Hur utvecklas kriget i Syrien?

1
2599

Denna kartanimation visar hur kriget i Syrien utvecklats från år 2014. Genom att trycka på GIF kan man se hur situationen utvecklades under åren. Den kritiska situationen år 2015 för Syrien med stora områden under kontroll av terroristerna och deras stödjande länder, som Saudiarabien och USA, började förändras sedan Ryssland gick in i kriget hösten 2015. Legalt, efter inbjudan från Syriens regering.

Främst tack vare detta är Syrien nu nästan befriat från terrorister. Insatsen av USA & Co har sedan krigets start utmärkts av rejält stöd till terroristernaa, och viss begränsad bekämpande av terroristorganisationen IS, men knappast av övriga.

Föregående artikelNytt om Russiagate. Obamamedarbetare deltog
Nästa artikelTrumps Syrienutspel visar imperialistisk, urlakad australiensisk utrikespolitik
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

1 KOMMENTAR

  1. En karta över rensingen av terroristerna 2014-2018 eller framgångarna för den syriska versionen av Anticimex om man så vill. Syrein symboliserar vändpunkten. Framtida historiker kommer att tolka Syriens seger över jihadister för israel som början på imperiets definitiva undergång. De kommer även att skriva om den beryktade ”Assad måste avgå förbannelsen” – https://www.facebook.com/United.Syrian.Republic/photos/the-assad-must-go-curse-syriabye/1800042930229866/.

    Det gick inte bra för alla de som krävde Assads avgång. Istället slutade det med att de själva fick gå. Nu har turen att avgå kommit till barnamördaren Netanyahu. Stanken från Netanyahu och familjens korruptionshärva går inte att dölja längre … Allt tyder på att denne inte kommer att närvara vid FNs Generalförsamlings mötet anno 2019 med vad som liknar som ett förskolebarns ritning av en halogen lampa.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here