Hur barn och civila behandlas i Donbass och hur det utnyttjas av Ukraina

18
1712
Resterna av ett hem i Zaitsevo som beskyddades av ukrainska styrkor. Foto: Eva Bartlett.

Det påstås att 10 000 barn försvunnit i krigets Ukraina. Några fakta om detta har jag inte sett. Har ni? https://www.svt.se/nyheter/utrikes/ukrainska-barn-forsvinner-i-kriget

Läsaren Vivianne Månsson sände in detta som kommentar som jag nu publicerar som artikel.

DE GÖR INGET ANNAT ÄN LJUGER OCH SÅ UPPENBART, INGEN SKAM I KROPPEN.
Russel Texas Bentley har lagt ut nedan information på sin Telegramkanal för att visa de fruktansvärda lögnerna. De tar bilder från hur barnen levde i Donbass p.g.a ukrainsk beskjutning och påstår att det är barn i Kharkov som måste gömma sig i källaren för att ryssar beskjuter dem.

Varje dag kan jag se civila som blir mördade av Ukraina på daglig basis i Donbass på Eva Bartletts Telegramkanal, människor i blodpölar på marken överallt på trottoarer, parker m.m.
Ukraina har inget liknande att visa upp, så de måste stjäla bilder från sin egen beskjutning av Donbass när de ljuger och påstår att civila, barn och vuxna blivit beskjutna. Det är en video med många bilder på länken nedan som Russel lagt ut.

”More ukrop nazi bullshit. They steal footage of DPR kids hiding from ukrop shelling in 2014, and post it as Kharkov kids being shelled by Russians in 2022. The EXACT opposite of the truth. Not just a lie, a damned lie… SEE FOR YOURSELF. And BTW, I’ve taken human aid to that very shelter, more than once. It’s in Petrovsky. Our neighborhood.”

https://vk.com/video-157274059_456241628

Föregående artikelMacrons besök i USA visar på Europas alienation
Nästa artikelDel 3. Tankar om socialismen – den kapitalistiska organisationen vänder sig till sin motsats
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

18 KOMMENTARER

 1. Desperation, desperation i ukrozionazi-stan!
  Slut på ammunition från väst till ukrozionazi.
  Lärdomen är man ska inte kriga med tomma fickor.
  Läs ryssofob se till att inte svimma

  ”The Ukrainian war machine is running on empty because the ’west’ can no longer provide weapons and ammunition in meaningful quantities. The chance to change that in any reasonable time frame is low:

  “High-end conflict consumes a lot of munitions and a lot of weaponry,” Mike McCord, the Pentagon’s top budget official, said in an interview. “We are also looking at the supply chain limitations. We haven’t got this figured out just yet.”
  Top Pentagon and industry officials maintain that efforts are finally ramping up to replace the weapons that the United States and its allies have shipped to Ukraine — depleting stockpiles that are deemed crucial to deterring China or other potential adversaries for years to come.

  She cited recent deals for tens of thousands of 155mm artillery rounds that the Ukrainians are using up almost as soon as they arrive. By the spring, “we will be able to do 20,000 rounds a month,” she said.

  But it will take time to manufacture enough of them, she said, adding that the U.S. will get that rate up to 40,000 rounds a month in the spring of 2025.

  20,000 rounds is what the Russian army uses in Ukraine on a quiet day. 40,000 rounds per day may be the average consumption, 60,000 rounds per day are fired when things get hot. It also produces enough to replace those rounds.”

  https://www.moonofalabama.org/2022/12/ukraine-crimea-bridge-repaired-no-ammunition-drone-attacks-in-russia-.html#more

 2. I det genomruttna och korrupta landet Ukraina, hur lätt kan man inte köpa personer som ger falska vittnesmål mot pengar.
  Har sett hur azov nazisterna plockat upp svenska vapen ur kartonger som skickats till Ukraina.
  En yngling i Nikolaev döljer sitt ansikte bakom mössa och halsduk, och berättar att de frivilliga polackerna som strider i Ukraina är överallt, de super. våldtar våra flickor och kör omkring i sina polsk registrerade bilar.
  Två unga flickor som blivit våldtagna gick med sina föräldrar till polisen för att anmäla brottet.
  Polisen slog ifrån sig informationen, och sa att de kan inte göra någonting eftersom polackerna är deras försvarare och allierade.
  Flickorna blir väl snart erbjudna pengar för att ljuga om vem våldtäktsmannen var.

  Eftersom jag arbetat många år med brottsoffer så är det inte ovanligt att man utser någon som man är mindre rädd för som den skyldige.
  Man vill ha någon form av upprättelse och anser att man får det om någon blir fälld för det övergrepp man råkat ut för.

  Ibland dyker det upp en enstaka vettig röst bland alla dåraktiga.
  Tysk journalist och expert på Östeuropa Reinhard Lauterbach hävdar att Kiev på alla möjliga sätt försöker förlänga konflikten och undvika fredsförhandlingar med Moskva.
  Enligt experten beror detta på den ukrainska ledningens önskan att utvinna så mycket som möjligt från krigstid.

  ”De vill inte ha fred, för de lever av kriget. Det förser dem med vapen och pengar i nästan obegränsade mängder. Deras politiker bryr sig inte om att ukrainarna är kalla och svälter. Det viktigaste är att eliten har en generator i källaren och ett bankkonto i Karibien”, sa Lauterbach.

  • @Vivianne Månsson 6 december, 2022 At 16:53
   Det är detta USA och CIA-NSA har satt i system. Falsk ryktesspridning, betalda falska vittnen, falska läckta dokument, osv. Jag har inget problem med att hålla direkt kontakt med folk i Xinjiang och Altishahr, Uigurernas hemland i Tarim Basin. Allt ni får serverat i media om förtryck, brott mot mänskliga rättigheter, rivna moskéer, omskolning, tortyr, osv. är bara fabricerade propaganda påhitt. Ingenting sådant existerar. Det är välkänt att CIA och NSA betalar bra för falska vittnesmål. Det är ju knappast så svårt att övertala brottslingar som är på flykt undan rättvisan att ljuga mot betalning. Många gömmer sig i Sverige som ”flyktingar”, egentligen på flykt undan rättvisan, och den svenska regimen skyddar dom. Turkiet har ju tappat tålamodet. Medias propaganda galjonsfigur Sayragul Sauytbay är ett typiskt exempel. Hon är en dömd brottsling, i Zharkent, i Kazakhstan, inte i Kina, och har dessutom friskt brutit mot förelägganden av domstolen. Hon är efterlys för bedrägerier dessutom. Kina har visat att hennes hopkok och story om läger och tortyr bara är ett fabricerat hopkok.

   • Det är fasinerande att läsa om inflytandet från CIA från folk djupt nere i kaninhålet. Från er i hålet så skulle man nästan tro att CIA har flera hundra miljoner agenter på sitt avlöningskonto. Är det möjligt? Påståendet kommer från den Kinesiska diktaturen, Den Iranska klerikala diktaturen, den militära diktaturen i Myanmar och från Ruscisti i Moscovia.

    Det som kännetecknar er är att inget av påståendena kan verifieras av en tredjepart av oberoende, bara svada. För att citera Greta T, bla, bla, bla

    • Tror du att det du skrivit kan uppfattas som ”bara svada”? Jag saknar påståenden som ”kan verifieras av en tredjepart”.

    • ”Kent Svensson” har nog ingen aning om hur mäktiga CIA egentligen är trots att det genom åren sipprat igenom vad denna skurkorganisation sysslat med som statskupper, mord på politiker, drogsmuggling och styrning av media i västvärlden. ”Kent” skulle kanske läsa Udo Ulfkottes bok om hur media-styrningen går till? Men visst, fortsätt att stoppa huvudet i sanden och slipp se verkligheten, den är väl för otäck.

    • @Kent Svensson 8 december, 2022 At 12:25
     Om det är flera hundra miljoner agenter vet jag inte, men det är känt att det är hundratusentals och alla är inte på reguljär betalning eller avlöning. Dom får betalt för uppdrag. Gui Minhai var en. För varje bok han publicerade som ljög om Kina fick han en väl tilltagen klumpsumma. På bara ett år tjänade han 10 miljoner kronor, vilket han investerade i fastigheter, så summan kan kontrolleras.

     Sedan är Kina ingen diktatur. Kina har kanske världens modernaste demokrati, men hur den fungerar övergår som regel många svenskars mentala IQ kapacitet. Nyligen signalerade befolkningen i Kina mycket tydligt att man ville ha förändringar i Covid administrationen, det media förfalskar och kallar ”demonstrationer”, men att samlas i grupper och diskutera vad man vill att regeringen skall göra är faktiskt det normala i Kina. Det kommuniceras sedan på olika sätt uppåt. Regeringen, hälsoministeriet för att vara exakt, reagerade kraftfullt på 48 timmar. När reagerade den svenska regimen överhuvudtaget på folkviljan, utan att bara prata. Massinvandringen, värdlandsavtalet, eller kärnvapenavtalet som exempel.

    • @Kent Svensson 8 december, 2022 At 12:25
     Sedan är Kina ingen diktatur utan världens mest framstående demokrati. Det såg vi ju bevis på alldeles nyligen. Folket samlades i möten, inte protester, över hela landet och signalerade till regering att nu ville man ha förändringar i Covid administrationen. Det är ett helt normalt sätt för folkstyret att fungera i Kina. På 48 timmar reagerade regeringen och gick folkviljan till mötes. Skulle det ske i diktaturen Sverige. Absolut inte.

     Vi vet även vad som hände i Myanmar. USA ”köpte” politiker för att få kontroll av landet för att plundra det på naturtillgångar som jordartsmetaller. Militären stoppade USAs försök. Det är liknande vad som hände i Kazakstan, Tibet, Xinjiang, eller Hong Kong. USA misslyckades i alla fallen.

  • Det kan inte vara lätt för en svensk (?) Lotta som arbetar för Moscovia när det går dåligt för Ruscisti. Då gäller det bara att ösa på med så grova lögner man kan få från Moscovia.

   Nu tror jag inte att det hjälper med fakta för folk som har trillat alltför djupt ner i kaninhålet. Men det är värt ett försök, kanske redaktören också kan lära sig något?

   https://www.ohchr.org/en/press-releases/2022/12/un-report-details-summary-executions-civilians-russian-troops-northern

   • Försenat, låg i skräpkorgen. Har OHCHR genomfört motsvarande gällande misstänkta krigsförbrytelser av Ukraina, USA, Nato och Storbritannien.

 3. KRIGSBARNEN I DONBASS. BOMBADE AV UKRAINA OCH OSYNLIGGJORDA AV VÄST.

  Faina Savenkova har sedan hon var 5 år växt upp med krig, tillbringat 8 år av sin barndom i en krigszon.
  Hon har skrivit brev till världens ledare och bett dem sluta sända vapen till Ukraina. Hon skrev ett brev till president Assad och barnen i Syrien. Hennes brev till barnen i Syrien togs med av italienska vänner till henne, som läste upp brevet på daghem i Syrien.
  Hon fick ett personligt brev tillbaka av Assad med en inbjudan att komma till Syrien.
  Brevet fick hon hämta på den syriska ambassaden i Moskva, Syrien har låtit en man med stor moral och heder bli ambassadör i Ryssland.

  USA har försökt att köpa denna man när de hållit på med sin regimändring i Syrien. Han fick en blank check, och kunde själv fylla i summan han ville ha, men han sa: Jag förråder inte mitt land för pengar.

  Faina som endast är 14 år gammal, blir blockerad av YouTube när hon intervjuar en engelsk journalist, så skamligt. Hon frågar ”Kan någon föreställa sig mig, ett barn av Donbass på CNN? The Times? The Spiegel? Jag tror inte det. Det jag och många krigsöverlevande säger är inte av intresse för dessa publikationer och plattformar. Vilket inte förvånar mig”

  Faina liksom flera andra hundra barn är på ”The kill list” ”Myrotvorets”. Där all deras personliga data finns, för att kunna söka upp dem och döda dem.
  Den ryska journalisten Daria blev mördad av Ukraina i ett terroristdåd i Moskva. Hon var också på ”The kill list”, och nu har de dragit ett stort svart streck över hennes personinformation där det står likviderad.
  Mexikanska journalister har nyligen givit Daria ett journalistpris.

  Faina säger att många tycker inte att jag som tonåring skall uttala mig om detta, för att det är en vuxenfråga. Men som ett krigsbarn, som vet vad beskjutning är, ett barn som upplevt och överlevt detta sedan år 2014 har jag fortfarande rätt att göra det. Det kommer komma fler journalister som Mike Jones, John Miller och John Mark Dougan. Man kan inte stoppa sanningen. Kan inte stoppas av YouTube eller någon annan videovärdtjänst
  .
  Hon säger ”De kan inte stänga våra munnar längre. Vi är starkare än de tror”
  Faina tackar alla sina vänner i Europa och Amerika som inte gömmer sig från den obekväma sanningen.

 4. Lesia Volodymyrivna Vasylenko is a Ukrainian lawyer and politician serving as a People’s Deputy of Ukraine in the 9th Ukrainian Verkhovna Rada. Hennes CV låter ansvarsfull, men korruptionen i Ukraina går högt upp i ledningen. En advokat som ägnar sig åt att sprida lögner som sitt bidrag till krigspropagandan.

  Dan Cohen is a journalist and co-producer of the award-winning documentary Killing Gaza. The Washington, DC correspondent for Behind the Headlines, …Vad skriver han om Lesia Vasylenko?
  lögn efter lögn efter lögn skriver Dan Cohen som har tagit upp flera av hennes lögner på sin twitter.

  Varifrån hämtar CNN sina nyheter, Jo från Lesia Vasylenko ukrainsk MP, som ständigt ljuger och skickar ut falska bilder, varför ser de inte detta? Bara det att bilden på den ledsna pojken har hon tagit från omslaget av en bok av Christina MacKenna.
  Kan bara beklaga att CNN har totalt korkade journalister som verkar tro på ukrainska politiker och gör ingen egen sökning. Undrar om SVT eller någon annan svensk tidning publicerat denna bild.

  Nu senast skrev hon på sin twitter 26 dec.

  //The saddest part: there are no children in #Ukraine anymore. Only little humans with very grown up eyes, old even. Somewhat tired of a life yet unlived. Pictured: Marc, 8 yo, just survived a #russia artillery attack//

  https://twitter.com/tobiayodele/status/1607649393062342656?s=12

  En ukrainsk politiker stjäl en bild av Patrick Lancaster som han publicerat på sin sida med reportage från Mariupol, där han följer med DRP när de återtar staden från azov-nazister. I deras tortyrkammare som kallas ”biblioteket” finner man en kvinna våldtagen, torterad och med ett hakkors målat på kroppen.
  Jag upptäckte nu att twitter lagt en begränsning för vilka som kan se bilden på 18 år. Så om man är inloggad på twitter kommer bilden upp direkt, i annat fall begär twitter att man skall logga in för att få se bilden.

  Han fotograferar, och bildtjuven vid namn Lesia Vasylenko ukrainsk MP, använder bilden, beskär den och lägger ut på sin egen twitter och skriver att hennes sinne blir paralyserat av rädsla, hat och ilska och underskriver med texten stop Putin nu.
  Även om hon inte direkt skriver att tortyren utförts av ryska soldater, så blir budskapet tydligt som hon vill framföra, genom att skriva stop Putin nu.
  Detta bidrar hon med till krigspropagandan, lögn efter lögn efter lögn skriver Dan Cohen som har tagit upp flera av hennes lögner på sin twitter.
  Sedan eskorterar hon CNN:s Amanpour runt i Kiev, och vad hon säger kommer CNN att skriva.

  https://twitter.com/MaxBlumenthal/status/1511053915088990215

 5. Grundaren av amerikanska ”Mozart Group” medger att ukrainska trupper begått grymheter.

  Ukraina drivs av ”f****d up people” – amerikansk instruktör
  En video visar grundaren av Mozart Group, Andrew Milburn, erkänna att Kievs styrkor har begått ”grymheter”

  Ukraina bör inte placeras på en piedestal i västvärldens försök att stödja landet i dess konflikt med Ryssland, anser Andrew Milburn, grundaren av ”Mozart Group”, som har gett utbildning för Kievs styrkor.

  Den pensionerade marinchefen delade med sig av sina erfarenheter och slutsatser från arbetet i Ukraina under ett framträdande i Team House-podden förra månaden. Uppmärksamhet på videon, som bara hade fått cirka 20 000 visningar sedan den lades upp, uppmärksammades av Grayzone-redaktören Max Blumenthal i måndags.

  Under podcasten sa Milburn att Ukraina är ett ”korrupt, jävla samhälle.” Samtidigt som han betonade att fortsatt västerländskt stöd för landet var viktigt och motiverat av behovet av att upprätthålla ”globala normer”, föreslog han att hela poängen ”inte handlade om Ukraina.”

  ”Jag har en ukrainsk flagga knuten till min väska, men jag är inte som ”herregud, Ukraina är så fantastiskt”, för jag förstår att det finns massor av jävla människor som styr Ukraina, säger Milburn. , och erkänner att han verkligen inte är ett stort fan av landet.

  Han uppgav också att ”ett antal saker” som Kievs styrkor gör med ryska krigsfångar bryter mot Haagkonventionen om lagar för väpnade konflikter, särskilt när det gäller att filma förhör med tillfångatagna ryska soldater och lägga ut dem på nätet.

  Milburn noterade att tränarna från Mozart Group inte tolererar sådana handlingar och har alltid försökt ta avstånd från alla enheter som visade dem videor där de dödade ryska krigsfångar. ”Vi har visats de här videorna massor av gånger”, sa han och tillade att ”det fanns massor av” grymheter som begicks av ukrainska styrkor och ”alla typer av grymheter att gå runt.”

  Efter månader i Ukraina och utbildat soldater, överste Andrew Milburn från @TheMozartGroup legosoldatfirma blir såsad på kameran och spelar bönor: Ukraina är ett ”korrupt, jävla samhälle” som drivs av ”jävla människor” Ukrainska soldater ”dödar killar som kapitulerat”, begår ”grymma” pic.twitter.com/MhKljQwQpq
  — Max Blumenthal (@MaxBlumenthal) 26 december 2022

  Han betonade dock att de flesta av de grupper som hans tränare har hanterat var ”mycket professionella” och inte tog till sådana handlingar.

  Medan Milburns Mozart-grupp hävdar välgörenhetsstatus, anses den vara bland de största privata militärföretagen som för närvarande arbetar i Ukraina och har tillhandahållit militär utbildning till ukrainska soldater sedan konfliktens tidiga dagar. Men det har också varit källan till flera fördömande rapporter om Kievs väpnade styrkors mörka underliv.

  Tillbaka i augusti citerades Milburn av CBS news i en sedan raderad rapport som avslöjade hur västerländska vapen försvann i Ukraina och dyker upp på den svarta marknaden. Nyligen citerades han också av Newsweek i en rapport som avslöjade att den ukrainska militären såg olycksfrekvenser på 70 % eller mer, i motsats till officiella Kievs påståenden.
  https://www.youtube.com/watch?v=zkhCZmo_z8U
  https://swentr.site/russia/568994-us-instructor-ukraine-corruption/

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here