Följer inte Ukraina Minskavtalen som nåtts om Donbass ställning?

14
605
Utrikesminister Dmitry Kuleba. Presstjänst från Ukrainas ministerråd.

Denna artikel är skriven av forskarna Alexander Karpov, Elena Onischuk, Alena Medvedeva. Den har publicerats i läsvärda “RT, Russia Today”. Den har nått mig översatt av läsaren “Ivan”. Något förkortad.

Läs den lika kritiskt som då Du lyssnar på Bert Sundström på TV, Maria Persson Löfgren på radio och Michael Winiarski på DN.
Framtiden lär utvisa vad som sker, eller snarare vad som rapporteras ske från olika håll.


Ukraina följer inte Minskavtal som nåtts om DPR och LPR:s befogenheter.

Detta uttalades av Ukrainas utrikesminister Dmitry Kuleba. De ukrainska myndigheterna saboterar öppet genomförandet av Minskavtalen och Steinmeier-formeln.
Ukraina kommer inte att befästa Donbass särskilda status genom ändringar av konstitutionen.
Enligt honom genom går landet igenom en reform av maktens decentralisering, inom vilken man kan överväga den speciella statusen i Donbass-regionerna, men deras omnämnande i konstitutionen är utesluten, detta oacceptabelt för oss, sade Kuleba.

”När Ryssland inte är nöjd med bestämmelsen i Ukrainas lag eller en proposition i Ukraina, är detta ett problem för Ryssland, inte Ukraina. Vi är en oberoende stat och kommer att anta de lagar som vi anser nödvändiga. Vi respekterar våra internationella skyldigheter och vår lagstiftning korrelerar alltid med internationella skyldigheter. Men inget land kommer att berätta vad lagen ska vara. Vi har inte ett kontor för tillfredsställelse och hotellok för något land”
, sa Dmitry Kuleba.

Den ukrainska statsvetaren och ekonomen Alexander Dudchak noterade i en intervju med RT att tjänstemän i Zelenskys administration återigen förklarar att de inte skulle följa bestämmelserna i Minskavtalen. ”Det faktum att Ukraina inte kommer att överväga möjligheten att ändra konstitutionen för att befästa den rättsliga statusen för vissa regioner i Donetsk och Lugansk-regionerna är en direkt brott mot Minskavtalen. Om Kiev inte vill göra detta, betyder det att det faktiskt tecknar att det inte kommer att uppfylla detta avtal, ” sa en av statsvetarna i ett samtal med RT.

I början av juli hölls förhandlingar i Berlin på nivå med politiska rådgivare för statscheferna för de länder, som diskuterade lösningen av konflikten i östra Ukraina och genomförandet av Minskavtalen. Dmitry Kozak, vice chef för presidentadministrationen, som representerade Ryssland vid mötet, uppgav att det inte skedde något genombrott.

Han sa att partierna inte lyckades komma överens om ett slutdokument eller skapa förutsättningar för ett möte i de fyra länderna på ministernivå. Kozak bekräftade att Moskva förväntar sig förslag från Kiev till ändringar av konstitutionen, som skulle reglera Donbass särskilda status, men fick inte något svar när och om de kommer att vara beredda.

“Ingen kan kräva något från Ukraina, vi är ett oberoende land. Dessutom är detta internationell retorik redan”, sa Ukrainas president Vladimir Zelensky.

Kiev åtog sig att införa den särskilda statusen för regionerna i Donbass i den ukrainska konstitutionen genom att underteckna Minskavtalen. Detta är också en av bestämmelserna i den så kallade Steinmeier-formeln – mekanismen för den stegvisa implementeringen av Minskavtalen, som antogs av de fyra deltagarna i ”Normandie-samtalen” 2016.

Emellertid frös de ukrainska myndigheterna under ledning av president Petro Poroshenko faktiskt genomförandet av Minskavtalen och av Steinmeier-formeln.

I oktober 2019 meddelade Vladimir Zelensky att Kiev hade kommit överens om detta dokument, som skulle bli en del av den nya lagen om Donbass särskilda status. Hans uttalande ledde till protester i Ukraina organiserade av nationalister som kallade det kapitulation.

Som svar försäkrade Zelensky ukrainska medborgare att ”ingen överlämnande, ingen överlåtelse av nationella intressen” kommer att inträffa. Därefter sade han att antagandet av lagen om Donbass särskilda status bör föregås av ett nytt möte med “Norman Four”, där avtal skulle nås om sätt att avsluta kriget.
”Om vi ​​träffas i Normandie format, om de fyra partierna är överens, hur reglerar vi ytterligare, och om alla parter – också den ryska sidan – vill avsluta denna fruktansvärda tragedi och detta krig … Om vi ​​håller med om detta kommer vi att prata om implementeringen av Steinmeier-formeln i specialstatuslag ”, sade Zelensky efter ett möte med Lettlands president Egils Levits.

Det första mötet mellan de fyra ländernas ledare på fyra år hölls i Paris den 9 december 2019. Efter resultaten av detta toppmöte antog parterna en kommunike där de talade om behovet av att integrera Steinmeier-formeln i Ukrainas lagstiftning.
Chefen för Centrum för systemanalys och prognos Rostislav Ishchenko anser att Ukraina länge har bildat en position enligt vilken Minskavtalen undertecknades för att rädda Kiev från militära nederlag och inte för att uppfylla dem.

En RT-källa i Batkivshchyna-partiet menar att medvetet försening av genomförandet av dessa avtal kommer att leda till en fullständig förlust av förtroende för Kiev från västerländska partner.
”Detta är inte Zelenskys eller Porosjenko, det är den ukrainska statens ställning. Nu har de gått lite längre, de försöker avvisa Minskavtalen. Efter allt detta vill de att Ryssland ska säga att eftersom Ukraina inte följer Minskavtalen gäller det inte längre och kriget kan fortsätta. I själva verket har Ukraina länge avstått från dem och kommer inte att genomföra överenskommelserna, ”konstaterade statsvetaren.
”Inget normalt land kommer att vilja ha med att göra med Ukraina. Världsledare tillbringade år med att förhandla, spendera sin tid på att möta och – vad?” sa källan.

Zelenskys anseende och stöd sjunker och om Minskavtalen genomförs nu kommer ratingen att kollapsa. Under lång tid fick ukrainare veta att landet kunde återlämna Donbass bara på sina egna villkor. Detta kommer naturligtvis inte att hända.
Därför kommer Ryssland, som på Porosos dagar att beskyllas för allt.

Den ukrainska utrikesministern försöker anklaga Moskva för vad Kiev faktiskt gör.

Tills Zelensky får en order ovanifrån kommer han att upprätthålla ett tillstånd av “varken fred eller krig”, avslutade statsvetaren.

14 COMMENTS

 1. Donbass under attack: människor går under jorden för att överleva (VIDEO)
  07/24/2020 – 5:30
  Ukrainska straffexpeditioner fortsätter att förstöra infrastrukturen i Folkrepublikerna i Donbass. Under perioden 1 till 20 juli 2020 kränkte krigsförbrytare av försvarsmakterna i Ukraina den (då pågående vapenvilan) 122 gånger. Under beskjutningen användes också typer av vapen som är förbjudna enligt Minskavtalen.
  Invånarna i LPR berättar själva om brottet från de väpnade styrkorna i Ukraina. De noterar att beskjutningen inte slutar vare sig dag eller natt. Människor tvingas gömma sig i bombskydd och känner ständigt rädsla.
  Video tillhandahållen av “Russian Spring” People’s Militia of the LPR.

  https://rusvesna.su/news/1595437278

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=56&v=ZECGOY0NPRU&feature=emb_logo

 2. Ukraina ett oberoende land? Man kan bara gapflabba åt alla komiska kommentarer från USA:s och EU:s lakejer i Kiev! Märk väl, Ukraina vill bli en del av EU och då om något är det slut på “oberoendet” som man tror man har nu!

 3. Ryssland är ingen part i konflikten i sydöstra Ukraina. Ukraina tvingas förhandla direkt med Folkrepublikerna Donetsk och Luhansk.
  Rysslands president Vladimir Putins talesman Dmitrij Peskov förnekar Rysslands roll i Donbass-kriget. “Jag tror inte att vi kan prata om några garantier från Rysslands sida i detta fall då Ryssland inte är part i konflikten i sydöstra Ukraina”.

  • Medan Bert Sundström berättar för hundratusentals tittare i public service TV att Ryssland är en dominerande part igår kväll.

   • Ställningen är 3 mot 1, å ena sidan T, Fr och U, å andra sidan R, ensam, som företräder rep., då U vägrar att prata direkt med “terroristerna”.

    Detta bekräftas av en artikel i “derspiegel” från febr 2015:
    “Following their arrival in Minsk, the German and French delegations initially holed up in the German Embassy before then coordinating with the Ukrainians. It is the same pattern that had been followed in the previous days’ talks: total consensus between Germany and France followed by close accord with Ukraine before beginning talks with the Russian side.”

    Kiev managed to assert itself on another issue as well: Direct talks with the separatists, as Moscow had been demanding, will not take place. Putin, though, got the upper hand in a different area: The border between Russia and the separatist-held regions in eastern Ukraine will be observed neither by the Ukrainians nor by international forces. This issue will only be revisited after the elections, if at all.

    Med stor sannolikhet att BS inte nämnde det faktum att USA iom vapenleveranser och utbildning, blivit en part i konflikten:
    But the Ukrainians are currently unable to operate such high-tech equipment. They would have to receive extensive training from American advisers. That, though, would essentially make the US a party to the conflict, as Obama well knows.

    The idea for a joint Ukraine mission came from Merkel, but she knew that she could only exert enough pressure on Putin if Hollande joined as well. Still, the world will likely see it as her success. Or her failure.

    But the price of the chancellor’s realpolitik is a high one, and Ukraine is paying it. Merkel already told the Ukrainian president weeks ago that the West wasn’t prepared to go to war for the country. Now, though, it has become clear that the West is willing to accept Ukraine’s partition. Ukraine hasn’t just lost the Crimean Peninsula, it has now also lost territories in the east.
    Mycket läsvärd artikel (även idag)
    http://www.spiegel.de/international/europe/minsk-deal-represents-and-fragile-opportunity-for-peace-in-ukraine-a-1018326.html

    • Apropå risken att U förlorar även östra delarna
     Redan 2009 (observera årtalet!) cirkulerade i tyska militära kretsar, att NATO expansionen till U avsåg endast västra delarna av landet:
     East Ukraine – A “de Facto Nation”
     German military circles are debating NATO’s continued eastward expansion and the partitioning of the Ukraine. As a former advisor in the Amt für Studien und Übungen (Bureau for Research and Training) of the German Bundeswehr writes, the question of expanding the western war alliance to the territory of the Ukraine is still on the table. If this step is taken, “probably only the western Ukraine” will join NATO. The “eastern Ukraine” would “in this case, become independent or a de facto nation like Abkhazia.” The author, a lieutenant colonel of the reserves, presented his ideas in a military magazine, embedding them in a retrospective on the entire past twenty years of NATO’s eastward expansion. According to the author, a “cordon sanitaire” separating this war alliance from Russia, conceded by the allies of World War II to the Soviet Union, has, for the most part, been absorbed into NATO, essentially crossing every “red line” drawn by Moscow. According to the author, Russia finds itself on a historical defensive. Only Moscow’s 1989 project of winning security for itself through an axis with Berlin, has a chance of succeeding, says the author.
     https://www.german-foreign-policy.com/en/news/detail/4747/

     • Merkels tal till Münchens säkerhetskonferens, efter Minsk ll:
      “We will Win”
      Chancellor Merkel has confirmed this perspective at the Munich Security Conference. “This cannot be won militarily,” she stated in reference to the Ukrainian civil war. This is why “a new way must be found” and “we must be long-winded.” To those who begin to doubt our success “after only two months,” I would respond: this is “not how one wins a battle.” Through the power struggle with the socialist countries, the West has already “learned that it can take a long time.” “No one knew when the cold war would be over, but that is what happened.” In the context of the power struggle with Moscow, Merkel declared literally: “I am a hundred percent convinced that with our principles, we will win.”
      https://www.german-foreign-policy.com/en/news/detail/6555/

 4. De rysktalande regionerna Luhansk och Donetsk i östra Ukraina förklarade sig självständiga 2014 i protest mot den så kallade Majdanrevolutionen i Kiev, då extremnationalistiska ukrainska politiker tog makten och bland annat hotade med att förbjuda ryska språket och vidta andra diskriminerande åtgärder mot landets ryska befolkning. Bland självständighetsivrarna i östra Ukraina fanns också de som fått nog av de nyliberala nedskärningsreformer som dikterades från Kiev.
  De till en början fredliga protesterna övergick i inbördeskrig när Kiev skickade soldater för att försöka kväsa självständighetsrörelsen. Till följd av detta driver de båda folkrepublikerna Donetsk och Luhansk självständigt egna regimer med sina egna arméer och byråkratiska apparater,

 5. En person i Porkyshenko 2014 innekretsar har börjat tala om KUPPEN 2014
  David Zhvania, Former Poroshenko Ally Admits Euromaidan in 2014 Was Entirely Funded By “Organized Criminal Group”
  Anledningen är enkel, det finns risk risk att Porkyshenko kommer åter till makten:
  “A creeping revenge is taking place in the country – Zelensky’s rating falls, and Poroshenko and his entourage are again striving for power. I cannot look at it calmly, so I decided to give this press conference. Warn the citizens of Ukraine not to make a mistake. Tell everyone. who is Poroshenko and his entourage.
  This is a criminal group that from the very beginning participated in the Maidan solely for the sake of seizing power and personal enrichment,” Zhvania said.
  According to Zhvania, it was this criminal group that financed the protests and thwarted any options for agreements with the authorities (the Yanukovich government), which were designed to avoid escalation.
  “I was also a member of the organized criminal group, which seized power in 2014 on the wave of popular protests. We financed the Maidan, we fueled protest moods in the media, thwarted the government’s peace initiatives, conducted separate negotiations with deputies of the Party of Regions, and negotiated with foreign embassies.

  The organized criminal group included Martynenko, Poroshenko, Turchynov, Yatsenyuk, Klitschko. Each of whom has attached its own group. Turchinov, for example, brought Pashinsky and Parubiy,” Zhvania said and added that he was ready to testify on this matter.
  https://www.youtube.com/watch?v=JChtKpaulOs
  https://southfront.org/former-poroshenko-ally-admits-euromaidan-in-2014-was-entirely-funded-by-organized-criminal-group/
  En andra video:
  Money and Weapons Came to “Maidan” From the Lithuanian Embassy
  “I also know about how the coup was financed. There were several ways to finance the takeover. One of the external sources was the Lithuanian Embassy, through which money and weapons were transferred. And the inner channel was ‘Diamantbank’. I have documentary evidence to support my words. Therefore, I once again appeal to the Prosecutor General Irina Venediktova: open criminal cases, summon me for questioning. Ukrainians must finally learn the truth about what happened back then,”
  https://www.youtube.com/watch?v=TF_-nrSjFNk
  https://www.stalkerzone.org/money-and-weapons-came-to-maidan-from-the-lithuanian-embassy/
  Den ukrainska riksåklagaren är fortfarande tyst.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here