Har Iran anfallit tankfartyg i Omanbukten? Eller ny ”false flag” från USA? Utöver de många tidigare? (Många nämns här).

34
1823
Bild i Daily Mail.

Ett norskt och ett japanskt tankfartyg har skadats i Oman-bukten. Detta skedde vid sämsta tänkbara tillfälle för Irans del, då landet samtidigt hade besök av Japans premiärminister PM Shinzo Abe.

Utrikesminister Pompeo sa genast att Iran genomfört ett attentat. Daily Mail. Han menar ”Denna bedömning är baserad på underrättelse, det vapen som använts, den kunskapsnivån som krävs för att utföra operationen, nyligen liknande iranska attacker mot fraktfartyg och det faktum att ingen annan proxygrupp som är verksam inom området har resurser och kompetens att agera med en sådan hög grad av sofistikation”, sa han i sitt uttalande enligt CNN.” USA:s utrikesminister anklagar Iran för angreppen i Omanbukten.

Men Pompeo talar inte sanning. I området finns även USA med sitt CIA, Israel och troligen fler stater som kan utföra attacker av denna typ (Om det nu var någon attack).

* Vidare skriver den iranske skribenten Massoud Khodabandeh, tidigare ledande medlem av Mojahedin-e Khalq (MEK) – en oppositionell, tidigare terroriststämplad, organisation i Iran, att denna organisation skulle kunna spela en sådan roll. Khodabandeh skriver i Iranian.com att en sådan falsk flaggattack hade förberetts. här. Han påpekar att MEK har sitt huvudkontor i Albanien och att flygbolaget USS Abraham Lincoln besökte Albanien den 1 maj 2019 på väg till Persiska viken. Där skulle skeppet ha tagit ombord folk som pratade farsi, påstår han.

Hans uttalande, samt en video, innehåller inga som helst bevis för detta. USA: Video bevisar att Iran låg bakom torpedattack.

Kommentar: Denna video är inget som helst bevis. Den visar inte att det är revolutionsgardister. Oklart om det är någon av båtarna. Vidare är det tekniskt mycket lätt att lägga upp falska sådana filmer.

Det kända sanningsvittnet president Donald Trump menar det är solklart att Iran utfört attacker. Russia Today: ‘Iran written all over it’: Trump accuses Tehran of carrying out tanker attacks.

CNN skrev för 4 dagar sedan: CNN: Donald Trump ljuger oftare än du tvättar dina händer Under sina 869 dagar som president har Donald Trump sagt 10,796 saker som antingen är missledande eller helt falska enligt The Washington Post’s Fact Checker. Detta innebär att USA:s president säger osanningar 12 gånger per dygn.

Även detta uttalande sker utan några bevis, icke helt ovanligt för detta sanningsvittne.

Det andra sanningsvittnet, Mike Pompeo, skryter vid ett möte med studenter i mitten av april i år om hur han ljög under sin tid i CIA.
* Denna länk innehåller en video där Mike Pompeo hörs säga detta. Den har inte förnekats. Utrikesminister Pompeo “Då jag var CIA-chef då ljög vi och stal”. Vem tror att han ändrat sig? Vad säger han om Assange?

Vi har alltså å ena sidan två Kända – ”Sanningsvittnen” (lögnare)- utan bevis, vilka gång på gång uttalat hot om att förgöra Iran., och som representerar USA, som bedrivit krig under nästa hela sin tid som stat.

Å andra sidan en försvagad stat, Iran, med mycket lång historia av fred utan då man angripits, och som saknar alla motiv för attacker av den typ som påstås ha skett.

Inte heller CNN eller Bloombergs sluter upp bakom Trump och Pompeo, åtminstone inte ännu: CNN skriver. ”Vem tjänar det? Ryssarna brukar ställa denna fråga när någonting oväntat händer, och denna fråga är användbar nu. Iran verkar inte ha mycket att vinna på detta. Detta kan bara öka landets isolering och stärka dem som vill använda mer militärt tryck mot Iran. Irans ekonomi är i dåligt skick. Innan Donald Trump drog USA ut ur JCPOA var Teherans inflytande stort, men det kommer nu att minska med sämre ekonomi. Händelserna inträffade också under besök av Japans premiärminister Shinzo Abe i Teheran. Han försöker självklart att medla i tvisten om kärnkraftsavtalet (även om Tokyo säger att han inte handlar på Washington vägnar). De påstådda attackerna överskuggar Abes besök, en oväntad gest till Iran av en som Trump kallar till sin vän ” CNN:

Men Storbritannien behöver inga bevis. Bättre att stoppa huvudet i sanden och (blint) instämma i vad den starkare allierade säger. Uttalande av Storbritanniens utrikesminister, en huvudkandidat till posten som premiärminister.

Inflytelserika Brookings Institution skriv i “Which Path to Persia?” 2009
”Det skulle vara mycket mer fördelaktigt om Förenta staterna kunde ange en iransk provokation som motivering för flyganfall innan sådana inleddes. Det är uppenbarligen att ju mer upprörande, desto mer dödliga och ju mer oprovocerade den (påstådda) iranska handlingen vore, desto bättre skulle USA:s position vara. Självklart skulle det vara mycket svårt för Förenta staterna att genomföra en sådan provokation mot Iran utan att resten av världen erkänner detta spel, vilket skulle undergräva det.” Globalresearch.

* Har något skett som ändrar denna bedömning – ovan och nedan?

”Det faktum att sabotaget inträffade vid den japanska premiärministern Shinzo Abes statsbesök i Iran understryker att det troliga motivet för angriparna är att förhindra att spänningarna minskar”-Jamal Abdi, Nationella iranska amerikanska rådet

Common Dreams.

Jag återger nu utdrag ur en artikel som publicerats efter ett liknande intermezzo för en månad sedan.


 

Detta är en översättning av artikeln ”False Flag Terror: Presidents, Prime Ministers, Congressmen, Generals, Spooks, Soldiers and Police Admit to it” på Globalresearch, och på Washington´s blog i våras om ”false flag”-operationer, som börjat få viss uppmärksamhet. GlobalresearchMindre förkortningar har skett i samband med översättningen.
untitled (40)

Uppgifterna nedan talar för sig själva. En given, beklaglig slutsats är man inte kan lita på uppgifter av demokratiska regeringar, ansedda källor och ej heller massmedia som okritiskt förmedlar information från sådana källor. Av detta följer att man måste studera flera och olika slags källor – någon genväg finns knappast. Man förstår att begreppet ”terroriststater” inte är någon ogenomtänkt vänsterklyscha utan har substantiellt empiriskt och historiskt underlag. Vi hade anledning att diskutera Russigate, Maidan, MH17-olyckan, MAIDAN, sKRIPAL i termer av en möjlig ”false flag”-operation nyligen.

Den första frågan att ställa vid en misstänkt terroristliknande attack, eller vid en händelse som ät till nackdel av den påstådda förövaren är ”var det en False Flag-operation”?
Det finns många dokumenterade ”false flag”-operation, där en regering genomför en terrorattack, och sedan falskeligen anklagar sin fiende för politiska syften.
MH17

I nedanstående sammanställning har tjänstemän i den regering som utförde eller föreslog en attack erkänt det, antingen muntligt eller skriftligt:

(1) Japanska trupper arrangerade en liten explosion på ett tågspår 1931, skyllde sedan på Kina för att motivera en invasion av Manchuriet (”Mukdenincidenten”).

(2) Flera medlemmar i nazistiska SS medgav vid Nürnbergrättegångarna att de – enligt order från Gestapochefen hade ordnat attacker mot det tyska folket. De skyllde sedan på polackerna för att rättfärdiga invasionen av Polen.

(3) Den tyske generalen Franz Halder uppgav vid Nürnbergrättegångarna att nazistledaren Hermann Göring uppgav att han låtit sätta eld på den tyska parlamentsbyggnaden 1933, och sedan falskeligen skylla kommunisterna för mordbrand.

(4) Sovjetunionens ledare Nikita Chrusjtjov medgav att Röda armén besköt den ryska byn Mainila 1939 och beskyllde Finland för attacken som grund för att lansera ”vinterkriget” mot Finland.

(5) Det ryska parlamentet, president Putin och förre Sovjet-ledaren Gorbatjov har uppgivit att Sovjetunionens ledare Josef Stalin beordrade sin hemliga polis att avrätta 22.000 polska officerare och civila 1940, och sedan skyllde det på nazisterna.

(6) Den brittiska regeringen medger att den mellan 1946 och 1948 bombade 5 fartyg med judar som försöker fly från ”Förintelsen” för att söka säkerhet i Palestina. Man skapade en falsk grupp som kallades ”försvarare av arabiska Palestina”, som sedan falskeligen uppgav ansvar för bombningarna.

(7) Israel medger att 1954, en israelisk terroristcell som verkade i Egypten år 1954 planterade bomber i flera byggnader, däribland amerikanska diplomatiska anläggningar, sedan lämnat bakom ”bevis” som pekade ut araberna som de skyldiga.

(8) CIA medger att man anlitade iranier på 1950-talet för att posera som kommunister och utföra bombattacker i Iran för att vända befolkningen mot dess demokratiskt valda premiärminister.

(9) Den turkiske premiärministern medgav att den turkiska regeringen genomförde 1955 bombningen av ett turkisk konsulat i Grekland vilket även skadade den närliggande födelseplatsen för moderna Turkiets grundare Kemal Atatürk och sedan skyllde det på Grekland, för att hetsa och motivera anti-grekiskt våld.

(10) Den brittiska premiärministern medgav för sin försvarsminister att han och amerikanska presidenten Dwight Eisenhower godkänt en plan 1957 för att utföra attacker i Syrien och sedan skylla det på den syriska regeringen som ett sätt att åstadkomma regimskifte.

(11) En tidigare italiensk premiärminister, en domare, och en tidigare chef för det italienska kontraspionaget har erkänt att Nato, med hjälp av Pentagon och CIA utfört terrorbombningar i Italien och andra europeiska länder på 1950-talet och sedan skyllde på kommunisterna för att stärka en anti-kommunistisk opinion. En deltagare uppgav: ”Man var tvungen att attackera civila, människor, kvinnor, barn, oskyldiga människor, okända människor för att påverka den italienska allmänheten att vända sig till staten för att be om större säkerhet”. (Operation Gladio). Nato, med hjälp av Pentagon och CIA, har också påstås utfört terrorattacker i Frankrike, Belgien, Danmark, Tyskland, Grekland, Nederländerna, Norge, Portugal, Storbritannien och andra länder.

False flag-operationer som utförts enligt detta program inkluderar bland annat:
◾Mordet på Turkiets premiärminister (1960)
◾Bombningar i Portugal (1966)
◾Piazza Fontana-massakern i Italien (1969)
◾Terror-attacker i Turkiet (1971)
◾Peteano bombningen i Italien (1972)
◾Skottlossning i Brescia, Italien och bombning på ett italienskt tåg (1974)
◾Skjutningar i Istanbul, Turkiet (1977)
◾Atocha-massakern i Madrid, Spanien (1977)
◾Kidnappningen och mordet på den italienske premiärministern (1978)
◾Bombningen på Bolognas järnvägsstation i Italien (1980)
◾Skjutningar som dödade 28 shoppare i Brabant, Belgien (1985)

(12) År 1960 föreslog den amerikanske senatorn George Smathers att USA skulle genomföra ”en falsk attack görs på Guantanamo Bay som skulle ge en ursäkt till en strid som sedan skulle ge oss en förevändning att gå in och [störta Castro]”.

(13) Dokument från USA:s utrikesdepartement visar att den militäre överbefälhavaren år 1961 tillsammans med högre tjänstemän på hög nivå diskuterade att spränga ett konsulat i Dominikanska republiken för att motivera en invasion av landet. Planerna genomfördes inte, men det var ett seriöst förslag.

(14) USA:s regering har erkänt att nyligen offentliggjorda dokument visar att den militäre överbefälhavaren under 1962 undertecknade en plan att spränga AMERIKANSKA flygplan (med en sofistikerad plan på att byta ut flygplan), och även att begå terroristhandlingar på amerikansk mark, och sedan skylla det på kubanerna i syfte att rättfärdiga en invasion av Kuba.

(15)År 1963 utarbetade det amerikanska försvarsdepartementet en plan som skulle främja attacker mot nationer inom Organisationen för amerikanska stater (OAS) och sedan falskeligen skylla dem på Kuba.

(16) USA:s försvarsdepartement föreslog att USA i smyg skulle betala en person i Castro-regeringen för att attackera USA.

(17) NSA medger att man ljög om Tonkinbukt-incidenenten 1964 och manipulerade data för att få det att se ut som nordvietnamesiska båtar besköt ett amerikanskt fartyg, för att skapa en falsk motivering för Vietnamkriget.

(18) En amerikansk kongresskommitté medgav att FBI hade använt många provokatörer under 1950- till 1970-talen att utföra våldshandlingar och lögnaktigt skylla dem på politiska aktivister.

(19) En ledande turkisk general har medgivit att turkiska styrkor brände ner en moské på Cypern på 1970-talet och skyllde det på sin fiende. Han förklarade: ”I vissa krig genomförs visst sabotage där man skyller på fienden för att påverka allmänheten.
(20) Den tyska regeringen medgav att den tyska underrättelsetjänsten år 1978 detonerade en bomb i ytterväggen på ett fängelse för att underlätta flykt för en medlem av Röda armé-fraktionen – vilket underrättelsetjänsten ville skylla bombningen på.
Netanyahu untitled
(21) En Mossad agent medger att Mossad placerade en radiosändare i Gaddafis bostad i Tripoli, Libyen 1984. Den sände falska terrorist-meddelanden inspelade av Mossad Syftet var att porträttera Gaddafi som en terrorist-supporter. Ronald Reagan bombade Libyen omedelbart därefter.

(22) Det sydafrikanska sannings- och försoningsrådet fann att en hemlig gren av försvarsdepartementet 1989 bad en sprängämnesexpert ”att delta i en operation för att misskreditera ANC genom att bomba polisbilar.

(23) En algerisk diplomat och flera officerare i den algeriska armén erkände att, under 1990-talet, massakrerade den algeriska armén ofta algeriska civila och skyllde sedan på militanta islamister för morden.

(24) USA-arméns publikation Special Forces Foreign Internal Defense Tactics Techniques and Procedures for Special Forces från 1994 – uppdaterad 2004 – rekommenderar att man anställer terrorister och använder ”false flag”- operationer för att destabilisera vänsterregimer i Latinamerika. Detta är en del av CIA:s ”Dirty Wars”.

(25) Likaså noterar CIA i en regeringsbestyrkt manual för de nicaraguanska Contras-rebellerna noterade värdet av att mörda någon egen sida för att skapa en ”martyr”. CIA:s gerilla handbok för de anti Sandinistiska contras förespråkar inte bara mord på sandinisterna men också att man hyr brottslingar för att contras vi stöder för att skapa martyrer.

(26) En indonesisk undersökningsgrupp undersökte våldsamma upplopp 1998, och fastställt att ”delar av militären hade varit inblandade i upploppen, av vilka några medvetet provocerade”.

(27) Ledande rysk militär och underrättelsetjänstemän erkände att KGB sprängde ryska flerbostadshus 1999 och falskeligen skyllde det på tjetjener, i syfte att rättfärdiga en invasion av Tjetjenien.

(28) Enligt Washington Post, erkänner den indonesiska polisen att den man amerikanska lärare i Papua 2002 och skyllde morden på en separatistgrupp i syfte att kunna terroriststämpla gruppen.
(29) Förre indonesiska presidenten medger att regeringen troligen var involverade i bombningarna Bali, som krävde omkring 200 liv.
(30) Som rapporterats av BBC, New York Times, och Associated Press, har makedonska tjänstemän erkänt att regeringen mördade 7 oskyldiga invandrare och låtsades att de var al-Qaida soldater som försökte mörda makedonska poliser. Detta för att gå med i ”kriget mot terrorismen”.
(31) Seniora polistjänstemän i Genua, Italien medgav vid G8-mötet i Genua i juli 2001 att han planterade två molotovcocktails och fejkade knivattackerna mot en polis, för att motivera ett våldsamt tillslag mot demonstranter.
CIA untitled

(32) USA beskyllde falskt Irak för att spela en roll i attacken 9/11 – vilket framgår av en promemoria från försvarssekreteraren – vilket blev ett av de viktigaste officiella motiven för att inleda Irakkriget. Även sedan 9/11-kommissionen medgav att det inte fanns något samband, sa vicepresident Dick Cheney att bevisen var ”överväldigande” för att al-Qaida hade ett samarbete med Saddam Husseins regim, att Cheney ”förmodligen” hade information som inte tillgänglig för kommissionen. Ledande amerikanska regeringstjänstemän erkänner nu att Irakkriget verkligen startades för att få kontroll över lanserades för oljan och inte 9/11 eller massförstörelsevapen.
Många amerikanska tjänstemän har påstått att 9/11 var en false flag-operation av mindre seriösa element i den amerikanska regeringen. Men detta är utanför ramen för denna artikel. Det viktiga är att USA lögnaktigt skyllde det på Irak, när USA visste Irak inte hade något att göra med det).
(33) Trots att FBI nu medger att de mjältbrandsattackerna år 2001 utfördes av en eller flera amerikanska regeringsanknutna forskare, säger en högt uppsatt FBI-tjänsteman att FBI faktiskt blev tillsagd av Vita husets tjänstemän att skylla mjältbrandsattackerna på al-Qaida. Regeringstjänstemän bekräftar också Vita huset försökte länka mjältbrandsattacken till Irak som motivering för regimskifte i landet.

(34) Polis har rapporterat att man planterade molotovcocktails hos en fredlig demonstrant vid ett 2003 EU-toppmöte i Grekland, och filmade detta.
(35) Förre advokaten John Yoo vid justitiedepartementet föreslog 2005 att USA ska gå på offensiven mot al-Qaida, och att ”våra underrättelsetjänster skulle skapa en falsk terroristorganisation. Den kunde ha sina egna webbplatser, rekryteringscentra, träningsläger, och insamlingsverksamhet. Den skulle kunna lansera falsk terroristverksamhet och få kredit för riktiga terrortillslag, och hjälpa till att utså förvirring inom al-Qaidas led.”

(36) United Press International rapporterade i juni 2005:
Amerikanska underrättelseofficerare rapporterar att några av rebeller i Irak använder senaste-modellen av Beretta 92 pistoler, men dessa pistoler verkar sakna serienummer och ha kommit från en produktionslinje utan serienummer. Analytiker menar att detta kan tyda på att vapnen var avsedda för underrättelseverksamhet eller terroristceller, med betydande statliga stöd och att dessa vapen troligen kommer från antingen Mossad eller CIA.

(37) Israeliska soldater i säkerhetstjänst erkände 2005 att de kastade sten på andra israeliska soldater så att de kunde skylla det på palestinierna, som en förevändning för att slå ner på fredliga protester från palestinierna.
(38) Quebec-polisen medgav att demonstranter som bar stenar till en fredlig protest faktiskt var Quebec poliser som provocerade.
(39) Vid G20-protesterna i London 2009 såg en brittisk parlamentsledamot hur civilklädda poliser försökte hetsa publiken till våld.
(40) Egyptiska politiker erkände att statligt anställda plundrade ovärderliga musei-artefakter 2011 för att försöka misskreditera demonstranterna.
(41) En colombiansk arméöverste har erkänt att hans enhet mördade 57 civila, sedan klädde dem i uniformer och hävdade att de var rebeller dödats i strid.

(42) Den mycket respekterad skribenten Ambrose Evans-Pritchard vid the Telegraphn uppger att chefen för saudiska underrättelsetjänsten – prins Bandar – nyligen erkänt att den saudiska regeringen kontrollerar Bandar bin Sultan 13920430000334_PhotoI”tjetjenska” terrorister.
(43) Högt uppsatta regeringskällor i USA medger att regeringen i Natolandet Turkiet utförde attackerna med kemiska vapen men skyllde på den syriska regeringen. Vidare har högt uppsatta turkiska regeringsmedlemmar på band bekräftat planer på att genomföra attacker och sedan skylla på den syriska regeringen.
Ukraina Molotovcocktail secondColumn50-16x9

(44) Ukrainas säkerhetschef medger att de sniper-attacker som startade den ukrainska statskuppen utfördes för att bana väg för fler attacker. Ukrainska tjänstemän har uppgivit att ukrainska krypskyttar sköt på båda sidorna, för att skapa maximalt kaos.
(45) Storbritanniens spionbyrå har erkänt att den utför ”digitala false flag” attacker för att skada människor genom att skriva stötande eller olaglig text, och sedan skylla det på den drabbade.
(46) Amerikanska soldater har erkänt att om de dödar oskyldiga irakier och afghaner så placerar de automatvapen nära den skjutnes kropp så att de framstår som rebeller.
(47) Likaså beskyller polisen i USA oskyldiga människor för brott de inte begått. Bruket är så välkänt att New York Times noterade 1981 att polisjargong innebär throwdown att ett vapen läggs intill ett offer.

Avslutande kommentarer.
En tidigare tjänsteman i USA:s säkerhetstjänst har sagt ”Most terrorists are false flag terrorists or are created by our own security services.” Detta kan vara en överdrift men poängen är att det är en mycket utbredd strategi.

Wikipedia definierar ”False flag operations are covert operations conducted by governments, corporations, or other organizations, which are designed to appear as if they are being carried out by other entities. The name is derived from the military concept of flying false colors; that is, flying the flag of a country other than one’s own. False flag operations are not limited to war and counter-insurgency operations, and have been used in peace-time; for example, during Italy’s strategy of tension.”
“False flag terrorism” is defined as a government attacking its own people, then blaming others in order to justify going to war against the people it blames.”

intressant.se MH17, false flag, USA,
Ukraina, Ryssland, 9/11, politik, Syrien, krig, desinformation Irak imperialism, Turkiet CIA lögner,

Föregående artikelHyckleri och dubbelmoral är typiskt för fördömanden av Venezuelas regering.
Nästa artikelVarför uppsköt Storbritannien utlämnandet av Julian Assange till nästa år? Bestämmer regeringen? Av ordförande i Swedish Doctors for Human Rights.
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

34 KOMMENTARER

 1. Jag har gjort nedanstående kommentar (max 1500 tecken) under ”Ifrågasätt” i DN. (https://www.dn.se/nyheter/varlden/usa-video-bevisar-att-iran-lag-bakom-torpedattack/)

  Det är alldeles klart att det är Iran som förlorar på detta. Detta skedde vid sämsta tänkbara tillfälle för Irans del, då landet samtidigt hade besök av Japans premiärminister PM Shinzo Abe.

  Utrikesminister Pompeo sa genast att Iran genomfört ett attentat. “Denna bedömning är baserad på underrättelse, det vapen som använts, den kunskapsnivån som krävs för att utföra operationen, nyligen liknande iranska attacker mot fraktfartyg och det faktum att ingen annan proxygrupp som är verksam inom området har resurser och kompetens att agera med en sådan hög grad av sofistikation”, sa han i sitt uttalande enligt CNN.”

  Men Pompeo talar inte sanning. I området finns även USA med sitt CIA, Israel och troligen fler stater som kan utföra attacker av denna typ (Om det nu var någon attack).

  Hans uttalande, samt en video, innehåller inga som helst bevis.

  Denna video är inget som helst bevis. Den visar inte att det är revolutionsgardister. Oklart om det är någon av båtarna. Det är tekniskt mycket lätt att lägga upp falska sådana filmer.

  Donald Trump menar det är solklart att Iran utfört attacker.

  CNN betvivlar Pompeos version. CNN skrev för övrigt för 4 dagar sedan att Trump under sina 869 dagar som president har talar osanning vid 10,796 tillfällen.

  Å ena sidan USA som gång på gång uttalat hot om att förgöra Iran, och som bedrivit krig under nästa hela sin existens. Utan bevis nu.

  Å andra sidan försvagade, Iran, med mycket lång fredshistoria (utom vid angrepp), och utan motiv.

 2. Det är riktigt att filmen inte duger som bevis. Dock bättre än det sinnesslöa tjafset om hur utdelandet av kakor på Maidan skulle vara bevis för en ”nynazistisk statskupp”. Ha Ha!

 3. Tja, när det passar MSM och deras agenda så blir plötsligt lögnhalsen Trump trovärdig vilket ju medför att ett löjets skimmer lägger sig över fulmedia. Inte konstigt att förtroendet för MSM och SVT m.m fullständigt havererat bland folk. Mest troliga bakom det hela är i trolig ordning Israel, USA, Saudiarabien, övriga Gulfstater osv. Många kan ju tjäna på att oljepriset höjs av dessa dåd som Saudiarabien men också USA som tjänar på ett högt pris på petrodollarn men även för att frackingen hemmavid kan ha fortsatt lönsamhet m.m. Givetvis kan även Iran vara skyldiga men det skulle ju vara som att skjuta sig själv i foten och så korkade är ju inte iranierna.

 4. Redan nu faller denna tarvliga försök till att starta ett krig med false flag operation att krackelera.

  ”The Japanese ship operator on Friday disputed the US claims, saying its sailors on board the Kokuka Courageous saw ”flying objects” just before the attack, suggesting the tanker wasn’t damaged by mines.” Men köttberget Pompeo, som inte var på plats heller, ser minor där kaptenen och andra, som jo var på plats, vittnar om drönare. Det är därför man kallar USA ”the exceptional nation”, den är exceptionellt bra på att hitta på.

  Mest sannolikt är detta ett Mossad/CIA operation. Kanske har halshugga regimen Saudi ett finger med i spelet.

  https://www.presstv.com/Detail/2019/06/14/598476/Iran-oil-tanker-US-video-unexploded-mine

 5. New York Times påtalar en återhållsamma attityd i Europa. ” Speaking of the attacks this week on fuel tankers in the Gulf of Oman, President Trump said flatly on Friday that “Iran did do it.” European governments may also think that Iran is probably to blame, but their distrust of the Trump administration and its hawkish policy toward Tehran have led them to measure their words, and call for de-escalation and “maximum restraint.”

  Mindful of Washington’s exaggerations and outright misrepresentations of intelligence leading up to the Iraq war, European leaders are asking the Trump administration for hard evidence. The last thing they want is to be asked to support another American war in the Middle East that would be highly unpopular with voters.

  Europeans are no fans of the Iranian government or its policies in the Middle East, but they are concerned by what they see as the Trump administration’s policy of “maximum pressure” on Iran — thus their use of maximum restraint. Many critics believe Mr. Trump is succeeding only in creating maximum pressure among hard-line factions in Iran to respond with carefully calibrated attacks that send a message, like those against tankers in a vital passageway for global oil supplies.

  Germany wants a careful investigation of the attacks, insisting that “a spiral of escalation must be avoided.” The European Union, in the words of the spokeswoman Maja Kocijancic, has “said repeatedly that the region doesn’t need further escalation, it doesn’t need further destabilization, it doesn’t need further tension.”

 6. Iran har lovat att stänga ”Strit of Hormuz” pga USA sanktioner. Iran brukar hålla sina löften och dom är hårt pressade av sanktionerna

  • H2 din kommentar saknar som vanligt logik! Skulle iranierna vara intresserade av att stänga sundet skulle de sänka ett par oljefartyg och därmed stänga sundet inte hålla på med löjliga små minor! Men som den USA-nisse du är så vägrar du tro att lögnarna i Washington ljuger trots att deras lögner bevisas hela tiden! Patetiskt försök till desinformation!

   • Benny, tråkigt att du försöker diskutera med härskarteknik. Läs på och tänk en vända till. Att Iran säger vilja stänga Hormuzsundet är ingen desinformation. Läs iranska källor. Min erfarenhet är att Iran håller vad dom lovar, eller har du något exempel på när så inte varit fallet?
    Om Iran öppet skulle sänka fartyg vore det att be om ett direkt anfall vilket dom bara kan förlora på. Att skapa instabilitet är ett smartare sätt att stänga sundet . Tro inte att perserna är ointelligenta. Tvärtom.
    Nej, jag säger inte att det är Iranierna som ligger bakom, men det är inte osannolikt

    • H2
     Menar du på fullt allvar att Iran skulle genomföra en attack på en japansk tanker samtidigt som Japans premiärminister är på goodwillbesök och samtidigt som USA gör allt dom kan för att svartmåla Iran?

     • Anders Å, är nationaliteten av de drabbade fartygen av betydelse? Isåfall varför? Varför skulle någon potentiell nation vilja angripa specifikt ett japanskt fartyg? Jag kan inte se någon sådan nation. Att spekulera kan vi alla göra men säkra bevis för vem som ligger bakom attackerna finns inte tillgängliga och kommer kanske alltid att vara diskutabla

     • Nationaliteten är definitivt av betydelse. USA försöker isolera och misstänkliggöra Iran på alla sätt och Japan skickar dit sin premiärminister. Det är en tydlig markering från Japan att man inte godkänner vad krigshetsarna i Pentagon har för sig och ett framsteg för Iran. Vem kan tänkas vilja sabotera det tror du?

     • Anders, OM nationaliteten har betydelse är det väl långsökt att USA skulle angripa fartyg från länder som är deras trognaste allierade (Norge och Japan). Abes besök i Iran uppfattar jag som en medlingstrevare mellan Iran och USA då det var koordinerat mellan Abe och Trumpeten

     • H2
      USA har inga moraliska betänkligheter när dom kan tjäna på det.
      Dom har fejkat krigsanledningar förr.
      Antagligen gör dom inte en sådan här sak själva, men dom har nog ett antal muslimska terroristorganisationer till förfogande för sådana fuljobb.
      Det minst troliga alternativet är iallafall Iran.

     • Anders, nu är du inne på rena spekulationer utan någon fakta bakom. Innan någon skyldig pekas ut bör vi nog alla avhålla oss ifrån att peka ut någon skyldig.

     • H2
      Ungefär som dina spekulationer om att Iran låg bakom då.
      Ingen av oss kan göra annat än spekulera och så ser det ut i massor av politiska och andra frågor. Vad vi kan göra är att alltid ställa oss frågan om vem som tjänar på det som händer och om det hela låter sannolikt.
      Den mediabild vi matas med är inte mindre spekulativ än det vi kan komma på själva, snarare betydligt värre och kräver vi benhårda fakta av oss själva så skall vi kräva det av media också.
      Det skulle dock i praktiken betyda att vi knappt hade varken nyhetssändningar eller politisk diskussion, så kanske får vi välja en annan väg.

    • Som sagt H2 dina kommentarer saknar logik! Mycket kan man säga om prästerna som styr Iran men detta är bara nonsens! De skyldiga finns att hitta i Israel och Washington…som vanligt alltså!

 7. Denna ”falskflaggaoperation” är alldeles utmärkt! Steigan.no skriver till exempel ”Ikke en gang CNN klarer å tro at Iran sto bak”och på de svenska Tv-nyheterna sade reportern ett lamt ”å ena sidan och å andra sidan”. Englands utrikesminister sade “We have no reason not to believe the American assessment. And our instinct is to believe it because they are our closest ally.” Visst är detta bra, nu börjar Imperiet verkligen på allvar visa sin svaga sida, bara de hängivnaste av alla sluter upp. Vad tänker nu till exempel Sveriges regering och riksdag om den ”Transatlantiska länken”? Och hur skall nu den förevändning se ut som Imperiet behöver för att gå till attack nästa gång? Om vi jämför världsläget vid det så kallade Tonkinbuktsintermezzot 1964 med det idag, nog bör rätt mpnga världen över se Imperiet som den ”Papperstiger” det är?
  Dessutom får allt fler människor i gemen än större anledning att misstro MSM, inklusive Public Service. Den 16:e:e december 2018 hade Steigan.no en artikel just på detta tema. Han skriver där ”Gro Harlem Brundtland säger rent ut vad vår överhet fruktar. I en stor intervju i Dagsavisen säger hon: – Vi er i ferd med å miste kontroll over hva folk blir fortalt.” Vanligt folk blir mer och mer tvingade att tänka själva; är inte det bra?
  Mycket matnyttig artikel Anders!

 8. Vilka tjänar på detta. inte är det väl Iran som redan nu är under attack av sionisternas torped USA. Många paralleller med ”gasattackerna” i Syrien här området just då Syrien hade vunnit kriget mot jihadisterna för israel. Iran har inte fallit, trots de omfattande krigshandlingar mot landet (sanktioner, massiv anti-Iran propaganda, hot om militär invasion, mm). Kina struntar i USAs illegala sanktioner och köper Iran olja. Flera andra länder gör det. Ryssland har markerat mot USA oh vasallerna i EU är inte såg himla pigga på att vara med och krig sida vid sida med israels torped USA mot Iran. Inte heller sitter Iran passivt och rullar fingrarna, utan den handlar på olika sätt och signalerar ”rör ni Iran, så vara beredda på X, Y, Z”. Iran har allierade i MÖ som kan göra livet surt för en och annan peruk. Vetskapen bidrar till den stora frustrationen som märks hos torpeden. Exempelvis i hur snabbt ett köttberg pekade fingret mot Iran.

  https://journal-neo.org/2019/06/13/convenient-tanker-attacks-as-us-seeks-war-with-iran/

  https://www.rt.com/news/461873-iran-attack-oman-blame-war/

 9. Falsk flag operationer och mycket grova förfalskningar av nyheter är verkligheten i media och börjar hota hela samhällsordningen. Man kan alltmer göra jämförelser med nazisterna metoder för 100 år sedan. Allmänheten matas med förfalskad information i ett syfte. Igår fanns en hel följetong av artiklar i SVT med ensidigt repeterad USA propaganda om Iran och attackerna i Mellanöstern. ”Balansen” bestod av tre ord. ”Iran förnekar anklagelserna”. Man fick gå till RT och Sputnik för att få veta något. MSM har haft ett falskt intensivdrev mot kineser länge. Samma gäller händelserna i Hong Kong. Dom framställs i svenska media som en bred folklig protest mot förtryck. Dom som är på plats rapporterar något helt annat, maskerade ligistgäng av ungdomar och barn på gatorna som liknas vid Kulturrevolutionens våldsamma rödgardister. SVT talar om en miljon demonstranter. Polisen och andra i Hong Kong uppskattar det till max 240,000 med en radikaliserad kärna av ett hundratal uppviglare. ”Hong Kong förlorar friheten” står det. Vilken frihet. Jo – att Hong Kong skall kunna fortsätta friheten att vara ett safe-haven för mördare, högförrädare, korrupta byråkrater, penningtvättare, brottslingar och propagandister, för så är det idag. Förr stoppades dom vid gränsen. Inte idag. Vi talat om högförräderi. Josef Goebbels ligger i lä av svenska medias förföljelser och falska propaganda. Förstås – det råder yttrandefrihet och pressfrihet, men vissa har mer frihet än andra (Orwell). Som amatörhistoriker, jag kan inte glömma hur nazisterna en gång även dom så varmt försvarade och omhuldade just yttrandefriheten och pressfriheten, deras egen exklusiva frihet förstås. Historien upprepar sig. Tyvärr.

 10. https://consortiumnews.com/2019/06/08/a-uss-libertys-heros-passing/

  Läs denna veckogamla artikel av Ray McGovern som belyser en rad frågor kring hur USA gjort sig beroende av Israel. Under sexdagarskriget 1967 försökte Israel sänka ett amerikanskt signalspaningsfartyg på internationellt vatten. Avsikten var att sänka ett försvarslöst skepp och låta den 300 man starka besättningen gå till botten med detta. Av skeppets besättning dödades och sårades ca 200 man. Genom tursam improvision lyckades en från besättningen sända ett mayday-meddelande och Israel avbröt attacken. Fartyget kunde sakta ta sig till Malta.
  I stället för att fördöma Israel gick den politiska ledningen i USA med president Johnson i spetsen helt på Israels linje och deklarerade att angriparna hade misstagit sig gällande fartygets identitet. Denna lögn har kunnat tillbakavisas av en rad peroner inom försvaret och underrättelseväsendet men är femtio år senare fortfarande den som gäller för det officiella USA.
  USA är således beredd att utan protester offra sina egna medborgares liv om Israels skumma motiv så kräver. Vilket Israels exakta motiv var den gången är fortsatt oklart. Att man ville få slut på spaningen var klart, men vad exakt det var som måste döljas är fortsatt oklart. Israel behöver inte svara på frågor om sådant.
  Och den som tror att arkiven i sinom tid berättar den egentliga historien får här en tankeväckare. Om omständigheterna det kräver städas arkiven, vilket även skedde. Problemet denna gång var att alltför många redan visste hur det hade gått till och hade sett bevismaterialet.

  • Jan.
   Fast i den här historien har vi ungefär samma motivproblem som vi har med att Iran medvetet skulle ge USA en anledning till anfall genom att anfalla en japansk tanker, eller att Assad skulle vara så korkad så han genomför gasattacker just när han håller på att vinna och vet att just gasattacker är det som triggar amerikanska anfall.

   När det är omöjligt att få tillgång till klara bevis, vilket det ju nästan alltid är i sådana här situationer, så blir en värdering av tänkbara motiv mycket viktig.
   Min gissning är att Israel knappast medvetet angrep ett amerikansk militärt skepp. Kanske har vi här istället ett av dom ytterst sällsynta tillfällen då en amerikansk president INTE ljög.

   • Du skall läsa McGoverns artikel. Bevisen är överväldigande. Israeliska piloter som tvekar och säger ”fartyget har USA:s flagg” men lyder order om att beskjuta i vart fall.
    Ingen felidentifikation där inte. Lyndon B. Johnson ljög så hans stora öron fladdrade. Vilket har lett till att vissa forskare tror att Johnson och Israel hade ett finger med i spelet vid mordet på Kennedy då denne hade för avsikt att hindra att Israel skaffade sig kärnvapen.

    Varför varnade Israel inte USA för 9/11 då de visste ? Också numera rätt klart dokumenterat.

    • Jo jag har läst den, men jag hittar inget begripligt motiv för Israel att göra detta. Att piloterna fick order att anfalla verkar framgå av artikeln, men inte varför.
     Det enda begripliga är att han som gav ordern var berusad eller hade dolda motiv som vi inte fått veta. Israel som stat borde verkligen inte ha riskerat alliansen med USA mitt under pågående krig.

     • Som framgår mot slutet av artikeln har amerikanska analytiker inte kunnat enas om vilket motivet kan ha varit. Detta sker mitt under pågående krig då insatserna är höga och utgången oviss. Galna beslut kan tas i sådana lägen och rationaliteten kan läggas åt sidan. Ett beslut som detta borde normalt komma från toppnivå och inte från en lokal kommendör, men eftersom Israel inte behöver förklara sig ens femtio år senare fortsätter spekulationerna.

      Det framgår även i samma avsnitt att Menachem Begin medgav att det ingalunda var Egypten och Nasser som angrep, utan Israel, som fann att läget var gynnsamt för attack. Israel hade vid det laget i hemlighet och mot Kennedy-administrationens vilja utvecklat ett eget kärnvapen och stod i beråd att ockupera Västbanken och Golan. Om inte annat blev det åtminstone klart för israelerna att de kan komma undan med vad som helst och de backas ändå upp av USA.

     • Ja det är helt otroligt hur denna kriminella regim kan strunta i alla normala regler och t.om. i FN-resolutioner utan att någon i väst reagerar.

 11. Lite märklig argumentering med”beviset” mot Iran är att Iran plockar bort en bomb på fartygssidan.
  Detta att det var bomber som satt på fartyget motsätts vad fraktbolaget säger .

  ”Yutaka Katada, president för Kokuka Sangyo-fraktfirmaet, som äger Kokuka Courageous-tankfartyg, berättade för reporterna fredag ​​i Tokyo att påståendet att fartyget hade skadats av fastsatta bomber var ”falskt”.

  ”Besättningen säger att den träffades med ett flygande objekt. De säger att något kom flygande mot dem, då var det en explosion, då fanns ett hål i fartyget. Därefter bevittnade några besättning ett andra skott. ”
  ”Katada said. “To put a bomb on the side is not something we are thinking,” he added, noting that the damage to the ship “was above the water surface by quite a lot.”

 12. Det är svårt för en normalt fungerande människa med fungerande moral och samvete att tro att de kan vara så djävliga. Det är bara för extremt och man väljer att tro på media och inte riskera att bli betraktad som en konspirationsteoretiker.
  Men med historiska fakta på hand, varför tro att de skulle överge ett vinnande koncept?

 13. Jag spelar ”Djävulens advokat” lite grann. Ärligt talat ser det ut att vara det mest tafatta och amatörmässiga försöket att provocera fram en konflikt med Iran hittills. Det liknar mest en dålig film. Jag vill helt enkelt inte tro att verkligheten kan vara så här urbota korkad. Jag plockar snart fram min ”skämskudde”…

 14. […] Vill Trump provocera fram ett krig? Iran – Imperialismens nästa offer? Angrepp under falska förevändningar. Kärnenergiavtal och statsskick. Vad innebär USA:s “hantering” av Iran-avtalet? Enligt Margot Wallström, och enligt Hans Blix. Iran i centrum för det eurasiska puzzlet. En majoritet i USA vill inte ha krig mot Iran. Varför skulle Iran angripa vänligt sinnade fartyg, då Japans premiärminister är på vänskapsbesök? Har Iran anfallit tankfartyg i Omanbukten? Eller ny “false flag” från USA? Utöver de många ti… […]

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here