Folkliga protester mot kurdiska SDF i Syrien.

2
1541
Protester mot SDF i Syrien. Bild:SANA.

Den syriska nyhetsbyrån SANA rapporterar: De folkliga protesterna mot de USA-stödda SDF-militerna har utvidgats till att omfatta byar och städer i Al-Shahil, Al-Sour och Mweileh på den nordöstra landsbygden i Deir Ezzor – distriktet. SDF-militerna öppnade i lördags eld mot civila i byn al-Hisan där protester fortsatte mot militanterna för den tredje dagen i följd. Hundratals demonstranter bar banderoller som krävde att dessa militanter skulle utvisas från området och påvisade deras stöld av olja, egendom och deras dagliga attacker på civila uppgav lokala källor. Lokalbefolkningen blockerade vägarna i området och skrek slagord mot närvaron av medlemmar av SDF-milis i deras byar och krävde att de omedelbart skulle ge sig iväg. SANA
Enligt siterna Muraselon och Arabic Sputniknews. har den syriska armén nyligen genomfört ett överraskande, framgångsrikt angrepp på kurdiska DF-styrkor i sydvästra Raqqa och erövrat ett tre kilometer brett område. När nu USA dragit tillbaka en del styrkor har Trump bett SDF att överta ansvar, men inte fått tydligt svar.

Syrien regering har vid upprepade tillfällen deklarerat att den avser att kontrollera hela landet. Vilken regering skulle inte ha gjort det?

Föregående artikelLiu Ling efter 56 år. Gun Lauritzson, forskare Lunds universitet – Jan Myrdalseminariet 14 april.
Nästa artikelSören Sommelius, fd kulturredaktör Helsingborgs Dagblad – Myrdal och Indien. Jan Myrdalseminariet 14 april.
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

2 KOMMENTARER

  1. Mångkultur avnjutes helst på betryggande avstånd. Eftersom folkslagen bor huller om buller i Syrien, hamnar vissa alltid under främmande styre. Syriska sunni vill förstås inte leva under kurdiska självförsvarsstyrkor. Det är också en folklig protest.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here