Hur man försöker ta död på Jimmy Dore och andra saningssägare

10
2491

Läsaren Vivianne Månsson skrev ”Jimmy Dore är utsatt för förtal och attacker från sex kända mediapersoner i USA.
En av dem Nomiki Konst en för mig okänd person, har stor genomslagskraft och syns i flera media i USA, en krigshök som propagerade för kriget i Libyen och senare i Syrien. Aggressivt skrikande anklagar hon Jimmy Dore för att ha tagit emot pengar av Assad. Hon anklagar också Max Blumenthal för att han åkte till Syrien, inte för egen skull utan för utländska intressens skull.
Var har hon hämtat sin information? Bellingcat, denna mästare av desinformation. Denna super farliga inrättning, som ännu ingen journalist i de stora media i Sverige klarar av att ifrågasätta. Bellingcat som likt en gangster boss låter pengarna styra vad de publicerar
Assad pengarna som Nomiki anklagar Jimmy Dore att ha tagit emot av Assad, är från en USA baserad anti-krigs, ej vinstdrivande förening för investeringar i populära aktions kommitteer. De arbetar i Cuba, Palestina och Syrien attackerar Washingtons hänsynslösa hybridkrig (ex. falska informationskampanjer) Föreningen har också demonstrerat öppet mot USA:s proxykrig i Syrien.
En CIA-agent öser beröm över Bellingcats roll “Vi älskar detta, istället för att behöva klargöra och oroa oss över att säkerställa bevis, så kan vi endast referera till Bellingcat”

Föregående artikelMånga nyårslöften från presidenterna Trump och Biden
Nästa artikelDagen Industri: Världen borde hålla andan och inse vad som driver Silicon Valley
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

10 KOMMENTARER

 1. BTH hade jag aldrig hört talas om, och Jimmy Dore har jag aldrig lyssnat till, men pseudo-vänstern känner jag alltför väl till igen, inte minst i den franska ”vänster” som har hejat till sönderbombningen av Libyen och Syrien, samt de ”gröna” som har hejat på (”… en 2013, la grande majorité des ténors du parti se prononcent pour une attaque militaire contre la Syrie92.”) och sedan följt Daniel Cohn-Bendit och stött kapitalets springpojke i senaste presidentval.

  Några exempel från den störste trottepartiet, kommunistpartiet et de gröna:
  https://nouveaupartianticapitaliste.org/actualite/international/syrie-un-cauchemar-sans-fin
  https://nouveaupartianticapitaliste.org/actualite/international/en-syrie-les-hopitaux-cibles-avec-la-complicite-de-lonu
  https://nouveaupartianticapitaliste.org/actualite/international/belarus-lenjeu-democratique-donc-social
  https://www.pcf.fr/libye_mettre_un_terme_aux_ingerences_et_entendre_l_aspiration_du_peuple_libyen_la_souverainete_la_justice_et_la_paix
  https://www.pcf.fr/syrie_stopper_l_escalade_meurtriere_idlib
  https://www.pcf.fr/macron_et_l_opposition_bielorusse_une_faillite_diplomatique (inte lika illa som trotteblaskan)
  https://www.eelv.fr/?s=syrie
  https://www.eelv.fr/nous-appelons-a-un-processus-pacifique-et-democratique-en-bielorussie

  Det är alltså inte konstigt att antikrigs demonstrationerna samlar så lite folk, när de alls förekommer (gamla partilösa pacifister har dessutom för det mesta avlidit), och att de kritiska rösterna stämplas som Putin-troll.

 2. När jag tittar på det här klippet så förstår jag varför de klandervärda lakejerna försöker med argumentationsfelet personangrepp mot Jimmy Dore.

  Han uppmanar folk att pressa politikerna till att skapa en jämlik hälsovård för alla i USA och angriper alla som påstår att det fattiga folket måste vänta, samtidigt som så många stenrika amerikaner har massvis med pengar till god vård.

 3. Erik van de Beek har studerat journalism på Windesheim Universitet och filosofi på Amsterdams universitet och arbetat många år på den holländska veckotidningen ”Elsevier”. Nu frilansjournalist. Han har studerat på djupet Bellingcat och dess roll i att förstärka hela opinionen i rättegången som pågår vad gäller nedskjutningen av MH17, väldigt intressant artikel på hans blogg som jag skickar med en länk till.
  I artikeln nämns en privatdetektiv Max van der Werff, som blev utfrågad av JIT om hans undersökningar i östra Ukraina, han har intervjuat massor av människor i Pervomayskyi, ingen av dem hade sett röken som var synlig på fotona som Ukrainska underrättelsetjänsten SBU presenterat. JIT intervjuade honom vid två tillfällen i flera timmar om resultatet av hans efterforskningar. Hans efterforskningar resulterade i att hans namn blev svartlistat på Myrotvorets, en ultranationalistisk webbplats i Ukraina vars måltavla är journalister som kritiserar Kievs politik. Flera journalister som varit listade på denna webbplats har blivit mördade. Den nederländska journalistföreningen NVJ gjorde ett uttalande om hotet mot Van der Werff, men nederländska regeringen och parlamentet höjde inte ens ögonbrynen.
  Detta har jag inte hört något om i Sverige heller, att vissa journalister blir mördade i tysthet, medan andra blir den största nyhets rubriken i DN. Reportrar utan gränser ignorerar de också att dessa journalister blir mördade som hamnar på listan av journalister som anses kritisera Kievs politik?
  http://www.ericvandebeek.nl/Bellingcat_disrupts_MH17_trial.html

 4. Det är en skam för Sverige att vi ger pengar till Ukraina, som torterar sanningssägare som säger sin upplevda sanning och inte den sanning som myndigheter i Ukraina vill tvinga dem till. Det är en skam för Sverige att vi inte låter dessa torterade sanningssägare få höras i SVT, de som blivit torterade av SBU, ukrainsk underrättelsetjänst.
  Denna tidigare officer i sovjetiskt luftförsvar, har fått hjärnskador med infarkt och hjärnblödning av den tortyr både fysiskt och psykiskt som han utsatts för i Ukrainskt fängelse.
  Donbass skickade ut en video och bad om hjälp, och han ringde ett nummer och frågade hur han kunde hjälpa. De ville veta om bombplan var på väg, och för att skydda civila och att han dessutom ansåg att det var ett krigsbrott att skicka dessa attackplan att bomba Donbass, meddelade han därför vilken tid och riktning attackplanen hade.
  Han såg planen fullastade med bomber och de flög tillbaka tomma.
  Han såg också SU-25 attackplan bombarderade administrations byggnader i Kiev.
  Han såg också två Buk-robotar evakueras från krigszonen i samband med MH17 kraschen, medan officiella Ukraina meddelade att det inte fanns några BUK-robotar i området.
  När han ställdes inför rättegång, sa domaren: ” våra plan bombade inte” åklagaren sa ”Vi flög och vi bombade”.
  Sedan utsattes han för tortyr i Ukrainskt fängelse, där de slog hans huvud mot betongväggen, och med gummibatonger slog de hans huvud. Han fick inte vila, ljuset var på dygnet runt, hög musik ur högtalare och mitt i natten kunde de tvinga upp honom med ansiktet mot väggen och slå honom samtidigt som de skrek: ”Vi skall lära dig att älska Ukraina, separatist”
  https://www.youtube.com/watch?v=v-5UtFDNUm8

 5. Ytterligare än sanningssägande som är under attack, Max Blumental, han har avbokats från möten som han skulle haft för att introducera sin senaste bok ”The Management of Savagery”, då möteshållare blivit utsatta för påtryckningar av personer som försöker svartmåla Max genom att säga att han skyddar Putin och Assad medan han angriper Vita hjälmarna och Israel. I de flesta intervjuer som Max har gjort, har de börjat med att introducera hans senaste bok, och berömt den. Denna intervju är väldigt intressant, då den gör en djupdykning i hans bok, och han blir intervjuad av Jared Ball, som är Professor of Communication Studies at Morgan State University in Baltimore, MD, hans områden är bl.a. kolonialism och massmedia. Jared Ball säger att han kommer använda ”The Management of Savagery” i sin undervisning, han får beröm av Max för att han ställer frågor som är väldigt viktiga och ingen annan intervjuare har tidigare gjort. Max berättar hur hans ståndpunkt där han står i dag har utvecklats sedan han var en liten judisk pojke och upplevde intifadan för första gången. Vill man få omfattande information om Max ställningstagande i internationella frågor och CIA:s deltagande och stöd till jihadister och IS historiskt från Afghanistan och till nutid Syrien och Ryssland skall man lyssna till denna. Jared är en mycket viktig person då han utbildar morgondagens mediafolk.
  https://imixwhatilike.org/2020/12/29/the-management-of-savagery-w-max-blumenthal/

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here