Hyckleri och dubbelmoral är typiskt för fördömanden av Venezuelas regering.

2
1050

Zoltan Tiroler har publicerat denna artikel på hemsidan för svensk-kubanska föreningen. Sila mygg och svälja kameler. Den upp- och nedvända världen: Venezuela.. En nedkortad artikel av Romain Migus, Liberación.


Hyckleri och dubbelmoral är typiskt för fördömanden av Venezuelas regering.

Här bara några exempel:

 • Frankrikes Emmanuel Macron har befallt Venezuelas president Nicolas Maduro att inte förtrycka oppositionen. Macron glömde de 3 300 arresterade, de 2 000 skadade och de åtta dödade i samband med polisattacker på de ”Gula Västarna”.
 • Spaniens president Pedro Sánchez gav Maduro åtta dagar på sig att utlysa nyval. Sánchez glömde att han sitter vid makten trots att han inte är vald, utan bara för att föregångaren var tvungen att avgå på grund av korruption.
 • Trump anklagar Maduro för att inte vara legitim president då han bara valdes av 30,45 procent av väljarna. Trump glömde att bara 27,20 % av väljarna i USA röstade på honom.
 • Colombias president Ivan Duque anklagar Venezuela för att vara en ”knarkdiktatur”. Duque glömde att Colombia producerar 65 procent av allt kokain i världen, under beskydd av landets myndigheter.
 • Brasiliens president Bolsonaro är bekymrad över de mänskliga rättigheterna i Venezuela. Bolsonaro glömde att han förklarat att alla sociala rörelser som motsätter sig hans politik är att betrakta som terroristorganisationer.
 • Argentinas president Mauricio Macri anklagar Maduro för att vara korrupt. Macri glömde att hans namn, men inte Maduros, är med på listan i korruptionsskandalen ”Panama Papers”.
 • Portugals myndigheter beklagar den venezolanska krisen som tvingat 7,2 procent av befolkningen att emigrera. Men Portugals myndigheter glömde att 21 procent av portugiserna lever utomlands.
 • Perus president Martin Vizcarra pratar om diktaturen i Venezuela. Vizcarra glömde att han själv utnämnts till president utan något val för att ersätta sin föregångare, som avsattes på grund av korruption.
 • I Storbritannien fördömer ledarna hot mot yttrandefriheten i Venezuela. De glömde att de hållit journalisten Julian Assange inspärrad på Ecuadors ambassad i åratal och nu i fängelse, hotad av att utlämnas till USA.
 • Belgien oroas av Venezuelas ekonomi. Men det glömde att företaget Euroclear i Bryssel spärrat 1,2 miljarder dollar som tillhör venezolanska staten.
Föregående artikelUtrikesminister Pompeo säger att USA ska intervenera för att hindra att Corbyn blir premiärminister i Storbritannien.
Nästa artikelHar Iran anfallit tankfartyg i Omanbukten? Eller ny ”false flag” från USA? Utöver de många tidigare? (Många nämns här).
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

2 KOMMENTARER

 1. Det verkar som att Maduros legitimitet påminner alla dessa bovar om att de är illegitima ledare som kom till makten antigen genom lurendrejerier, mutor eller annat underbord verksamhet. Därför sjunger dessa bovar unisont ”Maduro måste avgå”.

  Propagandan gör gällande att västländer är demokratier och det råder ”folkstyre”. I själva verket är styrsystemet ett demoNkrati och de som styr syns inte ens i offentligheten. Vill du veta mer om de verkliga makthavarna i väst så läs detta

  https://www.globalresearch.ca/who-rules-the-world-bilderberg-2019-and-the-global-power-elite/5679945

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here