Tysklands marinchef tvingas sluta. Han sa att Ryssland inte kommer invadera Ukraina och att Putin bör behandlas med respekt. Så fult!!!

9
1479
Admiral Kay-Achim Schönbach

The Guardian rapporterade 23/1 att Den tyska marinchefen slutar efter att ha sagt att Putin förtjänar respekt beträffande Ukraina

_____________________________________________________________

Tysklands marinchef tvingas sluta. Han sa att Ryssland inte kommer invadera Ukraina och att Putin bör behandlas med respekt. Så fult!!!

Kay-Achim Schönbach sa att det var ”nonsens” att Ryssland ville invadera sin granne och att Kiev aldrig skulle vinna tillbaka Krim

Chefen för Tysklands flotta har avgått efter att ha argumenterat vid ett livestreamat evenemang att Putin ”förtjänar respekt” och att Kiev aldrig kommer att vinna tillbaka det annekterade Krim – kommentarer som Ukrainas ambassadör i Berlin sa ”massivt” ifrågasatte Tysklands trovärdighet.

Viceamiral Kay-Achim Schönbach, som har lett Tysklands sjöstridskrafter och representerat dem externt sedan mars 2020, gjorde sina kommentarer vid ett föredrag anordnat av en tankesmedja i Delhi på fredagen.

Genom att svara på frågor efter en kort presentation verkade Schönbach tona ned möjligheten av en militär konflikt med Ryssland och Ukraina. ”Är Ryssland verkligen intresserad av att ha en liten remsa av ukrainsk jord för att integreras i sitt land?” sa 56-åringen. ”Nej. Putin utövar press för att han vet att han kan göra det, han splittrar Europeiska unionen.”

Vad Putin verkligen ville ha, hävdade Schönbach, var respekt. ”På basis av jämställdhet vill han ha respekt. Och herregud, att ge honom respekt är en låg kostnad, till och med ingen kostnad alls. Det är lätt att ge honom den respekt han kräver och förmodligen förtjänar.”

Kommentarerna kommer vid en tidpunkt då Tysklands hållning i konflikten mellan Ryssland och Ukraina är under ökad granskning, och Europas största ekonomi är alltmer isolerad i sin vägran att förse Ukraina med dödliga vapen, en ståndpunkt som regeringen upprepade i onsdags förra veckan.

Flottans chef sa också att de annekterade områdena på Krim var ”borta” och ”aldrig skulle komma tillbaka” till Kiev, och argumenterade för närmare ekonomiska band med Ryssland, för att begränsa Kinas uppgång. ”Att ha detta stora land, även om det inte är en demokrati, som en bilateral partner … håller förmodligen Ryssland borta från Kina.”

Schönbach beskrev sig själv som ”en mycket radikal romersk-katolik” och sa att Ryssland också var ett ”kristet land, även om Putin är ateist spelar det ingen roll”.

Kommentarerna fick kraftig kritik från Ukrainas ambassadör i Tyskland när de dök upp på sociala medier.

Ambassadör Andriy Melnyk sa till tidningen Die Welt, att Schönbachs kommentarer hade ”satt hela den ukrainska allmänheten i djup chock” och ”massivt ifrågasatt Tysklands pålitlighet och tillförlitlighet, inte bara ur en ukrainsk synvinkel.”

Han sa: ”Denna nedlåtande attityd påminner undermedvetet också ukrainare om fasorna under den nazistiska ockupationen, när ukrainare behandlades som undermänskliga.”

I ett uttalande som släpptes på lördagskvällen sa Schönbach att han hade bett Tysklands försvarsminister, Christine Lambrecht, att befria honom från hans uppdrag med omedelbar verkan, och ministern hade accepterat hans begäran.

”Mina vårdslösa kommentarer i Indien om säkerhet och militärpolitik utgör en allt större belastning för mitt ämbete”, sa han i ett uttalande. ”Jag anser att detta steg är nödvändigt för att undvika ytterligare skador på den tyska flottan, den tyska militären, men särskilt Förbundsrepubliken Tyskland.”

Enligt en rapport i Der Spiegel hade Lambrecht vid ett möte på lördagsmorgonen beslutat att kalla in Schönbach för ett möte på måndagen, där det är troligt att han skulle ha fått sparken.

Föregående artikelDementi från Ann Linde: Inte 100 000 nya soldater från Ryssland nära Ukraina, styrkan har byggts upp under flera år
Nästa artikelUkraina februari 2014: Statskupp eller inte?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

9 KOMMENTARER

 1. Varför måste jag hata Ryssland? Vill veta varför jag måste hata Ryssland, vilket jag verkligen inte gör! Varför råkar dom flesta direkt illa ut,om man säger något MINSTA lilla positivt om Ryssland,och varför tvingas vi till att ha åsikter som ENDAST är negativa och ibland även hatfulla? Varför är INGET positivt nånsin någonstans tillåtet om Ryssland. Jag har aldrig hatat Ryssland, och vägrar göra det bara för att fulmedierna vill och trycker på det,dessa jävla 8år ÖVERALLT. Jag VÄGRAR göra det,finns MASSOR jag gillar och gillat med Ryssland dessa 8åren. Folk med annan åsikt än fulmedierna och lögnarna har råkat illa ut genom åren ÖVERALLT,inte bara Sverige. Man blivit kritiserad,mobbad,sparkad och utfrysta. JA ALLT möjligt fan,om man inte hänger på idioterna och fulmedierna och hatar Ryssland. Har inte gjort det dessa 8åren och INGET kan ändra på det. Jag gillar Ryssland, tycker att väst på ALLA sätt med deras VIDRIGA medierna är dom skyldiga till över 99procent när gäller”Ryssland frågan”

  • Lugn, jag gillar Ryssland också och det gör större delen av världen också. Det är bara i efterblivna ”Nya Tredje-Världen” EU/Nato pissluffarländer och i USA som man inte gör det.

   Ryssland möts med respekt för sin kloka utrikespolitik förd av president Putin och Sergei Lavrov.

   Ett enastående land rent geografiskt och turistiskt med, även om ”rysk” ryssarna förstås dominerar, en fascinerande mångfald av etniciteter kulturer och religioner. Som man likt kineserna (Han) satsat rejält på ekonomiskt för dessa kulturers bevarande.

   Sen den ryska kulturen, dess konst, musik, litteratur och film.. Som filmälskare skulle jag vilja ha en biograf i Stockholm som visade rysk film, nya actionfilmer som artmovies. Ryssarna gör störtskön film, som ingen har en aning om här hemma.
   Jag får kontakta ryska ambassaden när ryssofobin lugnat ner sig.

   Det ryska folket sen. Det finns en sådan okuvlig styrka där och sån vänlighet. Har jobbat med ryssar och de är underbara.
   Det borde finnas en rysk-svensk vänskapsförening. Dags att stärka banden mellan oss.

   Undrar i övrigt vad som hände med fallet med det ukrainska mordkommandot som ev lär ha tänkt döda en man på den ryska ambassaden. De fick visst fri lejd ut ur landet när Säpo beordrades ”från högre ort” att släppa ärendet (CIA?).
   Hade det varit en västukrainare som hotats av ryssankutna mördare hade media skränat som en grisfarm, men nu har dem moltigit, så offret var nog ryss

   • Det FINNS en rysk-svensk vänskapsförening (jag är inte medlem och värvar således inte), liksom det finns en svensk-ukrainsk förening. Man kan också prenumerera på slavisten professor Stefan Lindgrens ”Ryska posten”. Det finns en eminent rysk bokhandel (Interbok Ryska bokhandeln) på Kungsholmen i Stockholm med fina böcker om allt till kundvänliga priser, ligger på Hantverkargatan, gångavstånd från Centralstationen: rakt västerut över bron och nedåt vid kyrkan/kyrkogården, ungefär mitt emot Stockholms landstingshus.

  • DÄRFÖR – att vi är inne i samma USA styrda propaganda spektakel som under kalla kriget. Jag kommer själv ihåg hur vi pumpades fulla av USA propagandan på 50-talet om dessa livsfarliga, giriga, otäcka, blodtörstiga ryssar som ville erövra och förtrycka hela världen, där ingen fick yttra sig fritt och där barn togs ur livmodern och placerades direkt på statliga uppfostringshem. Svenska statsmedia, MSM såväl som Public Service, flätade in propagandan i varenda rapport om sovjet, media rapporterade bara negativt, ljög å det grövsta, och idag ser vi identiskt samma sak om Ryssland, Iran och Kina.

   Vändpunkten för mig kom när jag på sent 60-tal helt enkelt åkte till Ryssland och fann en helt annan värld än den USA propagandan målat upp i Sverige. Sverige är betydligt mer en autokratisk diktatur idag än sovjet var då. Den personliga friheten i Kina är en annan planet jämfört med dagens autokratiska svenska toppstyrda tvångströjan. Idag upplever Sverige identiskt samma sak, en uppmålad mycket grovt förfalskad bild av länderna österut. Kanske speciellt Kina. Vakna till, och låt inte Sverige bli ett nytt Tredje Rike, i något avseende. Kina är en spektakulär framgång, den mest framstående i mänsklighetens historia, men det är inte den bild ni får genom det svenska statskontrollerade media. Varför tror ni. Det finns inge som helst sanning i denna massiva propagandakampanj svenska folket utsätts för idag från politiker, systemmedia och Public Service. Allt är otroligt grovt genomsyrat av de värsta lögner.

 2. Admiral Kay-Achim Schönbach ville visa Putin respekt varför, Jo orsaken säger han senare nämligen för att hålla Ryssland borta från Kina. Om det är orsaken till den tänkta respekten så tror jag inte Putin skulle känna sig respekterad ;-).

  • Det är USA:s idiotiska utrikespolitik som drivit Ryssland i armarna på Kina så där har admiralen faktiskt en poäng! Sen är ju Putin, i den stora världen utanför den västliga ankdammen, den mest respekterade ledaren i världen så jag tror inte Putin bryr sig speciellt mycket om vad ett bankrutt USA eller EU har för syn på honom. Och sitter man på världens största arsenal av kärnvapen och de absolut bästa missilerna för leverans av dessa så kan man nog småle åt de numera patetiskt gläfsande hundar av diverse storlek som väst blivit. T o m en chiuaua som Sverige tar sig ton…Som sagt patetiskt!

 3. Men Ryssland och Kina respekterar varandra. Vänskapen mellan dessa har bara stärkts för varje år över alla fronter,och handelsutbytet också bara ökat. Det är något som inte undgått Usa,EU. Men deras försök att slå kil mellan dessa två jättar har bara misslyckats varje gång senaste åren. Vänskapen har bara stärkts, militärt, ekonomiskt och även i FN är sammarbetet mycket starkt. Och nu om bara par veckor när OS i Kina startar,gissa bara vem Kinas ledare sedan längesen bjöd in som den stora hedersgästen? Rysslands president Putin! Medans Usa,EU ICKE fick inbjudan,bjöd man för halvår sedan den ryska presidenten Putin som den stora hedersgästen. Som tackade Ja.(Kolla upp det)De inget skämt och det kommer märkas inom två veckor. Detta var en mycket HÅRD örfil av Kina mot Usa och dess stad EU. Därför började man månaden efter denna örfil, från Usa sidan, att dra igång något som heter DIPLOMATISK bojkott 😂🤣 Men man angav annan orsak”mänskliga rättigheter”😂🤣 Media förmedlade detta också,att orsaken var”mänskliga rättigheter”när man var ICKE inbjudna ens. Det är värt att poängtera att DIPLOMATISK bojkott 🤣😂 INTE på NÅGOT sätt kommer påverka OS spelen. ALLA länder och ALLA idrottare kommer vara på plats,utan att NÅGOT MINSTA lilla kommer synas eller påverka spelen. Det måste ändå räknas som speciellt, att Kinas ledare bjöd in Rysslands president Putin som den stora hedersgästen.Gjordes för halvår sedan och det går att kolla upp. Usa fick en hård örfil.Så det är uppenbart att dessa två jättar bara stärkt banden ännu mer, TROTS Usa,EU försöken att slå kil mellan dessa. Det är lönlöst att fortsätta försöka 🤗🤗

 4. Häromåret byggdes en ny naturgasledning från Sibirien till just Kina.

  Amerikanarna var rosenrasande och ville även där stoppa projektet, som helt är landbaserat och finns uteslutande på ryskt och kinesiskt territorium.

  Precis som alltid har våldsetablissemangen i Washington synpunkter och egengiven vetorätt över andra länders affärer och interna kontrakt.

  Jag kan tillägga att ledningen är i bruk.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here