En fransk marinsoldat rapporterar om grova krigsbrott bara av Ukraina. Kan det stämma?

19
2020
Bandera är hedrad hjälte av många ukrainare för att ha lett den politiska flygeln av den antisovjetiska självständighetsrörelsen, men betraktas som en förrädare av andra för att ha lett ett upprorskrig mot sovjetiska styrkor och samarbetat med Nazityskland. (Bild och bildtext från Radio Free Europe, Radio Liberty)

Våra etablerad medier rapporterar om krigsförbrytelser av Ryssland. Här en rapport från en fransk marinsoldat som varit i Ukraina. https://freewestmedia.com/2022/05/14/french-former-marine-returns-from-ukraine-shocked/

En fransk före detta marinsoldat återvänder chockad från Ukraina

Den franske före detta soldaten Adrien Bocquet tillbringade tre veckor i Ukraina och det han såg där kommer att vara inpräntat i hans medvetande för alltid, säger han. När han kom hem blev han bestört över att media fortsätter att bjuda in ”experter” som inte har varit i Ukraina och som inte har någon aning om vad som pågår där.

Adrien Bocquet sade till den franska radiostationen Sud Radio att han hade bevittnat ”många krigsbrott”. Alla dessa krigsbrott begicks av ukrainska soldater och inte av ryska soldater, påpekade han. Bocquet är därför enormt oroad över att Europa skickar vapen till ukrainska nynazister. De bär alla möjliga nazistiska symboler på sina uniformer. De döljer inte dessa symboler. Dessutom skryter de om dem, sade han.

”Jag arbetade med dem och gav dem medicin. Vet du vad de sa? Att de skulle flå judar eller svarta om de fick chansen.” Detta stämmer verkligen inte överens med mainstreamberättelsen om att rädda ”demokratin” och ”våra värderingar” i Ukraina.

”Folk kan säga vad de vill. Jag var där. Jag såg vad som hände där”, betonade Bocquet, som säger att han har gjort många dussin videor om krigsförbrytelser. Han såg i en lada ryska krigsfångar som hade blivit slagna och bundna. ”Krigare från Azovbataljonen frågade dem vilka officerarna var. Varje rysk soldat blev skjuten i knäna med en kalasjnikov. Jag har videor som bevisar det, annars skulle jag inte våga säga något sådant.”

Officerarna sköts omedelbart i huvudet. ”Det är så det går till, åtminstone i Azovbataljonen”, sade den franske före detta marinsoldaten.

Han fortsatte med att säga att han hade sett en amerikansk kameraman som uppenbart iscensatte filmer och den ukrainska armén gömma ammunition i hemmen på natten utan att informera civilbefolkningen.

Alla rättigheter förbehållna. Du har tillåtelse att fritt citera från artiklarna under förutsättning att källan (www.freewestmedia.com) anges. Foton får inte användas utan vårt samtycke.

 

Föregående artikelNej till svenskt Natomedlemskap! Möte lördag 21 maj på Mynttorget kl. 12 och sedan demonstration. Kom med!
Nästa artikelMötet ”Nej till svenskt Nato” medlemskap i Stockholm igår. Bra tal, resolution och demonstration
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

19 KOMMENTARER

 1. Fransk volontär uppmanar Macron att förklara hjälpen till nazister i Ukraina
  Adrien Boquet kommenterar de ukrainska nazisternas symbolik.

  De franska myndigheterna och president Emmanuel Macron borde förklara varför landet beväpnar militanterna från det nationalistiska Azovregementet i Ukraina.

  Detta samtal gjordes på Sud Radio av före detta soldaten Adrien Boke, som tidigare hade besökt Ukraina som medlem i ett humanitärt uppdrag.

  ”Jag vill ställa en mycket enkel fråga och jag pratar med den franska regeringen. Hur kan du förklara och hur kan du motivera det faktum att den ukrainska militära formationen, vars soldater bär insignier från SS och Tredje riket, är beväpnade med vapen som Frankrike och Europa levererar till Ukraina? han sa.

  Enligt honom, med hjälp av västerländska vapen, som skickades till Ukrainas väpnade styrkor, legitimerar de azovska militanterna sin position i officiella ukrainska strukturer.

  Volontären uppgav att två tredjedelar av den franska militären är upprörda över tillförseln av västerländska vapen till Azovfolket. Och han föreslog till och med att denna negativa uppfattning började nå myndigheterna i landet.

  Enligt hans åsikt började även Frankrikes president Emmanuel Macron förstå tvetydigheten i situationen, som inte längre behöver stödja desperat anti-rysk retorik efter att ha vunnit valet.
  Som EADaily rapporterat är detta inte första gången som Adrien Boquet har blåst upp den franska etern med känslomässiga ”pro-ryska” uttalanden som var resultatet av de nazistiska brott han såg i Ukraina.

  Att han fortsätter att bjudas in till radion visar att det finns en växande efterfrågan i det franska samhället på sanningen om vad som händer i Ukraina.
  https://eadaily.com/ru/news/2022/05/20/francuz-volonter-prizval-makrona-obyasnit-pomoshch-nacistam-na-ukraine

 2. Det är inte sk ”nazister”/ie relaterat till 30t, utan ledaren för azov el vad man ska kalla honom är en ickesemitisk judaist, dvs ashkenazibolsjevik/ie massmördare, zelensky är detsamma ashkenazijudaist inkl hela globalistgänget. De är först och främst monopolister och i andra hand monopolister samt i tredje hand.. De har bara ett mål, att ta över hela världen medan resten sover och/el befinner sig i ett stockhlssyndrom.

 3. Fransk hjälparbetare i Ukraina:
  ”Vi pratar inte så mycket om Azov-bataljonen. Men de finns överallt”!

  Publicerat 12 maj, 2022

  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10158704129733061&id=708328060

  Rapporterar inte den svenska militära underrättelsetjänsten (MUST) till regeringen och de politiska riksdagspartiernas säkerhetsrepresentanter?!!! Är det till de ukrainska nazisterna som riksdagen levererar och så förlänger kriget?

  Fransk hjälparbetare i Ukraina:
  ”Vi pratar inte så mycket om Azov-bataljonen. Men de finns överallt”!

  Adrien Bocquet, en före detta soldat som tjänstgjorde i den franska arméns skyttebataljoner, berättade för SudRadio om de fasor han bevittnade under en humanitär resa till Ukraina.

  Bocquet levererade medicinsk utrustning och medicin till Ukraina. Han tillbringade flera veckor vid sidan av Azov-bataljonen.

  ”Ja. Jag har sett fruktansvärda saker, jag har sett krigsförbrytelser. Och jag upprepar: alla brott jag såg med mina egna ögon begicks av den ukrainska militären, inte av ryssarna”, sa Bocquet.

  ”Vi pratar inte så mycket om Azov-bataljonen. Men de finns överallt, inte bara i Azovstal, inte bara på militärbaserna. De finns i Kiev, till och med i Lvov, överallt. Det finns tusentals av dem, inte hundratals. De har nynazistiska insignier. Och se vad som händer: Europa ger sina vapen för ingenting till den stora militära styrkan som öppet använder nazistiska symboler! Det krävs ingen undersökning för att förstå att Azovbataljonen använder ett gammalt insignier av SS-enheter”, förklarade han.

  ”Och jag såg också något väldigt hemskt: jag såg vad som hände med de ryska krigsfångarna. De fördes in i små grupper om tre eller fyra i en lastbil. Dessa ryska krigsfångarna hade sina händer bundna och det var uppenbart att när de hoppade ur lastbilen ropade Azovsoldaterna åt dem:

  ”Vem av er är officerare? Gå ut!”.

  Männen antingen erkände eller erkände inte. Och de som inte erkände sin officersgrad, kom att skjutas i knäna med en kalasjnikov. Varför? De var helt försvarslösa, ofarliga, obeväpnade och bundna. Och de som visade sig vara officerare sköts i huvudet. Helt enkelt för att de hade oturen att berätta sanningen om vem de var (enligt de internationella krigslagarna), säger Adrien Bocquet.

  ”Vad som händer i Bucha, är vad som händer i Ukraina i allmänhet – åtminstone på de platser där Azov har befälet. Och det pratas inte om det. Sättet att rapportera om bombningen av fredliga stadsdelar som jag såg i amerikansk TV av USA-journalister nära Bucha, som filmade en falsk nyhet om ”civila offer” och förstörelse som påstås ha orsakats av det ryska flygvapnets flyganfall och artilleribeskjutning. Och allt det här filmade de mitt framför mig i en liten park.

  Med en text så här:

  ’Här attackerar ryska bomber en fredlig park, det är hemskt, oacceptabelt’, etc. Jag frågarde dem:

  ”Vad gör ni? Det har inte hänt.” Och de säger till mig: ’Okej, men det kommer att ge oss credit (berömmelse)'”.

  Källa: RadioSud
  https://youtu.be/noqlx0B6evo

 4. https://www.anti-spiegel.ru/2022/exklusiv-video-aus-dem-stab-des-asow-bataillons-bei-mariupol/

  Kort video i två delar från azovbataljonens stab i Mariupol. Fokus ligger främst på deras budord, insignier mm. Detta är Natos och Magdalena Anderssons samt Sanna Marins förtrupp, en trupp om vilken redan förre presidenten Porosjenko sade att dessa är våra modigaste kämpar. Ge dem en rysk soldat och de kommer att tortera honom till döds, ge dem två och de kommer att göra likadant. Ge dem ett kompani ryska soldater och de tar till harvärjan.

  Beröringspunkterna till IS är tydliga, bara symboliken är en annan. En mystisk våldsam ideologi med fabricerade myter som grundelement. Och som en rysk guide säger på videon: ”tro inte att detta är bara ett ukrainskt fenomen, det kan blossa upp var som helst där unga män och kvinnor saknar framtidsutsikter och där samhället saknar intresse för att erbjuda meningsfulla uppgifter och istället gör dem till redskap för politiska intriger.

  Död åt ryssen är högsta budord för dem och här det finns ju både svenska och finska traditioner att ösa ur. Kanske därför har Sverige och Finland så ivrigt hakat på. Först blev sannfinländarna rumsrena när det visade sig att de hatade ryssar mer än invandrare och nu kan sverigedemokraterna frottera sig med alla övriga då de ställt sig bakom Nato.

  • ”Detta är Natos och Magdalena Anderssons samt Sanna Marins förtrupp”. Rätt, tyska nazisterna kallade det SA, Sturm Abteilung, eller brunskjortorna. Så här såg dom ut.
   https://mychinaway.blog.se/files/2021/04/Sturmerlexhi4h8-P.jpg
   Nu skaffar Sveriges Magdalena Andersson sig en egen Sturm Abteilun, ska bli intressant att se om hakkorset kommer till heders igen i de sverigesponsrade trupperna, men det har ju redan hänt. Azovbataljonen använder ju redan både hakkorset och varghaken som symboler.

   Det är inte bara en fråga om IS, utan även de otaliga terrorarméer som USA försöker bygga upp, och en av deras baser är just Sverige. Det påpekar just nu Turkiet. Andra, för utom olika grenar av Islamiska Staten, är:

   East Turkistan Islamic Movement (ETIM) (USA utbildade terrorister i Syrien)
   Islamiska Staten IS skapad av USA från ”moderata rebeller” i Syrien
   Azovbataljonen i Ukraina, USA sponsrad med vapen, pengar och träning
   PKK Kurdistan Workers’ Party
   NATO (USA)

  • Mblembe Dkrone, Detta är vad man gör i Ukraina.
   1. Stoppar den etniska rensningen av etniska ryssar, folkmordet, i Donbass.
   2. Försöker stoppa USAs krigs och erövringsförberedelser av Ryssland och Kina. USA vill lägga belag på och plundra naturrikedomar och mat för att dela ut till sina vasaller.
   3. Befriar erövrade och ockuperade delar av Ukraina som återfår sin självständighet eller återförenas med hemlandet, Ryssland.

  • Har du inte hört det? Ryska soldater rensar nazister i Ukraina, avnazifierar Ukraina, genom Operation Z. Nu återstår bara kapitulationen av Ukrainas armé. Snart är det hela över. Landet 404 eller f.d. Ukraina – d v s det som består efter det att landet stycks itu i minst tre delar.

   Du borde också veta att ingen, inte ens USA (den skrytsamma), kan ta ut Ryska soldaterna därifrån. Däremot är det ingen som kan stoppa lögnimperiet från att häva ur sig en tirad av osanningar🤭

 5. Detta är inte en isolerad enstaka rapport. Det finns åtskilliga beskrivningar både om Ukrainas grymheter, och avslöjanden om propaganda. Svenska MSM och Public Service media är inget annat än amerikanska propagandakanaler helt efter nazistisk modell och förebild. Lita inte på något.

  Butja propaganda är avslöjad. Dels genom intervjuer. Med astronomiska beräkningar har man bevisat att grymheterna utfördes när Ukraina trupper kontrollerade Butja. De flesta vet att man kan med astronomiska beräkningar fastställa sin position på jorden. Omvänt, om man vet positionen kan man beräkna tiden. På sekunden. Genom jordens rotation förflyttas en punkt på ekvatorn med 1,669,79 km/t eller 463 meter per sekund.

  Teatern, barnsjukhuset och massgravarna är också avslöjade som propaganda falsarier.
  ”Ukrainian strike on Donetsk market was a terrorist act”
  ”Here’s what I found at the reported ‘mass grave’ near Mariupol”
  ”Eva Bartlett reports from Mariupol: “Ukraine forces used scorched earth tactics”

  När ni söker information om detta, använd aldrig USA kontrollerade sökmotorer som Google. Inte bara registreras ni, algoritmerna är skrivna för att dölja informationen. Duckduckgo är en som fungerar bättre.

 6. Dansk Ukrainafrivillig: Ryska fångar avrättas

  Ryska soldater som tas tillfånga i Ukraina avrättas och landet har i princip slutat med fångutväxling. Den bilden ges nu direkt av en dansk frivilligsoldat som intervjuas i den statliga danska tv-kanalen TV2 och som själv har en bakgrund inom den danska Försvarsmakten.
  – Jag har hört talas om ett lyckat fångutbyte, och det är allt, säger soldaten som kallar sig Jonas och som strider på Ukrainas sida i kriget.
  – Folk dödas, säger han.
  Jonas uppger sig själv ha dödat flera ryssar i strid men understryker att han inte deltagit i dödandet av tillfångatagna ryssar.
  Däremot har han pratat med flera ryska soldater som ukrainarna avrättat. Bland dem en blott 18-årig ryss som berättade för Jonas att han jobbade som dataprogrammerare hemma i Ryssland och att han inte alls ville vara med i kriget i Ukraina.
  – Morgonen därpå begravdes han, säger Jonas till danska TV 2.
  TV 2 uppger sig ha kontrollerat mannens identitet samt verifierat att han är en del av den ukrainska armén. Han är utbildad inom den danska Försvarsmakten.
  I början av mars släppte Ukrainas specialoperationskommando ett uttalande där de meddelade att ryska artillerister inte längre skulle tas tillfånga eller visas barmhärtighet utan istället ”slaktas som grisar”. Detta rapporterades dock inte av en enda svensk etablerad tidning.

  Även gårdagens uppgifter i danska TV2 missades helt av en enig svensk mediekår.

  Frågan om krigsbrott eller brott mot mänskligheten från Ukrainas väpnade styrkor är känslig i Sverige, som skickat vapen till landet i strid med sin långvariga praxis om att inte exportera vapen till länder som befinner sig i krig.
  https://nyheder.tv2.dk/udland/2022-04-07-russiske-krigsfanger-bliver-henrettet-i-ukraine-fortaeller-dansker
  https://www.friatider.se/dansk-ukrainafrivillig-ryska-fangar-avrattas

 7. Denna intervju med Adrien Bouquet hos radio Syd är på 50 minuter och innehåller även en frågestund med lyssnarna, där Adrien svarar på deras frågor.
  Man kan välja automatisk översättning, och då finns det många språk att välja mellan, men inte svenska. Jag valde norska, och det blev en blandning av svenska och norska som fungerade bra.

  Radio Syd har tagit in många intressanta personer med avvikande meningar mot statliga franska TV och även Jaquet Baud har fått uttrycka sina åsikter hos dem.

  https://www.youtube.com/watch?v=ZoKnhXnp-Zk&t=145s

 8. Svenska mediaskapet har denna våren visat sin sanna fula tryne,det är mer än häpnadsväckande TROTS att man ser detta dagligen,från SVT och Dagens Nys,till Expressen och Aftonh**a så verkar många okej med detta.Äh man finner ju inte ord,och så undrar alla dessa klantskallar varför ryssofobiska ordet existerar dessa senaste 8åren

  • Javisst är det patetiskt hur lättlurade individer är. Fuskmedia styr människors uppfattningssituation (de har ju förtroende för fusktabloiderna). Så fort ett begrepp uppenbarar sig så sväljer folk ned det. Hade de istället använt sin uppfattningsFörmåga, hade de enkelt upptäckt hur villervalligt och missledande syftet är med monopolistmedia. All logik säger att t ex de sk ’nazister’ som stöttas av kiev, av väst osv, inte är nåågot annat än bs, en coverup, psyop, falseflag (kalla det vad man vill, för att vi ska vara mentalt upptagna o frånvända det som verkligen är Verkligheten). Samtidigt förbjuds allt i väst som har med ’nazism’ att göra..Hur f..går det ihop. Alltså snälla, kan inte människor det enklaste av logik och källkritiskt tänkande längre. Helt enkelt skrämmande i hur mkt indoktrineringen varit ’succefylld’

 9. Skrämmande att man inte kan lita på de organisationer som skall stå för fredsbevarande och beskriva krigsbrott på båda sidor och stå neutrala inför dessa.
  DPR som låtit OSCE vara i deras område, där de även satt upp spionkameror för att övervaka kriget mellan DPR och Ukraina, nu när DPR hittade en mobil på en fiendesoldat från Ukraina, kunde de se i mobilen att koordinaterna för var deras trupper fanns, var i mobilen och stämde överens med vad som var registrerat i spionkamerorna som skulle vara där för att skydda befolkningen i Donbass, var i stället ett verktyg för Ukraina att bomba DPR:s positioner.
  OSCE har även tigit för omvärlden om alla dessa krigsbrott som begicks under dessa åtta år i Donbass.
  Nu säger man att man funnit i Azovstal, en OSCE satellittelefon på en av de tillfångatagna.

  https://twitter.com/RWApodcast/status/1528330684804304896

 10. Eva Bartlett lägger ut nya skrämmande uppgifter, hon har varit i ett fängelse som varit i drift sedan år 2014-2022, där man haft människor från DPR både civila och militärer, där de fått svälta, blivit torterade och några dödade. En nazistgrupp Aidar regementet har hållit i detta fängelse. Eva kan jämföra detta, med de IS-fängelser hon bevistat i Syrien.
  Allt detta hände i Ukraina, utan mer än några få notiser i nyhetstidningar som ingen lade märke till.
  Jag lyssnade på en intervju med en tonårsflicka i Donbass, som levt i källare under åtta års tid, att hon blev lycklig då hon hörde att Ryssland skulle komma och hjälpa dem. Hon kände ett hopp för första gången, efter en lång tid i underjorden utan dagsljus. Utan alla dessa vapen från EU och USA, skulle hon förmodligen fått fred, i stället för ett fortsatt långt krig.

  https://twitter.com/EvaKBartlett/status/1528649934899228676

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here