En kort kommentar till Rikskonferensen Folk och Försvar 10 januari

5
1275

Alliansfriheten.se är en ledande källa för information och debatt om Sveriges försvar. Här ett utdrag ur en rapport från Utgivarna. Kommentar till Rikskonferensen Folk och Försvar 10 januari, 2023 Utgivarna. Läs hela rapporten!

Årets rikskonferens för Folk och Försvar hade tydlig inriktning på hur Försvarsmakten skall integreras i Nato. Frågorna hur det svenska nationella försvaret skall utvecklas behandlades mer i andra hand. Det här var ett avgörande brott mot rikskonferensens traditionella inriktning som varit vårt eget lands försvar och hur det kan stärkas.

Sveriges statsminister Ulf Kristersson inledde rikskonferensen den 8 januari och pekade ut helt nya uppgifter för det svenska försvaret:

Sverige skall vara med i Natos gemensamma missilförsvar och även flygpatrullera över Baltikum. Svenska markstridsförband skall också vara redo att bidra till Natos försvar av de baltiska staterna. Statsministern talade inte om hur det egna försvaret skulle stärkas.

Försvarsminister Pål Jonson meddelade att Sverige nyligen inlett förhandlingar om att ingå ett ”Defence Cooperation Agreement” (DCA) med USA som skall möjliggöra snabbare och effektivare amerikanskt stöd i händelse av kris och krig. Avtalet kommer att underlätta för amerikanska styrkor att verka i Sverige.

Sverige skall ta ett regionalt ansvar för hela vårt närområde. Styrkor skall organiseras för att snabbt kunna sättas in utanför våra gränser. Sveriges geografiska läge gör att vårt territorium skall kunna tjäna som basområde för Natostyrkor.

Magdalena Andersson och Peter Hultqvist framförde på rikskonferensen likartade budskap.

I den svenska försvarsplaneringen finns för närvarande inget som utgår från att vi skall utveckla ett eget territorialförsvar av hela landet. Istället underströk flera talare på konferensen att försvaret skall säkra att Natostyrkor kan placeras på vårt territorium vid kris eller krig. Detta ställer frågan skarpt: är syftet att värna Sverige eller är det att vårt land i första hand skall tjäna som basområde och plattform för att Natostyrkor, inklusive svenska styrkor, skall kunna sättas in i andra länder, såsom Försvarsmaktens representanter förklarade.

Det nya avtalet med USA som nu skall förhandlas fram skall enligt försvarsministern möjliggöra för amerikanska styrkor att förhandslagra materiel här i landet och förbereda för USA skall kunna placera personal på svenskt territorium.

Trots inriktningen hos politiker och militärer på konferensen att förorda och satsa på militära insatsstyrkor för hela regionen, kom det också fram en vilja hos civilorganisationer och andra samhälleligt inriktade institutioner att bygga upp ett totalförsvar.

Hos det svenska folket finns det en tydlig försvarsvilja att bygga på. Vi kan inte jämföra oss med Finland, som varit försiktigt när det gäller försvaret. Finland har bevarat och utvecklat det nationella försvaret baserat på värnplikt. Med stöd av en medveten svensk försvarsopinion bör det finnas möjligheter att även i vårt land kunna påverka politiken så att ett territorialförsvar med allmän värnplikt som grund kan byggas upp igen. Etablissemanget är till överväldigande del inriktade på ensidig Natoanpassning på bekostnad av eget nationellt försvar.

Detta utgör en utmaning, något att rannsaka och vid behov gå emot.

Föregående artikelPåståendet att kriget i Ukraina främjar amerikanska intressen motsäger påståendet att det är ”oprovocerat”
Nästa artikelVarför erbjuder inte Ryssland ett motbud med säkerhetsgarantier för att inte gå med i Nato?!
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

5 KOMMENTARER

 1. Den ”store statsmannen” Fredrik Reinfeldt är också författare och har skrivit ett betydande verk som heter ”Det sovande folket”. En förfärlig bok ur alla synvinklar men titeln är bra. Så länge större delen av folket låter sig bli trampat på så blir vi alla (utom några få) överkörda gång på gång. Chockdoktrin efter chockdoktrin. Det är hög tid att vakna.

 2. Värt att även notera att USA tydligt förbereder anfalls krig och erövring av Ryssland, och i förlängningen Kina. Sverige tar villigt del i förberedelserna.

  —NATO, USA fattar nära nog alla beslut. Svenskarna placeras och förbereds idag som USAs förbrukningsmateriel eller förbrukningstrupp. Precis som ukrainarna just nu.
  —USA etablera militärbaser i Sverige, och lägger upp förråd av krigsmateriel för ett framtida attacker. Detta har tydligt och uppenbart inget med försvar att göra.
  —USA militären är redan på plats i Sverige och kartlägger och planerar framtida krigsaktioner.
  —Genom avtal har USA nu fritt tillträde militärt till Sveriges territorium.
  —En massiv förkrigspropaganda flödar, på traditionella media och genom USAs arméer av internet troll och bots. Exempel är Brasilien, Kazakstan, Hong Kong, Tibet, eller Xinjiang.

  Vad Sverige gör är att delta i planeringen och förberedelserna till eran egen och era landsmäns förintelse.

  Svenska folkets framtid! I USAs trogna tjänst
  —Blodbadet fortsätter – dödssiffran i Soledar så hög att ”ingen räknar de döda”
  https://nyheter.swebbtv.se/blodbadet-fortsatter-dodssiffran-i-soledar-sa-hog-att-ingen-raknar-de-doda/

  Svenska traditionella använder flitigt falska betalda vittnen, falska läckta dokument, rykten, falska experter, osv som källor, och framställer allt som sant och autentiskt.

 3. Ska man vänta sig något annat av idiotpolitiker i regeringsställning, som låter sig hjärntvättas och styras av svenska officerare ”propagandamakare” av världsklass, styrda av USA och som tydligen har ett ”Hjärn-grepp” över den svenska vulgärpressen. De har ju i stort tagit kontroll över hela mediebranschen så vitt man kan konstatera. Det är inte konstigt att det ser ut som det gör i riksdag och regering.

  Yrkeslögnarna har för länge sedan avslöjats av ”Sissela Bok” (Alva och Gunnar Myrdals dotter), professor i medicinsk etik, i boken med titeln ”Att Ljuga”, där hon avslöjar dessa yrkesgrupper och deras hemmahörighet. Lögnen är ju fri, förutom under edsvuren försäkran i domstol. Säljer bra och utnyttjas flitigt av slaskpressen och i övriga medier som bekant. Lögnfabriken bearbetar dig konstant varje dag. Avståndet till den största av dem är i genomsnitt 1, 8 till 2,5 meter.

 4. Här och nu och efter alla intervjuer efteråt har Sverige sålt ut det LILLA sista vi hade kvar,den där lilla gnutta sista vi hade kvar är nu permanent sålt. Och inte för MINSTA pengar, tvärtom ska vi betala MASSOR också det är många miljarder kommande åren nu. Och alla medierna efteråt och under tiden nu, FYFAN vad bedrövliga herregud värre finns EJ. Denna regering borde åtalas för landsförräderi klantskallarna. Det var såååå mycket mer än tragiskt att se jippot Wow säger jag bara

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here