”

Liksom allt annat med den stora återställningen får vi inte ett riktigt val om maten. EAT noterar att det kommer att tvingas på oss  ”hårda politiska ingripanden som inkluderar lagar, finanspolitiska åtgärder, subventioner och sanktioner, omkonfigurering av handel och andra ekonomiska och strukturella åtgärder.” Vi kommer alla att tvingas äta samma syntetiska diet eller svälta.

Detta är bara en antydan till vad som förbereds under sken av COVID-19-spärrar och ekonomisk kollaps, och 2021 kommer att bli ett avgörande år för denna anti-mänskliga agenda. Introduktionen av AI, robotar och annan digital teknik gör det möjligt för Powers That Be att avyttra hundratals miljoner arbetsplatser. I motsats till deras propaganda skapas inte tillräckligt med nya jobb. Vi kommer att bli alltmer ”överflödiga”.

Allt detta verkar för surrealistiskt tills du börja läsa från deras egna beskrivningar. Det faktum att kabalen för världens mest inflytelserika företag och miljardärer sitter i styrelsen för WEF tillsammans med Kissingers student, Klaus Schwab, tillsammans med chefen för FN och IMF, med VD för världens största finansjättar inklusive Blackrock, BlackStone, Christine Lagarde från Europeiska centralbanken, David Rubenstein från Carlyle-gruppen, Jack Ma, den rikaste miljardären i Kina, är tillräckligt bevis för att denna stora återställning inte görs med våra sanna intressen i hjärtat, trots deras silkeslena ord. Denna dystopiska agenda är 1984 om steroider. COVID-19 var bara förspelet.

 1. William Engdahl är strategisk riskkonsult och föreläsare, han har en examen i politik från Princeton University och är en bästsäljande författare om olja och geopolitik, exklusivt för onlinetidningen  ”New Eastern Outlook”.

 

Föregående artikelFolk och Freds konferens som skrämde Nato-entusiasterna: Tredje passet ”Kärnvapenförbud, vapenexport och civil beredskap”
Nästa artikelFolk och Freds konferens som skrämde Nato-entusiasterna: Fjärde passet ”Kriget mot naturen – det tärande naturbruket”
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

5 KOMMENTARER

 1. Great Reset och Build Back Better betyder ju bara att man försöker återställa det till vad det en gång var, helst med större maktkoncentration. Kanske inte det smartaste. Det finns alltså en socialistisk vision som kontrar visionen av The Great Reset, och det kallas socialism med kinesiska förtecken. Väst kämpar ilsket för att behålla sin kapitalistiska centraldiktatur dom kallar för demokrati och är skräckslagen för Kinas modell. Den nya modellen finns redan och det är snarare människan lokalt som tränger in i maskinerna och dominerar dom. Mindre arbete, mindre stress, bättre hälsa och behagligare liv är resultatet. Maskinerna jobbar, människa styr dom och systemet och behåller fördel, förmån, vinst, och privilegium. Massövervakningen är redan här i väst, men i Kina har den stoppats, både när det gäller makter som USA och även Kina, genom att system designas så att det inte går att massövervaka. Det är just det som skrämmer slag på USA med de kinesiska systemen. Om man ber alla i Kina att skriva ner på en papperslapp vad dom önskar sig i nyårspresent, hur skall det kunna massövervakas, även om det skrivs in i ett lokalt dataminne. Om man istället gör som Google, Facebook, eller Twitter, ber alla ladda upp sina önskemål till en central databank, då har man bäddat för enkel massövervakning, och det är precis vad USA gör. Samma sak med mat. Nu lagas förbereds maten i Kina alltmer lokalt av småföretag på traditionellt sätt, och industrimaten stängs ute. En dam visade mig mat hon just köpt i lokalbutiken och undrade om jag visste vad det var. Det visste jag inte. ”Jo – det är en slags traditionell grönsakssallad vi alltid åt när jag var barn. Sista gången det gick att köpa i en affär, då var jag tonåring.” Nu är hon i 50-årsåldern. Kina går en egen väg därför att individerna går egna vägar och själva bestämmer vilken väg dom skall välja. I väst som Sverige förbjuder staten det med lagar och regler som är universella och gynnar just ensidigt storföretagen. I USA gynnas storföretagen som skall ge jobb, men dom tar även totalitärt makten över samhället och innevånarna. Småbönderna finns kvar i Kina, men nu har dom slagit ihop sig i företag och arbetar tillsammans, och använder gamla metoder med modern teknologi. Man planterar till exempel in fisk i ris-dammarna, som lever på parasiterna. Jack Ma, som exempel, blev just satt på plats. Odlingarna styrs med datorer och AI, och datorstyrda drönare, sådd- och skördemaskiner gör grovjobbet. Styret kommer underifrån, inte från toppen.

 2. Pandemin och vaccin bluffen synas här nedan. Det har dött ca 12,000 människor i Sverige av Covid-19 relaterade orsaker. D v s ca 1000 per månad, ca 33 per dag. Det dör ca 250 människor om dan av andra orsaker varje dag i Sverige. De som dör av Covid-19 är i genomsnitt över 80-år gamla.

  Global har ca 110 miljoner blivit smittad av Covid-19 och ca 2,5 miljoner dött. Statistiken är inte att 100 procentigt. Men låt oss ta den ändå. Det är bara 2% dör av Covid-19. Pandemi? En pandemi skulle skörda mångdubbelt så mycket. Pandemi bluff snarare. Vilka vinner? Börja hos närmare på läkemedel jättarna i väst…

  https://www.globalresearch.ca/covid-19-vaccines/5714584

  • Pandemi behöver inte vara så dödlig enligt denna definition ”En pandemi (grekiska: pandemias, ”hela folket”), förr farsot, är en epidemi som fått spridning över stora delar av världen och drabbat många individer. Socialstyrelsen har definierat pandemi enligt följande: En pandemi är när en infektionssjukdom sprids över stora delar av världen och drabbar en stor andel av befolkningen i varje land.[1] Drabbas bara enskilda länder talar man istället om en epidemi.

   En epidemi kategoriseras inte som pandemi om den inte kontinuerligt infekterar många människor. Det räcker alltså inte att en epidemi är spridd över stora delar av världen och orsakar många dödsfall – den måste även vara smittsam. En epidemi som förekommer och sprids hos en begränsad grupp av människor eller geografiskt område, eller där antalet drabbade är på en jämn och konstant nivå, definieras som en endemi.[2]” Wikipedia

   • Pandemi, drabbar ”alla” – från grekiskan demos folket och pan alla, eller en helhet. Således pandemi syftar till hur antalet drabbade i första hand. Covid-19 är inte en pandemi i den bemärkelse – den drabbar mindre en 2% och dessutom vissa åldersgrupper mer än andra. Covid-19 är en starkare typ av influensa men inte något dödlig världsomfattande sjukdom som drabbar alla (t ex ”Spanish flu”). Ingen pandemin alltså.

    https://www.globalresearch.ca/massive-covid-19-hoax/5710137

    • Exakt! Hongkonginfluensan slutet av 1960-talet var värre men kallades inte pandemi…Kanske vi ska börja tala om corona-bluffen? En vanlig influensa som ”upphöjts” till pandemi av Big Pharma!

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here