Dementi från Ann Linde: Inte 100 000 nya soldater från Ryssland nära Ukraina, styrkan har byggts upp under flera år

8
1561
Ann Linde Foto Kristian Pohl Regeringskansliet.

Ann Linde säger vid en intervju vid Nyheterna P1 omkring kl 08.20 att de 100 000 soldaterna som Ryssland har ”nära Ukraina” inte är nya. De har byggts upp under lång tid, flera år.

Hon slår därmed hål på propagandabilden att Ryssland nyligen byggt upp en stor styrka nära Ukrainas gräns. Angående ”nära” är 20 mil den enda uppgift jag sett. Uppgift finns också om att Ukraina byggt upp med stora militära styrkor nära Donbass för att intensifiera kriget mot ukrainska medborgare i öst.

Hon nämner i förbigående om USA satt 8500 soldater i förhöjd beredskap.

Har inte en onödig hysteri och osaklig demonisering byggts ut i USA:s/Nato:s tjänst? Och till gagn för alla Nato-vänner i Sverige?

 

Både Ann Linde och jag är positiva till att representanter från Ryssland och Ukraina träffas i Paris igår.

Jag har publicerat många artiklar om ”krisen”. Rekommenderar just nu USA mot Ryssland: Ryssland svarar på USA:s nya ”Fakta-blad”. Har någon rätt?

Föregående artikelCOVID: Om ovaccinerade och oönskade element. Hur se på protesterna?
Nästa artikelTysklands marinchef tvingas sluta. Han sa att Ryssland inte kommer invadera Ukraina och att Putin bör behandlas med respekt. Så fult!!!
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

8 KOMMENTARER

 1. Det har nu gått nästan 65 dagar sedan USA började ljuga om en nära förestående Rysk invasion av Ukraina. OBS: 10 långa veckor och än har Ryssland inte invaderat än pratar västmedier och -politiker om en nära förestående Rysk invasion av Ukraina. I tio långa veckor har västmedier och politiker ljugit kontinuerligt om en nära förestående invasion. Hennes Mediokritet och Sveriges ”utrikesminister” AL har nu justerat lite i det stora ljuget – som om det skulle göra lögnen sannare. ”Lögnhalsar bör har ett väldigt bra minne” är ett talesätt som Hennes Mediokritet AL glömt

 2. Hon är inte ens medioker,hon är katastrofal. Har någon hängt med nyheterna senaste året? Hon är katastrofalt dålig och brutalt ONÖDIG ju herregud alltså

 3. Som vanligt en grovt förvanska bild av en politiker. Vi skall nog bäst betrakta henne som en välanpassad kugge i det stora propagandamaskineriet. När det inte längre går att rätt ut ljuga kan man ju alltid hyvla till sanningen lite så det ser ut att passa. Vad som hänt är att Zelensky, eller USA för den delen, inte såg bildandet av Donbass med blida ögon. Zelensky vägrar helt öppet och blankt att genomföra Minsk Avtalet. Zelensky militariserar istället för att arbeta mot fred. Donbass kallar han för ett terroristnäste som skall återföras, med våld om så behövs. Det finns inte bara uppgift om att Ukraina byggt upp med stora militära styrkor nära Donbass, det finns bevis, sociala medier har filmat och intervjuat på plats. Ryssland svar på det var att bygga upp motsvarande styrkor på den ryska sidan, och på så sätt varna Zelensky att det kommer att göra ont att anfalla Donbass. Zelensky försökte få USA att stödja hans erövringsplaner militärt, men USA var inte villig att riskera en direkt konfrontation med Ryssland.
  https://www.rt.com/russia/547298-from-peacemaker-to-warmonger/

 4. Svt ryss-reporter Bert Sundström bör sluta sitt jobb nu,eller sluta kalla sej rysk utrikesreporter. Han har vid ALLA tillfällen genom åren farit med direkta lögner och propaganda. Det finns inget som helst om Ukrainas krigsbrott mot Donbass regionen. ”Man försvarar sej” när man ser 10-tal civila samtidigt ha begravning varje gång. När gäller Minsk avtalet är det helt hållet skitsnack,från Ukrainas sida, men ALDRIG har man blivit synade. Väst med Usa i spetsen har ALDRIG varit intresserad av fred eller Minsk avtalet,då deras handlingar ENDAST varit tvärtom. Man fortsätter att pumpa in tunga vapen utan någon MINSTA kontroll på extremisterna. Pengar fortsätter flöda in,för att hålla korrupta regimen flytande. Även från våra fickor. Nu igår kom nya ”biståndet”av EU på 1,2miljarder euro IGEN,förutom allt annat. Zelenski med Usa i ryggen har själv kallat hela Donbass regionen för terrorister,så var finns då utrymmet för Minsk avtalet. Man är i hemlig krig mot regionen,men ALDRIG har jag hört nåt ord om det. Usa är dom som är störst skyldiga till allt detta fiasko och teater,då man styr EU som valpar och nollor överallt. EU har ALDRIG varit seriösa,det handlar jämt om att hålla detta sjunkande skeppet flytande utan kollaps med pengar överallt i 8 år. Men korruptionen och krigsbrotten har kvittat jämt, och skyllts på Ryssland istället.

 5. Vem tror på allvar att Ryssland skulle invadera Ukraina med enorma ansamlingar av soldater? Drar Kiev igång en offensiv mot Donbass så kommer Ryssland att i första hand slå ut parlamentsbyggnaden i Kiev och förhoppningsvis radera ut nazi-packet som sitter där med en välriktad missil. Och skulle den varningen inte räcka så kan nog flera mål i Kiev vara på agendan. Dessutom kan ju Ryssland decimera de anfallande ukrainska styrkorna ganska snabbt med några termobariska bomber och efter det så svalnar nog viljan för ytterligare konfrontation från ukrainsk sida! Och det är nog därför som USA och GB håller på att packa ihop från ambassaderna i Kiev väl medvetna om att Ryssland kommer att komma efter dem också i slutändan.

 6. Den som tycker att Ann Linde är den mest bedrövliga utrikesminister och eldar på mot Ryssland, så har det dykt upp en mycket, mycket värre från De Gröna i Tyskland.
  ”De gröna är direkt kriminella, det bör man ha klart för sig, åtföljda av SPD och CDU. De lever i ett parallelluniversum av självgodhet dit inga sakargument tränger in”. Detta skrev kommentator Jan Nybondas den 5 januari 2022. 

  Att de fick så stor framgång i senaste valet säger politiska analytiker, var att Greta var där och höll brandtal och uppmanade folk att gå och rösta, och alla vet vilka kopplingar hon har till ”De Gröna” i Tyskland, så man uppfattade det som och förmodligen var det så att hennes brandtal var för detta parti. 

  I och med deras framgång i valet så blev Tysklands nya utrikesminister från De Gröna Annalena Baerbock. Hon är ett strå värre än Ann Linde, när det gäller att i varje sak attackera Ryssland. Man kan börja med att gå in på hennes officiella twittersida, där hon lagt ut en bild på Blinken och henne själv vänligt leende mot varandra med framsträckta händer och bakom dem USA:s flagga, EU:s flagga och Tysklands flagga. Vad människor lägger som fast bild på sina twitterkonto representerar ett budskap som är viktigt för dem att föra ut. Sedan kan man fortsätta på hennes konto, och se alla fjäskande texter och bilder med henne och Blinken, och där hon säger: ”EU:s band med USA är nyckeln till fred och säkerhet”. Hon har noll koll på vad nyckeln till fred är,
  Hon har lagt ut bilder där hon träffar viktiga personer i olika länder, men bara en kylig kommentar då hon träffar Lavrov nyligen i Ryssland, ingen bild. Hon fick beröm av pressen i Väst för att hon visade så tydligt för Lavrov, att hon inte kan tolerera rysk politik.
  Hon talar om fred men handlar för att gå i krig. Vid en jämförelse mellan Ann Lindes officiella twitter kommentarer och Annalena  Baerbock, så kan man konstatera att Annalena  Baerbock  har de mest groteska, med henne fjäskande för krigsmaskinen Blinken. Lika många bilder som hon har med sig och Blinken har istället Ann Linde med sig och Finlands utrikesminister.
  Så här skrev SVT 18 januari 2022 om hennes besök i Moskva.
  *  Tyska utrikesministern Annalena Baerbock är i Moskva för att träffa utrikesminister Sergej Lavrov, deras
  första officiella möte.
  * Men något konkret resultat av mötet verkar inte ha kommit, istället var presskonferensen efteråt ovanligt
  kylig och visar att parterna står långt från varandra.
  * Baerbock kallar 100 000 ryska soldater nära Ukrainas gränser för ett klart hot, Lavrov hävdar att hoten
  kommer från väst inte tvärtom.
  Så otroligt respektlös mot en vänlig och erfaren man som Lavrov, en oerfaren person utan större erfarenhet av utrikespolitik, behandlar Lavrov på detta sätt att hon skall sätta honom på plats.

 7. Jag tänker; Vår utrikesminister kan knappast vara helt blind och okunnig vad beträffar NATO/USA;s krigiska insatser var helst, för att härska med lögnen som redskap. Och i dessa krig finns en mängd ekonomiska aktörer som driver på för att berika sig med alla till buds stående medel. Inte minst vapenlobbyn är en viktig aktör i detta vidriga spel som förorsakat död och elände samt drivit milliontals oskyldiga människor på flykt från hus och hem.
  Så, varför nedlåter sig Ann Linde till att vara en röst för detta cyniska spel, där Sverige verkar som en ”nyttig idiot”, för i stället tala klarspråk samt mycket tydligt ta avstånd från NATO/USA,s så kallad försvarsallians. Trots allt har vår alliansfrihet tjänat oss väl i flertal decennier där vi som enskild nation haft möjligheter att verka som fredsbevarande aktör, efter bästa förmåga.
  Svaret finns sannolikt delvis att finna hos den krigshetsande, borgligt politiska intressesfären.
  Betänk att Socialdemokraterna kan idag inte själv bestämma vilken väg Sverige skall välja i utrikespolitiska frågor. Skälet finns delvis att söka i vårt parlamentariska läge som inte tillåter detta när nu också Sverigedemokraterna befinner sig inom oppositionens bekväma värme.
  Därtill deltar NATO vänliga och SD motståndarna Centerpartiet i detta spel Ett parti Löfven varmt tog under sina vingar.

  Vad man än anser om Ann Linde är det inte helt enkelt om hon önskar tala klarspråk .En svår balansgång, tror jag, hon måste inta.
  I detta läge måste våra valda i Riksdagen inse att linjen om vår alliansfrihet måste ligga fast.
  Tror att en sådan tydlig hållning också kan verka som en avkylande faktor i pågående den konflikten.
  Betänk därtill vårt strategiska läge där Östersjön skiljer oss mot Ryssland samt landgränsen till Finland, vars historiskt utsatta position är väl känt. Att hetsa mot vår fastlagda linje med stöd av Sverigedemokraterna om vår alliansfrihet, kan få långtgående och förödande konsekvenser.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here