Gula västarna Stockholm lördag kl 14

13
1390

UPPROP – NEJ TILL CENTERREGERINGENS ARBETARFIENTLIGA POLITIK! NEJ TILL DE RIKAS REGERING!

Vi har fått nog! Vi har fått nog av att slita för en liten ekonomisk elit, vi har fått nog av att pengarna inte räcker till hyran, nog av att se hemlösa medmänniskor medan politikerna berikar sig själva. Vi är trötta på att behandlas som valboskap som ska luras att tro på deras löften och hetsas mot varandra med billiga diskussioner om jultraditioner och annan distraktion från orättvisorna. De tre rikaste personerna äger mer än halva Sveriges befolkning, vi ser korruptionshärvor som den kring Nya karolinska, vår välfärd säljs ut till multinationella företag och vi ser nedskärningar på bred front. Det räcker nu! Nu är det dags för politiker, banker och storföretag samt byråkraterna i Bryssel, IMF och Världsbanken att känna marken skaka av folkets röst. Den heroiska kampen i gula västar ska spridas från Frankrike till hela Europa och vidare.

Stockholm city har blivit ett reservat för överklassen, finansiella institutioner, storföretag och lyxbutiker. Det är ett ställe där politiker betalda av storföretag sitter och fattar beslut om nedskärningar och försämringar som drabbar de 99%. Vi uppmanar alla från Rinkeby till Farsta, från Köping till Grisslehamn att komma till Sergelsrondellen och marschera till maktens olika centrum för att göra folkets röst hörd. Vi uppmanar till demonstrationer överallt i Sverige. Låt folket i förorterna, i glesbygden och arbetarstadsdelen bli spjutspetsen som leder alla människor som är fly förbannade över orättvisorna, korruptionen, egoismen och splittring. Detta är folkets krav som tagits fram genom omröstningar bland tusentals människor, vi vet att det är krav många många fler står bakom. Vi blir aldrig tillfrågade vad vi tycker om de verkligt viktiga frågorna eftersom det utmanar elitens intressen, som hellre vill att vi bråkar om födelseort, hudfärg, matvanor, sexuell läggning osv.

Paroller

Stoppa attacken på strejkrätten
Stoppa vinstuttag i välfärden
Krafttag mot de rikas skatteflykt
Nationellt stopp för utförsäljningar av folkets egendom
Sex timmars arbetsdag
Återinför förmögenhetsskatten
Återreglera Posten, Apoteken och järnvägen
Inför avgiftsfri kollektivtrafik i hela landet
Noll hemlöshet
Försvara arbetsrätten
Sänk politikerlönerna och ta bort lyxförmåner
Höj pensionerna
Stoppa besparingarna på personlig assistans enl LSS
Inga skatteavdrag för miljoninkomsttagare
Höj bolagskatten för stora företag
Miljonprogram för nya hyresrätter
Utrota barnfattigdomen och all fattigdom
Satsa på glesbygden
Rusta upp miljonprogrammen
Förebygg kriminalitet genom att ge unga jobb och framtidstro
Jämställda löner NU!
Rusta upp och bygg ut järnvägen
Minska barngrupper i förskolan och minska klasser i skolan
Stoppa all nybyggnad av fossil infrastruktur
Ett massivt investeringsprogram för gröna jobb och välfärd
Karantän för avgående politiker, de ska inte direkt gå till storkapitalet
Inkomsttak på 1 miljon kronor per år, allt över det tillhör det allmänna
Avskaffa monarki
Gör full sysselsättning till målet för politiken inte budgetöverskott.
Skatt på finansiella transaktioner
Dela upp stora banker
Inrätta en statlig klimatinvesteringsbank
Förbjud bemanningsföretag och avskaffa alla osäkra anställningsformer.

Facebook – Gula västarna.

Föregående artikelDemokratiska val i USA och Venezuela?
Nästa artikelVisste Du att majoriteten i Tyskland var negativa till USA – med mera?
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

13 KOMMENTARER

  • Anders Åberg, det här är egentligen Off Topic. Men jag såg din kommentar på Knut Lindelöfs blogg (jag är portad därifrån därför att jag har egna åsikter som Knut inte gillar) om att du läser Proletären. Du kanske även ska läsa den här artikeln från proletären.
   http://proletaren.se/artikel/revolutionen-var-en-resa-i-det-okanda

   Kps f d partiledare Anders Carlsoon har skrivit en bok om Sovjetunionen. Den är på 700 sidor men sannolikt mycket intressant. Och Carlsson gör som jag och de flesta SKPare – kallar Sovjetunionens ’kollaps’ för en kontrarevolution.
   Jag ska definitivt köpa boken, och jag uppmanar dig och alla andra att göra så.
   Jag har upplevt att Carlsson har en mycket bättre ideologi om socialism än Robert Mathiasson, som anser är mer socialdemokrat av den gamla sorten än en kommunist.
   Det jag saknar är en vardaglig debatt mellan SKP och KP – och att Kp erkänner att vi existerar.
   Varför är alla, från Vänsterpartiet till Kp, rädda för SKP? Jag kommenterade på Anders Faurud (ursäkta stavningen) som har bloggen ’Pepprat och Grönt’, men han gjorde precis som alla andra inom vänster, censurerade och strök, t o m strök han länken till den f d miljöpartisten Carl Schlyter på SVT Opinion, i artikeln om klimathotet. Dessutom var/är han mycket aggressiv i tonen. Jag hatar all mobbning – varse det är mot människor, eller mot länder eller mot partier. Kritisk ska förekomma – men inte mobbning och lögnaktiga påstående (som man inte ens får bemöta).

   • Kerstin. Är du portad där igen? Jag trodde det var grönt ljus nu.
    Hur som helst så tänker jag läsa Carlssons bok. Kan tänka mig att han kan ge en ganska nyanserad bild av detta.

 1. På tiden att vanligt folk protesterar mot de ”folkvalda” nyliberaler som saboterar och river ner alla de sociala framsteg och landvinningar som gjordes under mitten av 1900-talet. Jag hoppas verkligen att protesterna får det senaste riksdagsvalets stora svikare, Löfven och Sjöstedt, att inse sina strategiska misstag. I socialdemokratins fall befarar jag att mycket handlat om årtionden av infiltration från andra ideologier som steg för steg lett fram till dagens nyliberala ledning. Det finns inte en enda i detta toppskikt som är socialdemokrat på riktigt idag. Hoppet är helt ute för det partiet. Än värre är besvikelsen över att de enda som inte omfamnar de nyliberala värderingarna (Sjöstedt) lägger sig platt som en flundra istället för att fälla regeringen. Klarar man inte av att leva upp till väljarnas förväntningar är det hög tid att kliva åt sidan till förmån för en kompetent ledare.
  Tyvärr duger inget av de åtta riksdagspartierna till att lösa dagens utmaningar och problem i samhället på alla skalor. Ett nionde parti med avstamp i den långa listan på slagord/paroller har sannolikt tillväxtpotential i fråga om både väljare och medlemmar. I bästa fall kan det utvecklas till ett parti med förankring i breda folklager. Till sist hoppas jag att kommande demonstrationer präglas av intelligens, tålamod och uthållighet, samt nolltolerans mot våld och extremister. Låt de folkvalda få besked om hur vilse de hamnat men se till att det sker på ett civiliserat och värdigt sätt utan inblandning av våld och extremism från både höger och vänster.

 2. Den demonstrationen kommer inte bli så stor som den hade kunnat bli genom att hålla sig till några få stor och viktiga grundläggande frågor som hela folket kan enas kring och som politikerna motverkar, samt att de ska vara frågor som inte hotar att krossa Sverige.

  Man skulle ytterligare kunna poängtera att man repekterar folkviljan genom att sätta ”folkomröstning” framför de flesta frågor som man tar upp och fokusera på tre stora frågor som kan angagera och ena många människor.

  Folkomröstning om att skriva under Kärnvapen-konventionen.
  Folkomröstning om EU-medlemskap eller Sveriges självständighet.
  Folkomröstning om fokus på bistånd eller på migration.
  Folkomröstning om ekologisk hållbarhet eller fortsatt tillväxt.

 3. Ha ha ha ha… vänstern försöker shanghaia gula västarna. Skitlöjligt. Det kommer att komma det vanliga gänget om 200 Ekis Ekmänningar med rosa mössa som sopar islam under mattan och gnäller om högern de själva odlat fram med konstbevattning.

  En riktig gulvästdemonstration hade haft udden mot trafiksabotören Helldén.

  • Nja… Enligt bilden ovan så kallar sig uppropet ”Gula västar för jämlikhet” medan Anders R med namnet hänvisar till rörelsen Gula Västarna i Frankrike. Det här visar att det ovan saknas en paroll för försvar av äganderätten som namnet för demonstrationen, uppropet eller vad det nu ska kallas. Men det är ändå glädjande att se hur den här helt plötsligt uppkomna sammanslutningen respekterat äganderätten genom att särskilja namnen något. Tidigare hade jag en fientlig inställning till det stora landet i väster USA vilken jag reviderat på senare år. Jag har fått för mig den förra inställningen byggde mest på fördomar. Samtidigt som USA varit ett problem har landet också varit i högsta grad vägledande för övriga världen. Och det i positiv mening. Många standards härstammar från USA och är gällande world wide än idag. API (American Petrol Institute) är en mycket viktig standard jag stötte på häromdagen då jag sökte info om oljeutvinningen i Venezuela. Bara du går in i en butik och köper en flaska motorolja kan du på baksidan av flaskan se hur noga oljan är specificerad enligt API systemet. En annan mycket viktigt standard för industrin är SAE systemet som var väldigt tidigt. USA har också många standards för handel, namnskydd och varumärkesskydd som skapar ordning på en marknad. Allt det här skyddar oss från det kaos en ”allt åt alla” ekonomi skulle medföra. Den förmodade socialistsammanslutningen ”Gula västar för jämlikhet” måste då anpassa sig till att inte stjäla namnet från den folkliga rörelsen Gula Västarna i Frankrike. Det måste vara ordning för att en marknad ska fungera. För vem vill ha en korrupt och kaosliknande marknad som den i Venezuela?
   Ett samhälle ”Allt åt alla” och ingen arbetar fungerar givetvis inte alls. Ett sådant samhälle är definitivt dömt till undergång.

 4. I skuggan av dagens demonstrationer i Stockholm av Gula västar- och för Venezuela håller Ryssland på att stoppa sitt deltagande i INF-överenskommelsen i Kalla krigets era, efter att Washington beslutat att avbryta det.
  ”Ryssland kommer att utveckla missiler som tidigare förbjudits enligt dess villkor. Det blir ett spegelsvar. Våra amerikanska partner säger att de upphör med sitt deltagande i överenskommelsen, och vi gör detsamma. Låt oss vänta tills våra partners mognar tillräckligt för att hålla en jämn och meningsfull konversation om detta ämne, vilket är oerhört viktigt för oss, dem och hela världen.
  Under många år har vi föreslagit att vi föreställer nya nedrustningssamtal, om alla typer av vapen. Under de senaste åren har vi sett våra initiativ inte stöds. Tvärtom försöker man påskynda att riva det befintliga systemet för internationell säkerhet ”, sade president Putin idag på lördagen.
  https://www.rt.com/news/450395-russia-suspends-inf-treaty/

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here