Många nyårslöften från presidenterna Trump och Biden

7
2146
Trump och Biden i valdebatt.

Jag kan här exklusivt (som gammal brevvän till Melania Trump) rapportera att Donald Trump efter några ganska sömnlösa nätter  har samlat sig och tänker att inför folket i USA och världen be om ursäkt för några saker. Detta kommer att ske i Ovala rummet i kväll, vid nyårsafton USA-tid (sex timmar efter 24-slaget i Sverige). (Trump har förankrat sitt tal hos demokraterna och hos tidigare presidenter).

Eftersom jag också råkar vara gammal brevvän till Jill Biden kan jag rapportera om att Joe Biden (i hemlighet) råkar ha ungefär samma nyårslöften som Donald Trump och nu har 4 år på sig att infria dem. (Tyvärr är jag inte gammal brevvän till kommande vicepresident Kamala Harris, så det enda jag vet är att hon ska säga upp bekantskapen med Netanyahu (skvaller från Jill B.))

Först ska avgående president Trump och tillträdande president Biden ha nyårssupe i kväll. För att detta inte ska avslöjas bär de masker – båda tycker att sådant är kul! För att minska risken för upptäckt bär de likadan mask (se nedan) på den avgående presidenten har fått bestämma. De vet ju båda att ”Den djupa staten” (Nätverk för USA-imperialismen) inte kommer att ändra politiken på ett avgörande sätt.

Vissa beslut ska tas snarast:
* Alla illegala sanktioner mot Ryssland, Iran, Syrien och Nordkorea ska genast upphöra och ersättas med sanktioner mot Israels apartheid om detta godtas av FN:s säkerhetsråd.
* Inköp av olja ska nu främst ske från Iran och Venezuela.
* Guantanamo stängs, fångarna får skadestånd. De kommer att inbjudas till festmåltid hemma hos förre presidenten GW Bush på dennes ranch i Texas. Den som genomgått flest waterboardningar får hedersplats mellan förre vicepresidenten Cheney, som lovat be för fångarnas familjer och utrikesminister Pompeo, f.d. ledande CIA-man och -chef.
* Blockaden mot Kuba hävs, och Trump ska bygga en fin golfbana på Kuba. Första matchen går mot Kubas, Venezuelas Maduro och mot Bolivias rättmäktige president Morales
-Dollarn ska ersättas med ett rättvist betalningssystem och en annan världsvaluta (fast Trump och Biden ser gärna som amerikansk patriot att någon USA-person finns på en av sedlarna, kanske G Washington, eller en kulturperson som Kalle Anka eller Batman).
* Alltför beroende, enögda vasaller, som svenske försvarsministern Hultqvist, sänds på omskolning i Ryssland i samarbete mellan presidenterna Trump och Putin. (Biden gillar inte den detaljen).
* Den för sin kyrksamhet kände Mike Pompeo ska återgå som söndagsskollärare. ”Pompeo is affiliated with the Evangelical Presbyterian Church.[153][154] Pompeo served as a local church deacon from 2007 to 2009 and taught Sunday school.” Wikipedia.

-Krigen i Irak, Syrien, Libyen och Afghanistan som lett till att över 2 miljon människor dödats: USA ska nu betala för uppbyggnaden av länderna genom att kraftigt minska budgeten för militären och kraftigt öka beskattningen med en progressiv skatt för de 5 % rikaste. En grupp republikanska kongressmän under ledningen av senator Lindsey Graham kommer att som volontärer delta i uppbyggnaden under Kongressens kommande sommarferier efter en snabbkurs i ånger och byggnation vid militärakademin West Point som ombildas för dylik utbildningsverksamhet. Några miljoner arbetslösa som nu lever på matkuponger i USA kommer att efter utbildning anställas för uppbyggnaden. Joe Bidens äldste son Hunter vill också vara med, men avvisas eftersom han vill ha så mycket betalt, och denna gång lyckas inte pappa Joes omtänksamma lobbying.

Joe och Hunter Biden.. New York Post.

* Interventionen i Syrien via ombud: Även här ska USA betala sin del av kostnaden och via CIA:s välutvecklade kanaler försöka förmå buddies i al-Qaida och IS att ta sitt ansvar, lägga ned vapen och omskolas till snälla buddister. Alla IS-kvinnor får en snygg ljus kort (men ej osedessam) kjol.
* Syriens president Assad ska bjudas in till Vita huset och få tala i kongressen. Han bjuds på middag och får sitta mellan Jill Biden och Melania Trump och med Donald Trump och Joe Biden på andra sidan bordet

* Klimatpolitiken ändras rejält. Moderna solpaneler ska byggas på alla offentliga byggnader och egendomar. Bensinpriset ska fördubblas och extrainkomsten från detta ska finansiera den dåliga kollektivtrafiken på många håll. Vid statsbesök ska eldrivna bussar ersätta bilkaravaner.
* Invandringspolitiken kastas om och murarna rivs. En ursäkt framförs till Mexiko och båda presidenterna ska hädanefter dricka en Margarita varje morgon.
* Nordkoreas snälle, men något korpulente president bjuds in till Vita Huset. Fredsavtal ska slutas.
* USA ska förnya INF-avtalet och ta initiativ till fullständig nedrustning av kärnvapen i alla länder inom tre år.
* NATO ska vara kvar, helt ändra politik, och döpas om till New Alliance for Total Offers of peace and help.
* Stödet till Israels krig och dess apartheidpolitik ska helt upphöra och i ett särskilt tal vid AIPAC:s kongress ska Israels politik starkt kritiseras och staten Palestina erkännas. (Trump och senare Biden kommer dock att bära den judiska huvudbonaden, dels av taktiska skäl och dels för att det brukar vara så kallt på AIPAC:s möten. Man brukar snåla med värmen för att kunna skicka ned mer pengar till stackars Bibi N.)
I ett lappkast ska USA inte flytta sin ambassad till Jerusalem och en ny ambassad öppnas i Ramallah i Palestina före midsommar.

En särskild ursäkt ska framföras för stödet till statskuppen i Ukraina. Stödet till Ukrainas regering för dess krigspolitik upphör.
* En annars alldeles särskild ursäkt riktas till president Putin, vars roll för att främja fred och stabilitet prisas. Rysslands rätt till Krim garanteras och Putin ska också inbjudas att tala i kongressen och få sitta bredvid mellan fru Biden och vicepresident Harris vid presidentmiddagen.

Talet hålls på kvällen kl 24 lokal Washington-tid i Ovala rummet, dvs kl 06 Sverigetid. Det var tänkt att presidenten skulle bära tagelskjorta, men sådan saknades bland de 1461 presidentiella tjänsteskjortorna (en per dag under 4 år).

PS. Donald och Joe har via Melania och Jill bett att få återge talet som ett gästblogginlägg här efter talet, och jag OK:at det under villkoret att jag får det översatt till svenska också. Jag är så less på att översätta alla dessa skumma vänsterartiklar från engelska. DS

Föregående artikelVad ligger bakom corona-smittan på äldreboenden?
Nästa artikelHur man försöker ta död på Jimmy Dore och andra saningssägare
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

7 KOMMENTARER

 1. Det viktigaste nyårslöfte från Trump: AIPAC och alla andra israeliska lobbyn ska förbjudas om de inte registrerar som agenter för främmande makt. Deras lobby- och annat verksamhet ska noga kontrolleras av CIA/FBI. Israel gate är det verkliga problemet för USAs utrikes politik. Från och med anno 2019 är att lobba för israel verboten! Make the USA Great Again!

  https://www.globalresearch.ca/russiagate-is-actually-israelgate-trump-as-agent-of-israel-not-of-russia/5623521

 2. Piller.

  Det vita pillret.
  För lyckliga människor som gläds åt välvilliga sanningar.

  Det bruna pillret.
  För mindre lyckliga människor som nördar negativa fakta så de blir konstant förbittrade.

  Det röda pillret.
  För dem som har dragning till en jobbig och hopplös verklighet i syfte att försöka göra något åt den.

  Det blå pillret.
  För alla dem som önskar den bekvämaste vägen till svaren på de svåra frågorna i vad som MSM media, SVT Public Service m.fl. framställer.

  Jag önskar alla på Global Politics ett Gott Nytt År 2019!

 3. Lovande. Jag trodde inte att det hette ”ovala rummet” längre, snarare ”orala rummer”?

  Till Trump kan jag enbart säga att man även med boxhandskar och munkavle både kan klappa kattungar(pussies) och twittra, även om det på svenskt nyspråk s.a.s. kommer bli en ”utmaning” att berika världen på det viset.

  Får han fjäder på skinnspiken kan kanske den användas i processen?

 4. Jag vill önska redaktören, kommentatorer, läsare ett riktigt Gott Nytt År.

  Jag skulle vilja göra det med en film från alternativmedia jag just tittat på.
  Filmen får mig att undra om politiker är kompetenta till att göra rätta beslut i alla frågor som läggs på deras bord.
  Har själv provat blästring men inget jag längtar efter. Resultatet blir bra. Det skulle vara enda fördelen. Men vad är det i allt som blästras bort och som sprider sig som ett fint damm i luften som sedan faller ned i jord och vatten och andas in i lungorna på människor och djur?

  https://www.youtube.com/watch?v=An2SnKe-PAQ

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here