Fredsrörelsens favorit Tulsi Gabbards tal före ”SuperTuesday”.

2
1142

Hon är den ende konsekvente fredskämpen bland de demokratiska presidentkandidaterna i USA. Säger en hel del. Mycket oroande för världen eller hur.

Föregående artikelCoronaviruset riskerar att avslöja en sjuk världsekonomi.
Nästa artikelPåminnelse om segern för Hamnarbetarförbundet! För hela arbetarklassen. Och för organisationsfrihet och demokrati.
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

2 KOMMENTARER

 1. Ja, som väntat ändrade DNC spelreglerna och stoppade henne från debatten. Men jag tror inte det är så säkert att Tulsi hade gett sig på Dementia Joe om hon fått vara med. Hon var nära vän med Joes son i det militära, han som sen dog i cancer. Men vem vet?

  Jag tycker Tulsi skall fortsätta att bygga hennes freds-movement för framtiden och valet 2024 och, om hennes gräsrots-kampanj pengar räcker, utnyttja de valmöten hon håller och den ev. media hon gör nu fram till konventet i juni för att föra fram sitt viktiga budskap.
  Hennes tid är nog inte nu utan framåt. Hennes möten på senare tid, i t.ex. San Francisco, LA och Detroit tyder på att hon börjar väcka genklang.

  Krigshöken, Russiagatern och Assange fienden Bernie Sanders har upprepade ggr huggit henne i ryggen, nu senast med att återigen tiga om vad genomruttna DNC gör mot henne, samt nu allra senast med att inte ens låtsas om att Tulsi är med i primärvalet, ”det är bara Joe och Jag kvar.”
  Tjusigt. Detta trots allt Tulsi gjort för Bernie, i förra och i detta valet.

  Efter att höken Bernie nyligen hetsat mot Ryssland och Putin, samt upplyst om att han tänker slå till med föregripande militära attacker mot länder som testar vapen … i sitt eget land !! ”Länder då förmodligen alla som inte böjer knä för USA., så är det inte ngn större skillnad såvitt avser USA’s framtida utrikespolitik mellan Biden, Sanders eller Trump. (Utrikespolitik alltså, och det jag bryr mig om huvudsakligen).

  USA’s eviga krig och massmördande kommer att fortgå och MIC’s pengar kommer fortsätta att trilla ner i fickorna på kongress- senats-ledamöter och journalister i MSM. Sanders är en Idiot vad gäller Foreign Policy.

  Så, även om Sanders ev. skulle erbjuda Tulsi en post i sitt kabinett, vilket nog inte är så troligt med tanke på den intensiva smutskastning medlemmar i hans stab utsatt Tulsi för (som islamisten Linda Sarsour och Ro Khanna och även AOC), de ständiga hatattackerna mot henne på nätet från de etterfyllda s.k. Bernie Bros samt Bernie’s eget beteende, bör hon tacka NEJ.

  Såväl Bidens som Bernies kampanjer är dömda att förlora mot Trump i höst. Tre gamla vita gubbar 70 + varav 2 med hjärtproblem och senilitet.
  Bättre att Tulsi bygger upp sin fredsrörelse resten av detta val och inför 2024. Framtiden är hennes, och hon borde satsa på att bygga upp en koalition med folk från alla politiska läger, in med Yang, Kucinich, Ventura, Ron Paul, Nina Turner, Jimmy Dore, Tucker, Stein, MW, Omar etc.

  (Långt inlägg sorry, men jag älskar Surfer Girl och har följt henne i 4 år.
  Glömmer aldrig när man mitt under ondskans mörker i Syrienkriget plötsligt såg och hörde henne i Kongressen tala i klarspråk om vad som pågick)

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here