En rysk kvinnlig världsmästare svarar till Arnold Schwartzenegger

19
1751

Den kände atleten och politikern Arnold Schwartzenegger har i ett uppmärksammat uttalande fördömt Rysslands angrepp på Ukraina, samt president Putin.
(Även jag har kraftfullt fördömt angreppet.)

Här en kommentar på knappt 7 minuter från en ryska som satte världsrekord i bänkpress i unga år och som ofta besökt Donbass. Måtte det spridas lika mycket.

https://www.youtube.com/watch?v=saSAP0UUnyU

Föregående artikelVad anser Rysslands centralbankschef Elvira Nabiullina?
Nästa artikelGaza – världens hårdaste lockdown? Uppdaterad artikel.
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

19 KOMMENTARER

   • I Pentagon är man mycket medveten om detta det är därför man vill ha sina gammaldags missiler så nära ryska gränsen som möjligt! Missil-teknisk efterblivenhet från USA:s sida ska kompenseras sålunda. USA satsade massor av pengar på hangarfartyg som blivit havens dinosaurier, (precis som slagskeppen under andra världskriget), och Stealth-plan som även de blivit obsoleta p g a utvecklingen av radarsystem och luftförsvar. Men så blir det när skattebetalare tvingas punga ut med miljarder dollar på utdaterade vapensystem. Vem tror på allvar att de ”svenska” Patriot-missilerna ska kunna träffa en inkommande Kinshal-missil t ex? Inte en chans, de är t o m helt värdelösa mot palestiniernas enkla missiler vilket man i Israel konstaterade och byggde om skiten för dyra pengar!

  • Mats Larsson, ditt svar är ett utmärkt exempel på att om du inte tycker om det budskap som budbäraren kommer med, ge dig på henne! Eller hur?

   • Mats Larsson bryr sig alltför mycket om propagandan. Det var en professor i mediateknik (??) som beklagade sig över att den ryska ”propagandan” var så effektiv även i västvärlden trots alla försök att censurera! Vad professorn ”glömde” att nämna var att den är långt mer sanningsenlig än den USA-styrda propagandan i fulmedia…

   • Catarina,
    jag har arbetat med ryska dopingjurister i många år, och representerat ryska idrottskvinnnor (pro bono) i högsta idrottsliga instanser som expertvittne. Även svenska idrottskvinnor, pro bono, om du googlar på mitt namn och ”Jenny Fransson”).

    Det tragiska med denna unga kvinna, vars karriär jag följt med viss förskräckelse, är att hennes far använde henne som ett instrument för att vinna pengar. Hon har aldrig tävlat i en dopingfri tävling, och när hon till slut testades i en Arnold-tävling så visade sig att hon var dopad.

    Ett tragiskt fall för en ung och antagligen mycket talangfull kvinna, men vars karriär på alla sätt är slut.

     • Anders,
      det påverkar i högsta grad hennes kritik eftersom hennes trovärdighet är noll.
      Inom dopingvärlden är jag en persona non grata. Cheferna för dopinglaboratorierna besvarar aldrig mina emails, när jag vill diskutera brister i regelverket för substansanalys. Det svenska dopinglaboratoriets senfärdighet drabbade hårt den unga ryska konståkerskan Kamila Valijeva.

      Men när en ung, tallangfull kvinna, istället för att på normalt sätt tävla i dopingtestade internationella tävlingar, tvingas (hon var minderårig när hon började) åka på uppvisninar och dopad lyfta vikter som är direkt skadliga, så är det tragiskt. När hon nu, antagligen för sista gången, får visa upp sig så har hon för mig ingen trovärdighet, oavsett vad hon säger.

     • Det finns miljontals exempel på att människor utvecklas och ändras till det bättre. Gäller inte minst ungdomar? Var inte Arnold S sannolikt dopad?

  • Just precis. Sant att krig alltid förtjänar fördömande, så varför inget fördömande av Zelensky’s USA sponsrade krig mot ryska områden i Ukraina. 14,000 döda. Hittills. Bara när ryssar slår tillbaka för att freda sig fördöms det som krig. Nazisterna i Tredje Riket använde gaskammare, de USAs sponsrade nazisterna i Ukraina använder amerikanska vapen för att åstadkomma samma sak i Donbass, men jag hör inget fördömande. Räknas inte USA sponsrat dödande som krig. Fördömandet kommer först när ryssarna slår tillbaka för att freda sig. Jag hör heller inget fördömande när USA systematiskt bygger upp ett militärt aggression och angrepps system dom kallar NATO för att förbereda att i framtiden starta krig mot Ryssland och Kina i syfte att ta kontrollen av länderna. Metoden är identisk med hur Hitler byggde ett system för att angripa och erövra Brittiska Öarna 1940 från Norge. Nazisterna i Tredje Riket fick använda svensk mark och resurser som telekommunikation för att ladda upp för i Norge inför ett anfall från Norge mot britterna, Permittenttrafiken. NATO och värdlandsavtalet är identiskt samma tillstånd för USA att ladda upp för att i framtiden angripa Ryssland och Kina, men var är fördömandet när USA förbereder krig genom att expandera NATO.

 1. Användandet av kändisar i propagandasyfte är ett välkänt manipulations trick, som flitigt använts även i Sverige av våra statsmedier liksom tabloid och hor-pressen.
  Folk gillar kändisar och tycker sig identifiera sig med dem, eftersom de ständigt framträder i i olika strunt-program i Tv. Vad dessa kändisar säger, betyder något väsentligt för dem.
  De har lärt sig att älska dessa kändisar och har blivit en del av deras TV-gemenskap. Detta fenomen utnyttjar statskontrollerad media, som köpslår politiskt med deras kändisskap eller värderingar och utnyttjar dem för att få ut sin politiska propaganda. De kunde tydligt avläsas i public service, tex när kändisar i Tv ständigt tilläts belysa sin avsky för Sd eller i vilket annat sammanhang som helst, som ska gynna den statliga politiska agendan. Det finns mängder av exempel på detta och är mer regel än undantag.
  Just nu spelar man upp flykting-krisens drabbade personer, men bara från ena sidan vad som händer på östra sidan förtigs.
  Censuren är kartlagd och i dag ska ”Zelinsky” tala i Riksdagen via länk. Undrar vem som är hans talskrivare?
  Om Jag vore riksdagsman skulle jag stanna hemma. En saK… KAN MAN VARA SÄKER PÅ. ”PROPAGANDA”.

 2. Här är ett tips som jag tror det går ganska väl att lita på vad gäller det som händer i krigssituationen i Ukraina.
  BelaRus News har detaljerad upplysning via karta om Alliansens (Ryska) avanceringar och det Ukrainska motståndet (som är omfattande) i en dag-för-dag rapportering.

  Den här kanalen, som är ryskspråkig, följer jag noga och har idag upptäckt att engelsk undertext finns att hämta i fliken ”Inställningar”.
  Då blir det så mycket enklare att följa med i vad nyhetsreportern säger.

  I det här kriget används tunga och avancerade vapen av bägge sidorna så förstörelsen blir enorm, likaså stora förluster i både krigsmateriel och soldater.
  Gissningsvis har det nu blivit runt 10.000 stupade ryska soldater.
  Uppskattningen av stupade ukrainska soldater vet jag inte men någon annan här får gärna komma med sådana uppgifter.

  Ni som är intresserade av vad som händer vid de olika krigsfronterna, följ BelaRus News!

  https://www.youtube.com/watch?v=NrEJ33m5yYs

  Generellt ser det ut som Alliansen avancerar framåt men det går sakta därför motståndet är hårt.
  Utgången är oviss men viktigast är väl ändå att slippa ett Tredje Världskrig där Ryssland trängdes in i en hörna och inte längre hade några andra val än den totala förstörelsen?

  För mig är det viktigast att Västvärlden inte skickar värre pang-pang grejer och brutalare villkor än att Ryssland kan hantera dem.
  Västvärldens ekonomiska sanktioner drabbar Ryssland hårt nu när Ryssland övergått till Fri Marknad och kontrollen över konsumentpriser blir svårare att hålla.
  Man måste tänka på att den generella välfärden i Ryssland inte är uppbyggd kring något bidragssystem som hos oss i Sverige.
  Välfärdssystemet i Ryssland är istället uppbyggt kring låga konsumentpriser.
  Som ska göra det möjligt för Tak över huvudet och mat på bordet åt alla.
  Men vid Fri Marknad ökar matpriserna när tillgången minskar på grund av ekonomiska sanktioner.
  Bilköp för ryssar i Ryssland nu ska vi bara inte prata om.
  Så gott som alla bilar i Ryssland är idag importerade och många från Västvärlden där nu sanktionerna omöjliggör bilköp därför bilpriserna blivit astronomiska.
  Jag hoppas Ryssland gör sig mer oberoende av Västvärlden genom mer inhemsk tillverkning samt import från mer vänligt sinnade länder som exempelvis Kina som bekant numera blivit en industriell och ekonomisk gigant respekterad över hela världen.
  Kina har ju till och med lyckats hota den andra (tidigare?) ekonomiska giganten USA.

  • I Ryssland kommer det att säljas bilar från Kina, Indien och andra länder! Dessutom kommer det att fraktas europeiska, japanska och koreanska bilar dit via andra länder! Givetvis så kommer även den inhemska bilindustrin i Ryssland att växa liksom alla andra ryska producenter av varor. Och ändringen kan komma snabbt det såg man när spannmålsproduktionen och andra livsmedel i Ryssland ökade enormt på bara några år när lokala producenter såg sin chans när Ryssland utsattes för sanktioner tidigare. Det som behövs i ett industriland som är tillgång till energi, råvaror, teknik och kunnande vilket redan finns så nu beror det på det ryska folket om de vill ha kvar sitt land eller kommer globalisterna att ta över där också!

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here