Nej till svenskt Natomedlemskap! Möte lördag 21 maj på Mynttorget kl. 12 och sedan demonstration. Kom med!

6
1739

På lördag 21 maj ordnas ett appellmöte av ”Kampanjen mot svenskt Nato-medlemskap” kl. 12 på Mynttorget i Stockholm.

”Kampanjen mot svenskt Nato-medlemskap” stöds av minst trettio organisationer i landet.

Tal av Kajsa Ekis Ekman, Thomas Hammarberg och andra. Banderoller och flygblad.
Förslag till resolution kommer att presenteras.

Det är mycket viktigt att så många som möjligt deltar i dessa avgörande dagar.

Se filmen från mötet på Medborgarplatsen 14 maj i ”Kampanjen för svenskt Natomedlemskap”

Se gärna filmen från mötena och demonstrationen mot svenskt medlemskap i Nato i Stockolm 7 maj!

 

 

Föregående artikelNato och G7 hotar med kraftig militär upptrappning mot Ryssland, och ännu mer
Nästa artikelEn fransk marinsoldat rapporterar om grova krigsbrott bara av Ukraina. Kan det stämma?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

6 KOMMENTARER

 1. 19 maj 2022.
  Schock-artad information för Finland och Sverige!
  Ekonomen Mikhail Khazin anser att Sverige och Finland riskerar att inte komma in i Nato, eftersom den nordatlantiska alliansen kan sönderfalla innan antagningsförfarandet för dessa länder är klart.

  Khazin förklarade att ett antal Nato-länder kategoriskt inte vill se Finland och Sverige i alliansen. De turkiska och kroatiska presidenterna uttryckte sin avsikt att blockera blockets expansion.

  Ogillande uttalanden om detta hörs från Italien och andra allierade länder, rapporterar FBA ”Economy Today” .
  Som Khazin förklarade är Natomedlemmarnas anspråk på Helsingfors och Stockholm olika, men något annat kommer att hindra inträde i alliansen.
  Experten uppmärksammade att USA också stöder dem. ”Av denna anledning är jag inte ens säker på att Finland och Sverige kommer att gå med i Nato. Jag tror att alliansen kommer att förstöras av en mycket enkel anledning – USA kommer att lämna. Och då är det slut”, förklarade Mikhail Khazin sin poäng om se på den bulgariska journalistens YouTube-kanal Mitko Hitov.
  Erdogan sa att Turkiet hade informerat Nato-länderna om att de skulle säga ”nej” till Sveriges och Finlands medlemskap i alliansen.
  https://yandex.ru/news/story/KHazin_SHveciya_i_Finlyandiya_riskuyut_ne_uspet_vNATO_poskolku_alyans_mozhet_raspastsya–dcdc47c630484628469f6ffc1b49ea3a?lang=ru&rubric=Sweden&fan=1&stid=C8ldzZypkSXDXWOg4RyH&t=1652977401&persistent_id=204979494&story=2f26d43b-689b-5fd9-9691-0f54ff3072e3

 2. Historiskt har sådana här ”allianser” bara fungerat så långe en part av alliansen haft möjlighet att diktera villkoren för alla andra. Det ser vi även idag för NATO är under autokratisk kontroll av USA, eller kanske bättre, har varit under kontroll av USA. USAs kontrollmetoder har varit dollardominansen, ekonomisk dominans som har använts för att diktera andra, politisk dominans. Detta har använts, och användes just nu, för att tvinga fram underkastelse av länder som Sverige. Som vi alla vet urholkas USAs grunder för att tvinga fram sådan underkastelse allt mer, och ju fler medlemmar i alliansen, ju fler åsikter, ju fler som drar i olika riktningar, och ju snabbare sönderfallet.

  Vi ser hur allt fler länder helt enkelt ger USA ”fingret”, ”Mind your own business”, Iran och Ryssland säljer olja, Kina och Indien köper olja, USA ”varnar alla att stödja Ryssland, och blir bara ignorerad. I Australien faller USA länken sönder, företag vill exportera, och priset att kyssa USAs stövlar är för högt. Osv. Asien stormar framåt medan det amerikanska korthuset alltmer rasar och USA är alltmer desperat. Några länkar.

  https://www.svd.se/a/a7MqbL/kina-koper-rysk-olja-for-strategiska-lager?metering=offer-abroad
  https://www.scmp.com/economy/global-economy/article/3178378/china-australia-relations-canberras-fear-looking-weak-hints
  https://www.rt.com/business/555600-india-russia-oil-sales-surge/
  https://www.rt.com/business/555549-eu-issues-dire-economic-forecast/
  https://www.rt.com/business/555551-ukraine-economy-russia-conflict/
  https://www.rt.com/news/555550-china-g7-russia-sanctions/
  https://www.scmp.com/news/china/military/article/3177908/chinese-scientists-work-hypersonic-missile-can-hit-moving-car
  https://www.scmp.com/news/china/politics/article/3177955/why-chinese-leader-xi-jinping-wants-more-technocrats-key-roles
  https://www.scmp.com/comment/opinion/article/3177945/us-cannot-stop-chinas-hi-tech-rise
  https://www.scmp.com/business/companies/article/3178027/jpmorgan-upgrades-china-tech-stocks-two-months-after?module=more_top_stories_int&pgtype=homepage

 3. Finland och Sverige har gett efter för USA: mångåriga påtryckningar och hastigt, som det verkar, utan betänkande bestämt sig för att söka NATO-medlemskap. Varför?
  Inga finländare och svenskar, unga eller gamla kommer att överleva det kärnvapenkrig, som enligt USA:s planer ska strypa Ryssland och naturligtvis utspelas i Europa.
  Detta krig kommer inte att utkämpas på Finlands och Sveriges villkor. USA drömmar om att förvandla Östersjön till en Natosjö. Men det borde inte ske ytterligare Nato-expansion i någon riktning.
  Det märkliga med det plötsliga ropet om att släppa in Finland och Sverige är att de är mycket säkrare i dag än de var vid något tillfälle under det kalla kriget.
  Finland och Sverige inte i någon omedelbar fara och behöver inte alliansskydd. Nato behöver inga nya medlemmar, och Finland och Sverige behöver inte vara med i Nato, men det har inte stoppat en ökning av stödet för denna helt onödiga förändring.

 4. Att aggressions alliansen NATO kollapsar är en möjlighet, och vi kan ju bara hoppas. Nu vill ju USA använda NATO som maktmedel i Asien, att förstärka ockupationen av Taiwan, hota Kina, och ta kontrollen av Sydkinesiska Havet. Skall Sverige vara del av det, som en amerikansk gratis resurs svenskarna får betala för. Det är bara att hoppas att resten av världen, inklusive Europa, vaknat till i tid för att förhindra att historien mellan 1910 och 1945 upprepar sig. Lindes, Sverige utrikesminister, hoppade ju på en annan diplomat vid ett möte nyligen och skällde ut honom för att han inte gillade hennes feminism. Det är bara att hoppas att Sverige en dag vaknar ur mardrömmen av alla underligheter. Våldet i Sverige ökar lavinartat, värre än Göteborgs kravallerna säger polisen, och nu säger polisen att det är drivet från utanför Sverige. Media rapporterar ju inte ens längre. När skall vansinnet kollapsa.

 5. Sverige kommer ångra detta historiskt korkade idiotiska beslutet redan nästa år. När dammet,och höstens val passerat,kommer vi nästa år 2023analysera och fundera på hur man kunde vara så här historiskt korkade,och ångra detta KRAFTIGT. Sverige har verkligen förändrats DRAMATISKT under2000talet så varit svårt att ens hänga med. Speciellt sedan 10talet.Mediaskapet är HELT åt papperskorgen.Klansamhällena över hela landet har vuxit sej så otroligt starkare.Kriminaliteten saknar motstycke och det är rena katastrofen.Nej ser ingen ljus framtid här ärligt,kanske bör flytta till Ryssland,eller Kina vore andra alternativet nästa år

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here