EU-parlamentarikern Clare Daly talar ut!

21
1183

 

Inlägg från en läsare

”EU är inte någon ”bastion för demokrati”. Tvärtom, hävdar den irländska Europaparlamentarikern Clare Daly i ett tal i parlamentet. EU ”krossar” regeringar som inte följer dess agenda och hejar nu dessutom på folkmordet i Gaza, förklarar hon.

Europaparlamentarikern Clare Dalys angrepp mot makteliten i EU blir hårdare och hårdare.

Biden, Ursula von
der Leyen och Charles Michel. Bild:EU-debates. TV.

Nu säger hon att EU är motsatsens till demokratins försvarare, och kallar EU-kommissionens ordförande för ”Fru Folkmord”. Detta med anledning av brutaliteten i Gaza.

– Gång på gång uppmanas vi att tro att EU är en bastion för demokrati, inför överväldigande bevis på motsatsen. Snarare föraktar man demokratin. När medborgare väljer fel regering, som i Grekland, åker handskarna av i Bryssel, och den regeringen krossas. När medborgare röstar fel i en folkomröstning i Irland, tvingas de att rösta igen. Och efter att ha fördömt lagar om utländska agenter i andra länder vill kommissionen nu ha en här.

Enligt Daly har 200 organisationer varnat för att EU:s nya ”Defence of Democracy”-paket utgör ett hot mot civilsamhället.

– Och kronan på verket är att det här paketet kommer från Ursula von der Leyens kommission – en person som höjts upp till makten utan en enda röst från medborgarna, och som har ägnat de senaste två månaderna till att svepa in och åsidosätta de folkvalda regeringarnas utrikespolitik, allt för att heja på en brutal apartheidregim som hon kallar för en levande demokrati samtidigt som den pulveriserar en stad av barn, fortsätter hon.

– Ja, herregud, med sådana försvarare av demokratin, jag tror att jag talar för många, många medborgare i Europa när jag säger Nein Danke – Nej Tack, Fru Folkmord.”

Föregående artikelGlobal osäkerhet:   Radhika Desais och Michael Hudsons ekonomiska geopolitiska ekonomiöversikt
Nästa artikelUtan kontantplikt blir kontanter obsoleta och integriteten äventyrad
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

21 KOMMENTARER

 1. Västvärlden planerar världens undergång!
  ”Defence of Democracy”-paket utgör ett hot mot civilsamhället.

  Västvärlden ger sig inte! hoten ropas ut för ett nytt Ukraina — Serbien har att välja ”vi- eller- dom”, precis som i situationen med Ukraina.
  och
  Lantbrukarföreningen i Tyskland demonstrerar mangrant, tusentals bönder protesterade nyligen i Berlin med en traktordemonstration.

  Protest riktas mot den federala regeringens åtstramningsåtgärder. För att konsolidera sin budget, efter avgörandet från den federala författningsdomstolen, beslutade den bland annat att avskaffa subventionerna för jordbruksdiesel och fordonsskattebefrielsen för jordbruks- och skogsbruksmaskiner. Omkring 925 miljoner euro förväntas sparas på detta sätt. 

                        —

  MOSKVA, 26 december. /TASS/. Västvärlden har ställt Belgrad ett ultimatum, vilket i praktiken tvingat landet att välja ”allt annat än Ryssland”, sa det ryska utrikesministeriets taleskvinna Maria Zakharova.

  ”Precis som i situationen med Ukraina, ställde väst till en början villkor för Serbien och tvingade landet att göra ett tufft val, det vill säga antingen vara med väst eller med Ryssland, istället för att harmoniskt kombinera olika utvecklingsvägar i enlighet med de nationella intressena hos landet. Det serbiska folket. Nu är dock det enda valet kvar att vara med väst. När det gäller de senaste kommentarerna låter de som inget annat än ett ultimatum: [välj] vad du vill, bara så länge det inte är Ryssland”, sa diplomaten till RT-tv, kommenterar de pågående protesterna i Serbien.

  Enligt Zakharova, tidigare var Ukraina skohornad i samma ”vi-eller-dom”-modell och alla varningar ignorerades.

  Medlemmar av oppositionsblocket Serbia Against Violence, som började samlas regelbundet framför den republikanska valkommissionens byggnad i Belgrad den 18 december, försökte storma stadshusbyggnaden den 24 december men skingrades av poliser. Serbiens president Aleksandar Vucic varnade för att oppositionens protester inte skulle leda till någonting eftersom ”val är det enda sättet att ändra regeringen” i Balkanlandet. Ändå fortsätter motståndare till landets ledning att utmana segern för den regerande partiledda koalitionen i Belgrads val till kommunfullmäktige.

                           —

  Bondeprotesterna i Tyskland kommer att fortsätta från och med: 23 december 2023 

  Den federala regeringens åtstramningsplaner har orsakat protester från bönder i flera dagar. Lantbrukarförbundet meddelade att detta kommer att utökas i januari. Den federala miljömyndigheten och experter välkomnar däremot subventionsnedskärningarna. Enligt förbundsregeringens önskemål ska skattelättnader för jordbruksdiesel och motorfordonsskatt avskaffas – detta har orsakat protester från lantbrukare i flera dagar, och i i vissa fall har detta lett till trafikstörningar. Nu har den tyska lantbrukarföreningen krävt en åtgärdsvecka från och med den 8 januari om avskaffandet av subventioner inte upphävs. ”Det räcker: den federala regeringens skattehöjningsplaner måste dras tillbaka”, krävde förbundets ordförande Joachim Rukwied.

  Med sina protester i januari skulle bönder och transportindustrin ”visa trafikljusregeringen vad de tycker om anti-affärspolitik”, sade ordföranden för Federal Association of Freight Transport and Logistics (BGL), Dirk Engelhardt, till Tidningen Bild.
  Eftersom en lokförarstrejk är möjlig samtidigt kan det bli massiva trafikstörningar i januari.

  Den tyska lantbrukarföreningen planerar nya protester andra veckan i januari. Det blir en actionsvecka från och med den 8 januari. Som avslutning planeras ytterligare en stor demonstration i Berlin den 15 januari, där även speditörer vill delta denna gång. ”Vi kommer att demonstrera fredligt men tydligt i hela Tyskland”, sa föreningens president Joachim Rukwied om aktionsveckan. ”Skattehöjningsplanerna måste dras tillbaka”, krävde han.

 2. Vi måste faktiskt också tillägga att det regerande politiska partiet SNS i Serbien faktiskt är ett högerpopulistiskt och högerkonservativt parti och att de senaste valen av många externa bedömare bedömts som mycket bristfälliga (som i grannlandet Ungerns fall) och att ett antal omval nu skall ske i en del valkretsar i Serbien. Visserligen har partiet en del progressiva drag (konstigt nog), men i vänstern måste vi noga komma ihåg vilka farliga krafter för det öppna samhället och demokratin partier som Polens ”Lag och Rättvisa”, Ungerns ”Fidesz” och andra som tyska AfD utgör mot det öppna, fria samhället och den fria debatten. Nu har det polska anti-demokratiska styret tack och lov fallit, i just öppna och fria val -trots den polska högerns försök att underlägga sig all media i polska samhället. Nu måste man försöka sig på att få tillbaka akvariets fria simmande fiskar av den uppkokade fisksoppan: inte en lätt uppgift!

  Serbiska SNS-partiet har också klart fördömt det ryska ockupationskriget av Ukraina och inte erkänt några ryska ”territorieerövringar” heller i Ukraina; vilket självfallet TASS text här ovan aldrig skulle få för sig ens under gift- och pistolhot att skriva ut. Serbien vill ju också under Aleksandar Vučic´ bli medlem av den europeiska gemenskapen och unionen som alla andra balkanländer -och knappast en egen oblast i Putins Ryssland.

  • Johan N,
   Västimperialisternas krigsvåg ökar i Europa och du borde veta?! att deras väl kända taktik är att provocera fram oroligheter i självständiga stater typ Serbien.Du har ”ögon” att se att Natos imperialistiska block håller på att förlora sitt proxykrig i Ukraina. Ändå gör den allt för att förlänga kriget. 

   Du är klok nog att förstå, när USA:s förmåga att dominera krymper och ekonomiska kris fördjupas, hotar imperialisternas desperata strävan att rädda sitt system med alla nödvändiga medel att uppsluka hela världen i lågor.
   Världskrisen idag är ett tydligt exempelpå en värld i brand orsakad av Västimperialismen.

   I sin strävan av en fullständig förstörelse av Ryssland som en självständig stat, dess styckning i fientliga och kontrollerbara delar, underkuvande och superexploatering av dess folk, och imperialistiska företags fria plundring av dess resurser, har de indoktrinerat de europeiska folken med pro-imperialistisk russofobi.
   I decennier nu har USA och dess allierade bearbetat folken i Europa för att vara redo att tjäna som deras villiga fotsoldater i detta uppdrag. 
   Allt för att återinföra ekonomisk rekolonisering i väst.
   Alla möjliga medel används för att förvirra och splittra, söndra och härska. Samma taktik som har tjänat Västimperialismen i Ukraina.

   Vi har lurats att tro att det ligger i vårt intresse att tjäna som undersåtar i imperialisternas alla proxykrig mot självständiga stater för att försvara USA-imperialismens avtagande hegemoni.

   I det forna Jugoslavien står människor inför ett högst uppenbart exempel på imperialismens destruktiva strävan efter dominans över regionen: Natos ockupation av den serbiska provinsen Kosovo där en härd av våld, där brottslighet och narkotikahandel blomstrar, under militär dominans av Camp Bondsteel – USA:s största militärbas utanför sitt eget territorium.

   Sveriges och Europas framtid ser mörk ut i händerna på EU-eliten!

   Angående Serbien så bör du söka fakta för att förstå att landet går inte fullt ut Västimperialismens ärenden och konsekvenserna kan bli ”dödliga.”

   Du får två exempel från 
   StrasbourgKommissionens rapport för 2022 om Serbien, Onsdagen den 10 maj 2023 

   5.  Europaparlamentet noterar Serbiens anpassning till EU genom att rösta för relevanta resolutioner från FN:s generalförsamling och Rysslands avstängning från FN:s råd för mänskliga rättigheter. Parlamentet välkomnar Serbiens stöd för Ukrainas territoriella integritet och suveränitet. Parlamentet beklagar dock att Serbien konsekvent har misslyckats med att anpassa sig till EU:s restriktiva åtgärder och de flesta förklaringar från den höga representanten på EU:s vägnar mot Ryssland, som har angripit Ukraina. Parlamentet välkomnar Serbiens anpassning till EU:s restriktiva åtgärder mot Belarus för dess roll i den ryska invasionen av Ukraina och åtgärder mot det tidigare ukrainska ledarskapet samt Serbiens energibistånd, återuppbyggnadsinsatser och åtgärder som vidtagits för att tillhandahålla humanitärt bistånd till Ukraina. Parlamentet beklagar dock att Serbiens regering ofta väljer att inte offentliggöra sitt beslut att anpassa sig till dessa åtgärder.

   6. Europaparlamentet beklagar djupt Serbiens fortsatta nära förbindelser och partnerskap med Ryssland, vilket väcker frågor om Serbiens strategiska inriktning och hindrar den ekonomiska och politiska utvecklingen. Parlamentet är oroat över i vilken utsträckning ryska tjänstemän påverkar vissa beslut från serbiska offentliga institutioner. Parlamentet fördömer statliga tjänstemäns och inflytelserika mediers kampanjer för att undergräva EU:s integrationsprocess.

   • Med all respekt, men ukrainska folket har inte problem i sitt eget land med någon invaderande och bombande ”västimperialism”, utan med den ryska hyperkapitalistiska östimperialismen. Det är ju så förhållandena ser ut på marken. Det är givna, obestridliga fakta.

    • Du skriver ”hyperkapitalistiska östimperalism”. Hur vill du karakteriseras Västs betydligt mer uttalade im?

     • Det ukrainska folket har med säkerhet valt den västerländska demokratin, rättssäkerheten, solidariteten och fungerande civilsamhället framför putinismen -. det visar alla fakta på bordet.

      Häromdagen talade jag med yngre ryss (än jag själv) som i Petersburg var utövande hantverkare i ett mycket högt yrke, och han hade nu flyttat till Almaty (förr känd som staden Alma-Ata) i Kazachstan, och nu med smygande över gränsen också fått över sin familj från Petersburg. När han kom till Almaty sade han för sig själv: för första gången på år mindes jag hur det kändes att andas ut av personlig säkerhet. Efter två dagar bytte jag inte sida på gatan då jag såg en polisman.

      Strax över en halv miljon högkvalificerade och högutbildade ryssar har idag flytt den sociala döden i putinismens samhällsmodell. Det är den ukrainarna inte heller vill ha. Putinismen vill försöka sig på att införa den gangsterkapitalistiska modellen i landet med våldets makt: det är det enda vis Putins män oligarkierna kan införa denna modell i något land, inklusive sitt eget; till priset av total rättslöshet – och det är den ukrainska folket och precis alla andra grannfolk till Putins välde, inte vill ha. Så länge de är fria.

     • De valde knappast den av USA och EU stödda statskuppen ledd av högerextrema organisationer.

    • Johan
     Det Ukrainska folket har fått en hel generation unga män dödade, sin ekonomi krossad, massflykt från landet och enorm förödelse i öster på grund av västimperialismens hänsynslösa användande av deras land som murbräcka gentemot Ryssland.

     Hade inte USA kuppat fram en lydregim 2014 och hade inte den okammade dåren Boris Johnsson saboterat fredsförhandlingarna i Istanbul så hade det mesta av det eländet aldrig inträffat. Snacka om problem!

     Rysslands agerande måste fördömas ur mänsklig och folkrättslig synvinkel, men det är inte grundat i någon imperialistisk ambition att lägga under sig Ukraina, utan som ett i deras egna ögon framtvingat försvar emot den aggressiva och krigstokiga västvärlden.

     • Fast Du hittar inga ukrainare som vill ha putinismen och leva under den. Det är där denna långa förklaring Du avger aldrig klarar sig mot verkligheten. Frågar Du vilken ukrainare som helst om de vill leva under Moskvas samhällsmodell eller en europeisk: då får Du svaret.

      Till alla då som kritiserar vårt demokratiska västerländska och överlägset rättssäkrare samhällssätt: ansök då om att då emigrera till Ryssland och Nordkorea, och visa att ni tar Era egna ord på allvar.

      P.S. I Nordkorea tar de inte betalt hos tandläkaren!!

     • Johan
      Ditt svar är helt irrelevant. Det är fortfarande USA som genom statskupp och sabotage av fredsförhandlingar skapat den galna situation dom Ukraina befinner sig i och det är fortfarande ingen imperialistisk ambition som driver Ryssland att kriga.

      Dessutom så har du fel om ukrainska folkets vilja. 2019 röstades Zelensky fram på löften om fred med Ryssland och sannolikheten att dom ukrainare som bor i östra Ukraina föredrar Ryssland är mycket stor.

      Den västerländska rättssäkerheten förefaller vara under avveckling, men även den är irrelevant i det här sammanhanget. Om den ”rättssäkra” västvärlden stöder imperialismens ständiga krig och massmord, så tror jag att större delen av mänskligheten anser att väst kan stoppa upp sin rättssäkerhet där solen inte lyser.

     • Nä. Svaret är inte minsta irrelevant.
      Staten Ukraina liksom ukrainska folket – liksom parallellt det palestinska folket – har full internationell lag och rätt på sin sida att slippa ha en illegalt ockuperande invasionsmakt på sitt territorium. Detta är strikta internationella juridiska principer som såväl Förenta nationerna liksom dess generalsekreterare krävt av både Ryska federationen och Israel: att omedelbart upphöra med dessa krigsinsatser.

      Krig är primärt olagliga enligt Förenta nationernas stadga. Detta bryter såväl Ryska federationen som Israel idag emot.

      Vad som sker inom det ukrainska politiska och juridiska systemet är primärt inrikes angelägenheter som ingen yttre stormakt kan lägga in minsta veto emot. Det är internationellt helt olagligt. Om Ukrainas parlament, Verchovna Rada, som vid omröstningen avsatte dåvarande president Janukovitj där dennes eget partis (Partija Regioniv), liksom dåvarande ukrainska kommunistpartiets ledamöter, faktiskt röstade för dennes avsättning – är det en sak för Ukrainas politiska och juridiska institutioner att lösa själva. Ryska federationen har inte minsta överprövningsrätt över ett grannlands interna beslut och ställningstaganden. Om Ryska federationen haft anmärkningar på det skulle man ärligt juridiskt vänt sig till internationella institutioner som Cour internationale de Justice i Haag eller Förenta nationerna för mellanstatliga problemlösningar. Men Putin valde istället den helt olagliga vägen: angreppskrig.

      Men förklaringen blir som vanligt i totalitarismens sympatikretsar: ’det var judarnas fel att de blev utrotade för att Hitler tvingades till krig som han egentligen var emot, och inte skulle behöva ansvara för’. Så även här: ’det var ukrainarnas fel att Putin inledde et krig han inte ville ha, och det är inte Putins fel att det blivit det krig han själv startade’ – d.v.s. totalitarismens bortförklaringstes nummer ett.

      Så går det när lika svaga som ansvarslösa liksom dåliga politiker som Hitler och Putin inte förstår principer och att när de tvingas tillämpa illegalt krigsvåld – är det alltid det anfallna offrets fel.

     • Enligt Ukrainas parlament (och president Poroshenko enligt uppgiuft) skedde en av USA och EU stödd statskuypp mot i lovordade val (OSSE) vald president Janukovit 22/2 2014.INTERNATIONELLTUkrainaDemokratiMEDIAdesinformationimperialismNatoRysslandStatskuppUSA Dags att erkänna statskuppen i Kiev, Ukraina, efter 9 år!

      ”Under trycket av massvåld lämnade 72 ledamöter från Janukovitjs Regionernas parti partiet. Diverse omröstningar skedde i radan, Ukrainas parlament med decimerad numerär på omkring 326 av 450 ledamöter. Man kan ifrågasätta hur fria de var då beväpnade män stod utanför dörrarna. Ny riksåklagaren kom från fascistpartiet Svoboda, liksom vice talmannen. Parlamentets talman Rybak misshandlades tills han gick med på att avgå, och flera andra folkvalda parlamentariker har också misshandlats, fått bostäder brända eller har hotats. Rabbi Azman i Kiev bad snabbt Kievs judar att lämna staden och om möjligt Ukraina, då han fruktar våld mot Ukrainas 200 000 judar han bad Israel om assistans med säkerheten. Propaganda för nazism avkriminaliserades.”

     • Johan
      Din barnatro på formaliteter är rörande och visst hade världen varit en bättre plats om det fanns någon som upprätthöll dessa formaliteter.

      FN-stadgan borde vara det som styr internationella relationer, men dessvärre så har USA satt den helt ur spel. Att förvänta sig att Ryssland skulle hitta en framkomlig väg genom att följa dom regler som huvudfienden USA struntar i är mer än naivt.

      Formellt är det korrekt att Palestina och Ukraina har folkrätten på sin sida, men om man enbart följer den så hamnar man i den omöjliga situationen att både stödja Palestina och Palestinas fiender samtidigt.

      Man måste höja blicken Johan. Både Israel och Ukraina krigar med amerikanska vapen och med amerikanska pengar.
      Anledningen är att USA:s hegemoni över världen nu utmanas starkare än någonsin tidigare och att USA sin vana trogen för sina krig via ombud. Provokationerna emot Kina om Taiwan pågår också oavbrutet.

      Både kriget i Ukraina och kriget i Palestina är krig emot den amerikanska imperialismens försök att behålla sin hegemoni.

      För eller emot imperialismen måste vara den grundläggande ståndpunkten, inför den får formaliteter som alla ändå struntar i komma i andra hand.

      Imperialismen i väst, med USA i spetsen, är det största hotet mot den mänskliga civilisationens överlevnad vi någonsin sett och på något vis måste den stoppas. Om vi lyckas med det kanske vi kan se till att internationella lagar verkligen efterlevs, men knappast innan.

    • Johan N,
     Vem har provocerat fram kriget, som alla krig i världen, ja inte ngn s.k. östimperialism dessutom är ukrainarna missnöjda med politiken
     som förs i ditt älskade Nz Ukraina.
     Faktiskt faller du i fällor förblindad och i den stunden blottar herrn sitt rätta jag, det får Lundströms fantasi att flöda – kanske JN är en ukrainsk agent i Säpos tjänst?!

     När du läser undersökningen gjord av KIIS om att oron bland medborgarna för situationen i Ukraina växer, ha då i åtanken att yttrandefriheten i Ukraina är kvävd, det betyder att åsiktsfrihet bland oliktänkande är satt med munkavle. Kan undersökningen då vara trovärdig?
     Kom ihåg att undersökningar är ingen framtidsförutsägelse, däremot bör den ge en god nulägesbild av en fråga.

     Sedan 2021 har anklagelser mot Zelenskyj-regimen handlat om attacker mot enskilda journalister, påtryckningar på oppositionsmedia och om korruption.

     ”Yttrandefrihet sågs allmänt som ett centralt ukrainskt värde, med uttalad kritik av landets eliter djupt förankrad i den ukrainska nationella identiteten. Sedan Ukraina återvann självständigheten 1991 har Ukraina gått igenom många upp- och nedgångar i strävan efter yttrandefrihet, men har uppstått ur tre turbulenta postsovjetiska decennier med en av de friaste mediemiljöerna i före detta Sovjetunionen.” 
     -KIIS 
     ——–

     1 November 2023/ Visit UKRAINE
     Vi påminner om att oron bland medborgarna för situationen i landet växer. Enligt en färsk undersökning gjord av KIIS har det skett en betydande ökning av antalet ukrainare som anser att landet utvecklas åt fel håll. 

     Under det senaste året har Ukraina sett betydande förändringar i allmänhetens attityder. Enligt en undersökning gjord av Kyiv International Institute of Sociology (KIIS) i september och oktober 2023 växer antalet människor som tror att landet utvecklas i fel riktning. Dessutom har det skett en betydande nedgång i allmänhetens förtroende för centralregeringen i Ukraina.

     Så här har ukrainarnas bedömning av landets väg till seger och deras inställning till regeringen förändrats.

     Hur bedömer ukrainska medborgare agerandet av landets myndigheter?

     Enligt undersökningen avslöjades nedgången i förtroende enligt följande: förtroendet för regeringen sjönk från 74 % till 39 % och för parlamentet från 58 % till 21 %.

     Enligt sociologer finns det en viktig skillnad mellan tillit till regeringen och parlamentet, balansen mellan förtroende och misstro är uppenbart negativ, och tillit till presidenten, som fortsätter att få förtroende av stora majoriteten av befolkningen, balansen mellan tillit och misstro är klart positiv.

     Särskilt Ukrainas väpnade styrkor och frivilliga åtnjuter fortfarande ett högt förtroende. För närvarande litar 94 % av medborgarna på Ukrainas väpnade styrkor (jämfört med 98 % i maj 2022), och 87 % litar på frivilliga (jämfört med 87 % i maj 2022), enligt undersökningen gjord av KIIS.

     KIIS verkställande direktör, Anton Hrushetsky, betonade den betydande kritiken mot lokala myndigheter, vilket kan spegla vissa utmaningar de står inför. Nivån på förtroendet för lokala myndigheter är dock oförändrad – 50 % av medborgarna litar på dem, medan 46 % uttrycker misstro.

     Medborgarnas kritik riktar sig i första hand mot centralregeringen, särskilt regering och riksdag. Denna fördelning av förtroende och misstro kan vara en viktig indikator på allmänhetens känslor i landet och indikera behovet av att förbättra dessa institutioners prestanda.

     Enligt samma undersökningsresultat minskade antalet personer som litar på presidenten från 91 % till 76 %, regeringen från 74 % till 39 % och parlamentet från 58 % till 21 %.

     Antalet ukrainare som tror att det går åt fel håll i landet har ökat från 16 % till 29 %.

     Antalet personer som säger att det går åt rätt håll har minskat från 32 % till 17 %.

     Enligt undersökningen har antalet som tror att Ukraina utvecklas i rätt riktning minskat från 68 % till 60 %.

     Det är viktigt att notera att det fortfarande finns en betydande del av den ukrainska befolkningen som är relativt optimistisk om riktningen för landets utveckling. Andelen människor som tror att Ukraina är på väg i rätt riktning är ungefär densamma i alla regioner och varierar från 58 % till 61 %. På samma sätt finns det i alla regioner (från 27 % till 31 %) människor som ser händelseutvecklingen i fel riktning.

     Hur genomfördes undersökningen?

     Undersökningen genomfördes från 30 september till 13 oktober. Den baserades på metoden för telefonintervjuer med slumpmässigt utvalda mobilnummer och omfattade 2 007 svarande från alla regioner i Ukraina, förutom den autonoma republiken Krim.

     Deltagarna i undersökningen var ukrainska medborgare i åldern 18 år och äldre som var bosatta i Ukraina vid tidpunkten för undersökningen inom de gränser som kontrollerades av de ukrainska myndigheterna fram till den 24 februari 2022. Tyvärr omfattade undersökningen inte invånare i de tillfälligt ockuperade områdena och omfattade inte medborgare som bor utomlands.

     Det framhålls att krigsförhållanden kan leda till en viss systematisk avvikelse av statistiska fel, men sociologer betonar resultatens höga representativitet och deras förmåga att tillförlitligt analysera allmänhetens sentiment bland befolkningen.

     Vi påminner er! Resultaten av en nationell ungdomsundersökning gjord på uppdrag av International Republican Institute (IRI) visar att 89 % av de unga människor som bor i Ukraina ser framtiden för sitt hemland som ljus. 

       

 3. Det är det här som den skamlösa Fröken Folkmord, ursula von der leiden, visar sin stöd för och kallar rätten till försvar

  80 – the number of days of the latest genocidal war on Gaza
  1,745 – the number of massacres committed by the regime since Oct. 7
  20,915 – the total number of fatalities in Gaza since Oct. 7
  20,674 – the number of people who were declared dead in hospitals
  27,674 – the number of people killed or missing since Oct. 7
  8,500 – the number of children killed since Oct. 7
  6,300 – the number of women killed since Oct. 7
  311 – the number of doctors and paramedics killed since Oct. 7
  40 – the number of civil defense personnel killed since Oct. 7
  103 – the number of Palestinian journalists killed since Oct. 7
  7,000 – the number of people missing, 70 percent of them children and women
  54,536 – the number of people infected by diseases, mostly children
  101 – the number of health practitioners who have been arrested
  9 – the number of journalists arrested since Oct. 7
  1.8 million – the number of displaced people in the Gaza Strip since Oct. 7
  355,000 – the number of people infected with infectious diseases due to displacement
  126 – the number of government buildings destroyed since Oct. 7
  92 – the number of schools and universities completely destroyed since Oct. 7
  285 – the number of schools and universities partially destroyed since Oct. 7
  115 – the number of mosques completely destroyed since Oct. 7
  200 – the number of mosques partially destroyed since Oct. 7
  3 – the number of churches targeted and destroyed since Oct. 7
  65,000 – the number of housing units completely destroyed since Oct. 7
  290,000 – the number of housing units partially destroyed since Oct. 7
  23 – the number of hospitals taken out of service since Oct. 7
  53 – the number of health centers that have become non-functional since Oct. 7
  140 – the number of health institutions partially destroyed since Oct. 7
  102 – the number of ambulances destroyed since Oct. 7

 4. Liberalismen är en lära vars innebörd är att intelligenta onda människor har frihet att manipulera både språket och all meningsfull logik för att förtrycka och plundra. Den som förvarar västvärldens definitioner av frihet är med nödvändighet på den onda sidan.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here